Magyar Korcsolyázás Napja

Többek között ingyenes korcsolyázási lehetőséggel várják a Városligeti Műjégpályán az érdeklődőket a pénteken először sorra kerülő Magyar Korcsolyázás Napján.

Bővebben...
 

Hungexpo 2019.02.21-02.24.


Nemzetközi Konyhakiállítás Budapest Sportaréna 2019.03.01-03.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Linamar Hungary Nyrt.

Dátum: 2010.01.22. péntek
 
 
 
 

A Linamar Hungary Nyrt OROS Divíziója nem jöhetett volna létre Frank Hasenfratz, a Linamar Corporation igazgatóságának elnöke nélkül.

 
 

A 72 éves Hasenfratz Ferenc Száron született, majd 1956-ban elhagyta Magyarországot. Ausztriát, Olaszországot és Franciaországot követően, hajón jutott el Kanadába, ahol alkalmi munkákból tartotta el magát. Esztergályos képesítésével hamarosan sikerült munkát találnia egy gyárban, ahol rövid időn belül műszakvezető lett.

Mostanra már földrészeket átívelő, 11 ezer embert foglalkoztató vállalatbirodalmát kisműhelyként indította 1966-ban.

 
 

Jelenleg a Linamar Corporation 36 gyárral rendelkezik Magyarországon, Kanadában, Amerikában, Németországban, Kínában, Koreában és Mexikóban, melyek a gépiparral és autóalkatrész-gyártással foglalkoznak. Magyarországon jelenleg három üzeme van, Orosházán és Békéscsabán, melyek kb.1600 embert foglalkoztatnak.

 
 

A Kisbíró folyóirat interjút készített Frank Hasenfratzcal, melyet 2007-es januári számában közöltek. Többek között a következőket nyilatkozta arra a kérdésre, hogy hogyan sikerült ezt az óriáscéget létrehozni:

,,Nem volt nehéz. A legfontosabb, ami a fejlődéshez kell, hogy legyen egy cél. És amint azt elértem, máris kitűztem egy másikat, egy nagyobbat. A másik, hogy az embernek hinnie kell saját magában, és legalább annyira őszintének kell lennie másokhoz, mint saját magához. És hát dolgozni kell, lustának nem szabad lenni. Egy éve dolgoztam a gyárban és már üzemvezető lettem, pedig még alig beszéltem angolul."

 
 

A vállalkozás évente általában15%-kal növekszik. Frank Hasenfratz a mai napig a Linamar Corporation igazgatóságának elnöke, de a napi szervezést és irányítást a lánya, Linda Hasenfratz vette át.

Magyarországon végzett befektetésekért és munkahelyteremtésért Sólyom László köztársasági elnök 2006. novemberében a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjének polgári tagozata kitüntetést adományozta Frank Hasenfratznak, melyet Kanadában vehetett át.

Az OROS Divízió története:

A Linamar Hungary Nyrt. kanadai többségi tulajdonú vállalat gépgyártó divíziója az OROS Divízió a hazai, nyugat és kelet-európai és az észak-amerikai piacra fejleszt, állít elő és értékesít mezőgazdasági gépeket, részegységeket, kombájn adaptereket, építőipari gépeket.

A mezőgazdasági gépgyártás a Társaság orosházi telephelyén több, mint 50 éves múltra tekint vissza. Egyik legfontosabb termékét, a saját fejlesztésű kukorica betakarító adaptert a vállalat már 1972-től gyártja. A gyártmányok köre a saját kutató és fejlesztő részlegnek, valamint a növekvő vevői igényeknek köszönhetően folyamatosan bővült: az orosházi telephelyen kombájn alkatrészek, törőegységek mellett napjainkban számos egyéb részegység gyártása is folyik.

Az OROS által gyártott termékek javítása, karbantartása mellett a pótalkatrész ellátásra is nagy hangsúlyt fektet. A magas színvonalú gyártást az alkalmazott minőségbiztosítási rendszerek is garantálják. Az OROS Divízió az ISO 9001 minőségbiztosítási tanúsítvány mellett ISO 14001 környezetvédelmi rendszer tanúsítással is rendelkeznek.

Elérhetőségek:

Linamar Hungary Nyrt

Cím: 5900 Orosháza Csorvási út 27.

Telefon:+36 68 514 600

Fax:+36 68 514 692

E-mail: oros@linamar.com

web: oros.linamar.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Átadták a kékfestést szellemi kulturális örökséggé nyilvánító dokumentumot Pápán

Átadták a kékfestés hagyományát a világ szellemi kulturális örökségévé nyilvánító dokumentumot a pápai Kékfestő Múzeumban kedden, így már négy magyar vonatkozású ...

Magyar Borok Bálja

Ötfogásos menüsorral, neves pincészetek boraival várja a vendégeket szombaton a Corinthia Hotel Budapestben a 14. Magyar Borok Bálja.

Ludwig 30 kiállítás- és programsorozat

A fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Ludwig 30 kiállítás- és programsorozatának megnyitója.

Tízezer adag ételt készítenek el a főzőcsapatok a nyíregyházi böllérversenyen

Mintegy tízezer adag ételt készítenek el a főzőcsapatok a 2. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 18. Nemzetközi Böllérversenyen február 16-án Nyíregyh ...

Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díj

Harmadszor ítélték oda a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat. Az idei kitüntetettet, Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszót ...

Családi Csoki Napok 03.16-17. Granada Hotel Kecskemét

Egy igazán fantasztikus hétvégével várjuk a csokoládé és az édességek szerelmeseit. Ami itt vár Benneteket: Csokoládé minden mennyiségben Egyedi csokoládé ...

 
Ez történt a héten

Munkácsy-képpel gazdagodott a Szolnoki Galéria

Munkácsy Mihály Az énekes című festménye. Az alkotással gazdagodott a helyi Munkácsy-kiállítás Pákh Imre műgyűjtőnek köszönhetően.

Csángó Bál a Millenáris parkban

23.alkalommal rendezik meg a Csángó Bált a budapesti Millenáris parkban, ahol bepillantást nyújtanak a csángó magyar kultúrába, a nyári időszakot bemutató ...

Budapest Táncfesztivál

Ma kezdődik a 2019-es Budapest Táncfesztivál, amelynek nyitógálája a Nemzeti Táncszínház új épületében, a fővárosi Millenáris parkban lesz.

10. Borjour Magnum

Minden eddiginél több, összesen 235 borászat több mint 1000 bora közül választhatnak a 10. Borjour Magnum látogatói szombaton a Millenáris park csarnokaiban; ...

Páger Antal-színészdíj

Hegyi Barbara kapta a Páger Antal-színészdíjat, a makói önkormányzat elismerését a Hagymaházban.

Tavaszi fesztivált rendeznek márciusban Veszprémben

Öt produkcióval várja az érdeklődőket március elejétől a 12. veszprémi tavaszi fesztivál. A négy saját előadás mellett egy vendégprodukciót láthatnak az ...

 
 
weather failed, check feed URL