28. Debreceni Tavaszi Tárlat

Hatvanhat alkotó 88 műve látható a festészetet középpontba állító 28. Debreceni Tavaszi Tárlaton, amely vasárnap nyílt meg a Kölcsey Központ Bényi Árpád-termében.

Bővebben...
 

Construma 2019.04.03-04.07. Budapest Hungexpo


Gardenexpo 2019.03.22-03.24. Budapest Sportaréna

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Műkorcsolya Eb

Dátum: 2017.01.24. kedd
 
 
 
 

A nőknél, a férfiaknál és a jégtáncosoknál lesz magyar induló a szerdán rajtoló ostravai műkorcsolya Európa-bajnokságon.

\"Tavaly 11. lett a kontinensviadalon, most az a cél, hogy ennél jobb legyen, azaz tíz közé kerüljön\" - mondta az MTI érdeklődésére Engi Klára, a magyar szövetség (MOKSZ) pontozásos ágazati igazgatója. \"Ez azért is fontos lenne, mert akkor jövőre két női versenyzőnk indulhatna az Eb-n.\"

A 18 éves Tóth kiváló felkészülésen van túl a sportvezető elmondása szerint, erre a szezonra új koreográfussal dolgozott, ezáltal teljesen megújult a programja, az idény során pedig az ugrásai egyre biztonságosabbak és erőteljesebbek lettek.

\"A Négy nemzet bajnokságon úgy nyert, hogy hét tripla ugrást tartalmazó kűrjét hibátlanul teljesítette\" - mondta Engi Klára a korábbi Európa-bajnok Sebestyén Júlia tanítványáról.

A többi magyar résztvevőről, azaz Borovoj Alexanderről és a jégtáncosok között induló, még juniorkorú Jakucs Hanna, Illés Dániel duóról nem fogalmazott meg elvárást a szakember. Elmondása szerint számukra a tapasztalatszerzés a cél, reális esély nincs a 24, illetve 20 közé jutásra, azaz a kűr bemutatására.

Az Eb programja:

szerda:

női rövidprogram 11.00

páros rövidprogram 18.45

csütörtök:

jégtánc rövidprogram 12.00

páros kűr 19.00

péntek:

férfi rövidprogram 11.15

női kűr 18.00

szombat:

jégtánc kűr 13.30

férfi kűr 17.50

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Debreceni állatkert

Szavannaterráriummal bővült a debreceni állatkert, ahol az érdeklődők egzotikus gyíkfajokat ismerhetnek meg.

A költészet napja

Ebben az évben a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) ad otthont a költészet napi Versmaratonnak április 11-én, az eseményt a HangHordozók című versmegzenésítő ...

Győri Tavaszi Fesztivál

Március 15. és április 1. között rendezik idén a Győri Tavaszi Fesztivált, amelynek programjai közt színházi előadások, koncertek, kiállítások és gyermekprogramok ...

Vadon Napot rendez pénteken a Fővárosi Állatkert

Vadon Napot rendez pénteken a a Fővárosi Állat- és Növénykert, amelyen a veszélyeztetett fajok védelmére kívánja felhívni a figyelmet.

A Wass Albert-emlékév záróünnepsége Budapesten

A Wass Albert Örökség Díjjal kitüntetett Dévai Nagy Kamilla előadóművész a Wass Albert-emlékév záróünnepségén a fővárosi Duna Palotában.

Magyar Korcsolyázás Napja

Többek között ingyenes korcsolyázási lehetőséggel várják a Városligeti Műjégpályán az érdeklődőket a pénteken először sorra kerülő Magyar Korcsolyázás Napján.

 
Ez történt a héten

Bach Mindenkinek Fesztivál

Március 16. és 25. között ismét megrendezik Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek fesztivált.

Tanítók napja

Ma ünneplik a tanítók napját, országszerte több rendezvényen idézik fel a 150 éves állami magyar nyelvű tanítóképzést.

10. VinCE Budapest Wine Show

Nagyszabású sétálókóstolóval, valamint a nemzetközi és a hazai borvilág csillagait felvonultató mesterkurzusokkal várja a látogatókat a 10. VinCE Budapest ...

Magyar komolyzenei dallamokra érkezik a tavasz New Yorkba

Magyar dallamokra érkezik a tavasz New Yorkba, március 8-tól ugyanis magyar komolyzenei rendezvénysorozat kezdődik az Egyesült Államok keleti parti me ...

Gourmet Fesztivál

A paprika, a sercli és a sör lesznek az idei OTP Bank Gourmet Fesztivál kiemelt témái. A több mint 50 éttermet felvonultató rendezvényen a két Michelin-csillagos ...

A szegedi papucs hímzését oktató képzés indul

A szegedi papucs hímzésének technikáját, motívumkincsét és színvilágát ismerhetik meg azok, akik részt vesznek a Szegedi Papucsért Alapítvány, a Szent-Györgyi ...

 
 
weather failed, check feed URL