Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Negyvennyolc alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden kezdődő versenyprogramjában.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Mobilparkolás

Dátum: 2014.07.01. kedd
 
 

A mobilparkolás aránya az új rendszer bevezetésével 70-80 százalékra nőhet a jelenlegi 50-54 százalékról, a viszonteladók a kényelmi díjban versenyezhetnek egymással - mondta a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója kedden az M1 Ma reggel című műsorában.

Veres Mihály közölte: a 75 forintos kényelmi díj csökkenhet, mivel az eddig csatlakozott cégek között van, amelyik 50 forintért szolgáltat és van, amelyik mobilalkalmazás segítségével plusz járulékos költség nélkül teszi ezt.

\"Tudatos parkolónak már most olcsóbb lehet a parkolás\" - fogalmazott.

Ismertetése szerint az új mobilparkolási rendszer elindult, az informatikai rendszerrel kapcsolatos, vagy a matricák újragyártatása miatt felmerült problémákat megoldották. Közlése szerint egy operatív törzs azon dolgozott hétfőn éjjel, hogy a rendszer sikeresen el tudjon indulni, és az autósok az átállás miatt a lehető legkevesebb fennakadást észleljék.

Kiemelte: az autósok csak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-hez viszonteladóként csatlakozott szolgáltatókon keresztül tudnak jogszerűen parkolni. Elmondta, az egyik korábbi domináns szolgáltató, az Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató (EME) Zrt. nem csatlakozott a rendszerhez. Tájékoztatása szerint az EME a mintegy másfél-két hónapos csatlakozási folyamatot követően az egységes műszaki és pénzügyi feltételek teljesítésével még csatlakozhat, mivel ez egy nyitott rendszer, amelyhez újabb viszonteladókat is várnak. Július elsejétől a mobilparkolási szolgáltatást csak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-n keresztül lehet értékesíteni - húzta alá.

Az átállással kapcsolatos türelmi időt firtató kérdésre a vezérigazgató azt felelte, hogy szerinte az önkormányzatok valamennyi toleranciával fognak élni. Hozzátette: arra senkit nem bíztat, hogy ne fizessen, mert meg fogják büntetni.

Keddtől a korábbi 42 helyett 70 közterületi parkolási társaság területén érhető el a mobiltelefonos parkolás, amelynek 810-es behívószáma 763-ra változott. Az autósok a díjfizetést hét közterületi mobilparkolást kínáló szolgáltatón keresztül tudják elindítani. A három mobilszolgáltatón keresztül továbbra is elérhető a népszerű, mobilegyenleg terhére történő, SMS- és telefonhívás alapú, úgynevezett ad hoc mobilparkolás.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Eleven Tavasz

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, ...

Hangversenyek hárfával-sorozat

Kertesi Ingrid operaénekes és Vigh Andrea hárfaművész estjével zárul vasárnap a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában.

Dolgok Könyvtára nyílt a budapesti Goethe Intézetben

Tizenöt tárgyat, köztük projektort, gördeszkát, távcsövet, laminálót és játékokat is lehet kölcsönözni csütörtöktől a Goethe Intézetben kialakított Dolgok ...

Páger Antal-színészdíj

Szacsvay László kapja a Páger Antal-színészdíjat, a színházi elismerést vasárnap adják át a makói városnapi ünnepségek keretében a Hagymaházban.

Mozgás Éjszakája

Idén is megrendezik a Mozgás Éjszakáját; az eseményre június 17-én a budapesti Városligetben és a Hősök terén kerül sor.

Giro d'Italia

Hollóházi porcelánból készült trófeákkal díjazzák a pénteken Budapestről rajtoló Giro d\'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszának ...

 
Ez történt a héten

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

Üveg Nemzetközi Éve

Magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai, az érdeklődők Budapesten, Szentendrén, Pannonhalmán és ...

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel ...

Városmajori Szabadtéri Színpad

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, ...

Magyar sikerek a szkander Európa-bajnokságon

Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett a Bukarestben rendezett szkander Európa-bajnokságon.

Bemutató az Operaházban

Jelenet Richard Wagner Az istenek alkonya című zenedrámájának próbáján a Magyar Állami Operaházban 2022. május 12-én. A darabot M. Tóth Géza rendezésében ...

 
 
weather failed, check feed URL