28. Debreceni Tavaszi Tárlat

Hatvanhat alkotó 88 műve látható a festészetet középpontba állító 28. Debreceni Tavaszi Tárlaton, amely vasárnap nyílt meg a Kölcsey Központ Bényi Árpád-termében.

Bővebben...
 

Construma 2019.04.03-04.07. Budapest Hungexpo


Gardenexpo 2019.03.22-03.24. Budapest Sportaréna

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Sportfesztivál

Dátum: 2017.07.21. péntek
 
 

Vasárnap a nyitóünnepséggel megkezdődik Győrben az első magyarországi olimpiai rendezvény, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF).

A jövő vasárnapig tartó EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok versenye, amelyen tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek. A győri eseményre ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak, a magyar színeket 152 versenyző képviseli.

Atlétikában 24 magyar indul majd a 2001-ben és 2002-ben születettek versenyszámaiban. A serdülő korosztály idősebb, illetve az ifjúsági generáció fiatalabb évjáratának képviselői az utóbbiak távjain teljesítik majd a viadalokat, amiket az Olimpiai Sportparkban rendeznek. Itt kerül sor a 2000-es és 2001-es születésű cselgáncsozók küzdelmeire, ahol hat-hat hazai fiú és leány indulóért szoríthatnak a szurkolók, közülük többen is éremeséllyel lépnek tatamira.

Az U17-es kerékpárosok 5 és 10 kilométeres időfutam küzdelmeire jövő kedden, a mezőnyversenyekre pedig két nappal később kerül sor, utóbbiban a fiúkra - akiknél várhatóan mintegy 30 nemzet kerekesei indulnak - 71,8 kilométer, a lányokra 44,2 kilométer teljesítése vár. A magyarokat mindkét nemben hárman képviselik, akárcsak a 17 évesnél fiatalabbak kajak-kenusoknál, akiknél minden hazai versenyző érmekért száll vízre.

Négy magyar teniszező, két-két fiú és lány vesz részt a 2002-ben és 2003-ban születettek egyes és páros versenyében az Olimpiai Sportparkban, ahol kedden a tornászok is megkezdik szereplésüket. A 2000-es és 2001-es fiúk, valamint a két esztendővel fiatalabb lányok megmérettetésében is három magyart bíztathatnak a szurkolók.

A 16 magyar úszó közül, akik medencébe ugranak az Aqua Sportközpontban, többen is esélyesnek számítanak, s a váltók is versenyben lehetnek az érmekért. A 2001-es és később született fiúk, valamint az egy esztendővel fiatalabb lányok közül is csak egy versenyzőt indít minden számban a hazai szövetség, ugyanis a kiírás értelmében országonként csupán egy úszó vehet részt a nyolcas fináléban.

Mindhárom csapatsportágban indul magyar fiú és lány válogatott. A kézilabda-mérkőzéseknek az Audi Aréna ad majd otthont, a 2000-2001-es fiúk és a lányok is az esélyesek közé tartoznak a maguk nyolccsapatos mezőnyében, a minimális elvárás velük szemben a négy közé kerülés. Az egy évvel fiatalabb kosárlabdázókat az egyetemi csarnokban buzdíthatja a közönség, itt a csoportkör után alsó-, illetve felsőházi küzdelmek következnek. Röplabdában U19-es és U18-as fiúk, illetve lányok mérik össze tudásukat ugyancsak az egyetemi csarnokban.

A versenyekre korlátozott számban még elérhetők ingyenes regisztrációs jegyek.

Az ETO Parkban vasárnap 20.30-kor kezdődő nyitóünnepségen a cselgáncsozó Sipőcz Richárd viszi majd a magyar zászlót.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Debreceni állatkert

Szavannaterráriummal bővült a debreceni állatkert, ahol az érdeklődők egzotikus gyíkfajokat ismerhetnek meg.

A költészet napja

Ebben az évben a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) ad otthont a költészet napi Versmaratonnak április 11-én, az eseményt a HangHordozók című versmegzenésítő ...

Győri Tavaszi Fesztivál

Március 15. és április 1. között rendezik idén a Győri Tavaszi Fesztivált, amelynek programjai közt színházi előadások, koncertek, kiállítások és gyermekprogramok ...

Vadon Napot rendez pénteken a Fővárosi Állatkert

Vadon Napot rendez pénteken a a Fővárosi Állat- és Növénykert, amelyen a veszélyeztetett fajok védelmére kívánja felhívni a figyelmet.

A Wass Albert-emlékév záróünnepsége Budapesten

A Wass Albert Örökség Díjjal kitüntetett Dévai Nagy Kamilla előadóművész a Wass Albert-emlékév záróünnepségén a fővárosi Duna Palotában.

Magyar Korcsolyázás Napja

Többek között ingyenes korcsolyázási lehetőséggel várják a Városligeti Műjégpályán az érdeklődőket a pénteken először sorra kerülő Magyar Korcsolyázás Napján.

 
Ez történt a héten

Bach Mindenkinek Fesztivál

Március 16. és 25. között ismét megrendezik Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek fesztivált.

Tanítók napja

Ma ünneplik a tanítók napját, országszerte több rendezvényen idézik fel a 150 éves állami magyar nyelvű tanítóképzést.

10. VinCE Budapest Wine Show

Nagyszabású sétálókóstolóval, valamint a nemzetközi és a hazai borvilág csillagait felvonultató mesterkurzusokkal várja a látogatókat a 10. VinCE Budapest ...

Magyar komolyzenei dallamokra érkezik a tavasz New Yorkba

Magyar dallamokra érkezik a tavasz New Yorkba, március 8-tól ugyanis magyar komolyzenei rendezvénysorozat kezdődik az Egyesült Államok keleti parti me ...

Gourmet Fesztivál

A paprika, a sercli és a sör lesznek az idei OTP Bank Gourmet Fesztivál kiemelt témái. A több mint 50 éttermet felvonultató rendezvényen a két Michelin-csillagos ...

A szegedi papucs hímzését oktató képzés indul

A szegedi papucs hímzésének technikáját, motívumkincsét és színvilágát ismerhetik meg azok, akik részt vesznek a Szegedi Papucsért Alapítvány, a Szent-Györgyi ...

 
 
weather failed, check feed URL