XIX. Gymnasiadé

Ötvennégy érmet nyertek a magyar fiatalok a középiskolás sportolók világjátékán, a május 14. és 22. között rendezett XIX. Gymnasiadén.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Nagy Sportágválasztó

Dátum: 2021.09.07. kedd
 
 
 
 

Több mint száz sportágat és húszféle hangszert lehet ingyenesen kipróbálni a Budapesti Nagy Sportágválasztón és Nagy Hangszerválasztón, amelyet pénteken és szombaton tartanak meg Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója a keddi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a koronavírus-világjárvány miatt kétéves szünet után tudják újra megrendezni az eseményt. Hozzátette: mivel a belépéshez védettségi igazolvány szükséges, ezért reméli, hogy biztonságos körülmények között tudják minél több gyermek kezébe adni a sportolás és a zenélés lehetőségét.

A szintén háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Storcz Botond elárulta, hogy a gyerekeivel együtt szombaton ő is kilátogat a Nagy Sportágválasztóra, amelyet azért szeretnek, mert mindig találnak olyan sportágat, amit még nem próbáltak ki.

Pap Bianka, a tokiói paralimpia legeredményesebb magyar versenyzője arról beszélt, hogy a lábtörése miatt kezdett el sportolni, úszni, amely sok mindenben segíti az életben, többek között abban, hogy céltudatosabbá vált.

A tokiói ezüstérmes vitorlázó, Berecz Zsombor elmondta, akkor kezdődött a kapcsolata a vízzel, amikor horgászni kezdtek járni az édesapjával, igazán pedig azután köteleződött el a sportággal, hogy beíratták egy vitorlás táborba. Megerősítette, hogy a versenyzéssel ugyan nem hagy fel, de több olimpiai felkészülést már nem vállal, viszont szeretné a tudását átadni a jövő generációinak.

Az ötkarikás bronzérmes kardcsapat tagja, Gémesi Csanád kifejtette, mivel nagy vívócsaládból származik, így nála nem volt kérdés a sportágválasztás, a tradíciót pedig - úgy tűnik - a gyermekei is folytatni fogják.

Amint elhangzott, a Nagy Sportágválasztón több tokiói érmes magyar sportolóval találkozhatnak a kilátogatók, többek között a Lőrincz fivérekkel, Siklósi Gergellyel, Hárspataki Gáborral és Jansik Szilárddal.

Novák Anikó népzenekutató bejelentette, hogy Nagy Sportágválasztóhoz kapcsolódva harmadszor tartják meg a Nagy Hangszerválasztót. A Zeneligetben csodálatos környezetben húsz hangszert próbálhatnak ki az érdeklődők, akik a könnyűzenétől a klasszikusig a teljes zenei palettával megismerkedhetnek. Többek között hallható lesz a Duna Szimfonikus Zenekar vonósötöse és tartanak dobshow-t.

A szervezők a hagyományoknak megfelelően pénteken 9-től 17 óráig az iskolákat, szombaton ugyanebben az idősávban a családokat várják a Merkapt Sportközpontba. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a www.sportagvalaszto.hu weboldalon lehet megtenni.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Bemutató az Operaházban

Jelenet Richard Wagner Az istenek alkonya című zenedrámájának próbáján a Magyar Állami Operaházban 2022. május 12-én. A darabot M. Tóth Géza rendezésében ...

Eleven Tavasz

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, ...

Hangversenyek hárfával-sorozat

Kertesi Ingrid operaénekes és Vigh Andrea hárfaművész estjével zárul vasárnap a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában.

Dolgok Könyvtára nyílt a budapesti Goethe Intézetben

Tizenöt tárgyat, köztük projektort, gördeszkát, távcsövet, laminálót és játékokat is lehet kölcsönözni csütörtöktől a Goethe Intézetben kialakított Dolgok ...

Páger Antal-színészdíj

Szacsvay László kapja a Páger Antal-színészdíjat, a színházi elismerést vasárnap adják át a makói városnapi ünnepségek keretében a Hagymaházban.

Mozgás Éjszakája

Idén is megrendezik a Mozgás Éjszakáját; az eseményre június 17-én a budapesti Városligetben és a Hősök terén kerül sor.

 
Ez történt a héten

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Negyvennyolc alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden ...

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

Üveg Nemzetközi Éve

Magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai, az érdeklődők Budapesten, Szentendrén, Pannonhalmán és ...

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel ...

Városmajori Szabadtéri Színpad

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, ...

Magyar sikerek a szkander Európa-bajnokságon

Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett a Bukarestben rendezett szkander Európa-bajnokságon.

 
 
weather failed, check feed URL