Garten Balaton

Augusztus 5. és 14. között rendezik a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált Lovason, Felsőörsön, Alsóörsön és Csopakon - jelentette be a rendezvény szervezője pénteken Lovason. A rendezvényen csaknem negyven program várja a látogatókat.

Bővebben...
 

Frankfurt 2022. 09. 13-17. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Sárvári Therápia Centrum & Hotel

Dátum: 2021.11.30. kedd
 
 
 
 

Házunk kincse az egyedülálló gyógyvíz: A híres Sárvári Thermálkristály, mely a régi sárvári fürdőből ismert.
A termelés leállításáig - 2002-ig - ebből a vízből állították elő a Sárvári Thermálkristály gyógyfürdő sót, amely világszerte ismertté tette.

 
 

Ezt az egyedülálló gyógyvizet kínáljuk minden gyógyulni vágyónak helyben, intézményünkben!

2011-ben minden állami támogatás igénybevétele nélkül - önerőből - újítottuk fel, építettük át és alakítottuk ki a Sárvári Therápia Centrum és Hotel intézményünket.

A Sárvári Therápia Centrumban mindent megteszünk, hogy vendégeink a legjobb szolgáltatást kaphassák.

Nálunk mindent egy helyen megtalál:

- orvosi, szakorvosi vizsgálatok szakorvosainkkal

- különféle exkluzív gyógyvizes kezelések a Sárvári Thermálkristállyal

- pihenési lehetőség kényelmes, minden igényt kielégítő szobáinkban

Ebben a szép, megújult környezetben, udvarias és szakképzett személyzet várja a pihenni, illetve gyógyulni vágyókat!

Therápia:

Kialakításra kerültek úgynevezett kezelőszobák is, ahol a vendégek teljes nyugalomban, higiénikus környezetben vehetik igénybe a gyógyító víz alkalmazásait, külön zuhanyozóval, igény szerint akár hangulatos zenével.

Az eredeti sárvári thermálkristály víz jótékony hatásait élvezhetik a hozzánk érkezők; kádfürdők, hideg/meleg vizes borogatások, sós gőzfürdő kabin használatával.

Sportegyesületek, csapatok jelentkezését is várjuk. Orvosaink egy rövid vizsgálat után személyre szabott kúrát javasolnak.

A kezeléseket szakorvosok felügyelik.

 
 

Borogatás

Előzetes orvosi konzultációt követően, vendégeinket kellemesen kialakított kezelőszobába kísérjük. Miután kényelmesen elhelyezkedtek az erre a célra kialakított therápiás nyugágyunkon, nincs más dolguk, mint halk, relaxáló zene mellett élvezzék a Sárvári Thermálkristály víz csodálatos gyógyító erejét.

Asszisztensünk a gyógyvízbe itatott egyszer használatos kendőt felhelyezi a fájó testrészre, majd elkészíti a speciális párakötést.

A magas ásványi anyag tartalomnak köszönhetően már az első kezelés után érezhető a változás. Ajánlott mozgásszervi problémák kezelésére, valamint baleseti-, idegsebészeti-, ortopédiai műtétek utáni utókezelésként is kiválóan alkalmazható.

 
 

Therápiás kádfürdő

Előzetes orvosi konzultációt követően, vendégeinket szállodánk földszintjén található Therápia részlegünkbe kísérjük, ahol therápiás kádjaink találhatóak. Betegünk érkezése előtt fiziotherápiás asszisztensünk feltölti a kádat az eredeti Sárvári Thermálkristály vízzel, melyet temperálunk, ügyelve arra, hogy a végleges fürdő megfelelő gyógyhatású legyen.

Míg Ön pihenve gyógyul, kolléganőnk felügyeli a kezelést. A gyorsan felszívódó hatóanyagok miatt a kádfürdő befejeztével betegeink egy jóleső fáradtságot érzenek, ezért nem csak ajánlott, hanem kötelező a 15-25 perces pihenés, ágynyugalom.
A kádfürdő alkalmazásakor a test egy időben nagyobb felületen érintkezik a vízzel, így a hatás nem csak egy részre összpontosul, továbbá a víz magas jódtartalmának köszönhetően a teljes testfelületet természetes módon fertőtleníti.

Ajánlott mozgásszervi problémák kezelésére, valamint baleseti-, idegsebészeti-, ortopédiai műtétek utáni utókezelésként is kiválóan alkalmazható.

Tehrápiás intim, fertőtlenítő ülőfürdő

A kádfürdő speciális változata ez, melyet kimondottan nőgyógyászati, illetve urológiai problémák kezelésére ajánlunk egy speciálisan erre a célra kialakított ülőkádban.

 
 

Gőzfürdő

Szolgáltatásaink közül ennél a kezelési fajtánál tapasztalható legintenzívebben a Sárvári Thermálkristály víz magas sótartalma. Kezelés előtt, itt is szükséges egy orvosi konzultáció. A kívánt hatás elérése érdekében 40-45°C-ra fűtjük gőzkabinunkat. Ebbe a közegbe adagoljuk be az eredeti Sárvári Thermálkristály sós gyógyvizet.
Így a gőzfürdő hatásmechanizmusa a többórás sókabin kezelésekhez hasonlítható, de azoknál lényegesen dinamikusabb, időtartama lényegesen rövidebb, ezért kiválóan alkalmazható különféle allergológiai problémák, valamint felső légúti megbetegedések esetén.
A kezelés a légutakat és a teljes testfelületet fertőtleníti, a bőrt selymessé és bársonyossá varázsolja.
Érdekesség: A magas hőmérsékletnek köszönhetően a gyógyvíz sótartalma a gőzkabinban kicsapódik, és lerakódik. A padlón képződött sóréteg a bőrre kenve alkalmas a láb gombás betegségeinek kezelésére is.

Gyógyvizünkről

A SÁRVÁRI GYÓGYKRISTÁLY VÍZ KÜLÖNBÖZIK a Sárvári Thermálfürdőn található víztől. Ezzel a vízzel csak nálunk találkozhatnak vendégeink.

Gyógyító energia és őserő a föld mélyéből!

A SÁRVÁRI GYÓGYKRISTÁLY VÍZ Európa legerõsebb Jódos gyógyvize! Nátrium-kloridos jellegû és magas Brómos (108 mg/l) Jódos (14,2mg/l) Lithium (16,1 mg/l) und Kalium (632 mg/l) tartalmú gyógyvíz. Az összes oldott ásványi anyag tartalom nagyobb 1000 mg/L-nél 45.200 mg/L. Gyógyásvány tartalma általánosságban tízszerese a legtöbb magyarországi gyógyvíznek.

Az iontartalom és a víz minõsége a rendszeres kémiai vizsgálatok értékei alapján az elmúlt évtizedekben semmit sem változott!

A SÁRVÁRI GYÓGYKRISTÁLY VÍZ rendkívül népszerû gyorsan ható ereje és sokrétû gyógyhatása miatt!

Fürdés közben és borogatások alatt az ásványi anyagok a bõrön keresztül a szervezetbe jutnak és a komplex biológiai körfolyamatok révén a test különbözõ részeibe továbbítódnak.

Nem csak belül, kívül is hat a SÁRVÁRI GYÓGYKRISTÁLY VÍZ azáltal, hogy egyfajta védõréteget képez a bõr felszínén, melynek pozitív hatása még hetekkel késõbb is bizonyítható. Kimondhatatlan megkönnyebbülést hoz például számos krónikus bõrbetegség esetében. A SÁRVÁRI GYÓGYKRISTÁLY VÍZ fájdalomcsillapító hatású, csökkenti a gyulladást, serkenti a vérkeringést, véd a külsõ káros anyagokkal szemben, segíti a sejtképzõdést, javítja az anyagcserét és a szervi funkciókat, erõsít, aktivizál és regenerál. De nem csak a gyógyításban egyedülálló, a megelõzésben betöltött szerepe ugyanolyan jelentõs!

A SÁRVÁRI GYÓGYKRISTÁLY VÍZ hatékonyságát számtalan kísérlet és tanulmány bizonyítja. A kezelések a panaszok súlya és fajtájának arányában történnek higított, vagy koncentrált eredeti töménységû gyógyvízzel – kádfürdõ, pakolás, borogatás vagy inhalálás formájában.

Elérhetőségek

9600 Sárvár, Szombathelyi u. 2.

Telefon: +36 95 326 159

E-mail: info@stc-hotel.com

Weboldal: www.stc-hotel.com

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Repülőtér éjszakája

Az éjszakai reptérlátogatás mellett oldtimer és modern járművek, nosztalgiarepülések, pályaválasztási foglalkozás és repülős talkshow is várja a látogatókat ...

Auer fesztivál nyolcadik alkalommal Veszprémben

Számos ismert külföldi és hazai komolyzenei előadó részvételével nyolcadszor rendezik meg az Auer fesztivált Veszprémben augusztus 2-ától 7-éig.

Felvételi - OH: csütörtökön Pont Ott Parti

Csütörtök este közzéteszik az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyekről a diákok idén is elsőként a Pont Ott Partin értesülhetnek.

Világjátékok

A vasárnapi zárónapon is szerzett két bronzérmet a magyar küldöttség, amely így minden idők legeredményesebb teljesítményét nyújtva 11 arannyal, 7 ezüsttel ...

Hortobágyi lovasnapok

A mátai lovaspályán rendezett díjugrató- és fogathajtó versenyekkel, lovasbemutatókkal ma megkezdődik a hortobágyi lovasnapok háromnapos programsorozata, ...

Fővárosi Állatkert

Jövő hét csütörtöktől elkezdődik az esti séták szezonja a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahova a kert kulisszái iránt érdeklődő látogatókat várják előzetes ...

 
Ez történt a héten

Dinnyenapot rendeznek Ópusztaszeren

Dinnyenapot és a népi halászat hagyományait bemutató tematikus programokat is rendeznek szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Állatkerti Fesztivál

Állatos élmények, családi programok, koncertek és előadások várják a közönséget csütörtöktől vasárnapig az Állatkerti Fesztiválon, a Fővárosi Állat- és ...

Palóc Világtalálkozó

A felvidéki Ipolyszécsénykén rendezik meg péntektől az idei Palóc Világtalálkozót. A háromnapos program célja az összetartozás erősítése, a Palócföld hagyományainak, ...

Magyarország tortája

Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász munkája, a Huncut szilva herceg lett idén Magyarország tortája, a Magyarország cukormentes tortája címet pedig a szegedi ...

ZamJam

A Kool and the Gang, Shaggy és Geszti Péter is fellép a MOL Nagyon Balaton új eseményén, a ZamJam fesztiválon, amely csütörtökön indul és szombatig tart ...

Veterán autós nap

Veterán autók és motorok, egy repülőgép és egész napos programok várják az érdeklődőket a Veteránok az Északiban elnevezésű veterán autós napon szombaton ...

 
 
weather failed, check feed URL