XIX. Gymnasiadé

Ötvennégy érmet nyertek a magyar fiatalok a középiskolás sportolók világjátékán, a május 14. és 22. között rendezett XIX. Gymnasiadén.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Őszi fesztivál

Dátum: 2021.09.09. csütörtök
 
 
 
 

Szeptember 16. és 19. között rendezik meg a Szekszárdi Őszi Fesztivált a hagyományos szüreti napok helyett a tolnai megyeszékhelyen.

Az eseményt ismertető szerdai sajtótájékoztatón Berlinger Attila, a rendező Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója elmondta: a rendezvény fő helyszíne a Béla király tér lesz, ahol három színpadon rendeznek koncerteket és előadásokat.

A négynapos fesztivál nagyszínpadán mások mellett a Rudán Joe Band és Kalapács József, a Muzsikás, a Magna Cum Laude, az idén 25 éves Csurgó zenekar és az Ismerős Arcok játszik majd, a Vármegyeháza udvarának színpadán többek között a Magyarországi Német Színház és a Szekszárdi Gitárkvartett előadásait láthatja, hallhatja a közönség.

Újdonságként megnyílik a fröccsterasz, ahol a borkínálatot a Garay élménypince biztosítja. A terasz színpadának műsorán egyebek közt a Blues Travel Band, a pécsi Band Of Streets és az Alisca Brass Band szerepel.

A rendezvényen a hagyományos borudvar helyett nyitott pincék várják a közönséget, 27 pincészet és egy pálinkaház 19 helyszínen kínálja borait, párlatát.

A Béla király téri programokon védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, a kordonokkal elkerített téren ötezren lehetnek jelen; a pincék védettségi igazolvány nélkül is látogathatók.

A fesztivál ideje alatt látható lesz a Művészetek Házában a III. Nemzetközi Digitális Művészeti Triennálé Digitális agora című kiállítása. A szeptember 11-én nyíló tárlaton, amelyet a kulturális központ a Magyar Elektrográfiai Társasággal közösen rendez meg, 169 magyar és 45 külföldi művész digitális grafikáit, videó- és fényinstallációit, animációit mutatják be.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Bemutató az Operaházban

Jelenet Richard Wagner Az istenek alkonya című zenedrámájának próbáján a Magyar Állami Operaházban 2022. május 12-én. A darabot M. Tóth Géza rendezésében ...

Eleven Tavasz

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, ...

Hangversenyek hárfával-sorozat

Kertesi Ingrid operaénekes és Vigh Andrea hárfaművész estjével zárul vasárnap a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában.

Dolgok Könyvtára nyílt a budapesti Goethe Intézetben

Tizenöt tárgyat, köztük projektort, gördeszkát, távcsövet, laminálót és játékokat is lehet kölcsönözni csütörtöktől a Goethe Intézetben kialakított Dolgok ...

Páger Antal-színészdíj

Szacsvay László kapja a Páger Antal-színészdíjat, a színházi elismerést vasárnap adják át a makói városnapi ünnepségek keretében a Hagymaházban.

Mozgás Éjszakája

Idén is megrendezik a Mozgás Éjszakáját; az eseményre június 17-én a budapesti Városligetben és a Hősök terén kerül sor.

 
Ez történt a héten

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Negyvennyolc alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden ...

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

Üveg Nemzetközi Éve

Magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai, az érdeklődők Budapesten, Szentendrén, Pannonhalmán és ...

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel ...

Városmajori Szabadtéri Színpad

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, ...

Magyar sikerek a szkander Európa-bajnokságon

Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett a Bukarestben rendezett szkander Európa-bajnokságon.

 
 
weather failed, check feed URL