100. éves a Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Filmvetítésekkel, tárlatvezetésekkel, múzeumi kincskereső játékkal, megnyitott térképtárral, könyvtárral és más programokkal várja a látogatókat szombaton a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum az intézmény fennállásának 100. évfordulója alkalmából.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Sportfesztivál

Dátum: 2017.07.21. péntek
 
 

Vasárnap a nyitóünnepséggel megkezdődik Győrben az első magyarországi olimpiai rendezvény, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF).

A jövő vasárnapig tartó EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok versenye, amelyen tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek. A győri eseményre ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak, a magyar színeket 152 versenyző képviseli.

Atlétikában 24 magyar indul majd a 2001-ben és 2002-ben születettek versenyszámaiban. A serdülő korosztály idősebb, illetve az ifjúsági generáció fiatalabb évjáratának képviselői az utóbbiak távjain teljesítik majd a viadalokat, amiket az Olimpiai Sportparkban rendeznek. Itt kerül sor a 2000-es és 2001-es születésű cselgáncsozók küzdelmeire, ahol hat-hat hazai fiú és leány indulóért szoríthatnak a szurkolók, közülük többen is éremeséllyel lépnek tatamira.

Az U17-es kerékpárosok 5 és 10 kilométeres időfutam küzdelmeire jövő kedden, a mezőnyversenyekre pedig két nappal később kerül sor, utóbbiban a fiúkra - akiknél várhatóan mintegy 30 nemzet kerekesei indulnak - 71,8 kilométer, a lányokra 44,2 kilométer teljesítése vár. A magyarokat mindkét nemben hárman képviselik, akárcsak a 17 évesnél fiatalabbak kajak-kenusoknál, akiknél minden hazai versenyző érmekért száll vízre.

Négy magyar teniszező, két-két fiú és lány vesz részt a 2002-ben és 2003-ban születettek egyes és páros versenyében az Olimpiai Sportparkban, ahol kedden a tornászok is megkezdik szereplésüket. A 2000-es és 2001-es fiúk, valamint a két esztendővel fiatalabb lányok megmérettetésében is három magyart bíztathatnak a szurkolók.

A 16 magyar úszó közül, akik medencébe ugranak az Aqua Sportközpontban, többen is esélyesnek számítanak, s a váltók is versenyben lehetnek az érmekért. A 2001-es és később született fiúk, valamint az egy esztendővel fiatalabb lányok közül is csak egy versenyzőt indít minden számban a hazai szövetség, ugyanis a kiírás értelmében országonként csupán egy úszó vehet részt a nyolcas fináléban.

Mindhárom csapatsportágban indul magyar fiú és lány válogatott. A kézilabda-mérkőzéseknek az Audi Aréna ad majd otthont, a 2000-2001-es fiúk és a lányok is az esélyesek közé tartoznak a maguk nyolccsapatos mezőnyében, a minimális elvárás velük szemben a négy közé kerülés. Az egy évvel fiatalabb kosárlabdázókat az egyetemi csarnokban buzdíthatja a közönség, itt a csoportkör után alsó-, illetve felsőházi küzdelmek következnek. Röplabdában U19-es és U18-as fiúk, illetve lányok mérik össze tudásukat ugyancsak az egyetemi csarnokban.

A versenyekre korlátozott számban még elérhetők ingyenes regisztrációs jegyek.

Az ETO Parkban vasárnap 20.30-kor kezdődő nyitóünnepségen a cselgáncsozó Sipőcz Richárd viszi majd a magyar zászlót.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Go Short rövidfilmfesztivál

A magyar filmek is bemutatkoznak 2019 tavaszán a Go Short Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon a hollandiai Nijmegenben.

CAFe Budapest

Jövő évben október 4. és 20. között rendezik meg a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivált immár huszonnyolcadik alkalommal.

Vangelis legjobb filmzenéi az Arénában

Vangelis Oscar-díjas zeneszerző legjobb filmzenéi csendülnek fel Hien énekes, zeneszerző, nyolcvan fős szimfonikus zenekar és énekegyüttes közreműködésével ...

Mikulásgyár

Idén új helyszínen, a Millenárison nyitja meg kapuit a Mikulásgyár fő üzeme, ahol november 30-tól december 21-ig várják a szegénységben élő családok számára ...

3. Budapest Showcase Hub

Tizennégy ország harminc zenekara mutatkozik be a Balkántól a Baltikumig a 3. Budapest Showcase Hubon (BUSH), a zeneimádók régiós fesztiválján és konferenciáján ...

Krúdy Gyulára emlékeznek Nyíregyházán

Konferencia, tárlatvezetés és rendhagyó előadás is szerepel a Krúdy-napok programján Nyíregyházán, ahol két napon keresztül emlékeznek a nyírségi megyeszékhelyen ...

 
Ez történt a héten

Keszeg, ökle és pisztráng versenyez az év hala címért

Idén is három őshonos fajra, a vörösszárnyú keszegre, a szivárványos öklére és a sebes pisztrángra lehet szavazni az év hala versenyen.

Ismét darvadozást rendeznek a Szegedi Fehér-tónál

Darunéző túrák, madárgyűrűzés, fotós futam, kisvonatozás a halvasúton és számos gyermekprogram várja azokat, akik szombaton ellátogatnak a VII. Fehértavi ...

Jazzkanizsa

A hármas szám jegyében idén három, hazai és külföldi muzsikusok alkotta trió fellépésével tartják november 9-én a Jazzkanizsa sorrendben harmadik rendezvényét.

Háromnapos autókiállítás nyílik a Millenárison

Megnyílik ma a Budapest Auto Show a Millenárison, az október 26-28. között tartott rendezvényen több nagy autóimportőr cég mutatja be a márkák modellú ...

Országos Rajzfilmünnep

Száz helyszínen csaknem 500 program várja az Országos Rajzfilmünnep közönségét péntektől vasárnapig országszerte vetítésekkel és filmes programokkal.

Az év fája

Az év fájának választott mandulafa a pécsi Havihegyen.

 
 
weather failed, check feed URL