Glass Art NOW!

A velencei Ateneo Venetóban mutatkozhat be a Glass Art NOW! című, csoportos magyar üvegművészeti kiállítás szeptember 1. és 15. között, a 7. The Venice Glass Week nemzetközi üvegművészeti fesztivál keretében.

Bővebben...
 

Styl Brno 2023.08.19-21. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Életmód, egészség


ImmunPro és LipoCell C1000

Mi a Hymato Productsnál követjük a trendeket, figyeljük, merre tart a világ, milyen népbetegségekre – például a gluténérzékenység problémájára, autoimmun betegségekre, immunerősítés hatékonyságára stb. – keresik a gyógymódokat, megoldásokat. Mi is igyekeztünk válaszokat adni ezekre a gondokra. A bélflóra támogatása mellett, szintén ennek jegyében elindult egy úgynevezett liposzómás technológiai fejlesztésünk. Ez a vonal azért érdekes, mert vannak olyan hatóanyagok, amelyeket liposzómákba csomagolva sokkal hatékonyabban képesek felszívódni a szervezetben. Ezek többnyire a vízoldékony, sérülékenyebb vitaminok (pl: a B-vitamin család). Több ilyen étrend-kiegészítő termékünk is született. Ezek közül a legfontosabb a C-vitaminunk, illetve az olyan hatóanyagok, amelyek nehezen oldódnak vízben, vagy kevésbé hatékonyan szívódnak fel a bélrendszerből. Ezeknél látványos eredményeket sikerült elérnünk a termékeinkkel. Két új liposzómás termékünk közül az egyik az ImmunPro, amely kimondottan az immunrendszer erősítését hivatott szolgálni. • nagy mennyiségű D-vitaminnal (2000NE) • cinkkel (40mg) • C-vitaminnal (500mg) • quercetinnel (200mg) • N-acetil-ciszteinnel (100mg) IMMUNERŐSÍTŐ: A termék Cink, C- és D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. ANTIOXIDÁNS: A termék quercetin tartalma hozzájárul a szervezet antioxidáns kapacitásának fenntartásához. CSÖKKENTI A FÁRADTSÁGOT: A termék C-vitamin tartalma csökkenti a fáradtságot és a kimerültséget. A termék C-vitamin tartalma hozzájárul a szervezet energia szintjének és vitalitásának fenntartásához. A quercetin hozzájárul az egészséges szervezet fenntartásához. A másik újonnan megjelent termékünk a LipoCell C1000 • 1000 mg C-vitaminnal és • 10 mg citrus bioflavonoiddal A termék hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Védi a sejteket az oxidatív stresszel szemben. Csökkenti a fáradtságot. Hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, valamint a megfelelő kollagén képződéshez. LipoCell® C-vitamin liposzómákba (mikroszkopikus kapszulák) zárt C-vitamint tartalmaz, így jelentősen megnőhet az aktív hatóanyagok felszívódása a bélrendszerben. A termékben található bioflavonoid szintén jelentős mértékben hozzájárulhat a C-vitamin biológiai hasznosulásához, melyre már Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas magyar orvos is felhívta a figyelmet. Elérhetőségek és további információ: web: Főoldal | Hymato Products Kft. http://www.hymato.hu facebook: Hymato Products | Facebook www.facebook.com/hymato youtube: Hymato Products Kft - YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCHKMc2j6k1tT_l4_T9rJzOg

 

105 éves jubileumát ünnepli a Védőnői Szolgálat

Szombaton ünnepli 105 éves jubileumát a Stefánia belga királyi hercegnő védnökségével, Heim Pál gyermekgyógyász kezdeményezésére létrehozott Védőnői Szolgálat.

 

Víz Világtalálkozó

Tengervízből állítanak elő ivóvizet egy magyar fejlesztés segítségével, a tengervíz-sótalanító konténert idén júliusban üzemelték be Tunéziában.

 

Semmelweis-nap

A parlament 1992-ben nyilvánította a magyar egészségügy napjává július 1-jét, amely 2011 óta munkaszüneti napot is jelent az ágazatban dolgozóknak.

 

MagneVIT terápia Kecskeméten

Hazai, valamint külföldi kórházakban, magánrendelőkben és természetgyógyászoknál, wellness stúdiókban is bizonyított már évek óta a MagneVit, mely ötvözi a 3000 éves kínai orvoslás holisztikus tudományát a modern digitális technika elektromágneses megoldásával.

 

Gellért Fürdő 100.

A Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda századik születésnapja alkalmából fotókiállítással, filmvetítéssel és zenei programokkal várják a közönséget a hétvégén a fürdőben.

 

9. Strandok éjszakája

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére idén is megrendezik immár 9. alkalommal a Strandok éjszakáját július 27-én, a jó idő miatt várhatóan megtelnek a magyarországi fürdők.

 

Indul az elektronikus egészségügy rendszere

Mától minden magyarországi közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató köteles használni az úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) rendszert, amely számos - a betegeket is érintő - újdonsággal szolgál.

 

Autizmus világnapja

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban két vetítést, számos étteremben pedig érzékenyítő akciót szerveznek pénteken és szombaton, az április 2-i autizmus világnapjához kapcsolódva, hogy ráirányítsák a társadalom figyelmét az autizmussal élők mindennapjainak nehézségeire.

 

Átadták az Anyák házát a budapesti Bethesda Gyermekkórházban

A gyermekek kórházi ápolási idejére a szülők ott tartózkodását szolgáló épületet adtak át csütörtökön a budapesti Bethesda Gyermekkórházban; az Anyák háza az állam, az egyház, a zuglói önkormányzat és a vállalati szféra összefogásával jött létre.

 

Egy Csepp Figyelem

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány vasárnap a diabétesz világnapjához kapcsolódva rendezi meg Budapesten családi napját, amelyen számos koncertre, gyerekprogramra és ingyenes szűrővizsgálat igénybe vételére lesz lehetőség.

 

Önkéntes orvosok végeznek vizsgálatokat Erdélyben

Október 4. és 9. között ismét Erdélyben végez vizsgálatokat a Nemzetközi Gyerekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvos csapata.

 

Ma van a drogellenes világnap

Világszerte június 26-án tartják a drogfogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napját, Budapesten a Margitszigeten szerveznek figyelemfelhívó programokat és nagyszabású gálakoncertet a világnap alkalmából.

 

100 éves a Magyar Védőnői Szolgálat

Chrenkó Zoltán Mihályné 2014 védőnője.

 

Ma van a környezet-védelmi világnap

A környezetvédelmi világnap alkalmából péntektől vasárnapig autómentes parkká változik a Városliget, zöld és civil szervezetek veszik birtokba a lezárt Kós Károly sétányt, ahol ingyenes családi és gyerekprogramokkal, valamint koncertekkel várják a közönséget.

 

Százéves a magyar védőnői szolgálat

Idén június 13-án ünnepli fennállásának századik évfordulóját a magyar védőnői szolgálat, a jubileumra könyv jelent meg.

 

„Orvosok a Rákbetegekért – Szentes” Alapítvány

Közhasznúsági fokozat: közhasznú Nyilvántartó Bíróság: Csongrád Megyei Határozat : PK.60.094/201/2 Székhely: 6600. Szentes, Sima Ferenc u. 44-58. T/F.: 63-313244/101 mellék Email: orvosalap@freemail.hu Bank: OTP és Kereskedelmi Bank Rt. Szentesi Fiók 11735043-20028541 Adószám: 18468421-1-06

 

Újra vízfogyasztást népszerűsítő kampány indul az iskolákban

Idén is meghirdeti ivóvíz-fogyasztási kampányát a magyar általános iskolák számára az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet.

 

Jótékonysági koncert daganatos gyermekekért az Operaházban

Jótékonysági koncertet rendez daganatos gyermekekért a Magyar Állami Operaház és a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány október 20-án.

 

Nemzetközi újraélesztési nap

Ma országszerte több helyen segítenek önkéntesek minden érdeklődőnek, hogy elsajátítsák az újraélesztés alapfokú lépéseit A kezed életet menthet nemzetközi újraélesztési napon.

 

Ma van az autizmus világnapja

Az idén is kékre világítják a Parlament kupoláját az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) kezdeményezésére ma, az autizmus világnapján, amelynek alkalmából az ország több mint 20 pontján tartanak rendezvényeket.

 

Föld órája

A Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete idén is meghirdeti a WWF Föld Órája Fővárosa versenyt, amely során kiderül, hogy melyik az ország leginkább környezettudatos települése.

 

Veterán véradókat tüntettek ki a véradók napján

Az ország 44 pontján lehetett vért adni szerdán, a véradók napján, amelyen veterán véradókat, véradószervezőket és véradóbarát munkahelyeket tüntettek ki.

 

Kötelező lesz a pneumococcus elleni védőoltás

Jövőre kötelezővé teszik a pneumococcus elleni védőoltást, a humán papilloma vírus (HPV) elleni vakcina pedig kötelezően felajánlandó lesz - jelentette be Beneda Attila, az egészségügyért felelős államtitkárság kabinetfőnöke hétfőn Budapesten.

 

Budapesten tartják a nemzetközi autizmus kongresszust szerdától

Szerdán a \"nulladik nappal\" kezdődik és szombatig tart Budapesten a 10. Nemzetközi Autizmus Kongresszus (Autism-Europe International Congress), amelyen 29 ország szakemberei ismertetik legújabb kutatási eredményeiket. Az autizmus becslések szerint a világon 67 millió embert, Magyarországon 100 ezer embert érint.

 

Magyarországon is elindul a csikkgyűjtés

A TerraCycle, mely világelső a nehezen újrahasznosítható hulladékokkal kapcsolatos megoldások terén, most ismét tesz egy lépést a szemét csökkentéséért folytatott harcban: Magyarországon is elindítja a már több országban sikerrel működő cigarettahulladék-gyűjtő programját Magyarország egyik vezető dohányipari vállalatával együttműködésben. A Csikk Brigádban lehetővé válik a cigarettacsikkek és a cigaretta műanyag csomagolásainak teljes körű újrahasznosítása.

 

Ismét kaphatóak a boltokban a gyulai hústermékek

Példaértékű összefogás eredményeként ismét kaphatók az élelmiszerboltokban a gyulai hústermékek - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten, egy CBA-áruházban újságírókkal.

 

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika lett az Év kórháza

A fővárosi Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika lett az Év kórháza 2012-es díj nyertese. Az elismerést a kórház képviselőjének, illetve a verseny többi kategóriagyőztesének csütörtökön adták át a Magyar Tudományos Akadémián.

 

A szív világnapja újraélesztési rekordkísérlettel Nyíregyházán

A megszokott ingyenes egészségügyi szűrésekkel, életmód-tanácsadással, számos sportprogrammal és egy újraélesztési rekordkísérlettel várják az egészségükért tenni akaró városlakókat vasárnap a szív világnapjának nyíregyházi rendezvényeire.

 

Világszerte 5 millió lombikbébi született már

Elérte az 5 milliót a mesterséges megtermékenyítéssel született gyerekek száma 1978 júliusa óta, amikor világra jött Louise Brown, az első lombikbébi - derül ki az Európai Humán Reprodukciós és Embriológiai Társaság (ESHRE) közleményéből, amelyet a szervezet július 1-től 4-ig Isztambulban megrendezett éves találkozója alkalmából adtak ki.

 

Országos véradás januárban kétszáz helyen

Az akció szlogenje: "Nyissa az új évet egy jó cselekedettel!"

 

Másodszor is Kecskemétre került az Év kórháza cím

A HáziPatika.com idén hetedszerre osztotta ki már hagyományosnak mondható, "Az év kórháza" elnevezésű díját, amelyet az interneten voksoló betegek szavazatai alapján kaphatott meg a legjobbnak bizonyult intézmény. Az összesített lista első helyén a kecskeméti megyei kórház végzett.

 

Kalocsai mintás overallal a daganatos gyerekekért

Elárverezik Lewis Hamilton dedikált kalocsai mintás overallját, amelyet a Hungaroring időmérő edzésén viselt. A bevétellel a leukémiás és daganatos gyerekek gyógyulását segítő alapítványt támogatják.

 

622 millió forintból újult meg az SBO

Befejeződött a sürgősségi betegellátó osztály felújítása a kecskeméti megyei kórházában. A 622 millió forint értékű beruházást október 5-én, szerdán ünnepélyes keretek között adták át. Az ünnepség - csakúgy, mint a felújítási, átépítési munkák - ideje alatt zavartalanul folyt a betegellátás.

 

Szívünk Napja Kecskeméten

Szeptember 25-én, Kecskemét főterén rendezik meg a Szívünk Napja rendezvényeit. Az ismeretterjesztő és egészségmegőrző programokra minden érdeklődőt várnak.

 

Tetőzik az parlagfű szezon

A gyomnövény pollenkoncentrációja múlt héten elérte a napi 200db/köbméter feletti átlagot Debrecen térségében, ezért sötétbordó, azaz a hatos skálán negyed szintű riasztás van érvényben, de a kánikula miatt, ezen a héten a pollenterheltségi értékek tovább nőnek.

 

II. Vendégváró Nap

Idén rendezi meg 2. alkalommal a Tótkomlós Turizmusáért Egyesület a II. Vendégváró Napot, mely a VI. Rózsafürdő Napok keretében fog lezajlani.

 

Üres minden tizedik rezidensi hely

Szeged - Üresen maradhat a rezidensi helyek 10–15 százaléka a dél-alföldi régióban, miközben a végzett orvostanhallgatók egyharmada bizonytalan, merre vegye az irányt. A rezidensszövetség szerint a fiatal szakorvosok 74 százaléka tervezi, hogy előbb-utóbb külföldön vállal munkát.

 

Fellélegezhetünk: kimosta az eső a polleneket a levegőből

Hétfőn távozik az esőket hozó frontzóna, de eleinte még szürke, őszies idő befolyásolja hangulatunkat. Hűvös, szeles időre számítsunk - figyelmeztet a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

 

Egyetlen kórház sem fogad látogatókat Csongrád megyében

Az influenzás megbetegedések számának növekedése miatt látogatási tilalmat vezettek be szerdán Csongrád megye valamennyi kórházában, így a Szegedi Tudományegyetem klinikáin is.

 

Röntgenre emlékeznek a radiológusok

Több radiológiai rendezvényt tartanak ma a röntgensugár felfedezője, a Nobel-díjas Wilhelm Conrad Röntgen fizikus halálának évfordulója alkalmából Magyarországon is.

 

Világszínvonalú fejlesztések az év kórházában

Az elmúlt harminc év egyik legjelentősebb beruházása kezdődhet meg Bács-Kiskun megyében. A megyei önkormányzat kecskeméti kórházában épülő gyógyintézeti központ kivitelezője a Magyar Építő Zrt. lesz. A közbeszerzési eljárás során nyertes cég képviselőivel hétfőn írták alá a vállalkozói szerződést a megyeházán. A közel 5 milliárd forintos szerződésben a kivitelező vállalta, hogy 599 nap alatt, 2012. szeptember 28-ig végeznek az építési munkálatokkal.

 

Február 4 - A rák világnapja

2000-ben a Párizsi Charta február negyedikét a „Rák Világnapjává" nyilvánította, hogy a rák ellen folytatott küzdelem eszméje „a világon élő összes ember szívében és gondolataiban éljen". Mi február negyedike üzenete? Mit kell, hogy jelentsen mindannyiunk számára a „Rák Világnapja"?

 

Új szárnyba költözik a szentesi sürgősségi

Szentes - Ma kezdik átköltöztetni a szentesi kórház sürgősségi osztályát a több száz millió forintból épült új szárnyba. A régi épületen belső átalakításokat hajtanak végre, a teljes tömb áprilisra újul meg, de a modern műszerpark csak nyáron érkezik meg.

 

Bács-Kiskun megyei orvos is megkaphatja az Astellas Díjat

A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány az orvosi hivatás jobb elismerésére 2010-ben már negyedik alkalommal hirdette meg az Astellas Díjat, amit három orvos nyerhet el a páciensek javaslata alapján. A díjat azok kaphatják meg, akik szakértelmükkel és emberségükkel egyaránt kivívják betegeik elismerését. A Bács-Kiskun Megyei Kórház traumatológusára, Dr. Gera Lászlóra is lehet szavazni.

 

Egészséges csecsemőt találtak egy babamentő inkubátorban

Egészséges leány újszülöttet helyezett el valaki a budapesti Madarász utcai Gyermekkórház babamentő inkubátorában vasárnap este.

 

Óvszer alakú lufik Szeged felett - az AIDS világnapján

Szeged - Világszerte több mint 33 millió HIV-fertőzött él a Földön. Az új megbetegedések száma közel 20 százalékkal csökkent az utóbbi évtizedben.

 

Törvénnyel tartanák itthon az orvosokat

Törvényben kellene garantálni az életpálya-modellt az egészségügyben dolgozók számára, így megállítható lenne az elvándorlás - mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

 

Amerikában is elismerik a szegedi traumatológusokat

Szeged - Hetvenről harminc százalékra csökkenti a súlyos sérültek halálozási arányát az a műtéti eljárás, amelyet hazánkban egy szegedi csapat honosított meg – és oktat a mai napig. Az Amerikai Sebészkollégium is elismerte munkájukat.

 

Új járóbeteg-szakellátót adtak át Jánoshalmán

Csütörtök délután ünnepélyes megnyitó keretében adták át a Bács-Kiskun megyei Jánoshalmán az új járóbeteg-szakellátó központot.

 

Kóla helyett gyümölcsre állítják a gyerekeket

A gyerekek mellőzik a zöldségeket, gyümölcsöket étrendjükből. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal népszerűsíteni szeretné a gyümölcsfogyasztást a diákok körében. Békés megye 30 településéről 39 intézmény csatlakozott az iskolagyümölcs-programhoz.

 

Tavaly még széken állva ablakot mosott Ica néni

Szeged - Nem gondoltam, hogy eddig fogok élni. Talán a sok munkának és az isteni gondviselésnek köszönhetem - hallottuk Peregi Imrénétől, akit otthonában köszöntött fel 100. születésnapja alkalmából Solymos László alpolgármester.

 

Idén a viharok miatt nem virágzik úgy Békés

Idén - vélhetően a szélsőséges időjárás miatt - valamivel kevesebben neveztek a "Virágos Békés" elnevezésű környezetszépítő versenyre.

 

Évente két paksi atomerőműnyi bioenergiát tudnánk előállítani - ha akarnánk

Csongrád – Hírt adtunk róla: nem épül Szentesen biogáz üzem, ami 1,6 megawatt (MW) energiát, és 2,8MW hőt szolgáltatott volna a városnak. De mi a helyzet az ország többi részén? Megszabadulhatnánk-e az energiafüggőségtől? Mennyi villamosáramot tudnánk előállítani, ha az országban működő, közel 2000 állattartó telep biogázüzemet építene?

 

Megye I.: beindult a csongrádi henger

Nyolc mecsen 43 gól esett a labdarúgó megyei I. osztály nyitófordulójában. A Kiszombor–Röszke meccsen nyolcgólos döntetlen született, a Csongrád pedig egy hetessel jelezte, idén is igény tart a tavaly elnyert bajnoki aranyra. Fordulatos meccsen nyert a Kistelek Mindszenten, azonban az újonc Üllés és az UTC pontszerzése is dicséretes.

 

Kecskemétre gördül be a fogászati busz

A kecskeméti Csiperó Fesztiválon várja a gyerekeket csütörtökön a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által működtetett mozgó fogászati rendelő.

 

20 éves a védőnői szak, 95 éves a védőnői szolgálat

 A Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar - 20 ÉVES A VÉDŐNŐ SZAK, 95 ÉVES A VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT - elnevezésű jubileumi rendezvényére kerül sor 2010. június 04-én, Nyíregyházán, az Egészségügyi Kar Zilahi termében.

 

Debrecenben segítenek az ország legkisebb babájának

Egy egész rehabilitációs csapat dolgozik az ország legkisebb babájának a fejlesztésén: a lassan egyéves komádi kislány Debrecenben, 24 hétre született, 30 dekával és 24 centivel - számolt be róla hétfői számában a Hajdú-bihari Napló.

 

A megyei kórház orvos-igazgatója rendelt a Wojtyla Barátság Központban

Május 12-én folytatódott a Wojtyla Barátság Központ egészség megőrző programja. Ezúttal, Dr.Bozóky Géza főorvos, a Bács-Kiskun Megyei Kórház orvosigazgatója tartott rendelést a Barátság Központ Pintér termében. A gondozottak örömmel várták ki a sorukat, hogy bejussanak neves orvoshoz és tanácsot kérjenek egészségügy problémájukra. Mint arról már többször is hírt adtunk honlapunkon, gondozottjaink egészség-megőrzése érdekében önkéntes orvosok ingyen tartanak rendeléseket Központunkban, hogy beszélgessenek és tanácsot adjanak a rászorulóknak egészség javításuk érdekében. A jól működő program május 17-én folytatódik, amikor Dr. Németh Lajos kardiológus főorvos látogat el intézményünkbe.

 

Ingyen szűrték az anyajegyet Debrecenben

Ingyenes anyajegy- tanácsadás és ellenőrzés volt a debreceni bőrgyógyászati klinikán, amit a szakemberek az országos melanoma - nap alkalmából rendeztek a páciensek óriási érdeklődése mellett.

 

Szemüreget, szemhéjat műtöttek a lánynak

Műtéti sorozattal alakították ki egy 16 éves lány szemüregét, szemhéját, majd a beteg szemprotézist kapott, mert 8 napos korában egy, a fej felének térfogatát kitevő, a szemüregből kiindult daganatot távolítottak el az agyalapról. A műtéti sorozatról hétfőn tartottak sajtótájékoztatót Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában.

 

Ez a műtét igazi hungarikum

A méltán világhírű Ungár László professzor, a budapesti István kórház osztályvezető főorvosa és csapata műtött hétfőn Kecskeméten, a megyei kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán. A beteg egy harmincnégy éves kismama volt, akinél még a terhesség korai fázisában fedezték fel a méhnyakrákot.

 

Valóságos kincs a termálvíz

A termálvíz komplex hasznosítása kapott kiemelt figyelmet két tanácskozáson Debrecenben az elmúlt napokban. „Észak-Alföld egyre nagyobb jelentőséget tulajdonít a termálvíz-hasznosításnak, enne...

 

Életmód előadások a fitnesz klubban

Újszerű és egyben népszerű kezdeményezést indított útjára a közelmúltban Nyíregyháza egyik fitnesz klubja. A hagyományos aerobic és fitnesz szolgáltatások mellett a lélek ápolására is lehetőség nyílik a klub hétköznapjaiban. Párkapcsolati, munkahelyi, álláskeresési problémák, egészségügyi gondok, depresszió, kiúttalanság érzés, mind megoldásra találhatnak az új szolgáltatások igénybe vételével. tovább

 

Hat kilométeres vérszállító csőpostát épít ki a Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma nettó 6 milliárd 851 millió forintért építtet, illetve újíttat fel épületeket, valamint szereltet ezekbe egy 6 kilométeres, vérmintákat szállító csőpostát - a nyílt közbeszerzés eredménye a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

 

Sürgősségi ellátás uniós színvonalon

Csütörtök délelőtt rakják le annak az új sürgősségi osztálynak az alapkövét, amely uniós normának megfelelő sürgősségi ellátást biztosít a betegek számára Makón és térségében – tájékoztatta portálunkat dr. Baráth Lajos, a dr. Diós-Szilágyi Sámuel Kórház és Rendelőintézet főigazgatója. A beruházáshoz a 30 millió forint önerőt a Csongrád Megyei Önkormányzat biztosította.

 

Lovagok ajándéka a kórháznak +KÉPGALÉRIA

A Nemzetközi Szent György Vitézi Lovagrend 3,5 millió forint értékű adományt ajándékozott csütörtökön délelőtt a Kiskunfélegyházi Városi Kórháznak.

 

Új lakossági gyógyszertár nyílt Szentesen + HANG

Miközben az egészségügy helyzete országosan egyre aggasztóbb, naponta hallani megszorításokról, pénzelvonásokról, leépítésekről, a Csongrád Megyei Önkormányzat fenntartásában működő egészségügyi intézmények esetében fordított a helyzet: itt pontosan ellentétes folyamatoknak vagyunk szemtanúi, szinte hetente beszámolhatunk új nyertes pályázatokról, kórházi részlegek kibővítéséről, új osztályok létesítéséről, kezdődő beruházásokról.

 

Mit kell tudni a zöldhályogról?

A zöldhályog világhete alkalmából a debreceni Kenézy Kórház Nonprofit Kft. szemészeti osztálya mától ingyenes szűrővizsgálatokat végez a jelentkezőknek. Az idejekorán felfedezett betegség sokat javíthat a páciensek életminőségén.

 

Márciusi ZÖLD programok

Március 2-án tartott sajtótájékoztatót a Zöld Ernyő projekt a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban. A fő apropót a Jeles nap-tár című kiadványuk megjelenése adta, melyben mintegy ötvenféle programot találhatnak az érdeklődők a város intézményei, szervezetei a környezettudatosság jegyében meghirdetett rendezvényeiről.

 

Új magyar világszabadalom az egészségügyben: Szegeden is

Szinte nincs olyan ember napjainkban, aki ne küszködne valamilyen betegséggel, vagy ne lenne valamiféle panasza egészségével kapcsolatban. A hagyományos gyógymódok mellett itt van az új módszer, mely már most is számos eredménnyel büszkélkedhet, ez pedig nem más, mint a Sensolite. Az új magyar találmányról és az új szegedi Gyógycentrumról olvashat b?vebben, ha tovább lép!

 

„Ultramodern hang” a Szegedi Tudományegyetemen

Jelenleg a legmodernebb technológiát képviselő, nagy felbontóképességű, kiváló képminőséget biztosító új ultrahang készüléket adtak át a Szegedi Tudományegyetem Reumatológiai Klinikáján február 25-én.

 

12 milliárdért fejleszt a Klinika

A következő 2 évben mintegy 12 milliárd forintot fordít a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) az Egészség Központ Fejlesztési Projektre, amelynek kivitelezési munkálatai hamarosan elkezdődnek. Mit fejlesztenek? A cikkből kiderül!

 

Világelső szakmai programot oktatnak az Erzsébet Kórházban

A dél-alföldi régió mammográfiás szakasszisztenseinek képzése folyik egy héten keresztül a vásárhelyi kórházban. Egy pályázatnak köszönhetően, az országban most először nyílik lehetőség ilyen szakmai programra, amelynek tréneri feladatait egy svéd delegáció látja el. A svédek világelsők az emlőrákszűrésben.

 

Arc-, állcsont- és szájsebészeti szimpóziumot rendeztek Szegeden

Kétnapos nemzetközi konferencián számoltak be a legújabb eredményekről a szakemberek az I. Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Szimpóziumon, amelyen fogorvosok és száj- és arcsebészek vettek részt a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjában (SZTE SZAKK) a közelmúltban alakult szakklinikának ez volt az első jelentős posztgraduális továbbképzése

 

Kibővült a fogászati centrum

Hódmezővásárhely - Lázár János polgármester és dr. Nagy Katalin, a Szegedi Orvostudományi Egyetem Fogászati Karának dékánja avatta fel a Petőfi utcai Dr. Borbáth Fogászati Centrum új szárnyát.

 

Traumatológiai fúrómotort kapott az egyetem + HANG

Négymillió forint értékű, műtőben, ambulancián, illetve sokktalanítóban egyaránt használható, vezeték nélküli Colibri traumatológiai fúrómotort adtak át a Szegedi Tudományegyetem Traumatológiai Klinikáján február 9-én - tudatta az egyetem sajtóközleménye

 

Elkezdődött a 300 milliós SBO-fejlesztés Makón

Biztonságosabbá és korszerűbbé válik a makói térség lakosságának sürgősségi betegellátása, miután befejeződik a jelenlegi Sürgősségi Befogadóhely Sürgősségi Osztállyá történő átalakítása. A fejlesztés 300 millió forintba kerül, amit Európai Uniós pályázat és a Csongrád Megyei Önkormányzat segítségével finanszíroznak. A beruházás szeptember végére fejeződik be, és 9 új dolgozónak is munkát ad majd.

 

Egyensúlyban a betegjogok és a biztonság

A megyei fenntartású kórházak biztonsági rendszereinek átvilágítása mellett döntött a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Magyar Anna a 2009 decemberében, a makói intézményben történt incidens kivizsgálása után határozott erről. Mint mondta, egy ma már sajnos általánosnak nevezhető problémáról van szó, amelynek a gyökereit kell feltárni a megoldás megtalálásához.

 

Pályázat a fogyatékkal élő gyermekek támogatására

A Dévény Módszer a Mozgássérültekért Alapítvány pályázatot hirdet a dél-alföldi régióban élő 1-5 éves kor közötti fogyatékkal élő gyermekek számára. A szülők 50 ezer forint támogatásban részesülhetnek, amit a kicsik fejlődését szolgáló eszközök, illetve játékok megvásárlására fordíthatnak. A jelentkezési határidő február 28-a.

 

Személyre szabott terápiával hatékonyabban gyógyítható a magas vérnyomás

Magas vérnyomás esetén nem a betegséget, a beteget kell kezelni - mondta Páll Dénes egyetemi docens szombaton Debrecenben, A hipertónia személyre szabott kezelése címmel rendezett szakmai továbbképző tanácskozás szünetében.

 

Dél-Alföldön rosszabb az oltási statisztika, több a haláleset

Az országos átlagnál jóval kevesebben oltatták be magukat a dél-alföldi régióban új influenza ellen. A tiszti orvosi szolgálat vizsgálata szerint ez lehet az oka annak, hogy Szegeden és környékén sokkal többen haltak meg a betegségben.

 

Véradásra hív a Békéscsaba Raptors

Véradást szervez a Békéscsaba Raptors Amerikai Futball Sport Egyesület. A csapat játékosai szerdán délután, 14 és 16 óra között adják vérüket, és várják a hozzájuk csatlakozó önkénteseket.

 

2010 a Sport és Egészség Éve Csongrád megyében

Csongrád megyében 2010 a Sport és Egészség Éve lesz. A Csongrád Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén a képviselők elfogadták a megye 2010. évi költségvetését, amelynek keretében arról is döntöttek, hogy idén 55 millió forinttal megemelik a sportegyesületek támogatására fordítható keretet

 

Magyar-román együttműködés tömegkatasztrófák esetére

A magyar-román határon átnyúló együttműködés keretében tömeges közlekedési balesetek, tömegkatasztrófák kezelésére nyert el uniós támogatást a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) igazságügyi orvostani intézete, valamint a Nagyváradi Sürgősségi Kórház és Tisztiorvosi Hivatal - közölte Paragh György, a DEOEC elnöke a két fél közös sajtótájékoztatóján szerdán Debrecenben.

 

Aláírták az új klinikai tömb támogatási szerződését Szegeden

Aláírták a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) új, 265 normál és 34 intenzív ágyas klinikai tömbjének építéséről szóló támogatási szerződést csütörtökön; a beruházás tavasszal kezdődik, a komplexum 2012-ben már fogadhatja a betegeket

 

Világújdonság Szegedről: egészségvédő élelmiszerek

Szeged - Szegedi kutatók rájöttek, hogyan előzhetnék meg az Alzheimer- és Parkinson-kórt, valamint a 2-es típusú cukorbetegséget és az időskori vakságot. Egészségmegőrző eszenciájukat kenyérfélékbe, tejtermékekbe, felvágottakba teszik bele.

 

Kecskeméten kezdi idei próbáit Schirilla

Vasárnap kezdi meg szokásos téli úszósorozatát ifjabb Schirilla György, az idei első állomás Kecskemét lesz.

 

Már Romániából sem jönnek hozzánk dolgozni az ápolók

Szeged - Lassan több ápoló hagyja el Magyarországot, hogy külföldön dolgozzon, mint ahányan végeznek egy évben. Országos adatok szerint Csongrád megyéből hiányzik a legtöbb ápoló. Ha a tendencia folytatódik, kórházi osztályok maradhatnak szakápoló nélkül, mert a szakma elöregedett.

 

Egy éves a szentesi légimentő bázis (fotókkal)

Napra pontosan egy évvel az átadása után tortával és kabala mentőhelikopterrel köszöntötték az ott dolgozókat. Az első születésnapon Magyar Anna Csongrád megyei elnök kezdeményezésére részt vett több polgármester is azok közül a településvezetők közül, akik hozzájárultak a légibázis megvalósításához – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség. A szentesi bázison dolgozó mentőorvosokat 2009-ben összesen 385 alkalommal riasztották – mondta el az eseményen Dr. Túri Péter, az OMSZ Légimentő Kht. ügyvezető igazgatója. Kifejtette: ebből 284 esetben vonultak helyszínre, és 101 alkalommal szállítottak beteget, sérültet egyik kórházból a másikba. Ez a 75-25 százalékos arány megfelel az európai uniós normáknak is. A legtöbb esetben Békés, míg a legkevesebb alkalommal Csongrád megyében volt szükség a munkájukra. Dr. Túri Péter arról is beszélt, hogy a légibázis létrehozásában segítő települések közül már legalább minden másodikon szükség volt a munkájukra. Így például Nagymágocson, Ópusztaszeren, Csengelén, Mindszenten, Maroslelén, Bakson, Szentesen és Csanyteleken is. Kiemelte azt is, hogy a bázison még októberben munkába állítottak egy ún. mentőorvosi kocsit is, amivel a téli időszakban tudnak menteni olyan időben, amikor a helikopter nem tud felszállni. Budapesten kívül egész Magyarországon csak Csongrád megyében dolgozik ilyen mentőorvosi kocsi. A szülinapi eseményen Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke az összefogás erejéről beszélt. Emellett azt is mondta, hogy összeszorul az ember szíve, ha belegondol: a BKV-nál csak egy személynek fizettek ki 100 millió forintot végkielégítésként, csaknem ugyanannyit, mint amennyibe ez a bázis került; az a bázis, ahol egy év leforgása alatt 385 esetben segítettek a mentőorvosok a 4 dél-alföldi megyében élő embereken. Csongrád megye elnöke a torta mellé egy kabala helikoptert is vitt ajándékba a bázison dolgozóknak. Fotó: Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2010. január 5. Gy. Mészáros Ágnes

 

Tiszát lehet rekeszteni a patikákkal Szegeden

Tiszát lehet rekeszteni Szegeden patikákkal: az elmúlt két évben 12 új nyitott, és egy zárt be. A gyógyszertári élesedő verseny a városokban dúl, a széleket és a kistelepüléseket nem érinti. A beteg az előnyöket kínáló helyre húz.

 

Felelősségteljes szex? Akció az AIDS Világnapján

Idén hazánkban 102 HIV-fertőzöttet regisztráltak az első három negyedévben. Világviszonylatban mintegy 40 millióan hordozzák regisztráltan a vírust, Magyarországon 1733-an. Rájuk, a fertőzés veszélyére, valamint a biztonságos szex fontosságára hívták fel a figyelmet Szegeden az AIDS Világnapja alkalmából, többek között kék lufikkal, piros szalagokkal és óvszerrel

 

Minden kismamának H1N1-oltást? Várandós nők veszélyben

Lapértesülés szerint eddig öt újinfluenzást, köztük két várandós nőt ápoltak új módszert is alkalmazva Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem klinikájának intenzív osztályán.

 

Papp Lajos a Rendezvényházban

A Rendezvényház Nonprofit Kft. november 25-én, szerdán, 18 órától az "Újszegedi Délutánok Sorozat" keretében rendezi meg Papp Lajos szívsebész professzor "Szívvel-lélekkel" című előadását

 

Vészhelyzet a szegedi klinikákon! (bővebb verzió)

Az összes tervezhető vizsgálat és műtét elmarad a jövő héten a szegedi klinikákon, mert a klinikai központnak gyakorlatilag nincs pénze – erről egy belső körlevélben tájékoztatta gyógyítóintézmények munkatársait Pál Attila, a klinikai központ elnöke.

 

Látogatási tilalom péntektől a Hetényi kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések terjedésének megelőzésére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet látogatási tilalmat rendelt el több osztályán.

 

Egységes klinikai diagnosztikai ellátás Szegeden

Megbízható és gyors klinikai diagnosztikai ellátást kaphatnak a dél-alföldi régió betegei a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Laboratóriumi Medicina Intézetében, melyet a szegedi egészségügyi integráció újabb lépéseként hoztak létre ? közölte Pál Attila, az SZTE klinikai központjának elnöke kedden, a csongrádi megyeszékhelyen.

 

Házat az orvosoknak!

Szolgálati lakásokat kínál a hiányszakmákban dolgozó orvosoknak a szentesi kórház, hogy a városba csábítsa őket. Makón, Vásárhelyen és Csongrádon most nincs orvoshiány, viszont lakhatási lehetőséget ott is felajánlanak, ha szükség van egy gyógyítóra.

 

Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata (KÖTHÁLÓ) 1997 óta koordinálja azon zöld szervezeteket, amelyek kiemelt tevékenységei közé tartozik a lakossági környezeti tanácsadás. A szövetségnek 16 tagja - köztük alapítóként az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület - és 2 partnerszervezete van, a tanácsadók az ország minden részén elérhetőek. tovább

 

Már csak vésztartalék van Szegeden a szezonális oltásból

Szeged - A H1N1 elleni vakcina mellett egyre többen adatják be maguknak a szezonális influenza elleni oltást is – ameddig tehetik. A világ gyártói ugyanis átálltak az új influenza elleni oltások gyártására, idén már nem lesz több a hagyományosból.

 
 
 
Hírek

Művészetek Völgye

Idén is saját színdarabbal és csaknem 500 további programmal várja a fesztiválozókat a Művészetek Völgye július 21. és 30. között Kapolcsra, Vigántpetendre ...

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút 75. születésnapi ünnepsége

Alkalmi kiállítás nyílt 2023. április 11-én. A vasút építését 1948. április 11-én kezdték meg.

MVM Koncertek - A Zongora sorozat

Hat magyar zongoraművész ad szólókoncertet szombaton és vasárnap a budapesti Festetics Palotában az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

Színházi olimpia

Madách 200 címmel nyílik meg vasárnap az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) kiállítása a Nemzeti Színházban a 10. Színházi olimpia keretében; ...

Kajak-kenu vk

Kajak-kenuban az idei év első nemzetközi eseménye az éppen egy hónap múlva kezdődő világkupa szegedi állomása lesz, amelyre 53 ország jelezte részvételi ...

Károly király halálának 100. évfordulója

Emlékkiállítás nyílik a gyulai Almásy-kastélyban Habsburg Károly király halálának 100. évfordulója alkalmából. A tárlatot a Madeirai Levéltár és Könyvtár, ...

 
Ez történt a héten

Boglya Feszt

Először rendezik meg a Boglya Feszt öko-művészeti fesztivált június 23. és 25. között a Tisza-tónál öt településen: Tiszadorogmán, Egyeken, Ároktőn, Tiszabábolnán ...

Művészetek Völgye

Csaknem 2200 zenei, irodalmi, színházi, családi és egyéb programmal várja a látogatókat július 21. és 30. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

Avasi Borangolás

Idén immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Avasai Borangolást Miskolcon, ahol május 11. és 13. között hatvannyolc programhelyszín és kilencvenhét ...

Dalszerző Expo

Ismert magyar és külföldi zenei szakemberek részvételével április 27-től június 8-ig rendezvénysorozattal jelentkezik a Dalszerző Expo az Artisjus fővárosi ...

A költészet napja

Huszonnégy órás versfolyamot rendez szerdán és csütörtökön a Békéscsabai Jókai Színház.

Húsvét

Hagyományos zengővárkonyi díszítéssel írt tojások a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeumban virágvasárnap.

 
 
weather failed, check feed URL