Gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díj

Harmadik alkalommal lehet jelölteket állítani a gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díjra, amelyekkel a kor kihívásaira praktikus és pragmatikus választ adó embereket ismeri el a Magyar Batthyány Alapítvány.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

XIX. Gymnasiadé

Dátum: 2022.05.24. kedd
 
 
 
 

Ötvennégy érmet nyertek a magyar fiatalok a középiskolás sportolók világjátékán, a május 14. és 22. között rendezett XIX. Gymnasiadén.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) keddi tájékoztatása szerint a Normandia kilenc városában lebonyolított multisporteseményen a magyar küldöttség 22 arannyal, 13 ezüsttel és 19 bronzzal a hatodik helyen végzett az éremtáblán.

Hatvannégy ország csaknem háromezer versenyzője mérte össze felkészültségét húsz sportágban. A 83 fős magyar sportolói delegációból kiemelkedtek az úszók, akik 19 aranyat, tíz ezüstöt és nyolc bronzot szereztek. Mellettük atléták, ökölvívók, birkózók, rögbisek és tornászok gyarapították a kollekciót.

A mostani volt a legeredményesebb magyar szereplés a Gymnasiadék történetében, az eddigi csúcs 2018-ban 27 dobogós helyezés volt Marokkóban.

A legkomolyabb éremhalmozónak az úszó Ugrai Panna bizonyult, aki a váltókat is beleszámolva tíz medált hozott haza - egyéniben három aranyat és három ezüstöt, csapatban pedig négy aranyat. A fiúk közül az ugyancsak úszó Magda Boldizsár öt éremmel - egyéni számban két arannyal és egy ezüsttel, továbbá váltóban két arannyal - emelkedett ki.

A sportversenyeken túl a Gymnasiadén hangsúlyt fektettek a helyszín kulturális bemutatására, az eseményen résztvevő különböző kultúrák megismertetésére és elfogadására, a fair playre, az egészséges életmód népszerűsítésére, az elfogadásra, befogadásra. Ennek jegyében tartották meg a nemzetek estjét, melyre a magyar delegáció vezetői magyar standot állítottak fel.

A nemzeti csapat utazását az MDSZ szervezte az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint az érintett sportági szakszövetségek támogatásával.

\"Sejtettem, hogy szép sikereink lesznek, de ilyen éremesőre bevallom, magam sem számítottam - idézte a közlemény Balogh Gábort, az MDSZ elnökét. - Mérhetetlenül büszke vagyok fiatal sportolóinkra, akik ezúttal is jó hírünket vitték a világba. Bízom benne, hogy nemcsak sport-, hanem kulturális élményekkel is gazdagabbak lettek, emellett pedig rengeteg barátot is szereztek a világ minden tájáról.\"

A középiskolások sport világeseményét közel ötven éve, 1974 óta rendezik meg.

sgr \\ slr \\ sag

MTI 2022. május 24., kedd 9:24

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Ókeresztény Mauzóleum

Befejeződött a világörökség részét képező pécsi Ókeresztény Mauzóleum rekonstrukciója Pécsen. A műemlék fejlesztését egy csaknem 900 millió forintos támogatással ...

F.A.L.U. fesztivál

Mintegy háromszáz programmal várja a látogatókat a Falvak Ahol Lehetetlen Unatkozni (F.A.L.U.) elnevezésű összművészeti fesztivál, amelyet két év kihagyás ...

Balázsovits Lajost választották a nemzet színészének

Balázsovits Lajost választották a nemzet színészének kollégái a néhány hete elhunyt Haumann Péter helyére.

Múzeumok éjszakája

Huszadik alkalommal rendezik meg országszerte június 25-én a Múzeumok éjszakáját, amelyen koncertek, tárlatvezetések, interaktív események várják hajnalig ...

Újra megrendezik a szegedi papucs napját

Mesébe illő papucsok, gyerektáncosok és gyerekfoglalkozások mellett papucsvásár is várja az érdeklődőket szombaton a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahol ...

Várudvar Fesztivál

Várudvar Fesztivállal indul a balatoni régió új kulturális és gasztronómiai központja, a Szigliget Várudvar nyári szezonja június 17-19. közt.

 
Ez történt a héten

Nemzetközi Olimpiai Nap

Olimpiai bajnokok és ötkarikás érmesek köszöntötték együtt csütörtökön a Nemzetközi Olimpiai Napot.

Strandok éjszakája

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén ismét megrendezik a Strandok éjszakáját július 30-án, amikor várhatóan megtelnek a magyarországi fürdők.

22. Körös-völgyi Sokadalom

A péntektől vasárnapig tartó 22. Körös-völgyi Sokadalommal veszi kezdetét a Gyulai Várszínház augusztus 17-ig tartó 59. évada.

Szent Iván-éj

Különleges Szent Iván-éji programokkal várja a közönséget pénteken este a Fővárosi Állat- és Növénykert: színpadi műsor, tűzzsonglőr-bemutató, planetáriumi ...

Vizes vb 2022

Rasovszky Kristóf, a nyíltvízi úszóválogatott tagja készül a 19. FINA vizes világbajnokságra Balatonalmádiban.

Dómkerti Zenés Esték

Az Óbudai Danubia Zenekar koncertjével szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozat Szegeden, a Püspöki Székház udvarán.

 
 
weather failed, check feed URL