XIX. Gymnasiadé

Ötvennégy érmet nyertek a magyar fiatalok a középiskolás sportolók világjátékán, a május 14. és 22. között rendezett XIX. Gymnasiadén.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Paralimpia 2020

Dátum: 2021.07.15. csütörtök
 
 
 
 

Harminckilenc versenyző, illetve egy guide, valamint 31 hivatalos kísérő utazhat a magyar csapat részeként Japánba, az augusztus 24-én kezdődő tokiói paralimpiára.

A delegáció ennél valamivel bővebb lesz, többek között a Magyar Paralimpiai Bizottság csapathoz nem tartozó képviselőivel, a médiacsapat tagjaival bővül ki, illetve a sportágak nemzetközi delegáltjaként 16 versenybíró is részt vesz a játékokon.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) szerdán rendkívüli közgyűlést tartott a Várkert Bazárban, ezen fogadták el a küldöttség összetételét. Ezután csapatgyűlésre került sor, melyen a paralimpiával kapcsolatos fontos információkat osztottak meg az MPB vezetői az érintettekkel.

A szerda délutáni program látványos része volt az Együtt, velünk című gála- és sportruházati a bemutató. A magyar paralimpiai csapat tagjai a NUBU által tervezett kollekciókban vonulnak majd fel a paralimpia nyitó-, és záróünnepségén, míg a sportruházatot a TISZA ruházati cég biztosítja. Az öltözeteket sportolók, parasportolók és hírességek mutatták be a kifutó mellett helyet foglalóknak.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta: az első nagy cél már teljesült azzal, hogy a parasportolók kijutottak Tokióba.

\"A tradíciók, az eredmények jelentősek, a korábbi idők nagy bajnokai kitaposták az utat és nagyon magasra tették a lécet, de a paralimpiai család egyik legnagyobb erőssége az összetartás, egymás segítése, és ez példaértékű. Azt kívánom minden kvótás parasportolónknak, hogy céljaik váljanak valóra Japánban\" - mondta.

Szabó László, az MPB elnöke a paralimpiával, a kvótaszerzéssel kapcsolatos számokat, tényeket ismertette, majd érzéseiről is beszélt. Többek között arról, hogy ma már természetes, hogy ilyen látványos körülmények között kerülhet sor a parasportolók forma- és sportruházati bemutatójára.

\"Paralimpikonjaink teljesítményét, elismertségét jól mutatja, hogy egyre többen ismerik őket, és hogy újra itt lehetünk, együtt. Ők ismételten megmutatták, hogy az eléjük gördített akadályok csak más utakat jelentenek. Büszke vagyok a Magyar Paralimpiai Csapat tagjaira, mert minden nap bebizonyítják, hogy fogyatékosnak lenni, nem azt jelenti, vesztesnek lenni\" - fogalmazott.

Az elnök bejelentette, hogy a tokiói paralimpia után visszavonuló, kerekesszékes vívó, Dani Gyöngyi viszi majd a magyar zászlót a megnyitó ünnepségen.

A Magyar Paralimpiai Csapat eskütételére augusztus 11-én kerül sor.

A tokiói magyar paralimpiai csapat:

asztalitenisz (6): Szvitacs Alexa, Arlóy Zsófia, Csonka András, Zborai Gyula, Major Endre, Pálos Péter

atlétika (4): Ekler Luca, Biacsi Ilona, Biacsi Bernadett, Szöllősi István

erőemelés (1): Sedric Roussel Watchou

íjászat (1): Gáspár Tamás

kajak-kenu (6): Pulai Erika, Varga Katalin, Kiss Péter, Rozbora András, Kiss Erik, Juhász Tamás

kerekesszékes vívás (7): Krajnyák Zsuzsanna, Hajmási Éva, Veres Amarilla, Mező Boglárka, Dani Gyöngyi, Osváth Richárd, Tarjányi István

kerékpár (2): Wermeser Zsombor, Ocelka Róbert (guide: Nagy Gergely)

sportlövészet (2): Dávid Krisztina, Gurisatti Gyula

triatlon (1): Lévay Petra

úszás (9): Adámi Zsanett, Illés Fanni, Konkoly Zsófia, Pap Bianka, Száraz Evelin, Iván Bence, Payer Kata (további két kvótája van Magyarországnak, szintet július folyamán lehet még teljesíteni)

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Bemutató az Operaházban

Jelenet Richard Wagner Az istenek alkonya című zenedrámájának próbáján a Magyar Állami Operaházban 2022. május 12-én. A darabot M. Tóth Géza rendezésében ...

Eleven Tavasz

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, ...

Hangversenyek hárfával-sorozat

Kertesi Ingrid operaénekes és Vigh Andrea hárfaművész estjével zárul vasárnap a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában.

Dolgok Könyvtára nyílt a budapesti Goethe Intézetben

Tizenöt tárgyat, köztük projektort, gördeszkát, távcsövet, laminálót és játékokat is lehet kölcsönözni csütörtöktől a Goethe Intézetben kialakított Dolgok ...

Páger Antal-színészdíj

Szacsvay László kapja a Páger Antal-színészdíjat, a színházi elismerést vasárnap adják át a makói városnapi ünnepségek keretében a Hagymaházban.

Mozgás Éjszakája

Idén is megrendezik a Mozgás Éjszakáját; az eseményre június 17-én a budapesti Városligetben és a Hősök terén kerül sor.

 
Ez történt a héten

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Negyvennyolc alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden ...

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

Üveg Nemzetközi Éve

Magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai, az érdeklődők Budapesten, Szentendrén, Pannonhalmán és ...

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel ...

Városmajori Szabadtéri Színpad

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, ...

Magyar sikerek a szkander Európa-bajnokságon

Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett a Bukarestben rendezett szkander Európa-bajnokságon.

 
 
weather failed, check feed URL