Idegenvezetők Világnapja

Online rendezik meg az Idegenvezetők Világnapja eseményeit idén február 25. és 28 között.

Bővebben...
 

Interpack szakvásár Düsseldorf 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Öröm a Zene

Dátum: 2020.10.12. hétfő
 
 
 
 

Tíz kategóriában adták át az Öröm a Zene idei díjait vasárnap a fővárosi A38 hajón. A rendezvényen tartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amelyet a Kontraszt zenekar nyert.

Tíz kategóriában ítélték oda a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) díjait, amelyekkel a hangszeres élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeket ismerik el - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Az év zenésze Ferenczi György lett, az év helyszíne a soproni Hangár Music Garden, az év zenepedagógusa díjat Balogh Miklós Péter, a Rocksuli alapítója vette át. Az év felfedezettje a Zajnal zenekar, a budapesti Fülesbagoly Tehetségkutató nyertese.

Az év hangmérnöke Török Gábor, az év hangtechnikusa Pálocska Zsolt, az év fény- és látványtechnikusa Porkoláb Tamás, az év zenei újságírója Bálint Csaba, az év különdíjasa Demeter Szilárd miniszteri biztos, az év hangszerjavító műhelye a Kovács Zoltán által vezetett Guitar Clinic.

A Hanosz 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene (korábbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) tehetségkutató sorozatot, amely mára - az NKA Hangfoglaló Program támogatásával - a Kárpát-medence legnagyobb szakmai tehetségkutató sorozatává vált. Összesen 26 állomása van, amelyből 19 megyei és egy fővárosi, öt határon túli (erdélyi, vajdasági és felvidéki).

Az elmúlt hétvégén e tehetségkutatók nyertesei mérték össze tudásukat az A38-on. Az együtteseket nyolctagú zsűri véleményezte, amelyben Andrásik Remo, a Hanosz főtitkára, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program szakmai kollégiumának tagja, Lombos Márton dalszövegíró, Nagy Szabolcs kommunikációs szakember, valamint a tavalyi nyertes Antares zenekar tagjai (Dér Dávid, Kolosai Ferenc, Kovács Botond és Pap Dávid) vettek részt.

A grémium végül a Kontraszt zenekarnak adta a fődíjat - ők a debreceni Fülesbagoly Tehetségkutatóról jutottak be -, akik így a Hanosztól egymillió forint értékben kapnak hangtechnikai berendezést, és kétmillió forinttal támogatja őket a Hangfoglaló Program.

Az Öröm a Zene döntője a Petőfi Irodalmi Múzeum támogatásával jött létre.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Munkácsy-szobor

Egy egészalakos Munkácsy-szobrot, valamint a festőgéniusz két híres alkotására utaló köztéri művet helyeznek ki 2022 első felében a jelenleg is épülő Munkácsy-negyedben ...

Paloznaki Jazzpiknik

Candy Dulfer, Mario Biondi, az MF Robots és a De Phazz is fellép az idei Paloznaki Jazzpikniken, amelyet a tervek szerint július 29-től 31-ig rendeznek ...

Footgolf Eb

Magyarország rendezheti az idei footgolf csapat Európa-bajnokságot, amelyen a szokottól eltérően egyéni versenyekre is sor kerül.

Idén már február végén elkezdődhet a medvehagyma szezon

Az enyhe tél miatt az átlagosnál hetekkel korábban, akár már február végén elkezdődhet a jellegzetes fokhagyma illatú, vér- és vesetisztító gyógynövény, ...

The Weeknd-koncert lesz 2022-ben Budapesten

Napjaink egyik legsikeresebb előadója 2022. november 4-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

Rövid tél várható

Barlangjából előbújva nem látta meg az árnyékát Balu, a Fővárosi Állat- és Növénykert barnamedvéje, a népi megfigyelések szerint ezért rövid tél várható.

 
Ez történt a héten

Göcseji Múzeum

Bemutatták a hetven évvel ezelőtt alapított Göcseji Múzeum új tanulmánykötetét kedden Zalaegerszegen, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

OperaSzerda

Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda, Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operájának legszebb részletei hangzanak el szerdán az Eiffel ...

Díjat nyert Londonban a k2 Színház

A k2 Színház Búcsúkoncert című darabja, amelyet a Londoni Magyar Kulturális Központ mutatott be a brit fővárosban, nyerte meg a Voila OffFest díjat a független ...

Kezet formázó kilátó Nógrádban

Az installációt a Farkaskútvölgy Hagyományőrző és Lótenyésztő Sportegyesület kezdeményezésére Csíkszentmihályi Benjámin építész készítette.

Tél

Síelők a mátraszentistváni síparkban 2021. február 14-én.

Pécsi Balett

Szombaton debütál a Pécsi Balett online tánctanító projektje a legkisebbeknek, akik YouTube-videók segítségével otthonról tanulhatják meg a klasszikus ...

 
 
weather failed, check feed URL