Bujtor István Filmfesztivál

Augusztus 19-től 22-ig rendezik meg a Bujtor István Filmfesztivált Balatonszemesen, az alkotók, műhelyek, stúdiók nevezését május 15-ig várják a filmes versenyprogramba.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Mezőkövesdi VG Zrt.

Dátum: 2020.12.02. szerda
 
 
 
 
 

A Mezőkövesdi VG Városgazdálkodási Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Mezőkövesdi VG ZRt.) ezen a néven 2006. június 30-án kezdte meg működését, a következő vállalatokat tekintve jogelődjének:

- Mezőkövesdi Melegvíz Fürdő Vállalat

 
 

- Mezőkövesdi Ingatlankezelő Vállalat

- Mezőkövesdi Községi és Piaci Helypénzszedő Vállalat

- Mezőkövesdi Községgazdálkodási Vállalat

- Mezőkövesdi Városgazdálkodási Vállalat (névváltozás miatt)

- Mezőkövesdi Városgazdálkodási Rt.

A társaság élén a tulajdonos tagi képviselője (polgármester) áll, aki a társasággal kapcsolatos döntéseit a képviselő-testülettel összhangban hozza meg.

Elérhetőségek:

Székhely: 3400, Mezőkövesd, Dózsa György út 2.

Telefon: +36-49-505-149

Fax: +36-49-505-141

E-mail: mezvgrt@t-online.hu

Weboldal: www.mezokovesdi-vgzrt.hu

Fürdőüzemeltetés

A Mezőkövesdtől 4 km-re lévő Zsóry Gyógy- és Strandfürdő 1940 júliusában nyílt meg, Zsóry Lajosról kapta nevét. A termálfürdő a Mezőkövesdi Önkormányzat tulajdonában van.

 
 

A termálvíz értékes ásványvíz, kalcium-, magnézium-, hidrogén-karbonátos és nátrium-kloridos hévíz, mely igen jelentős szulfidion tartalmánál fogva, a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik. Gyógyhatását tekintve a gyógyvíz nemcsak Magyarország természeti kincseinek egyik legértékesebbike, hanem európai viszonylatban is számottevő.

A VG Rt. 1994-ban kapta meg üzemeltetésre, a korábban állami tulajdonú, a megyei vízművek kezelésében lévő fürdőt. Ennek megfelelően gyógyfürdő és gyógyszolgáltatásra, valamint egyéb szolgáltatási tevékenység elvégzésére vállalt kötelezettséget. A szolgáltatások köre 2004. évben (pályázat útján elnyert támogatással) gyógyászati részleggel bővült. A fürdő területén lévő büfék, boltok üzemeltetést „külsős” vállalkozók végzik.

A fürdő szolgáltatásai

Egész évben üzemelő élménymedencék, fedett uszoda, pezsgőfürdő, szauna, infrakabin, gyógymedencék várják a pihenni és gyógyulásra váró vendégeket.

 
 

A gyógyászat szolgáltatásai

2009. szeptember 20-től a szakorvos által felírt kezeléseket vasárnap is igénybe vehetik vendégeink. Gyógyászati szolgáltatások: Szakorvosi felügyelet, gyógymedence, kádfürdő, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, gyógymasszázs, vízsugármasszázs, gyógytorna.

A gyógyvíz alkalmas reumás megbetegedések, ízületi gyulladások és kopások, különböző női betegségek gyógyítására, sérülések, ortopédiai műtétek utókezelésére.

Elérhetőségek

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Telefon: (36) 49/412-844

E-mail: info@zsory-furdo.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

A magyar klasszikus zene napja

Május 30-án , Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester és zeneszerző születésnapján indítja útjára A magyar klasszikus zene napja elnevezésű programsorozatot ...

Jósa András Múzeum

Honfoglalás kori kiállításra készül a nyíregyházi Jósa András Múzeum. Az Elit alakulat című kiállítás a tervek szerint május 14-én nyílik meg.

Erkel Ferenc Emlékház

Négy, egykor Erkel Ferenc személyes használatában lévő tárgyat adományozott a gyulai Erkel Ferenc Emlékháznak Szőnyi Márta, a zeneszerző ükunokájának, ...

Klimt kiállítás

A bécsi szecesszió vezéralakja, Gustav Klimt talán utolsó befejezett festménye, a Nő legyezővel is látható lesz a bécsi Belvedere palotában március 25-én ...

Indul a VI. Nemzeti VERSeny

Az idén is meghirdetik a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete versmondó és versklipversenyét, a Nemzeti VERSenyt, amelyre április 30-ig várják ...

Gerevich-Kovács-Kárpáti kard vk

Nyolc magyar léphet pástra a férfi egyéni verseny főtábláján a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard világkupán.

 
Ez történt a héten

Húsvéti tojásfestés Győrben

Hétszázötven darab hímes tojás készül Győr város fennállásának évfordulójára.

Sanzonok és kobozok

Fúziós találkozásoknak ad otthont a Fonó Budai Zeneház az online térben. Április 3-án egy sanzonos triókoncert, 7-én két virtuóz kobzás műsora látható ...

Húsvéti park Hajdú-szoboszlón

Képzőművészek és művészeti iskolák oktatóinak segítségével készült el tíz darab nagyméretű tojás, a környező fákra pedig 1600 tojásdíszt került, amelyeket ...

Vasárnap óraátállítás

Március 28-án, vasárnap hajnali 2 órakor egy órával előre, hajnali 3 órára kell átállítani az órákat, ezzel megkezdődik a nyári időszámítás.

Koszorúzás Papp László szobránál

Születésének 95. évfordulója alkalmából szerdán megkoszorúzták Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó szobrát a XII. kerületi Gesztenyés-kertben.

Bartók Béla születésének 140. évfordulója

A Kékszakállú herceg vára című operaelőadás felvételét vetíti a Kolozsvári Magyar Opera Bartók Béla születése 140. évfordulója alkalmából.

 
 
weather failed, check feed URL