Zöld forgatagot rendeznek Dömösön

A Duna-Ipoly Nemzeti Park szombaton rendezi a Dömösi Zöld Forgatagot, amely a Dunakanyar térségének egyik legjelentősebb természetvédelmi témájú rendezvénye.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Paralimpia 2020

Dátum: 2021.07.15. csütörtök
 
 
 
 

Harminckilenc versenyző, illetve egy guide, valamint 31 hivatalos kísérő utazhat a magyar csapat részeként Japánba, az augusztus 24-én kezdődő tokiói paralimpiára.

A delegáció ennél valamivel bővebb lesz, többek között a Magyar Paralimpiai Bizottság csapathoz nem tartozó képviselőivel, a médiacsapat tagjaival bővül ki, illetve a sportágak nemzetközi delegáltjaként 16 versenybíró is részt vesz a játékokon.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) szerdán rendkívüli közgyűlést tartott a Várkert Bazárban, ezen fogadták el a küldöttség összetételét. Ezután csapatgyűlésre került sor, melyen a paralimpiával kapcsolatos fontos információkat osztottak meg az MPB vezetői az érintettekkel.

A szerda délutáni program látványos része volt az Együtt, velünk című gála- és sportruházati a bemutató. A magyar paralimpiai csapat tagjai a NUBU által tervezett kollekciókban vonulnak majd fel a paralimpia nyitó-, és záróünnepségén, míg a sportruházatot a TISZA ruházati cég biztosítja. Az öltözeteket sportolók, parasportolók és hírességek mutatták be a kifutó mellett helyet foglalóknak.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta: az első nagy cél már teljesült azzal, hogy a parasportolók kijutottak Tokióba.

\"A tradíciók, az eredmények jelentősek, a korábbi idők nagy bajnokai kitaposták az utat és nagyon magasra tették a lécet, de a paralimpiai család egyik legnagyobb erőssége az összetartás, egymás segítése, és ez példaértékű. Azt kívánom minden kvótás parasportolónknak, hogy céljaik váljanak valóra Japánban\" - mondta.

Szabó László, az MPB elnöke a paralimpiával, a kvótaszerzéssel kapcsolatos számokat, tényeket ismertette, majd érzéseiről is beszélt. Többek között arról, hogy ma már természetes, hogy ilyen látványos körülmények között kerülhet sor a parasportolók forma- és sportruházati bemutatójára.

\"Paralimpikonjaink teljesítményét, elismertségét jól mutatja, hogy egyre többen ismerik őket, és hogy újra itt lehetünk, együtt. Ők ismételten megmutatták, hogy az eléjük gördített akadályok csak más utakat jelentenek. Büszke vagyok a Magyar Paralimpiai Csapat tagjaira, mert minden nap bebizonyítják, hogy fogyatékosnak lenni, nem azt jelenti, vesztesnek lenni\" - fogalmazott.

Az elnök bejelentette, hogy a tokiói paralimpia után visszavonuló, kerekesszékes vívó, Dani Gyöngyi viszi majd a magyar zászlót a megnyitó ünnepségen.

A Magyar Paralimpiai Csapat eskütételére augusztus 11-én kerül sor.

A tokiói magyar paralimpiai csapat:

asztalitenisz (6): Szvitacs Alexa, Arlóy Zsófia, Csonka András, Zborai Gyula, Major Endre, Pálos Péter

atlétika (4): Ekler Luca, Biacsi Ilona, Biacsi Bernadett, Szöllősi István

erőemelés (1): Sedric Roussel Watchou

íjászat (1): Gáspár Tamás

kajak-kenu (6): Pulai Erika, Varga Katalin, Kiss Péter, Rozbora András, Kiss Erik, Juhász Tamás

kerekesszékes vívás (7): Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva, Veres Amarilla, Mező Boglárka, Dani Gyöngyi, Osváth Richárd, Tarjányi István

kerékpár (2): Wermeser Zsombor, Ocelka Róbert (guide: Nagy Gergely)

sportlövészet (2): Dávid Krisztina, Gurisatti Gyula

triatlon (1): Lévay Petra

úszás (9): Adámi Zsanett, Illés Fanni, Konkoly Zsófia, Pap Bianka, Száraz Evelin, Iván Bence, Payer Kata (további két kvótája van Magyarországnak, szintet július folyamán lehet még teljesíteni)

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Nagy Sportágválasztó

Több mint száz sportágat és húszféle hangszert lehet ingyenesen kipróbálni a Budapesti Nagy Sportágválasztón és Nagy Hangszerválasztón, amelyet pénteken ...

Fair play világnapja

A fair play szeptember 7-i világnapja (World Fair Play Day) alkalmából a Nemzetközi Fair Play Bizottság hétfőn három magas kőrist ültetett a Népligetben.

5. Debrecziner Gourmet fesztivál

A mangalica, a chili és a szilva kombinációja lesz a középpontban az 5. Debrecziner Gourmet fesztiválon, a háromnapos gasztrorendezvény pénteken kezdődik ...

Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál

Október 8-án kezdődik az első Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál, amelyen október 24-ig koncertek, irodalmi és képzőművészeti programok, valamint ...

Padelverseny

Szerdától Szentendre ad otthont az első magyarországi profi padelversenynek.

Paralimpia 2020-Bronzérmes a magyar női tőrcsapat

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) által közreadott képen Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna és Madarászné Mező Boglárka, a bronzérmes magyar ...

 
Ez történt a héten

Pécsi Napok fesztivál

A Bikini, Geszti Péter és a Parno Graszt ad koncertet, továbbá megrendezik a Pécsi Tangó Ünnepet és a 25. Európai Bordalfesztivált is a szeptember 22. ...

ELTE Füvészkert 250. évfordulója

Az ELTE Füvészkert 2021-ben ünnepli alapításának 250. évfordulóját, a kerek évfordulót a kert történetét bemutató könyvvel, emlékkiállítással és emlékfa ...

Jamie Winchester 50 évét ünnepli a Budapest Parkban

Az ír zenész eddigi pályafutása Magyarországhoz kapcsolódott, a tavaly nyárról elhalasztott esten több formációja lép színpadra csütörtökön a Budapest Parkban.

Ötnapos fesztivállal ünnepli 10. évadát a Budapest Park

Szeptember 15. és 19. között megrendezett Xtra Feszt elnevezésű programsorozaton fellép többek között Jamie Winchester, a Follow The Flow, a Vad Fruttik, ...

Nemzetközi Természet- és Környezet-védelmi Fesztivál

Ma veszi kezdetét a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn, ahol vasárnapig a Kárpát-medencei Filmszemle vetítései, fotókiállítás, ...

Őszi fesztivál

Szeptember 16. és 19. között rendezik meg a Szekszárdi Őszi Fesztivált a hagyományos szüreti napok helyett a tolnai megyeszékhelyen.

 
 
weather failed, check feed URL