Filharmónia Magyarország

Csaknem 20 online koncertet, közte a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfonikus Zenekar előadását kínálja márciusban a Filharmónia Magyarország.

Bővebben...
 

Interpack szakvásár Düsseldorf 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Szerencsi Mezőgazdasági Zrt.

Dátum: 2020.02.10. hétfő
 
 
 
 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Hegyalja kapujában Szerencs székhellyel gazdálkodunk.

 
 

Szántóterületünk átlagosan húsz aranykorona értékű, amely tizennégy község határában a harangodi dombságon, a Taktaközben és a Hernád völgyében a Zemplén-hegység nyugati lábánál található. Észak-kelet-Magyarország öt megyéjében az egyetlen túlnyomórészt tiszta mezőgazdasági profilú nagyüzemünk termelése az állattenyésztésen alapul. A föld megművelésére alkalmas gépi technológiával és nagy létszámú állat tartásához szükséges tárgyi feltételekkel rendelkezünk.

A sertéságazatunkban a vertikum teljesen kiépült, a takarmány előállítástól a kiskereskedelmi értékesítésig. Huszonnégyezer hízót kibocsátó sertéstelepünkhöz vágóhíd és húsfeldolgozó is kapcsolódik.

Közel háromezer darab szarvasmarhánkból 875 a tejtermelő tehén és 400 a húshasznú Charolais törzstenyészet. Tejiparnak évente hétmillió liter tejet értékesítünk, extra minőségben.

Az Abaújszántón létesített húsfeldolgozó üzemünk mintegy ötvenféle terméket gyárt a piaci keresletnek megfelelően, így több száz tonna töltelékes és szárazárút állítunk elő.

Saját kereskedelmi hálózatunk tojás és húsboltjainkon keresztül valósult meg.

A baromfiágazatban naposcsibét vásárolunk és nevelünk fel megfelelő állategészségügyi és állattartási körülmények között. Évente százötmillió darab tojást adunk el osztályozás és csomagolás után. 2009 . évtől pasztőrözött tojáslevet állítunk elő az amerikai DIAMOND technológiájú tojáslé üzemünkben,tészta és cukrászüzemek, a közétkeztetés számára.

A földterületeken intenzív talajkímélő technológiával-, tápanyag-utánpótlással és öntözéssel, elsősorban a saját állatállomány takarmánybázisát biztosítjuk. A vetésforgó szakszerű alkalmazása érdekében a gabonán kívül cukorrépa termesztéssel foglalkozunk. Négyezer tonna fémzárolt vetőmagot kínálunk a gazdálkodóknak őszi búzából és tavaszi árpából. Keverőüzemünk harmincezer tonna takarmányt állít elő, amelynek 90 százalékát felhasználjuk, a többit kiskereskedelmi hálózaton keresztül értékesítjük. A sertéstenyésztésben, a szarvasmarhatartásban és a kalászos-termesztésben számottevő biológiai alapokkal rendelkezünk. Az alaptevékenységhez kapcsolódó gépüzemnek a feladata a javítás és a gépcsoportok üzemeltetése, a szállítóüzemnek pedig a belső fuvarozás biztosítása és az áru eljuttatása a kereskedelemhez.

A társaság gazdálkodása eredményes, tőkeereje, termelési színvonala és szakemberállománya a térség kiemelkedő mezőgazdasági vállalkozásává teszi. A struktúra és a termelési profil továbbfejlesztésében, az integrált termelési rendszerben elsősorban üzleti alapú területeken vállalkozunk, amely a szaporítóanyagok értékesítését, az együttműködés szélesítését és a kísérleteken alapuló szaktanácsadást jelenti.

A húsminősítés rendszerét 1996-tól az Európai Unió előírásainak megfelelően alakítottuk ki. Bevezettük a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszert a vágó- és húsfeldolgozó üzemünkben.

Napjainkra a sertés, húsmarha, baromfi tartás és értékesítés, tej, tojás előállítás és értékesítés, tőkehús és hústermék értékesítés, vetőmag feldolgozás, takarmánykeverés tevékenységi területen minőségirányítási rendszereket vezettünk be és alkalmazunk, mely rendszerek megfelelnek az IFS, ISO 9001:2000 számú szabvány és a HAACCP élelmiszerbiztonsági rendszer követelményeinek.

HÚSTERMELÉS

 
 

Társaságunk 1984. évben Abaújszántón vágó- és húsfeldolgozó üzemet létesített. Harmincezer darab hízót vágunk le évente, ennek a nagyságrendnek a 80% megegyezik a sertéstelepről kibocsátott mennyiséggel. A tevékenység kibővül a szarvasmarha ágazatból idekerülő borjú, növendékmarha és tehén feldolgozásával is. A szarvasmarhavágást bérmunkában végeztetjük.

Termékeink:
   tőke marhahús
   tőke sertéshús
   húsipari termékek (szárazáruk, töltelékes áruk, étkezési szalonnafélék, füstölt-darabolt késztermékek egyaránt megtalálhatók)
   csemege vastagkolbász
   paprikás vastagkolbász
   fokhagymás páros kolbász
   paprikás páros kolbász
   parasztmájas
   cserkész kolbász

TOJÁSTERMELÉS

 
 

Baromfiágazatunk három évtizedes múlttal rendelkezik. Árutojás termeléssel és tenyészjérce neveléssel foglalkozunk. Baromfiállományunk Taktaharkány-Megyaszó közötti területen három tojótelepen és három nevelőtelepen található. A baromfiágazatban naposcsibét vásárolunk és nevelünk fel megfelelő állategészségügyi és állattartási körülmények között. Évente százötmillió darab tojást adunk el osztályozás és csomagolás után. 2009 . évtől pasztőrözött tojáslevet állítunk elő az amerikai DIAMOND technológiájú tojáslé üzemünkben,tészta és cukrászüzemek, a közétkeztetés számára.

Termékeink:
  Barna héjú étkezési tyúktojás többféle csomagolásban (dobozolt 6, 10, 15 db-os, tálcás, fóliázott) és különféle méretben (S, M, L, XL, egyéb) kézzel vagy géppel válogatott formában
  Pasztőrözött teljes tojáslé 10 -20 literes kannás, 500 – 1000 literes cserekonténeres kiszerelésben.

ELÉRHETŐSÉG

Szerencsi Mezőgazdasági Zrt.

Cím: 3900 Szerencs, Rákóczi út 59. sz.

Tel: +36 47 563-300

Fax: +36 47 362-347

E-mail: szermgrt@szermgrt.hu

Web: www.szermgrt.hu

 
Kapcsolódó cikkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
#1
Tothné Edit
2018-05-26 12:06
 
Lopnak a munk?sok a vödröt nézzék ?t !!! Szal?mitol kezve mindent ki hordanak a v?lalkozok . Kurucz S?ndor cég a hús üzemböl !!
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Kezet formázó kilátó Nógrádban

Az installációt a Farkaskútvölgy Hagyományőrző és Lótenyésztő Sportegyesület kezdeményezésére Csíkszentmihályi Benjámin építész készítette.

Tél

Síelők a mátraszentistváni síparkban 2021. február 14-én.

Pécsi Balett

Szombaton debütál a Pécsi Balett online tánctanító projektje a legkisebbeknek, akik YouTube-videók segítségével otthonról tanulhatják meg a klasszikus ...

Munkácsy-szobor

Egy egészalakos Munkácsy-szobrot, valamint a festőgéniusz két híres alkotására utaló köztéri művet helyeznek ki 2022 első felében a jelenleg is épülő Munkácsy-negyedben ...

Paloznaki Jazzpiknik

Candy Dulfer, Mario Biondi, az MF Robots és a De Phazz is fellép az idei Paloznaki Jazzpikniken, amelyet a tervek szerint július 29-től 31-ig rendeznek ...

Footgolf Eb

Magyarország rendezheti az idei footgolf csapat Európa-bajnokságot, amelyen a szokottól eltérően egyéni versenyekre is sor kerül.

 
Ez történt a héten

Berlinale

Hétfőn kezdődik a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), amelyen a szemle 71 éves történetében először egyszerre két magyar nagyjátékfilm is indul ...

Művészeti portréfilmek az Uránia online csatornáján

Több mint 30 művészeti tárgyú portréfilmet tesz ingyenesen elérhetővé az Uránia Nemzeti Filmszínház Látótér-Alkotóportrék címmel március 1-jétől online ...

Idegenvezetők Világnapja

Online rendezik meg az Idegenvezetők Világnapja eseményeit idén február 25. és 28 között.

Göcseji Múzeum

Bemutatták a hetven évvel ezelőtt alapított Göcseji Múzeum új tanulmánykötetét kedden Zalaegerszegen, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

OperaSzerda

Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda, Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operájának legszebb részletei hangzanak el szerdán az Eiffel ...

Díjat nyert Londonban a k2 Színház

A k2 Színház Búcsúkoncert című darabja, amelyet a Londoni Magyar Kulturális Központ mutatott be a brit fővárosban, nyerte meg a Voila OffFest díjat a független ...

 
 
weather failed, check feed URL