Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Negyvennyolc alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden kezdődő versenyprogramjában.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20.



 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Gyulai Memorial

Dátum: 2021.07.05. hétfő
 
 
 
 

Leendő tokiói aranyérmesek fognak rajthoz állni Székesfehérváron hétfőn és kedden a 11. alkalommal sorra kerülő Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon.

Deutsch Péter hangsúlyozta, hogy olimpiai bajnokok is rekortánra lépnek a Gyulai Memorialon, amelyet közönség előtt rendeznek. Mint mondta, kiváló eredményekben bíznak, a megszokott 3-7 helyett ezúttal 25 magyar versenyző indul.

Spiriev Attila sportigazgató közölte, hogy 45 ország atlétái találhatók a \"brutálisan erős\" mezőnyben. Úgy vélte, a számok közül is kiemelkedik a női és férfi 100 méter, illetve a női és férfi 400 méter.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere hangsúlyozta, hogy a város életében kiemelkedő rendezvény a Gyulai Memorial, amely nagy marketingértékkel bír. Hozzátette: nyolcadik alkalommal látják vendégül a világ atlétikájának élvonalát.

A női indulók között lesz a jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce, aki minden idők második leggyorsabb női sprintere, a szintén jamaicai Elaine Thompson, a 100 és 200 méter olimpiai címvédője, a 200 méter kétszeres világbajnoka, a holland Dafne Schippers, a 400 méter bahamai olimpiai bajnoka, Shaunae Miller-Uibo, valamint a kalapácsvetés női világcsúcstartója, a lengyel Anita Wlodarczyk.

A férfiaknák rajthoz áll a 60 méteres gátfutás amerikai világcsúcstartója, Grant Holloway, a 100 méteren olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok amerikai Justin Gatlin, a 400 méter világbajnoki címvédője, az amerikai Steven Gardiner, a 400 méter világcsúcstartója, olimpiai és kétszeres világbajnoka, a dél-afrikai Wayde van Niekerk, a diszkoszvetés olimpiai címvédője, a német Christoph Harting, illetve kalapácsvetésben a legutóbbi négy világbajnokság győztes lengyel Pawel Fajdek.

Az első napon a férfi és a női kalapácsvetést rendezik meg, kedden a program 15.30-kor kezdődik a női gerelyhajítással.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Eleven Tavasz

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, ...

Hangversenyek hárfával-sorozat

Kertesi Ingrid operaénekes és Vigh Andrea hárfaművész estjével zárul vasárnap a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában.

Dolgok Könyvtára nyílt a budapesti Goethe Intézetben

Tizenöt tárgyat, köztük projektort, gördeszkát, távcsövet, laminálót és játékokat is lehet kölcsönözni csütörtöktől a Goethe Intézetben kialakított Dolgok ...

Páger Antal-színészdíj

Szacsvay László kapja a Páger Antal-színészdíjat, a színházi elismerést vasárnap adják át a makói városnapi ünnepségek keretében a Hagymaházban.

Mozgás Éjszakája

Idén is megrendezik a Mozgás Éjszakáját; az eseményre június 17-én a budapesti Városligetben és a Hősök terén kerül sor.

Giro d'Italia

Hollóházi porcelánból készült trófeákkal díjazzák a pénteken Budapestről rajtoló Giro d\'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszának ...

 
Ez történt a héten

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

Üveg Nemzetközi Éve

Magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai, az érdeklődők Budapesten, Szentendrén, Pannonhalmán és ...

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel ...

Városmajori Szabadtéri Színpad

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, ...

Magyar sikerek a szkander Európa-bajnokságon

Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett a Bukarestben rendezett szkander Európa-bajnokságon.

Bemutató az Operaházban

Jelenet Richard Wagner Az istenek alkonya című zenedrámájának próbáján a Magyar Állami Operaházban 2022. május 12-én. A darabot M. Tóth Géza rendezésében ...

 
 
weather failed, check feed URL