Megnyílt a 90. Ünnepi Könyvhét

A június 17-ig tartó rendezvény 168 kiadó és könyvesműhely kínálatával, több mint 300 új kötettel várja a közönséget a Duna-korzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen.

Bővebben...
 


 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Sportfesztivál

Dátum: 2017.07.21. péntek
 
 

Vasárnap a nyitóünnepséggel megkezdődik Győrben az első magyarországi olimpiai rendezvény, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF).

A jövő vasárnapig tartó EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok versenye, amelyen tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek. A győri eseményre ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak, a magyar színeket 152 versenyző képviseli.

Atlétikában 24 magyar indul majd a 2001-ben és 2002-ben születettek versenyszámaiban. A serdülő korosztály idősebb, illetve az ifjúsági generáció fiatalabb évjáratának képviselői az utóbbiak távjain teljesítik majd a viadalokat, amiket az Olimpiai Sportparkban rendeznek. Itt kerül sor a 2000-es és 2001-es születésű cselgáncsozók küzdelmeire, ahol hat-hat hazai fiú és leány indulóért szoríthatnak a szurkolók, közülük többen is éremeséllyel lépnek tatamira.

Az U17-es kerékpárosok 5 és 10 kilométeres időfutam küzdelmeire jövő kedden, a mezőnyversenyekre pedig két nappal később kerül sor, utóbbiban a fiúkra - akiknél várhatóan mintegy 30 nemzet kerekesei indulnak - 71,8 kilométer, a lányokra 44,2 kilométer teljesítése vár. A magyarokat mindkét nemben hárman képviselik, akárcsak a 17 évesnél fiatalabbak kajak-kenusoknál, akiknél minden hazai versenyző érmekért száll vízre.

Négy magyar teniszező, két-két fiú és lány vesz részt a 2002-ben és 2003-ban születettek egyes és páros versenyében az Olimpiai Sportparkban, ahol kedden a tornászok is megkezdik szereplésüket. A 2000-es és 2001-es fiúk, valamint a két esztendővel fiatalabb lányok megmérettetésében is három magyart bíztathatnak a szurkolók.

A 16 magyar úszó közül, akik medencébe ugranak az Aqua Sportközpontban, többen is esélyesnek számítanak, s a váltók is versenyben lehetnek az érmekért. A 2001-es és később született fiúk, valamint az egy esztendővel fiatalabb lányok közül is csak egy versenyzőt indít minden számban a hazai szövetség, ugyanis a kiírás értelmében országonként csupán egy úszó vehet részt a nyolcas fináléban.

Mindhárom csapatsportágban indul magyar fiú és lány válogatott. A kézilabda-mérkőzéseknek az Audi Aréna ad majd otthont, a 2000-2001-es fiúk és a lányok is az esélyesek közé tartoznak a maguk nyolccsapatos mezőnyében, a minimális elvárás velük szemben a négy közé kerülés. Az egy évvel fiatalabb kosárlabdázókat az egyetemi csarnokban buzdíthatja a közönség, itt a csoportkör után alsó-, illetve felsőházi küzdelmek következnek. Röplabdában U19-es és U18-as fiúk, illetve lányok mérik össze tudásukat ugyancsak az egyetemi csarnokban.

A versenyekre korlátozott számban még elérhetők ingyenes regisztrációs jegyek.

Az ETO Parkban vasárnap 20.30-kor kezdődő nyitóünnepségen a cselgáncsozó Sipőcz Richárd viszi majd a magyar zászlót.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

A jövőre 50 éves Apostol együttes a Sportarénában fog ünnepelni

Öt évtizedes fennállását nagykoncerttel ünnepli jövőre az Apostol együttes. A zenekar, amely slágeres zenéjével nagy sikereket aratott, 2020. március 20-án ...

Idén is lesz autómentes nap Budapesten

Budapest idén is csatlakozik az Európai mobilitás hét című programhoz, amelynek keretében szeptember 22-én tarthatják majd meg az autómentes napot.

Kihívás Napja

Változatos programokkal várják az érdeklődőket a Kihívás Napján, Magyarország legnagyobb szabadidősportos rendezvényén.

Koncert Halmos Béla emlékére a Hagyományok Házában

Halmos Béla emlékére rendez koncertet a Hagyományok Háza június 4-én. A táncházmozgalom egyik elindítója, első prímása aznap lenne 73 éves.

Gyereknap

Különleges gyermeknapi programokkal várja hétvégén a látogatókat a Budakeszi Vadaspark, amely május végén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját.

Eleven Tavasz utcafesztivál

Mintegy száz program, köztük a lakókocsiból zenélő Márkó dj, a Valami Swing zenekar koncertje, mini WAMP dizájnvásár, kiállítások és workshopok is várják ...

 
Ez történt a héten

Budavári Bach Fesztivál

Még egy hétig, június 20-ig tart a Budavári Bach Fesztivál. A koncerteket a páros napokon rendezik a Budavári Evangélikus Templomban.

Európai Kerti Vasutak Találkozója

Hétvégén rendezik meg az Európai Kerti Vasutak Találkozóját a Vasúttörténeti Parkban, ahol a látogatók dízel- és gőzmozdonyok kicsinyített másolatainak ...

Szent László Napok Győrben

Június 28-án kezdődik a Szent László Napok programsorozat Győrben, ahol három napon át többek közt lovas bemutatókkal, játszóházzal és a király életét ...

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutó verseny

Pünkösd vasárnap 0 órakor rajtol a legnépszerűbb és legnépesebb magyar terepfutó verseny, a 112 kilométeres Salomon Ultra-Trail Hungary a szentendrei Duna-korzóról, ...

19. Pécsi Országos Színházi Találkozó

Csütörtökön kezdődik a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), amely több mint 14 versenyelőadással és számos kísérőprogrammal várja a közönséget ...

Hagyományőrző családi napot rendeznek hétfőn a Tabánban

Pünkösdi Királyság címmel rendeznek hétfőn hagyományőrző családi napot a Tabánban, ahol többek közt óriásbuborék-fújással, gólyalábasokkal és pünkösdi ...

 
 
weather failed, check feed URL