Budapesti Nyári Fesztivál

Három nagy nemzetközi társulat is fellép a június 1-jén kezdődő Budapesti Nyári Fesztiválon.

Bővebben...
 

Somogybabod Off Road 2019.06.06-09. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Linamar Hungary Nyrt.

Dátum: 2010.01.22. péntek
 
 
 
 

A Linamar Hungary Nyrt OROS Divíziója nem jöhetett volna létre Frank Hasenfratz, a Linamar Corporation igazgatóságának elnöke nélkül.

 
 

A 72 éves Hasenfratz Ferenc Száron született, majd 1956-ban elhagyta Magyarországot. Ausztriát, Olaszországot és Franciaországot követően, hajón jutott el Kanadába, ahol alkalmi munkákból tartotta el magát. Esztergályos képesítésével hamarosan sikerült munkát találnia egy gyárban, ahol rövid időn belül műszakvezető lett.

Mostanra már földrészeket átívelő, 11 ezer embert foglalkoztató vállalatbirodalmát kisműhelyként indította 1966-ban.

 
 

Jelenleg a Linamar Corporation 36 gyárral rendelkezik Magyarországon, Kanadában, Amerikában, Németországban, Kínában, Koreában és Mexikóban, melyek a gépiparral és autóalkatrész-gyártással foglalkoznak. Magyarországon jelenleg három üzeme van, Orosházán és Békéscsabán, melyek kb.1600 embert foglalkoztatnak.

 
 

A Kisbíró folyóirat interjút készített Frank Hasenfratzcal, melyet 2007-es januári számában közöltek. Többek között a következőket nyilatkozta arra a kérdésre, hogy hogyan sikerült ezt az óriáscéget létrehozni:

,,Nem volt nehéz. A legfontosabb, ami a fejlődéshez kell, hogy legyen egy cél. És amint azt elértem, máris kitűztem egy másikat, egy nagyobbat. A másik, hogy az embernek hinnie kell saját magában, és legalább annyira őszintének kell lennie másokhoz, mint saját magához. És hát dolgozni kell, lustának nem szabad lenni. Egy éve dolgoztam a gyárban és már üzemvezető lettem, pedig még alig beszéltem angolul."

 
 

A vállalkozás évente általában15%-kal növekszik. Frank Hasenfratz a mai napig a Linamar Corporation igazgatóságának elnöke, de a napi szervezést és irányítást a lánya, Linda Hasenfratz vette át.

Magyarországon végzett befektetésekért és munkahelyteremtésért Sólyom László köztársasági elnök 2006. novemberében a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjének polgári tagozata kitüntetést adományozta Frank Hasenfratznak, melyet Kanadában vehetett át.

Az OROS Divízió története:

A Linamar Hungary Nyrt. kanadai többségi tulajdonú vállalat gépgyártó divíziója az OROS Divízió a hazai, nyugat és kelet-európai és az észak-amerikai piacra fejleszt, állít elő és értékesít mezőgazdasági gépeket, részegységeket, kombájn adaptereket, építőipari gépeket.

A mezőgazdasági gépgyártás a Társaság orosházi telephelyén több, mint 50 éves múltra tekint vissza. Egyik legfontosabb termékét, a saját fejlesztésű kukorica betakarító adaptert a vállalat már 1972-től gyártja. A gyártmányok köre a saját kutató és fejlesztő részlegnek, valamint a növekvő vevői igényeknek köszönhetően folyamatosan bővült: az orosházi telephelyen kombájn alkatrészek, törőegységek mellett napjainkban számos egyéb részegység gyártása is folyik.

Az OROS által gyártott termékek javítása, karbantartása mellett a pótalkatrész ellátásra is nagy hangsúlyt fektet. A magas színvonalú gyártást az alkalmazott minőségbiztosítási rendszerek is garantálják. Az OROS Divízió az ISO 9001 minőségbiztosítási tanúsítvány mellett ISO 14001 környezetvédelmi rendszer tanúsítással is rendelkeznek.

Elérhetőségek:

Linamar Hungary Nyrt

Cím: 5900 Orosháza Csorvási út 27.

Telefon:+36 68 514 600

Fax:+36 68 514 692

E-mail: oros@linamar.com

web: oros.linamar.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Művészetek Völgye

A fenntarthatóság, a környezettudatosság áll a 29. Művészetek Völgye fókuszában. A fesztivál július 19-től 28-ig a Balaton-felvidék három településén, ...

Emlékhelyek napja

Idén negyedik alkalommal szervezi meg az Emlékhelyek napját a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI). Május 11-én szombaton hatvanhárom helyszínen lesznek programok ...

Országos festészeti versenyt rendeznek Hódmező-vásárhelyen

Tornyai János születésének 150. évfordulója alkalmából országos festészeti versenyt szerveztek az alapfokú művészeti iskolák diákjai számára.

Magyar-lengyel kiállítás nyílt a Varsói Királyi Múzeumban

Testvérnemzetek közös történelme címmel nyílt több budapesti gyűjteményből egyedülálló történelmi relikviákat felvonultató kiállítás hétfőn a Varsói Királyi ...

Érettségi

Országszerte megkezdődtek a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgák, a diákok emelt és középszinten adnak számot tudásukról hétfőn.

Kezdődik a MASZK Egyesület tavaszi színházi programja Szegeden

Monodráma, tánc, ifjúsági és zenés színházi előadások idézik meg a múltat és reflektálnak a jelenre a MASZK Egyesület tavaszi programjában a szegedi Régi ...

 
Ez történt a héten

Rozé Rizling Jazz Napok

Harminc koncert és harminc borász várja az érdeklődőket a 9. Rozé Rizling Jazz Napokon július 5. és 14. között Veszprémben.

Orosz Zenei Fesztivál

Hat zeneszerző művei szólalnak meg az idei Orosz Zenei Fesztiválon október 7. és 13. között Budapesten és Debrecenben.

Múzeumok Majálisa a megújult Múzeumkertben

Első alkalommal tartják a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) megújult kertjében a Múzeumok Majálisát, melynek keretében több mint száz múzeum és kiállítóhely ...

Budapesti Nyári Fesztivál

Mintegy 120 programmal, színes kínálattal, nagyszabású produkciókkal, világsztárokkal várja a közönséget a Budapesti Nyári Fesztivál június 1. és szeptember ...

Mesefesztivált rendeznek Bálint Ágnes emlékére

Hetedik alkalommal rendeznek Mesefesztivált Vecsésen május 18-19-én, emléket állítva Bálint Ágnes munkásságának.

Kiállítás nyílt az első postai levelezőlap megjelenésének 150. évfordulója alkalmából

Nagyváradról Nagyszebenbe küldött, első napi bélyegzéssel ellátott levelezőlap 1869-ből az első postai levelezőlap megjelenésének 150. évfordulója alkalmából ...

 
 
weather failed, check feed URL