Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Negyvennyolc alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden kezdődő versenyprogramjában.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Magyar cégek a Ciprusi Nemzetközi Vásáron

Dátum: 2012.05.21. hétfő
 
 
 
 

Ciprus és Magyarország közötti kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése, elsősorban a további magyar exportlehetőségek feltárása érdekében a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával 12 magyar vállalkozás vesz részt május 18. és 27. között a 37. Ciprusi Nemzetközi Vásáron Nicosiában.

A magyar standot Botos Balázs, Magyarország ciprusi nagykövete és Illés Zoltán környezetvédelemért felelős államtitkár is felkereste a nyitónapon. A kiállítást megelőzően több üzleti programon vettek részt a magyar kiállítók.

A HITA hétfői közleménye szerint a magyar kiállító cégek megbeszélést folytattak az Orfanidész ciprusi szupermarketlánc élelmiszer vezetőivel. A Ciprus-szerte 29 áruházzal rendelkező Orfanidész komoly érdeklődést mutat olyan jó minőségű magyar élelmiszerek iránt, amelyek ciprusi bevezetésében a termelő cég vagy disztribútora részt tud vállalni. A tárgyaláson résztvevő magyar üzletemberek többsége számára ez hosszú távú lehetőséget teremthet termékeik Ciprusra történő exportálására - teszik hozzá.

A Ciprusi Kereskedelmi és Iparkamarában magyar-ciprusi kétoldalú üzletember-találkozót tartottak.

Botos Balázs nagykövet köszöntője után Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár elmondta, hogy a kiváló magyar élelmiszerek fogalmazásán túl további lehetőségek vannak a két ország bilaterális kapcsolatainak fejlesztésére. Kiemelte, hogy uniós tagállamként mindkét országnak hasonló környezetvédelmi előírásoknak kell megfelelnie, és Magyarország elsősorban a víz- és hulladékgazdálkodás, valamint a megújuló energiafelhasználás terén rendelkezik olyan megoldásokkal, amelyek Ciprus számára jó példaként szolgálhatnak.

A HITA és az IMPEL (European Union Network for Implementation and Enforcement of Environmental Law - az Európai Unió környezetvédelmi joga végrehajtásával foglalkozó hatóságok hálózata) közös támogatásával a 37. Ciprusi Nemzetközi Vásáron a Benex Food Kft., Egri Korona Borház, F.R.U. Design Bt., Gallicoop Zrt., Gróf Buttler Borászat, HIKSZ Kft., Lúdland Kft., Merian Foods Kft., Mézes-Kert 2000 Kft., Multifolium Kft. - Stelázsi, Szerencsi Bon-bon Kft., Vitapress Kft. mutatkoztak be kollektív magyar megjelenés formájában.

Demetrisz Vakisz, a Ciprusi-Magyar Üzleti Társaság elnöke a találkozón kifejezte, hogy fontosnak tartja a két ország közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztését, amelyhez a társaság minden eszközzel kész hozzájárulni. A magyar prezentáció bemutatta a magyar élelmiszeripart, ismertette a magyar élelmiszerek kínálta versenyelőnyöket, illetve a két ország közötti kereskedelmi áruszerkezet jellemzőit. A magyar áruexport közel felét az élelmiszer, ital, dohányáru termékfőcsoport adja, elsősorban a hús és húskészítmények, a gabonafélék, valamint a gyümölcsök és zöldségek kivitele által. A kétoldalú üzleti tárgyalások során a ciprusi résztvevők megerősítették, hogy a minőségi magyar élelmiszerekre van igény Cipruson.

A 37. Ciprusi Nemzetközi Vásárt pénteken délután nyitotta meg Dimítrisz Hrisztófiasz, a Ciprusi Köztársaság elnöke. A multiszektorális vásáron a 247 kiállító több mint 1000 helyi és nemzetközi céget képvisel, Magyarország mellett hat ország mutatkozik be kollektív megjelenéssel, és több tízezer látogatóra számítanak a szervezők a vásár tíz napja alatt.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Eleven Tavasz

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, ...

Hangversenyek hárfával-sorozat

Kertesi Ingrid operaénekes és Vigh Andrea hárfaművész estjével zárul vasárnap a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában.

Dolgok Könyvtára nyílt a budapesti Goethe Intézetben

Tizenöt tárgyat, köztük projektort, gördeszkát, távcsövet, laminálót és játékokat is lehet kölcsönözni csütörtöktől a Goethe Intézetben kialakított Dolgok ...

Páger Antal-színészdíj

Szacsvay László kapja a Páger Antal-színészdíjat, a színházi elismerést vasárnap adják át a makói városnapi ünnepségek keretében a Hagymaházban.

Mozgás Éjszakája

Idén is megrendezik a Mozgás Éjszakáját; az eseményre június 17-én a budapesti Városligetben és a Hősök terén kerül sor.

Giro d'Italia

Hollóházi porcelánból készült trófeákkal díjazzák a pénteken Budapestről rajtoló Giro d\'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszának ...

 
Ez történt a héten

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

Üveg Nemzetközi Éve

Magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai, az érdeklődők Budapesten, Szentendrén, Pannonhalmán és ...

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel ...

Városmajori Szabadtéri Színpad

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, ...

Magyar sikerek a szkander Európa-bajnokságon

Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett a Bukarestben rendezett szkander Európa-bajnokságon.

Bemutató az Operaházban

Jelenet Richard Wagner Az istenek alkonya című zenedrámájának próbáján a Magyar Állami Operaházban 2022. május 12-én. A darabot M. Tóth Géza rendezésében ...

 
 
weather failed, check feed URL