Bujtor István Filmfesztivál

Augusztus 19-től 22-ig rendezik meg a Bujtor István Filmfesztivált Balatonszemesen, az alkotók, műhelyek, stúdiók nevezését május 15-ig várják a filmes versenyprogramba.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Gerevich-Kovács-Kárpáti kard vk

Dátum: 2021.03.12. péntek
 
 
 
 

Nyolc magyar léphet pástra a férfi egyéni verseny főtábláján a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard világkupán.

A vasárnapig tartó budapesti viadal - melyen női egyénit és mindkét nem számára csapatküzdelmeket is rendeznek - csütörtökön a férfiak selejtezőjével kezdődött meg a BOK csarnokban. A 206 fős, kifejezetten erős mezőnyben 17 hazai vívó indult. A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron (5.) és az egyéniben vb-aranyérmes Szatmári András (13.) a világranglistán elfoglalt helyezése alapján további tizennégy kardozóval együtt kiemelt volt, így ők csak szombaton kezdenek.

A selejtezős csoportkör után csatlakozott hozzájuk Péch Miklós, majd a direktkieséses asszókat követően Galgóczy Tamás, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Nagy Kristóf és Iliász Nikolász. Galgóczynak egy ellenfelet kellett legyőznie az egyenes kieséses szakaszban, a többieknek pedig kettőt.

\"Egy év szünet után, ilyen erős mezőnyben értékes eredménynek számít a nyolc magyar főtáblára kerülése. Úgyhogy elégedett vagyok a látottakkal\" - összegzett a magyar szövetség honlapján Decsi András, a férfi kardválogatott vezetőedzője. \"Két válogatottunk, Gémesi Csanád és Decsi Tamás egyaránt jó formát mutatott a direkt kieséses szakaszban. Ezt a napot kipipálhatjuk, várjuk a szombati folytatást\".

A hufencing.hu kiemelte, hogy egy év kényszerpihenő után ezzel a viadallal indult újra a nemzetközi vívóélet, minden vívó nagyon várta már az újrakezdést, amit alátámaszt a nagy indulói létszám és az, hogy a legjobbak közül senki sem hiányzik.

Csapatban a magyar férfiválogatott már kivívta az olimpiai részvétel jogát, így egyéniben is pástra léphet majd a japán fővárosban három férfi kardozó. A sorsolást viszont a világranglistás helyezés határozza meg, így fontos, hogy azon minél előrébb szerepeljenek a magyarok.

Pénteken a női egyéni verseny selejtezőjét rendezik, majd szombaton következnek a férfiak és a nők számára is a 64-es tábla asszói, végül vasárnap a két csapatversenyt bonyolítják le.

A nők számára utóbbinak komoly tétje van: jelenleg kijutást érő helyen állnak, de az ukránokat maguk mögött kell tartaniuk.

A budapesti vk a fegyvernem utolsó olimpiai kvalifikációs világkupaversenye.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

A magyar klasszikus zene napja

Május 30-án , Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester és zeneszerző születésnapján indítja útjára A magyar klasszikus zene napja elnevezésű programsorozatot ...

Jósa András Múzeum

Honfoglalás kori kiállításra készül a nyíregyházi Jósa András Múzeum. Az Elit alakulat című kiállítás a tervek szerint május 14-én nyílik meg.

Erkel Ferenc Emlékház

Négy, egykor Erkel Ferenc személyes használatában lévő tárgyat adományozott a gyulai Erkel Ferenc Emlékháznak Szőnyi Márta, a zeneszerző ükunokájának, ...

Klimt kiállítás

A bécsi szecesszió vezéralakja, Gustav Klimt talán utolsó befejezett festménye, a Nő legyezővel is látható lesz a bécsi Belvedere palotában március 25-én ...

Indul a VI. Nemzeti VERSeny

Az idén is meghirdetik a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete versmondó és versklipversenyét, a Nemzeti VERSenyt, amelyre április 30-ig várják ...

Gerevich-Kovács-Kárpáti kard vk

Nyolc magyar léphet pástra a férfi egyéni verseny főtábláján a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard világkupán.

 
Ez történt a héten

Húsvéti tojásfestés Győrben

Hétszázötven darab hímes tojás készül Győr város fennállásának évfordulójára.

Sanzonok és kobozok

Fúziós találkozásoknak ad otthont a Fonó Budai Zeneház az online térben. Április 3-án egy sanzonos triókoncert, 7-én két virtuóz kobzás műsora látható ...

Húsvéti park Hajdú-szoboszlón

Képzőművészek és művészeti iskolák oktatóinak segítségével készült el tíz darab nagyméretű tojás, a környező fákra pedig 1600 tojásdíszt került, amelyeket ...

Vasárnap óraátállítás

Március 28-án, vasárnap hajnali 2 órakor egy órával előre, hajnali 3 órára kell átállítani az órákat, ezzel megkezdődik a nyári időszámítás.

Koszorúzás Papp László szobránál

Születésének 95. évfordulója alkalmából szerdán megkoszorúzták Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó szobrát a XII. kerületi Gesztenyés-kertben.

Bartók Béla születésének 140. évfordulója

A Kékszakállú herceg vára című operaelőadás felvételét vetíti a Kolozsvári Magyar Opera Bartók Béla születése 140. évfordulója alkalmából.

 
 
weather failed, check feed URL