Idén is országos fülesbagoly-telelőhely-felmérést indít az MME

A lakosság bevonásával tartott akció január 29-től február 1-ig tart.

Bővebben...
 

Interpack szakvásár Düsseldorf 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Mezőkövesdi VG Zrt.

Dátum: 2020.12.02. szerda
 
 
 
 
 

A Mezőkövesdi VG Városgazdálkodási Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Mezőkövesdi VG ZRt.) ezen a néven 2006. június 30-án kezdte meg működését, a következő vállalatokat tekintve jogelődjének:

- Mezőkövesdi Melegvíz Fürdő Vállalat

 
 

- Mezőkövesdi Ingatlankezelő Vállalat

- Mezőkövesdi Községi és Piaci Helypénzszedő Vállalat

- Mezőkövesdi Községgazdálkodási Vállalat

- Mezőkövesdi Városgazdálkodási Vállalat (névváltozás miatt)

- Mezőkövesdi Városgazdálkodási Rt.

A társaság élén a tulajdonos tagi képviselője (polgármester) áll, aki a társasággal kapcsolatos döntéseit a képviselő-testülettel összhangban hozza meg.

Elérhetőségek:

Székhely: 3400, Mezőkövesd, Dózsa György út 2.

Telefon: +36-49-505-149

Fax: +36-49-505-141

E-mail: mezvgrt@t-online.hu

Weboldal: www.mezokovesdi-vgzrt.hu

Fürdőüzemeltetés

A Mezőkövesdtől 4 km-re lévő Zsóry Gyógy- és Strandfürdő 1940 júliusában nyílt meg, Zsóry Lajosról kapta nevét. A termálfürdő a Mezőkövesdi Önkormányzat tulajdonában van.

 
 

A termálvíz értékes ásványvíz, kalcium-, magnézium-, hidrogén-karbonátos és nátrium-kloridos hévíz, mely igen jelentős szulfidion tartalmánál fogva, a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik. Gyógyhatását tekintve a gyógyvíz nemcsak Magyarország természeti kincseinek egyik legértékesebbike, hanem európai viszonylatban is számottevő.

A VG Rt. 1994-ban kapta meg üzemeltetésre, a korábban állami tulajdonú, a megyei vízművek kezelésében lévő fürdőt. Ennek megfelelően gyógyfürdő és gyógyszolgáltatásra, valamint egyéb szolgáltatási tevékenység elvégzésére vállalt kötelezettséget. A szolgáltatások köre 2004. évben (pályázat útján elnyert támogatással) gyógyászati részleggel bővült. A fürdő területén lévő büfék, boltok üzemeltetést „külsős” vállalkozók végzik.

A fürdő szolgáltatásai

Egész évben üzemelő élménymedencék, fedett uszoda, pezsgőfürdő, szauna, infrakabin, gyógymedencék várják a pihenni és gyógyulásra váró vendégeket.

 
 

A gyógyászat szolgáltatásai

2009. szeptember 20-től a szakorvos által felírt kezeléseket vasárnap is igénybe vehetik vendégeink. Gyógyászati szolgáltatások: Szakorvosi felügyelet, gyógymedence, kádfürdő, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, gyógymasszázs, vízsugármasszázs, gyógytorna.

A gyógyvíz alkalmas reumás megbetegedések, ízületi gyulladások és kopások, különböző női betegségek gyógyítására, sérülések, ortopédiai műtétek utókezelésére.

Elérhetőségek

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Telefon: (36) 49/412-844

E-mail: info@zsory-furdo.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Hymato Kft.

Újra nyitottunk a mezőgazdaság felé. Ezekre a feladatokra alapítottuk a BIOPOL Kft.-t. Huminsav alapú növényi és állati rendszerekben alkalmazható ...

ImmunPro és LipoCell C1000

Mi a Hymato Productsnál követjük a trendeket, figyeljük, merre tart a világ, milyen népbetegségekre – például a gluténérzékenység problémájára, autoimmun ...

Mészöly-centenárium

A januári alkalmon Mészöly Miklós élete, munkássága és Polcz Alainnel kötött 53 évnyi házassága elevenedik meg irodalmi művek és levelek tükrében.

Stork Natasa a legígéretesebb európai színész-tehetségek között

Stork Natasát a kontinens tíz ígéretes színésztehetsége között mutatja be a European Film Promotion február végén, miután a magyar színésznőt beválasztották ...

22. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál

Online rendezik meg a 22. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált január 13. és 16. között az Orkesztika Alapítvány Youtube-csatornáján és a fesztivál Fac ...

Filharmónia Magyarország

Januárban is koncertekkel várja közönségét a Filharmónia Magyarország virtuális koncertterme, 11-én a Szegedi Szimfonikus Zenekar és Balogh Ádám zongoraművész ...

 
Ez történt a héten

Cifrapalota Sisi-kiállítás

Virtuálisan bejárható lett a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyének népszerű Sisi-tárlata.

Hagyományok Háza jubileumi év

A Folkstúdió ünnepi adásával kezdődik a magyar kultúra napján az idén 20 éves Hagyományok Háza és a 70 éves Magyar Állami Népi Együttes jubileumi éve.

Nyíregyházi Állatpark

Elkészült a szubkontinens állat- és növényvilágát bemutató India-ház a Nyíregyházi Állatparkban, az új turisztikai attrakció tavasztól fogadja a látogatókat.

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Francois Leleux oboaművész, karmester közreműködésével ad szünet nélküli online hangversenyt a Nemzeti Filharmonikus Zenekar csütörtökön a budapesti Z ...

A magyar kultúra napja

Schubert zenéjével nyitja a 2021-es évet pénteken, a magyar kultúra napján a Budapesti Vonósok Kamarazenekar, amely januárban és februárban két online ...

Goai Nemzetközi Filmfesztivál

Az 51. Goai Nemzetközi Filmfesztivál elsőfilmes versenyében lesz Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmjének világpremierje Indiában.

 
 
weather failed, check feed URL