Gyorsaságimotoros-vb

Magyarország a Hajdúnánás mellett épülő versenypályán 2023-tól 10 évig rendez gyorsaságimotoros világbajnoki futamokat.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Madárkarácsony és mézeskalács-készítés a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban

Dátum: 2015.12.07. hétfő
 
 
 
 

Helyi termelők és kézművesek termékekeit felvonultató adventi vásár lesz december 13-án a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatási központjában, a Kócsagvárban. A rendezvényt kiegészíti játszóház, jótékonysági süteményvásár és egy mézeskalács-készítő verseny is.

Fazekas Krisztina oktatási szakreferens az MTI-nek elmondta, hogy 2011 óta rendeznek adventi vásárt a nemzeti park központjában, a sarródi Kócsagvárban. Az elmúlt években több százan fordultak meg az adventi programon, ők elsősorban a Fertő menti településekről érkeztek.

Minden alkalommal pályázat kapcsolódik az eseményhez. Tavaly újrahasznosítható anyagokból készült, ökokarácsonyfát kellett készíteniük a jelentkezőknek. Idén Ezt süsd ki címmel a Fertő-Hanság Nemzeti Parkhoz vagy a téli természethez kapcsolódó mézeskalácsszobrokat várnak. Feltétel, hogy bármilyen receptből is készülnek a mézeskalácsok, ehetők legyenek, és az ünnepi sütemény hagyományos formavilágát tükrözzék - részletezte a programokért is felelős szakreferens. A mézeskalácsokat a Kócsagvárban kiállítják, és nemcsak a nemzeti park munkatársaiból álló zsűri értékeli azokat, hanem a közönség is szavazhat róluk. A győztesek a nemzeti park szolgáltatásaiból választhatnak majd, ingyen mehetnek például kenutúrára, horgászatra, vagy hajnali madárlesre.

Fazekas Krisztina kifejtette, hogy meghívást kaptak a rendezvényre a helyi kézművesek és gazdálkodók is. Az adventi vásáron a védjeggyel ellátott nemzeti parki termékekkel, például különféle sajtokkal, mézekkel, zölddióból készült desszertekkel is találkozhat a látogató. A csuhéfigurák, palákból megformált képek, szőttesek ugyancsak a vásár kínálatát gazdagítják.

Jótékonysági süteményvásárra az édességeket a helyi családok sütik, a bevételt a sarródi óvoda kapja. A rendezvényen készítenek majd madáreleséget is, ösztönözve ezzel is a családokat a kint élő állatok etetésére. Mindezek mellett a egész nap játszóház várja a gyerekeket - összegzett a nemzeti park munkatársa.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

OperaSzerda

Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda, Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operájának legszebb részletei hangzanak el szerdán az Eiffel ...

Díjat nyert Londonban a k2 Színház

A k2 Színház Búcsúkoncert című darabja, amelyet a Londoni Magyar Kulturális Központ mutatott be a brit fővárosban, nyerte meg a Voila OffFest díjat a független ...

Kezet formázó kilátó Nógrádban

Az installációt a Farkaskútvölgy Hagyományőrző és Lótenyésztő Sportegyesület kezdeményezésére Csíkszentmihályi Benjámin építész készítette.

Tél

Síelők a mátraszentistváni síparkban 2021. február 14-én.

Pécsi Balett

Szombaton debütál a Pécsi Balett online tánctanító projektje a legkisebbeknek, akik YouTube-videók segítségével otthonról tanulhatják meg a klasszikus ...

Munkácsy-szobor

Egy egészalakos Munkácsy-szobrot, valamint a festőgéniusz két híres alkotására utaló köztéri művet helyeznek ki 2022 első felében a jelenleg is épülő Munkácsy-negyedben ...

 
Ez történt a héten

A bükki Imó-forrás

Az időszakos, váltakozó vízhozamú bükki karsztforrás többnyire kora tavasszal, vagy nagyobb mennyiségű csapadék után tör a felszínre.

Filharmónia Magyarország

Csaknem 20 online koncertet, közte a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfonikus Zenekar előadását kínálja márciusban a Filharmónia Magyarország.

Berlinale

Hétfőn kezdődik a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), amelyen a szemle 71 éves történetében először egyszerre két magyar nagyjátékfilm is indul ...

Művészeti portréfilmek az Uránia online csatornáján

Több mint 30 művészeti tárgyú portréfilmet tesz ingyenesen elérhetővé az Uránia Nemzeti Filmszínház Látótér-Alkotóportrék címmel március 1-jétől online ...

Idegenvezetők Világnapja

Online rendezik meg az Idegenvezetők Világnapja eseményeit idén február 25. és 28 között.

Göcseji Múzeum

Bemutatták a hetven évvel ezelőtt alapított Göcseji Múzeum új tanulmánykötetét kedden Zalaegerszegen, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

 
 
weather failed, check feed URL