XIX. Gymnasiadé

Ötvennégy érmet nyertek a magyar fiatalok a középiskolás sportolók világjátékán, a május 14. és 22. között rendezett XIX. Gymnasiadén.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

20. EXPO REAL

Dátum: 2017.09.11. hétfő
 
 
 
 

Kiemelkedő hazai ingatlanfejlesztésekkel mutatkozik be Magyarország a 20. EXPO REAL Nemzetközi Ingatlan- és Beruházási Szakvásáron Münchenben október 4-6. között.

A világ egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztési szakkiállításán mintegy 40 ezer résztvevőre és 77 országból több mint 1700 kiállítóra számítanak. A központi téma idén az intelligens urbanizáció - tájékoztatta Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) közös közleményében az MTI-t hétfőn.

A Budapest-standon kormányzati és önkormányzati fejlesztési projekteket, valamint a legjelentősebb piaci szereplők ingatlanfejlesztéseit mutatják be a közönségnek. Bemutatkozik a többi között a Liget Budapest projekt és a Budapest Airport logisztikai projektje, a cargo légitársaságokat kiszolgáló Cargo City.

Az elmúlt évek komoly rehabilitációs és városfejlesztési munkája beérett, a stabil gazdasági környezet és politikai helyzet, a számos kormányzati és önkormányzati akció minden szegmensben katalizálja az ingatlanpiac növekedését - idézi a közlemény Szeneczey Balázst, Budapest városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettesét. Hozzátette: a jövőkép és a hosszú távú városfejlesztési koncepció bemutatásával a magyar főváros még több nemzetközi ingatlanfejlesztés célpontjává válhat.

A közlemény kiemeli: a világ egyik legnagyobb ingatlan-tanácsadója, a CBRE legfrissebb kutatási adataiból kiderül, hogy Magyarország 15 százalékos arányt képvisel a közép-európai régió teljes befektetési forgalmában. A kimagasló 2016-os eredmény, 1,54 milliárd euró után a magyar kereskedelmi ingatlanbefektetési piacon csaknem 1,2 milliárd eurót költöttek a befektetők 2017 első nyolc hónapjában.

Az EXPO REAL jó platform arra, hogy népszerűsítsék Magyarországot és Budapestet, mint a közép-kelet-európai térség gazdaságilag is meghatározó nagyvárosát, innovációs és kulturális központját - mondta Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke a közlemény szerint. A befektetésösztönzéssel foglalkozó háttérintézmény vezetője kiemelte: a magasabb hozzáadott értékű beruházások számára is egyre vonzóbb a befektetési környezet. Ezt mutatja az IBM Global Location Trends 2017 jelentése is, amely Magyarországot munkahelyteremtés szempontjából a világ 10 legjobbja közé sorolja, a munkahelyek nemzetgazdasági hozzáadott értéke alapján pedig a világon az 5. legjobb értéket érte el az ország - olvasható a közleményben.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Bemutató az Operaházban

Jelenet Richard Wagner Az istenek alkonya című zenedrámájának próbáján a Magyar Állami Operaházban 2022. május 12-én. A darabot M. Tóth Géza rendezésében ...

Eleven Tavasz

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, ...

Hangversenyek hárfával-sorozat

Kertesi Ingrid operaénekes és Vigh Andrea hárfaművész estjével zárul vasárnap a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában.

Dolgok Könyvtára nyílt a budapesti Goethe Intézetben

Tizenöt tárgyat, köztük projektort, gördeszkát, távcsövet, laminálót és játékokat is lehet kölcsönözni csütörtöktől a Goethe Intézetben kialakított Dolgok ...

Páger Antal-színészdíj

Szacsvay László kapja a Páger Antal-színészdíjat, a színházi elismerést vasárnap adják át a makói városnapi ünnepségek keretében a Hagymaházban.

Mozgás Éjszakája

Idén is megrendezik a Mozgás Éjszakáját; az eseményre június 17-én a budapesti Városligetben és a Hősök terén kerül sor.

 
Ez történt a héten

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Negyvennyolc alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden ...

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

Üveg Nemzetközi Éve

Magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai, az érdeklődők Budapesten, Szentendrén, Pannonhalmán és ...

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel ...

Városmajori Szabadtéri Színpad

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, ...

Magyar sikerek a szkander Európa-bajnokságon

Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett a Bukarestben rendezett szkander Európa-bajnokságon.

 
 
weather failed, check feed URL