Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Negyvennyolc alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden kezdődő versenyprogramjában.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Crossfit-világbajnokság

Dátum: 2021.08.02. hétfő
 
 
 
 

Horváth Laura a második helyen végzett az Egyesült Államokban rendezett crossfit-világbajnokságon.

A 24 éves magyar sportoló karrierje során másodszor állhatott dobogóra a sportág legrangosabb eseményén, 2018-ban ugyancsak második volt.

\"Nagyon jó verseny volt, talán az egyik legkomplexebb, gyakorlatilag mindent leteszteltek. Fantasztikus érzés volt újra ennyi ember előtt versenyezni, mivel az elmúlt két évben gyakorlatilag csak online viadalokat rendeztek. Nagyon fókuszált voltam végig, rengeteg segítséget kaptam a felkészülés során, ez egy igazi csapatmunka volt\" - nyilatkozta az MTI-nek Horváth, aki most hazautazik Magyarországra és néhány hét pihenőt követően folytatja a munkát.

Horváthot csak a sportág élő legendája, a sorozatban ötödik győzelmét arató ausztrál Tia-Clair Toomey előzte meg, míg a harmadik helyen a kétszeres bajnok (2011, 2012) izlandi Annie Thorisdottir végzett.

A férfiaknál az ezt megelőző öt viadalon győztes Mat Fraser visszavonulását követően megüresedett trónt a 22 esztendős amerikai Justin Medeiros foglalta el.

A győztesek mindkét nemnél 310 ezer dollárral gazdagodtak, a másodikok 120, a harmadikok 80 ezer dollárt kaptak. A verseny összdíjazása 2,5 millió dollár volt.

A crossfit főként olimpiai súlyemelésből, állóképességi-, valamint erőemelő- és gimnasztikai gyakorlatokból áll, így a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába sorolható. A négynapos viadalon a versenyzőknek összesen 15 feladatsort kellett teljesíteniük, Horváth négy harmadik-, két második- és egy első helyet is szerzett a 37 fős női mezőnyben.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Eleven Tavasz

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, ...

Hangversenyek hárfával-sorozat

Kertesi Ingrid operaénekes és Vigh Andrea hárfaművész estjével zárul vasárnap a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában.

Dolgok Könyvtára nyílt a budapesti Goethe Intézetben

Tizenöt tárgyat, köztük projektort, gördeszkát, távcsövet, laminálót és játékokat is lehet kölcsönözni csütörtöktől a Goethe Intézetben kialakított Dolgok ...

Páger Antal-színészdíj

Szacsvay László kapja a Páger Antal-színészdíjat, a színházi elismerést vasárnap adják át a makói városnapi ünnepségek keretében a Hagymaházban.

Mozgás Éjszakája

Idén is megrendezik a Mozgás Éjszakáját; az eseményre június 17-én a budapesti Városligetben és a Hősök terén kerül sor.

Giro d'Italia

Hollóházi porcelánból készült trófeákkal díjazzák a pénteken Budapestről rajtoló Giro d\'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszának ...

 
Ez történt a héten

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

Üveg Nemzetközi Éve

Magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai, az érdeklődők Budapesten, Szentendrén, Pannonhalmán és ...

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel ...

Városmajori Szabadtéri Színpad

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, ...

Magyar sikerek a szkander Európa-bajnokságon

Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett a Bukarestben rendezett szkander Európa-bajnokságon.

Bemutató az Operaházban

Jelenet Richard Wagner Az istenek alkonya című zenedrámájának próbáján a Magyar Állami Operaházban 2022. május 12-én. A darabot M. Tóth Géza rendezésében ...

 
 
weather failed, check feed URL