Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Negyvennyolc alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden kezdődő versenyprogramjában.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Súlyemelő-vb

Dátum: 2021.12.07. kedd
 
 
 
 

Keddtől megrendezik a súlyemelők 2021-es világbajnokságát, amelynek házigazdája az üzbég főváros. A jövő péntekig tartó taskenti viadalon egy magyar indul: a nyári, tokiói olimpián hetedik szegedi Nagy Péter, aki a plusz 109 kilósok között próbál szerencsét.

\"Helyezésben nem gondolkodom, ha azt a 396 kilót összetettben meg tudom emelni, mint amit az olimpián, már elégedett leszek, de ha annál kevesebb lesz, akkor sincs semmi gond\" - nyilatkozta az ólomsúlyú magyar az MTI-nek hétfőn, miután hazaérkezett egy hétvégi spanyolországi viadalról. \"Csak tényleg legyen egy jó verseny, jól jöjjenek a súlyok, a többi most nem számít. Láttam a friss rajtlistát, huszonkilencen vagyunk a kategóriámban, én a B csoportba kerültem, s a világbajnokság utolsó napján fogok emelni.\"

Nagy Péter kitért rá, hogy a spanyolországi erőpróbán annyit teljesített, amennyit az elmúlt napok edzésein még nem tudott.

\"Jól ment kint, örültem neki nagyon. Szakításban 172, lökésben 210 kilót csináltam, s mindkét fogásnemben maradt bennem bőven tartalék, úgyhogy jó előjelekkel várom a vb-t\" - jelentette ki. Hozzáfűzte, hogy a héten még itthon készül, majd jövő hétfőn utazik Taskentbe. A pandémiára kitérve elmondta, hogy a harmadik védőoltást még nem vette fel, de két oltása már megvan.

\"Ez most elegendő, kifelé még friss PCR-tesztet kell csináltatnom, hogy 24 vagy 48 órásat, ezt még nem tudom\" - mondta Nagy Péter, akit edzője, Oláh Imre kísér el Taskentbe.

Ami a vb-t illeti, a nemzetközi szövetség (IWF) vasárnap este közzétett rajtlistáján 74 ország összesen 432 súlyemelője szerepel.

sjk \\ spi \\ sgj

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Eleven Tavasz

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, ...

Hangversenyek hárfával-sorozat

Kertesi Ingrid operaénekes és Vigh Andrea hárfaművész estjével zárul vasárnap a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában.

Dolgok Könyvtára nyílt a budapesti Goethe Intézetben

Tizenöt tárgyat, köztük projektort, gördeszkát, távcsövet, laminálót és játékokat is lehet kölcsönözni csütörtöktől a Goethe Intézetben kialakított Dolgok ...

Páger Antal-színészdíj

Szacsvay László kapja a Páger Antal-színészdíjat, a színházi elismerést vasárnap adják át a makói városnapi ünnepségek keretében a Hagymaházban.

Mozgás Éjszakája

Idén is megrendezik a Mozgás Éjszakáját; az eseményre június 17-én a budapesti Városligetben és a Hősök terén kerül sor.

Giro d'Italia

Hollóházi porcelánból készült trófeákkal díjazzák a pénteken Budapestről rajtoló Giro d\'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszának ...

 
Ez történt a héten

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

Üveg Nemzetközi Éve

Magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai, az érdeklődők Budapesten, Szentendrén, Pannonhalmán és ...

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel ...

Városmajori Szabadtéri Színpad

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, ...

Magyar sikerek a szkander Európa-bajnokságon

Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett a Bukarestben rendezett szkander Európa-bajnokságon.

Bemutató az Operaházban

Jelenet Richard Wagner Az istenek alkonya című zenedrámájának próbáján a Magyar Állami Operaházban 2022. május 12-én. A darabot M. Tóth Géza rendezésében ...

 
 
weather failed, check feed URL