Gyorsaságimotoros-vb

Magyarország a Hajdúnánás mellett épülő versenypályán 2023-tól 10 évig rendez gyorsaságimotoros világbajnoki futamokat.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Birtokba vették a balatoni vízimentők a közadakozásból vásárolt hajókat

Dátum: 2019.07.24. szerda
 
 

Szerdán Balatonfüreden birtokba vették a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) balatoni munkatársai azt a két speciális mentőhajót, amelyek megvásárlására lakossági és üzleti adakozásból nyílt lehetőség 16 millió forintért.

A VMSZ július 16-án hirdette meg a közadakozást. A pénz 48 óra alatt összegyűlt: 5,3 millió forintot tett ki a lakossági adomány, míg az Opus Global Nyrt. és leányvállalata, a Hunguest Hotels Zrt. 12 millió forinttal járul hozzá a vételárhoz - idézi fel a vízimentők közleménye, amely kitér arra is, hogy a lakossági adakozásból fennmaradó 1,3 millió forintból a hajók augusztus 20-tól tervezett rendszerbe állításának és üzembe helyezésének költségeit fedezik majd.

A kifejezetten mentési célokra kialakított hajók megvételét a Red Bull Air Race megszűnése tette lehetővé, mindkettőt a műrepülő-sorozat egyik alvállalkozója üzemeltette korábban. A 200 lóerős motorral felszerelt, 7 méter hosszú hajók könnyen irányíthatók, és bármilyen időjárási körülmények között bevethetők. Tágas fedélzetüknek köszönhetően 6-8 ember kimentésére is alkalmasak - hangzott el az átadóünnepségen. A járműveket két, a balatoni tájhoz is hozzátartozó védett madárról Fecskének és Kócsagnak nevezték el.

Felelősen gondolkodó tőkepiaci szereplőként és turisztikai szolgáltatóként nem volt kérdés, hogy kipótoljuk a hiányzó összeget, hiszen az ilyen példaértékű kezdeményezések felkarolása az üzleti világ felelőssége - hangsúlyozta az eseményen az Opus Global Nyrt. igazgatósági elnöke, Mészáros Beatrix.

Az idén 20 éves VMSZ elnöke, Bagyó Sándor megköszönte a civil és az üzleti szféra példás összefogását. Elmondta, hogy a vízimentő egyesület 1999-es megalakulása óta civil szervezetként működik, normatív állami támogatás nélkül. Önerőből, civil szervezetek, cégek és magánszemélyek támogatásából, olykor egyéb állami forrásokból, például pályázatokon elnyert pénzből tartja fenn magát.

A hajók átvételének ünnepségén jelen volt a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója, Hülvely István is, aki a szállodalánc vendégeinek nevében is háláját fejezte ki a szakszolgálat \"áldozatos, professzionális\" munkájáért.

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

OperaSzerda

Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda, Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operájának legszebb részletei hangzanak el szerdán az Eiffel ...

Díjat nyert Londonban a k2 Színház

A k2 Színház Búcsúkoncert című darabja, amelyet a Londoni Magyar Kulturális Központ mutatott be a brit fővárosban, nyerte meg a Voila OffFest díjat a független ...

Kezet formázó kilátó Nógrádban

Az installációt a Farkaskútvölgy Hagyományőrző és Lótenyésztő Sportegyesület kezdeményezésére Csíkszentmihályi Benjámin építész készítette.

Tél

Síelők a mátraszentistváni síparkban 2021. február 14-én.

Pécsi Balett

Szombaton debütál a Pécsi Balett online tánctanító projektje a legkisebbeknek, akik YouTube-videók segítségével otthonról tanulhatják meg a klasszikus ...

Munkácsy-szobor

Egy egészalakos Munkácsy-szobrot, valamint a festőgéniusz két híres alkotására utaló köztéri művet helyeznek ki 2022 első felében a jelenleg is épülő Munkácsy-negyedben ...

 
Ez történt a héten

A bükki Imó-forrás

Az időszakos, váltakozó vízhozamú bükki karsztforrás többnyire kora tavasszal, vagy nagyobb mennyiségű csapadék után tör a felszínre.

Filharmónia Magyarország

Csaknem 20 online koncertet, közte a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfonikus Zenekar előadását kínálja márciusban a Filharmónia Magyarország.

Berlinale

Hétfőn kezdődik a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), amelyen a szemle 71 éves történetében először egyszerre két magyar nagyjátékfilm is indul ...

Művészeti portréfilmek az Uránia online csatornáján

Több mint 30 művészeti tárgyú portréfilmet tesz ingyenesen elérhetővé az Uránia Nemzeti Filmszínház Látótér-Alkotóportrék címmel március 1-jétől online ...

Idegenvezetők Világnapja

Online rendezik meg az Idegenvezetők Világnapja eseményeit idén február 25. és 28 között.

Göcseji Múzeum

Bemutatták a hetven évvel ezelőtt alapított Göcseji Múzeum új tanulmánykötetét kedden Zalaegerszegen, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

 
 
weather failed, check feed URL