Zöld forgatagot rendeznek Dömösön

A Duna-Ipoly Nemzeti Park szombaton rendezi a Dömösi Zöld Forgatagot, amely a Dunakanyar térségének egyik legjelentősebb természetvédelmi témájú rendezvénye.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Nagy Sportágválasztó

Dátum: 2021.09.07. kedd
 
 
 
 

Több mint száz sportágat és húszféle hangszert lehet ingyenesen kipróbálni a Budapesti Nagy Sportágválasztón és Nagy Hangszerválasztón, amelyet pénteken és szombaton tartanak meg Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója a keddi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a koronavírus-világjárvány miatt kétéves szünet után tudják újra megrendezni az eseményt. Hozzátette: mivel a belépéshez védettségi igazolvány szükséges, ezért reméli, hogy biztonságos körülmények között tudják minél több gyermek kezébe adni a sportolás és a zenélés lehetőségét.

A szintén háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Storcz Botond elárulta, hogy a gyerekeivel együtt szombaton ő is kilátogat a Nagy Sportágválasztóra, amelyet azért szeretnek, mert mindig találnak olyan sportágat, amit még nem próbáltak ki.

Pap Bianka, a tokiói paralimpia legeredményesebb magyar versenyzője arról beszélt, hogy a lábtörése miatt kezdett el sportolni, úszni, amely sok mindenben segíti az életben, többek között abban, hogy céltudatosabbá vált.

A tokiói ezüstérmes vitorlázó, Berecz Zsombor elmondta, akkor kezdődött a kapcsolata a vízzel, amikor horgászni kezdtek járni az édesapjával, igazán pedig azután köteleződött el a sportággal, hogy beíratták egy vitorlás táborba. Megerősítette, hogy a versenyzéssel ugyan nem hagy fel, de több olimpiai felkészülést már nem vállal, viszont szeretné a tudását átadni a jövő generációinak.

Az ötkarikás bronzérmes kardcsapat tagja, Gémesi Csanád kifejtette, mivel nagy vívócsaládból származik, így nála nem volt kérdés a sportágválasztás, a tradíciót pedig - úgy tűnik - a gyermekei is folytatni fogják.

Amint elhangzott, a Nagy Sportágválasztón több tokiói érmes magyar sportolóval találkozhatnak a kilátogatók, többek között a Lőrincz fivérekkel, Siklósi Gergellyel, Hárspataki Gáborral és Jansik Szilárddal.

Novák Anikó népzenekutató bejelentette, hogy Nagy Sportágválasztóhoz kapcsolódva harmadszor tartják meg a Nagy Hangszerválasztót. A Zeneligetben csodálatos környezetben húsz hangszert próbálhatnak ki az érdeklődők, akik a könnyűzenétől a klasszikusig a teljes zenei palettával megismerkedhetnek. Többek között hallható lesz a Duna Szimfonikus Zenekar vonósötöse és tartanak dobshow-t.

A szervezők a hagyományoknak megfelelően pénteken 9-től 17 óráig az iskolákat, szombaton ugyanebben az idősávban a családokat várják a Merkapt Sportközpontba. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a www.sportagvalaszto.hu weboldalon lehet megtenni.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Nagy Sportágválasztó

Több mint száz sportágat és húszféle hangszert lehet ingyenesen kipróbálni a Budapesti Nagy Sportágválasztón és Nagy Hangszerválasztón, amelyet pénteken ...

Fair play világnapja

A fair play szeptember 7-i világnapja (World Fair Play Day) alkalmából a Nemzetközi Fair Play Bizottság hétfőn három magas kőrist ültetett a Népligetben.

5. Debrecziner Gourmet fesztivál

A mangalica, a chili és a szilva kombinációja lesz a középpontban az 5. Debrecziner Gourmet fesztiválon, a háromnapos gasztrorendezvény pénteken kezdődik ...

Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál

Október 8-án kezdődik az első Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál, amelyen október 24-ig koncertek, irodalmi és képzőművészeti programok, valamint ...

Padelverseny

Szerdától Szentendre ad otthont az első magyarországi profi padelversenynek.

Paralimpia 2020-Bronzérmes a magyar női tőrcsapat

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) által közreadott képen Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna és Madarászné Mező Boglárka, a bronzérmes magyar ...

 
Ez történt a héten

Pécsi Napok fesztivál

A Bikini, Geszti Péter és a Parno Graszt ad koncertet, továbbá megrendezik a Pécsi Tangó Ünnepet és a 25. Európai Bordalfesztivált is a szeptember 22. ...

ELTE Füvészkert 250. évfordulója

Az ELTE Füvészkert 2021-ben ünnepli alapításának 250. évfordulóját, a kerek évfordulót a kert történetét bemutató könyvvel, emlékkiállítással és emlékfa ...

Jamie Winchester 50 évét ünnepli a Budapest Parkban

Az ír zenész eddigi pályafutása Magyarországhoz kapcsolódott, a tavaly nyárról elhalasztott esten több formációja lép színpadra csütörtökön a Budapest Parkban.

Ötnapos fesztivállal ünnepli 10. évadát a Budapest Park

Szeptember 15. és 19. között megrendezett Xtra Feszt elnevezésű programsorozaton fellép többek között Jamie Winchester, a Follow The Flow, a Vad Fruttik, ...

Nemzetközi Természet- és Környezet-védelmi Fesztivál

Ma veszi kezdetét a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn, ahol vasárnapig a Kárpát-medencei Filmszemle vetítései, fotókiállítás, ...

Őszi fesztivál

Szeptember 16. és 19. között rendezik meg a Szekszárdi Őszi Fesztivált a hagyományos szüreti napok helyett a tolnai megyeszékhelyen.

 
 
weather failed, check feed URL