Mátyás-emlékév

A győri Szent László Látogatóközpontban nyílt meg a Magyarság Háza szervezésében tavasszal Pozsonyból indított Mátyás király - mecénás és katona című vándorkiállítás a Mátyás-emlékév keretében.

Bővebben...
 




 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Műkorcsolya Eb

Dátum: 2017.01.24. kedd
 
 
 
 

A nőknél, a férfiaknál és a jégtáncosoknál lesz magyar induló a szerdán rajtoló ostravai műkorcsolya Európa-bajnokságon.

\"Tavaly 11. lett a kontinensviadalon, most az a cél, hogy ennél jobb legyen, azaz tíz közé kerüljön\" - mondta az MTI érdeklődésére Engi Klára, a magyar szövetség (MOKSZ) pontozásos ágazati igazgatója. \"Ez azért is fontos lenne, mert akkor jövőre két női versenyzőnk indulhatna az Eb-n.\"

A 18 éves Tóth kiváló felkészülésen van túl a sportvezető elmondása szerint, erre a szezonra új koreográfussal dolgozott, ezáltal teljesen megújult a programja, az idény során pedig az ugrásai egyre biztonságosabbak és erőteljesebbek lettek.

\"A Négy nemzet bajnokságon úgy nyert, hogy hét tripla ugrást tartalmazó kűrjét hibátlanul teljesítette\" - mondta Engi Klára a korábbi Európa-bajnok Sebestyén Júlia tanítványáról.

A többi magyar résztvevőről, azaz Borovoj Alexanderről és a jégtáncosok között induló, még juniorkorú Jakucs Hanna, Illés Dániel duóról nem fogalmazott meg elvárást a szakember. Elmondása szerint számukra a tapasztalatszerzés a cél, reális esély nincs a 24, illetve 20 közé jutásra, azaz a kűr bemutatására.

Az Eb programja:

szerda:

női rövidprogram 11.00

páros rövidprogram 18.45

csütörtök:

jégtánc rövidprogram 12.00

páros kűr 19.00

péntek:

férfi rövidprogram 11.15

női kűr 18.00

szombat:

jégtánc kűr 13.30

férfi kűr 17.50

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Go Short rövidfilmfesztivál

A magyar filmek is bemutatkoznak 2019 tavaszán a Go Short Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon a hollandiai Nijmegenben.

CAFe Budapest

Jövő évben október 4. és 20. között rendezik meg a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivált immár huszonnyolcadik alkalommal.

Vangelis legjobb filmzenéi az Arénában

Vangelis Oscar-díjas zeneszerző legjobb filmzenéi csendülnek fel Hien énekes, zeneszerző, nyolcvan fős szimfonikus zenekar és énekegyüttes közreműködésével ...

Mikulásgyár

Idén új helyszínen, a Millenárison nyitja meg kapuit a Mikulásgyár fő üzeme, ahol november 30-tól december 21-ig várják a szegénységben élő családok számára ...

3. Budapest Showcase Hub

Tizennégy ország harminc zenekara mutatkozik be a Balkántól a Baltikumig a 3. Budapest Showcase Hubon (BUSH), a zeneimádók régiós fesztiválján és konferenciáján ...

Az év fája

Az év fájának választott mandulafa a pécsi Havihegyen.

 
Ez történt a héten

100. éves a Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Filmvetítésekkel, tárlatvezetésekkel, múzeumi kincskereső játékkal, megnyitott térképtárral, könyvtárral és más programokkal várja a látogatókat szombaton ...

Keszeg, ökle és pisztráng versenyez az év hala címért

Idén is három őshonos fajra, a vörösszárnyú keszegre, a szivárványos öklére és a sebes pisztrángra lehet szavazni az év hala versenyen.

Ismét darvadozást rendeznek a Szegedi Fehér-tónál

Darunéző túrák, madárgyűrűzés, fotós futam, kisvonatozás a halvasúton és számos gyermekprogram várja azokat, akik szombaton ellátogatnak a VII. Fehértavi ...

Jazzkanizsa

A hármas szám jegyében idén három, hazai és külföldi muzsikusok alkotta trió fellépésével tartják november 9-én a Jazzkanizsa sorrendben harmadik rendezvényét.

Háromnapos autókiállítás nyílik a Millenárison

Megnyílik ma a Budapest Auto Show a Millenárison, az október 26-28. között tartott rendezvényen több nagy autóimportőr cég mutatja be a márkák modellú ...

Országos Rajzfilmünnep

Száz helyszínen csaknem 500 program várja az Országos Rajzfilmünnep közönségét péntektől vasárnapig országszerte vetítésekkel és filmes programokkal.

 
 
weather failed, check feed URL