XIX. Gymnasiadé

Ötvennégy érmet nyertek a magyar fiatalok a középiskolás sportolók világjátékán, a május 14. és 22. között rendezett XIX. Gymnasiadén.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Fair play világnapja

Dátum: 2021.09.06. hétfő
 
 
 
 

A fair play szeptember 7-i világnapja (World Fair Play Day) alkalmából a Nemzetközi Fair Play Bizottság hétfőn három magas kőrist ültetett a Népligetben.

A Nemzetközi Fair Play Bizottság más szervezetekkel összefogásban tavaly hirdette meg a Nemzetközi Fair Play Napot, és a döntés értelmében ezentúl szeptember 7-én ünneplik meg a sportszerűség, a becsületes játék napját a világ minden táján.

Az idei, második megemlékezés előtt került sor a faültetésre, amelynek ötlete Kamuti Jenőtől, a hazai és nemzetközi szövetség elnökétől származik.

\"A világon sok cél érdekében ültettek már fát, de a fair play nevében még soha senki. Azt gondoltam, így is nyomot kell hagynunk a jövőnek. A fair play nemcsak a sportban, a versenypályákon, hanem az élet minden területén iránymutató kell hogy legyen, és nekünk fel kell hívnunk a figyelmet ennek fontosságára\" - mondta Kamuti Jenő az MTI-nek. Hozzátette, a Nemzetközi Fair Play Bizottság fő szempontja a helyszínválasztásnál az volt, hogy sportos közeg, gyerekekhez közeli hely legyen, így minél többen láthassák a fákat. Kiemelte, a Népliget tökéletes helyszín, mivel sok kisgyerek sétál-játszik itt, és a szomszédban található az FTC sporttelepe.

Miután Kamuti Jenő, Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere és Deregán Gábor, a Magyar Fair Play Bizottság főtitkára elültették a három fát - amelyek előtt tábla hirdeti, hogy \"A Fair Play több mint győzelem!\" -, Kamuti Jenő elmondta, hogy az első faültetés a szeptember 7-i világnaphoz kapcsolódik, és szeretné, ha a jövőben több országban is csatlakoznának az akcióhoz.

A Magyar Fair Play Bizottság a világnap alkalmából kedden 15 órától másfél órás online-beszélgetést tart, melyen neves sportolók mondják el véleményüket a fair playről, és levetítik a faültetésről készült videofelvételt is.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Bemutató az Operaházban

Jelenet Richard Wagner Az istenek alkonya című zenedrámájának próbáján a Magyar Állami Operaházban 2022. május 12-én. A darabot M. Tóth Géza rendezésében ...

Eleven Tavasz

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, ...

Hangversenyek hárfával-sorozat

Kertesi Ingrid operaénekes és Vigh Andrea hárfaművész estjével zárul vasárnap a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában.

Dolgok Könyvtára nyílt a budapesti Goethe Intézetben

Tizenöt tárgyat, köztük projektort, gördeszkát, távcsövet, laminálót és játékokat is lehet kölcsönözni csütörtöktől a Goethe Intézetben kialakított Dolgok ...

Páger Antal-színészdíj

Szacsvay László kapja a Páger Antal-színészdíjat, a színházi elismerést vasárnap adják át a makói városnapi ünnepségek keretében a Hagymaházban.

Mozgás Éjszakája

Idén is megrendezik a Mozgás Éjszakáját; az eseményre június 17-én a budapesti Városligetben és a Hősök terén kerül sor.

 
Ez történt a héten

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Negyvennyolc alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden ...

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

Üveg Nemzetközi Éve

Magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai, az érdeklődők Budapesten, Szentendrén, Pannonhalmán és ...

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel ...

Városmajori Szabadtéri Színpad

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, ...

Magyar sikerek a szkander Európa-bajnokságon

Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett a Bukarestben rendezett szkander Európa-bajnokságon.

 
 
weather failed, check feed URL