Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Negyvennyolc alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden kezdődő versenyprogramjában.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Februárban 20,2 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma

Dátum: 2012.03.01. csütörtök
 
 
 
 

Az idén februárban 4.262 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 20,2 százalékkal többet, mint 2011 azonos hónapjában, az első két hónapban 9.196 volt az új forgalomba helyezett autók száma, ami 31,8 százalékos növekedés tavaly január-februárhoz képest.

Az összes járművet vizsgálva az új forgalomba helyezések száma februárban 17,3 százalékkal 5.520-ra emelkedett, az első két hónapban 23,7 százalékkal 11.543-ra nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Az idén februárban 21,1 százalékkal 953-ra nőtt a forgalomba helyezett új kishaszon járművek száma 2011 februárjához képest. Az első két hónapban 1.833 új kishaszon járművet helyeztek forgalomba, ez 20,9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A Datahouse adatai szerint 2012 februárjában mindössze 3 darab új buszt helyeztek forgalomba, míg egy évvel korábban 13-at, a visszaesés így 76,9 százalékos. Január-februárban 6 új buszt helyeztek forgalomba, egy évvel korábban pedig 21-et.

Az új nagyhaszon járművek száma 3,2 százalékkal csökkent, februárban 245 darabot helyeztek forgalomba. Az első két hónapban 406 új nagyhaszon jármű került forgalomba, 36,9 százalékkal kevesebb, mint 2011 azonos időszakában.

Motorkerékpárból februárban 57 darabot helyeztek forgalomba, 46,2 százalékkal kevesebbet, mint 2011 februárjában. Január-februárban az új forgalomba helyezett motorkerékpárok száma 102, ami 40,7 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Tavaly az év egészében 45.094 darab új személyautót helyeztek forgalomba, 3,7 százalékkal többet, mint 2010-ben, az összes új jármű száma pedig 9,1 százalékkal 62.917-re bővült 2011-ben.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Eleven Tavasz

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, ...

Hangversenyek hárfával-sorozat

Kertesi Ingrid operaénekes és Vigh Andrea hárfaművész estjével zárul vasárnap a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában.

Dolgok Könyvtára nyílt a budapesti Goethe Intézetben

Tizenöt tárgyat, köztük projektort, gördeszkát, távcsövet, laminálót és játékokat is lehet kölcsönözni csütörtöktől a Goethe Intézetben kialakított Dolgok ...

Páger Antal-színészdíj

Szacsvay László kapja a Páger Antal-színészdíjat, a színházi elismerést vasárnap adják át a makói városnapi ünnepségek keretében a Hagymaházban.

Mozgás Éjszakája

Idén is megrendezik a Mozgás Éjszakáját; az eseményre június 17-én a budapesti Városligetben és a Hősök terén kerül sor.

Giro d'Italia

Hollóházi porcelánból készült trófeákkal díjazzák a pénteken Budapestről rajtoló Giro d\'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszának ...

 
Ez történt a héten

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

Üveg Nemzetközi Éve

Magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai, az érdeklődők Budapesten, Szentendrén, Pannonhalmán és ...

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel ...

Városmajori Szabadtéri Színpad

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, ...

Magyar sikerek a szkander Európa-bajnokságon

Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett a Bukarestben rendezett szkander Európa-bajnokságon.

Bemutató az Operaházban

Jelenet Richard Wagner Az istenek alkonya című zenedrámájának próbáján a Magyar Állami Operaházban 2022. május 12-én. A darabot M. Tóth Géza rendezésében ...

 
 
weather failed, check feed URL