XIX. Gymnasiadé

Ötvennégy érmet nyertek a magyar fiatalok a középiskolás sportolók világjátékán, a május 14. és 22. között rendezett XIX. Gymnasiadén.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Összevont fair play-gála

Dátum: 2021.11.12. péntek
 
 
 
 

Több mint harminc elismerést osztottak ki a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottságának 2019. és 2020. évi, összevont csütörtök esti gáláján.

Többek között díjat vehetett át Mészáros József vívó versenybíró, Babati Lajos, a MOB korábbi szervezési és marketingigazgatója, illetve a Nagy Sportágválasztó szervezői csapata. Bár személyesen nem volt jelen, a művészet, tudomány kategóriában trófea elismerésben részesült Halász Judit előadóművész, aki 17 esztendősen az ifjúsági díjugrató válogatott tagjaként Európa-bajnokságon kisegítette a csapattársát, amikor annak megbokrosodott a lova.

Kamuti Jenő, a magyar és a nemzetközi fair play bizottság elnöke beszédében hangsúlyozta: boldog és büszke arra, hogy a pandémia ellenére egyéves kihagyás után ismét létrejöhetett a díjátadó, egyúttal kiemelte: \"akik ma díjat kapnak, mindannyian megérdemlik\". Emlékeztetett rá, hogy a fair play kifejezést több évszáddal ezelőtt először William Shakespaere említette egy lovagi torna kapcsán.

\"A fair play maga az ember, és minden a szívben dől el\" - hangoztatta a sportvezető.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet, a fair play gála a magyar sport egyik legszebb és legünnepibb eseménye. Hozzáfűzte: ma, amikor a sportban az eredményesség mindent felülír, különösen fontos és értékes a sportszerűség.

\"A fair play díj nemcsak elismerés, hanem egyben figyelemfelhívás is\" - jelentette ki Szabó Tünde, aki szerint több fair play-cselekedet által a sport még gazdagabb lenne, és ez a sikereknek és az eredményeknek is az alapja.

A 2019-es MOB fair play-díjasok:

fair play cselekedet:

diploma: Rasovszky Kristóf (hosszútávúszó), Kasza Luca (atléta)

fair play a sport szolgálatában:

trófea: Dávid Imre (sportvezető, a MOB felügyelő bizottságának elnöke)

diploma: Elbert Gábor (sportvezető), Kis Zoltánné (sportvezető, a MOB irodájának igazgatási főmunkatársa)

fair play életmű:

trófea: Szabó Imre (mesteredző, atlétika, BEAC), Böjte Csaba atya (ferences rendi szerzetes)

diploma: Földingné Nagy Judit (hosszútávfutó atléta), Korponai István (mesteredző, öttusa, Alba Volán SC), Szilárdi Katalin (mesteredző, kajak-kenu)

tudomány:

trófea: Szikora Katalin (sportkutató, tanár, ELTE)

a fair play népszerűsítése:

trófea: A Nagy Sportágválasztó

A 2020-as MOB fair play-díjasok:

fair play cselekedet:

trófea: a BVSC-Zugló vízilabdacsapata, Dobi Kata (kézilabdaedző, Balmazújvárosi Kézilabda Klub),

diploma: Vigassy Gergő Balázs (kéttusázó), Jeges Nikolett (kenus), Mitropoulos Iliász (kenus), GEAC egyesület és többpróbázói, edzői, Rogerio Moraes és Kentin Mahé (kézilabdázók, Telekom Veszprém), Reichnach Ferenc (edző, atlétika, Tatabányai Sportklub), Majsai Károly (para-asztalitenisz csapat)

fair play a sport szolgálatában:

diploma: Szabó Csaba (edző, Dombóvári Karatesuli Egyesület), Rausz-Szabó Attila (mesteredző, Szabó Attila Kenu Akadémia Egyesület), Beé István (vezérszurkoló), Vojtek Aurél (kerekesszékes kosárlabdázó, PTE PEAC Rolling Basket kerekesszékes kosárlabdacsapat)

fair play életmű:

trófea: Babati Lajos (sportvezető, Magyar Olimpiai Bizottság), Miszory Béla Károly (sportvezető, Zalaegerszegi Vívó Egylet), Kővári Károlyné Szendrődi Ildikó (síző), Mészáros József (sportvezető, vívó versenybíró), Garami József (labdarúgóedző)

diploma: Magyar László (sportvezető), Droppa Erika (tenisz versenybíró, versenyszervező)

művészet, tudomány:

trófea: Halász Judit (előadóművész)

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Bemutató az Operaházban

Jelenet Richard Wagner Az istenek alkonya című zenedrámájának próbáján a Magyar Állami Operaházban 2022. május 12-én. A darabot M. Tóth Géza rendezésében ...

Eleven Tavasz

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, ...

Hangversenyek hárfával-sorozat

Kertesi Ingrid operaénekes és Vigh Andrea hárfaművész estjével zárul vasárnap a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában.

Dolgok Könyvtára nyílt a budapesti Goethe Intézetben

Tizenöt tárgyat, köztük projektort, gördeszkát, távcsövet, laminálót és játékokat is lehet kölcsönözni csütörtöktől a Goethe Intézetben kialakított Dolgok ...

Páger Antal-színészdíj

Szacsvay László kapja a Páger Antal-színészdíjat, a színházi elismerést vasárnap adják át a makói városnapi ünnepségek keretében a Hagymaházban.

Mozgás Éjszakája

Idén is megrendezik a Mozgás Éjszakáját; az eseményre június 17-én a budapesti Városligetben és a Hősök terén kerül sor.

 
Ez történt a héten

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Negyvennyolc alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden ...

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

Üveg Nemzetközi Éve

Magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai, az érdeklődők Budapesten, Szentendrén, Pannonhalmán és ...

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel ...

Városmajori Szabadtéri Színpad

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, ...

Magyar sikerek a szkander Európa-bajnokságon

Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett a Bukarestben rendezett szkander Európa-bajnokságon.

 
 
weather failed, check feed URL