Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Negyvennyolc alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden kezdődő versenyprogramjában.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Nőtt a Magyar Telekom eredménye a harmadik negyedévben

Dátum: 2012.11.08. csütörtök
 
 
 
 

A harmadik negyedévben 14,1 százalékkal, 19,02 milliárd forintra nőtt a Magyar Telekom Nyrt. adózott eredménye 2011 azonos időszakához viszonyítva - közölte a társaság csütörtök reggel.

A Magyar Telekom Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabvány (IFRS) alapján készült konszolidált beszámolója szerint a bevételek 1,3 százalékkal, 152,1 milliárd forintról 150,1 milliárd forintra mérséklődtek. Az energiaszolgáltatásból származó bevételek jelentős növekedése, valamint a növekvő tévé-, mobilinternet- és okostelefon-értékesítések miatt növekvő mobilkészülék-értékesítés nem ellensúlyozta a vezetékes és mobil hangalapú, valamint a Rendszer Integrációs/IT bevételek csökkenését.

A portfolio.hu által megkérdezett elemzők 11,57 milliárd forint nettó profitot és 150,4 milliárd forint bevételt vártak.

A Magyar Telekom közleménye szerint az EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti profit) 9,7 százalékkal 51,6 milliárd forintról 56,6 milliárd forintra nőtt, elsősorban az egyéb működési bevételek 5,7 milliárd forintos emelkedésének köszönhetően. A növekedés főként egy, a macedón leányvállalatnál végrehajtott ingatlan tranzakciónak köszönhető. A társaság négy elavult épületet egy újra cserélt, ebből 3,7 milliárd forint nyeresége származott. A Magyar Telekom szerint a szigorú költségtakarékossági intézkedések ellensúlyozták a 2012. júliusban bevezetett új távközlési adó kedvezőtlen hatását.

A harmadik negyedévben a működéshez kapcsolódó EBITDA 5,4 százalékkal nőtt 2011 azonos időszakához képest, az EBITDA ráta 44,9 százalék volt.

A Magyar Telekom Csoportnak a harmadik negyedévben 4,4 milliárd forint távközlési adófizetési kötelezettsége keletkezett, amelyet egyéb működési költségként könyveltek el. A fizetett távközlési adó 2012. harmadik negyedévben 1,5 milliárd forint volt, mivel az adó fizetése a vonatkozó időszaktól számított 2 hónap múlva esedékes.

Az első kilenc hónapban a Magyar Telekom csoport 442,3 milliárd forint bevételre tett szert, 0,9 százalékkal meghaladva az előző év azonos időszakának adatát.

Az EBITDA 5,6 százalékkal emelkedve 157,8 milliárd forintot ért el szeptember végére. A működéshez kapcsolódó - rendkívüli tételek nélküli - EBITDA értéke 181,8 milliárd forint volt, 2,9 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Az első háromnegyedévi adózott eredmény 12,4 százalékkal 47,03 milliárd forintra nőtt.

Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató az év hátralévő részére azt várja, hogy a piaci környezet változatlanul kihívásokkal teli marad, ennek ellenére továbbra is arra számít, hogy a bevételek legfeljebb 2 százalékkal csökkennek, a működéshez kapcsolódó EBITDA pedig 4-6 százalékkal mérséklődik.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Eleven Tavasz

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, ...

Hangversenyek hárfával-sorozat

Kertesi Ingrid operaénekes és Vigh Andrea hárfaművész estjével zárul vasárnap a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában.

Dolgok Könyvtára nyílt a budapesti Goethe Intézetben

Tizenöt tárgyat, köztük projektort, gördeszkát, távcsövet, laminálót és játékokat is lehet kölcsönözni csütörtöktől a Goethe Intézetben kialakított Dolgok ...

Páger Antal-színészdíj

Szacsvay László kapja a Páger Antal-színészdíjat, a színházi elismerést vasárnap adják át a makói városnapi ünnepségek keretében a Hagymaházban.

Mozgás Éjszakája

Idén is megrendezik a Mozgás Éjszakáját; az eseményre június 17-én a budapesti Városligetben és a Hősök terén kerül sor.

Giro d'Italia

Hollóházi porcelánból készült trófeákkal díjazzák a pénteken Budapestről rajtoló Giro d\'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszának ...

 
Ez történt a héten

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

Üveg Nemzetközi Éve

Magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai, az érdeklődők Budapesten, Szentendrén, Pannonhalmán és ...

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel ...

Városmajori Szabadtéri Színpad

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, ...

Magyar sikerek a szkander Európa-bajnokságon

Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett a Bukarestben rendezett szkander Európa-bajnokságon.

Bemutató az Operaházban

Jelenet Richard Wagner Az istenek alkonya című zenedrámájának próbáján a Magyar Állami Operaházban 2022. május 12-én. A darabot M. Tóth Géza rendezésében ...

 
 
weather failed, check feed URL