Elkezdődött Berlinben a világ legnagyobb mezőgazdasági vására

Elkezdődött pénteken Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche - IGW), a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti kiállítása és vására, a magyar standot Nagy István agrárminiszter nyitotta meg.

Bővebben...
 

Hungexpo 2019.02.07-02.10.


Hungexpo 2019.01.23-01.26.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Sportfesztivál

Dátum: 2017.07.21. péntek
 
 

Vasárnap a nyitóünnepséggel megkezdődik Győrben az első magyarországi olimpiai rendezvény, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF).

A jövő vasárnapig tartó EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok versenye, amelyen tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek. A győri eseményre ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak, a magyar színeket 152 versenyző képviseli.

Atlétikában 24 magyar indul majd a 2001-ben és 2002-ben születettek versenyszámaiban. A serdülő korosztály idősebb, illetve az ifjúsági generáció fiatalabb évjáratának képviselői az utóbbiak távjain teljesítik majd a viadalokat, amiket az Olimpiai Sportparkban rendeznek. Itt kerül sor a 2000-es és 2001-es születésű cselgáncsozók küzdelmeire, ahol hat-hat hazai fiú és leány indulóért szoríthatnak a szurkolók, közülük többen is éremeséllyel lépnek tatamira.

Az U17-es kerékpárosok 5 és 10 kilométeres időfutam küzdelmeire jövő kedden, a mezőnyversenyekre pedig két nappal később kerül sor, utóbbiban a fiúkra - akiknél várhatóan mintegy 30 nemzet kerekesei indulnak - 71,8 kilométer, a lányokra 44,2 kilométer teljesítése vár. A magyarokat mindkét nemben hárman képviselik, akárcsak a 17 évesnél fiatalabbak kajak-kenusoknál, akiknél minden hazai versenyző érmekért száll vízre.

Négy magyar teniszező, két-két fiú és lány vesz részt a 2002-ben és 2003-ban születettek egyes és páros versenyében az Olimpiai Sportparkban, ahol kedden a tornászok is megkezdik szereplésüket. A 2000-es és 2001-es fiúk, valamint a két esztendővel fiatalabb lányok megmérettetésében is három magyart bíztathatnak a szurkolók.

A 16 magyar úszó közül, akik medencébe ugranak az Aqua Sportközpontban, többen is esélyesnek számítanak, s a váltók is versenyben lehetnek az érmekért. A 2001-es és később született fiúk, valamint az egy esztendővel fiatalabb lányok közül is csak egy versenyzőt indít minden számban a hazai szövetség, ugyanis a kiírás értelmében országonként csupán egy úszó vehet részt a nyolcas fináléban.

Mindhárom csapatsportágban indul magyar fiú és lány válogatott. A kézilabda-mérkőzéseknek az Audi Aréna ad majd otthont, a 2000-2001-es fiúk és a lányok is az esélyesek közé tartoznak a maguk nyolccsapatos mezőnyében, a minimális elvárás velük szemben a négy közé kerülés. Az egy évvel fiatalabb kosárlabdázókat az egyetemi csarnokban buzdíthatja a közönség, itt a csoportkör után alsó-, illetve felsőházi küzdelmek következnek. Röplabdában U19-es és U18-as fiúk, illetve lányok mérik össze tudásukat ugyancsak az egyetemi csarnokban.

A versenyekre korlátozott számban még elérhetők ingyenes regisztrációs jegyek.

Az ETO Parkban vasárnap 20.30-kor kezdődő nyitóünnepségen a cselgáncsozó Sipőcz Richárd viszi majd a magyar zászlót.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Vasárnap Ópusztaszeren kiderülhet, milyen szőlőtermés várható

Vasárnap Ópusztaszeren kiderülhet, milyen termésre számíthatnak majd ősszel a szőlősgazdák, a nemzeti történeti emlékparkban Vince-napi vesszővágásra várják ...

Téli Etyeki Piknik

A hagyományos borkóstolók mellett disznóvágáson vehetnek részt, valamint a helyi kézművesek termékeivel és azok elkészítésével is megismerkedhetnek a látogatók ...

Jubileumi koncertre készül a Magna Cum Laude

Vendégelőadókkal ünnepli húszéves fennállását a Magna Cum Laude együttes február 15-én a Papp László Budapest Sportarénában.

Hamvas Béla-napot tart a Műcsarnok

A Rejtett történetek című kiállításhoz kapcsolódva egész napos eseménysorozattal idézi meg Hamvas Béla szellemi örökségét szombaton a Műcsarnok.

Munkácsy-kiállítás nyílik januárban Szolnokon

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából kiállítást rendeznek a festő alkotásaiból január 12-től április 7-ig a Szolnoki Galériában, ahol ...

Mága Zoltán újévi koncertje Budapesten

Mága Zoltán hegedűművész hagyományos újévi koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2019. január 1-jén.

 
Ez történt a héten

5. Téli Sportágválasztó

Huszonegy sportágat lehet kipróbálni az 5. Téli Sportágválasztón, melyet Káposztásmegyeren, a Vasas Jégcentrumában rendeznek meg szombaton.

Pilisi Parkerdő

Több mint egymilliárd forintból fejlesztik a Pilisi Parkerdőt a Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumban a parkerdő alapításának ötvenedik évfordulója ...

Tornyai János emlékév

Kiállításokkal, kiadványokkal, rendezvényekkel ünneplik Tornyai János születésének 150. évfordulóját Hódmezővásárhelyen.

A magyar kultúra napja

A magyar kultúra hete elnevezésű rendezvénysorozatot tart a nagyváradi Szigligeti Színház, a programsorozat keretében színházfesztivál, operaelőadás lesz, ...

SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál

Huszonkét koreográfiát láthat a közönség a szerdán kezdődő 20. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztiválon, amelynek célja, hogy a kezdő és tapasztalt alkotókat, ...

Megnyílt a Kossuth és Debrecen 1849 című kiállítás

A Szent Korona hiteles másolatát tekintik meg látogatók A másik főváros - Kossuth és Debrecen 1849 című kiállítás megnyitóján a debreceni Déri Múzeumban. ...

 
 
weather failed, check feed URL