Advent

Karácsonyig számos program várja a látogatókat a Várkert Bazárban, ahol a könnyűzenei koncertek mellett táncszínházi előadást, gyerek programokat, iparművészeti vásárt is rendeznek a karácsonyi készülődés jegyében.

Bővebben...
 

XXVIII. Nemzetközi Betlehemes Találkozó Debrecen 2018.12. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Linamar Hungary Nyrt.

Dátum: 2010.01.22. péntek
 
 
 
 

A Linamar Hungary Nyrt OROS Divíziója nem jöhetett volna létre Frank Hasenfratz, a Linamar Corporation igazgatóságának elnöke nélkül.

 
 

A 72 éves Hasenfratz Ferenc Száron született, majd 1956-ban elhagyta Magyarországot. Ausztriát, Olaszországot és Franciaországot követően, hajón jutott el Kanadába, ahol alkalmi munkákból tartotta el magát. Esztergályos képesítésével hamarosan sikerült munkát találnia egy gyárban, ahol rövid időn belül műszakvezető lett.

Mostanra már földrészeket átívelő, 11 ezer embert foglalkoztató vállalatbirodalmát kisműhelyként indította 1966-ban.

 
 

Jelenleg a Linamar Corporation 36 gyárral rendelkezik Magyarországon, Kanadában, Amerikában, Németországban, Kínában, Koreában és Mexikóban, melyek a gépiparral és autóalkatrész-gyártással foglalkoznak. Magyarországon jelenleg három üzeme van, Orosházán és Békéscsabán, melyek kb.1600 embert foglalkoztatnak.

 
 

A Kisbíró folyóirat interjút készített Frank Hasenfratzcal, melyet 2007-es januári számában közöltek. Többek között a következőket nyilatkozta arra a kérdésre, hogy hogyan sikerült ezt az óriáscéget létrehozni:

,,Nem volt nehéz. A legfontosabb, ami a fejlődéshez kell, hogy legyen egy cél. És amint azt elértem, máris kitűztem egy másikat, egy nagyobbat. A másik, hogy az embernek hinnie kell saját magában, és legalább annyira őszintének kell lennie másokhoz, mint saját magához. És hát dolgozni kell, lustának nem szabad lenni. Egy éve dolgoztam a gyárban és már üzemvezető lettem, pedig még alig beszéltem angolul."

 
 

A vállalkozás évente általában15%-kal növekszik. Frank Hasenfratz a mai napig a Linamar Corporation igazgatóságának elnöke, de a napi szervezést és irányítást a lánya, Linda Hasenfratz vette át.

Magyarországon végzett befektetésekért és munkahelyteremtésért Sólyom László köztársasági elnök 2006. novemberében a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjének polgári tagozata kitüntetést adományozta Frank Hasenfratznak, melyet Kanadában vehetett át.

Az OROS Divízió története:

A Linamar Hungary Nyrt. kanadai többségi tulajdonú vállalat gépgyártó divíziója az OROS Divízió a hazai, nyugat és kelet-európai és az észak-amerikai piacra fejleszt, állít elő és értékesít mezőgazdasági gépeket, részegységeket, kombájn adaptereket, építőipari gépeket.

A mezőgazdasági gépgyártás a Társaság orosházi telephelyén több, mint 50 éves múltra tekint vissza. Egyik legfontosabb termékét, a saját fejlesztésű kukorica betakarító adaptert a vállalat már 1972-től gyártja. A gyártmányok köre a saját kutató és fejlesztő részlegnek, valamint a növekvő vevői igényeknek köszönhetően folyamatosan bővült: az orosházi telephelyen kombájn alkatrészek, törőegységek mellett napjainkban számos egyéb részegység gyártása is folyik.

Az OROS által gyártott termékek javítása, karbantartása mellett a pótalkatrész ellátásra is nagy hangsúlyt fektet. A magas színvonalú gyártást az alkalmazott minőségbiztosítási rendszerek is garantálják. Az OROS Divízió az ISO 9001 minőségbiztosítási tanúsítvány mellett ISO 14001 környezetvédelmi rendszer tanúsítással is rendelkeznek.

Elérhetőségek:

Linamar Hungary Nyrt

Cím: 5900 Orosháza Csorvási út 27.

Telefon:+36 68 514 600

Fax:+36 68 514 692

E-mail: oros@linamar.com

web: oros.linamar.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

A víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Március 22-én, a víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapók című egészestés rajzfilmet, amelynek vetítéseihez számos ismeretterjesztő ...

Megjelent a Magyar Konyha idei Budapest Top10 gasztrokalauza

Huszonkilenc kategóriában gyűjti össze budapesti legjobb fine dining éttermeit, bisztróit, levesezőit, borbárjait, újhullámos kávézóit és egyéb vendéglátóhelyeit ...

Antik ünnep és tudományos konferencia a Szépművészeti Múzeumban

Antik ünnep néven egész napos programsorozattal emlékeznek meg az Antik Gyűjtemény megalapításának 110 éves évfordulójáról a nemrég újranyílt Szépművészeti ...

Rákász Gergely hangverseny-sorozata

A 340 éve született Antonio Vivaldi és nagy csodálója, Johann Sebastian Bach műveivel idézi meg a régi korok ünnepi hangulatát Tél című országos hangversenysorozatán ...

VII. Debreceni Bormustra

Nyolc borvidék húsz pincészete mutatkozik be szombaton a VII. Debreceni Bormustrán - közölték a szervezők az eseménynek helyet adó Déri Múzeumban.

Pénteken kezdődik az észt zenei hét

Pénteken kezdődik az Észt Zenei Hét elnevezésű programsorozat Budapesten, az Észt Köztársaság kikiáltásának 100. évfordulóját ünneplő jubileumi év zárásaként.

 
Ez történt a héten

Magyar Sommelier Szövetség szakmai díja

Öt kategóriában ítélte oda Par Excellence szakmai díjait a Magyar Sommelier Szövetség. Díjazták a legjobb magyarországi pincészetet, borkereskedőt, boros ...

Advent

Az adventi időszakban idén is felépül Vácrátóton a mesebeli Mézeskalácsfalu, amelyet először a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen lehet majd megtekinteni ...

Mikulás

A következő napokban több Mikulás-vonat és -HÉV is közlekedik.

Advent

Hagyományőrző kézműves mesterek termékei mellett változatos programok is várják az érdeklődőket a III. Történelmi Kézműves Vásáron és Hagyományőrző Találkozón ...

Cziffra Fesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg a Cziffra György Klasszikus Zenei Fesztivált február 17-től 25-ig Budapesten.

Felkerült a kékfestés az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára

A felvételen Bakos Zoltán István kékfestő népi iparművész a bácsalmási kékfestő műhelyben. A műhelyt a Skorutyák család alapította 1879-ben.

 
 
weather failed, check feed URL