Chopin-Liszt zenélő okospadot adtak át a Városligetben

Farkas Gábor zongoraművész előadásában Fryderyk Chopin és Liszt Ferenc műveit játszó okospadot adtak át, a magyar-lengyel barátság napján Budapesten, a Városligetben.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Holtszezon irodalmi fesztivál

Dátum: 2023.01.27. péntek
 
 
 
 

Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23-26. között Veszprémben.

A szervezők csütörtöki közleménye szerint a Holtszezon a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelt irodalmi rendezvénye, amely azokra a határműfajokra - fantasy, képregény, dalszöveg, hip-hop, sci-fi, krimi - helyezi a hangsúlyt, amelyeket sokan kedvelnek, de ritkán találkozhatnak velük kulturális eseményeken.

A négy nap alatt az alkotóműhelyek és előadások mellett a Magyar Krimiszemle szervezésében először rendeznek krimitalálkozót, és a fesztivál ad majd otthont a 2023-as év egyik legnagyobb magyar hip-hop ünnepének, amelyen olyan népszerű zenészek lépnek színpadra, mint például Beton.Hofi.

A szervezők tájékoztatása szerint több nemzetközi alkotó is csatlakozik az eseményhez, köztük Leopold Maurer bécsi képregényrajzoló és Kira Poutanen finn ifjúságiregény-szerző.

A Holtszezon fesztiválra látogatókat nemcsak a magyar zenészek és zenekarok - a Platon Karataev, Beck Zoli, iamyank vagy Szűcs Krisztián - koncertjei várják, de Vecsei H. Miklós színész koncertszínházi előadásán is részt vehetnek.

Idén a színház világának a tavalyinál jóval jelentősebb szerepet szánnak, a Hangvilla stúdiószínpadán kísérletező színpadi műfajok és színházi nevelési programok is helyet kapnak.

A közleményben hangsúlyozták: a Holtszezon rendezvényei idén is ingyenesen látogathatók, de lesznek események, amelyekhez előzetes regisztráció szükséges.

bss \\ bsa

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Zorán tizennegyedszer a Sportarénában

Tizennegyedik alkalommal lép fel Zorán a Papp László Budapest Sportarénában, a népszerű előadóművész koncertje március 18-án lesz.

Fényművészeti és zenei fesztivál

INOTA elnevezéssel kortárs zenei és fényművészeti fesztivált rendeznek az egykori inotai hőerőmű területén augusztus 31. és szeptember 3. között a Veszprém-Balaton ...

Építészeti Filmnapok

A 150 éves Budapest problémáira fókuszál az idei Budapesti Építészeti Filmnapok programja, amelyet március 2. és 5. között rendeznek meg a Toldi moziban.

Megnyílt a Magyar Virtuális Sportmúzeum

Elindult a hajramagyarok.hu oldal, az online térben létrehozott és a hazai sporttörténelem legnagyobb alakjait bemutató Magyar Virtuális Sportmúzeum.

Art and Antique művészeti vásár

Csaknem negyven kortárs és klasszikus galéria, aukciósház és műtárgykereskedő részvételével rendezik meg az 5. Art and Antique művészeti vásárt március ...

Áprilisban ismét világsztárok a Budapest Ritmón

A világzenei színtér számos világsztárja, köztük a Tamikrest, Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra vagy a Mazaher is koncertet ad az idei Budapest ...

 
Ez történt a héten

Velencei Biennále

Nemes Márton festőművész Techno Zen című kiállítását mutatja be a 2024-es Velencei Képzőművészeti Biennále magyar pavilonjában a Ludwig Múzeum.

Hétéves lesz a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

A tavaly bemutatott kabalafiguráról és az épületről szól a gyulai Almásy-kastély hetedik születésnapja március 18-án.

Mozart-nap

Mozart-napot rendez vasárnap Keller András művészeti vezetésével a Concerto Budapest a Zeneakadémián.

Vadvilág napja

Látványetetésekkel, állattréningekkel, játékos ismeretterjesztő programokkal, valamint gyerekeknek és tanulmányi csoportoknak szóló belépési kedvezményekkel ...

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Májusban indul a Margitszigeti Szabadtéri Színpad új évada, melynek keretében világsztárokkal, hazai művészekkel, opera-, balett-, operett- és musical ...

Mácsai István kiállítása a Kiscelli Múzeumban

A száz éve született Mácsai István festőművész Elmozdul a fal című kiállítása a Kiscelli Múzeumban.

 
 
weather failed, check feed URL