Zöld forgatagot rendeznek Dömösön

A Duna-Ipoly Nemzeti Park szombaton rendezi a Dömösi Zöld Forgatagot, amely a Dunakanyar térségének egyik legjelentősebb természetvédelmi témájú rendezvénye.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Sárvári Therápia Centrum & Hotel

Dátum: 2021.08.31. kedd
 
 
 
 

Házunk kincse az egyedülálló gyógyvíz: A híres Sárvári Thermálkristály, mely a régi sárvári fürdőből ismert.
A termelés leállításáig - 2002-ig - ebből a vízből állították elő a Sárvári Thermálkristály gyógyfürdő sót, amely világszerte ismertté tette.

 
 

Ezt az egyedülálló gyógyvizet kínáljuk minden gyógyulni vágyónak helyben, intézményünkben!

2011-ben minden állami támogatás igénybevétele nélkül - önerőből - újítottuk fel, építettük át és alakítottuk ki a Sárvári Therápia Centrum és Hotel intézményünket.

A Sárvári Therápia Centrumban mindent megteszünk, hogy vendégeink a legjobb szolgáltatást kaphassák.

Nálunk mindent egy helyen megtalál:

- orvosi, szakorvosi vizsgálatok szakorvosainkkal

- különféle exkluzív gyógyvizes kezelések a Sárvári Thermálkristállyal

- pihenési lehetőség kényelmes, minden igényt kielégítő szobáinkban

Ebben a szép, megújult környezetben, udvarias és szakképzett személyzet várja a pihenni, illetve gyógyulni vágyókat!

Therápia:

Kialakításra kerültek úgynevezett kezelőszobák is, ahol a vendégek teljes nyugalomban, higiénikus környezetben vehetik igénybe a gyógyító víz alkalmazásait, külön zuhanyozóval, igény szerint akár hangulatos zenével.

Az eredeti sárvári thermálkristály víz jótékony hatásait élvezhetik a hozzánk érkezők; kádfürdők, hideg/meleg vizes borogatások, sós gőzfürdő kabin használatával.

Sportegyesületek, csapatok jelentkezését is várjuk. Orvosaink egy rövid vizsgálat után személyre szabott kúrát javasolnak.

A kezeléseket szakorvosok felügyelik.

 
 

Borogatás

Előzetes orvosi konzultációt követően, vendégeinket kellemesen kialakított kezelőszobába kísérjük. Miután kényelmesen elhelyezkedtek az erre a célra kialakított therápiás nyugágyunkon, nincs más dolguk, mint halk, relaxáló zene mellett élvezzék a Sárvári Thermálkristály víz csodálatos gyógyító erejét.

Asszisztensünk a gyógyvízbe itatott egyszer használatos kendőt felhelyezi a fájó testrészre, majd elkészíti a speciális párakötést.

A magas ásványi anyag tartalomnak köszönhetően már az első kezelés után érezhető a változás. Ajánlott mozgásszervi problémák kezelésére, valamint baleseti-, idegsebészeti-, ortopédiai műtétek utáni utókezelésként is kiválóan alkalmazható.

 
 

Therápiás kádfürdő

Előzetes orvosi konzultációt követően, vendégeinket szállodánk földszintjén található Therápia részlegünkbe kísérjük, ahol therápiás kádjaink találhatóak. Betegünk érkezése előtt fiziotherápiás asszisztensünk feltölti a kádat az eredeti Sárvári Thermálkristály vízzel, melyet temperálunk, ügyelve arra, hogy a végleges fürdő megfelelő gyógyhatású legyen.

Míg Ön pihenve gyógyul, kolléganőnk felügyeli a kezelést. A gyorsan felszívódó hatóanyagok miatt a kádfürdő befejeztével betegeink egy jóleső fáradtságot érzenek, ezért nem csak ajánlott, hanem kötelező a 15-25 perces pihenés, ágynyugalom.
A kádfürdő alkalmazásakor a test egy időben nagyobb felületen érintkezik a vízzel, így a hatás nem csak egy részre összpontosul, továbbá a víz magas jódtartalmának köszönhetően a teljes testfelületet természetes módon fertőtleníti.

Ajánlott mozgásszervi problémák kezelésére, valamint baleseti-, idegsebészeti-, ortopédiai műtétek utáni utókezelésként is kiválóan alkalmazható.

Tehrápiás intim, fertőtlenítő ülőfürdő

A kádfürdő speciális változata ez, melyet kimondottan nőgyógyászati, illetve urológiai problémák kezelésére ajánlunk egy speciálisan erre a célra kialakított ülőkádban.

 
 

Gőzfürdő

Szolgáltatásaink közül ennél a kezelési fajtánál tapasztalható legintenzívebben a Sárvári Thermálkristály víz magas sótartalma. Kezelés előtt, itt is szükséges egy orvosi konzultáció. A kívánt hatás elérése érdekében 40-45°C-ra fűtjük gőzkabinunkat. Ebbe a közegbe adagoljuk be az eredeti Sárvári Thermálkristály sós gyógyvizet.
Így a gőzfürdő hatásmechanizmusa a többórás sókabin kezelésekhez hasonlítható, de azoknál lényegesen dinamikusabb, időtartama lényegesen rövidebb, ezért kiválóan alkalmazható különféle allergológiai problémák, valamint felső légúti megbetegedések esetén.
A kezelés a légutakat és a teljes testfelületet fertőtleníti, a bőrt selymessé és bársonyossá varázsolja.
Érdekesség: A magas hőmérsékletnek köszönhetően a gyógyvíz sótartalma a gőzkabinban kicsapódik, és lerakódik. A padlón képződött sóréteg a bőrre kenve alkalmas a láb gombás betegségeinek kezelésére is.

Gyógyvizünkről

A SÁRVÁRI GYÓGYKRISTÁLY VÍZ KÜLÖNBÖZIK a Sárvári Thermálfürdőn található víztől. Ezzel a vízzel csak nálunk találkozhatnak vendégeink.

Gyógyító energia és őserő a föld mélyéből!

A SÁRVÁRI GYÓGYKRISTÁLY VÍZ Európa legerõsebb Jódos gyógyvize! Nátrium-kloridos jellegû és magas Brómos (108 mg/l) Jódos (14,2mg/l) Lithium (16,1 mg/l) und Kalium (632 mg/l) tartalmú gyógyvíz. Az összes oldott ásványi anyag tartalom nagyobb 1000 mg/L-nél 45.200 mg/L. Gyógyásvány tartalma általánosságban tízszerese a legtöbb magyarországi gyógyvíznek.

Az iontartalom és a víz minõsége a rendszeres kémiai vizsgálatok értékei alapján az elmúlt évtizedekben semmit sem változott!

A SÁRVÁRI GYÓGYKRISTÁLY VÍZ rendkívül népszerû gyorsan ható ereje és sokrétû gyógyhatása miatt!

Fürdés közben és borogatások alatt az ásványi anyagok a bõrön keresztül a szervezetbe jutnak és a komplex biológiai körfolyamatok révén a test különbözõ részeibe továbbítódnak.

Nem csak belül, kívül is hat a SÁRVÁRI GYÓGYKRISTÁLY VÍZ azáltal, hogy egyfajta védõréteget képez a bõr felszínén, melynek pozitív hatása még hetekkel késõbb is bizonyítható. Kimondhatatlan megkönnyebbülést hoz például számos krónikus bõrbetegség esetében. A SÁRVÁRI GYÓGYKRISTÁLY VÍZ fájdalomcsillapító hatású, csökkenti a gyulladást, serkenti a vérkeringést, véd a külsõ káros anyagokkal szemben, segíti a sejtképzõdést, javítja az anyagcserét és a szervi funkciókat, erõsít, aktivizál és regenerál. De nem csak a gyógyításban egyedülálló, a megelõzésben betöltött szerepe ugyanolyan jelentõs!

A SÁRVÁRI GYÓGYKRISTÁLY VÍZ hatékonyságát számtalan kísérlet és tanulmány bizonyítja. A kezelések a panaszok súlya és fajtájának arányában történnek higított, vagy koncentrált eredeti töménységû gyógyvízzel – kádfürdõ, pakolás, borogatás vagy inhalálás formájában.

Elérhetőségek

9600 Sárvár, Szombathelyi u. 2.

Telefon: +36 95 326 159

E-mail: info@stc-hotel.com

Weboldal: www.stc-hotel.com

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Nagy Sportágválasztó

Több mint száz sportágat és húszféle hangszert lehet ingyenesen kipróbálni a Budapesti Nagy Sportágválasztón és Nagy Hangszerválasztón, amelyet pénteken ...

Fair play világnapja

A fair play szeptember 7-i világnapja (World Fair Play Day) alkalmából a Nemzetközi Fair Play Bizottság hétfőn három magas kőrist ültetett a Népligetben.

5. Debrecziner Gourmet fesztivál

A mangalica, a chili és a szilva kombinációja lesz a középpontban az 5. Debrecziner Gourmet fesztiválon, a háromnapos gasztrorendezvény pénteken kezdődik ...

Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál

Október 8-án kezdődik az első Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál, amelyen október 24-ig koncertek, irodalmi és képzőművészeti programok, valamint ...

Padelverseny

Szerdától Szentendre ad otthont az első magyarországi profi padelversenynek.

Paralimpia 2020-Bronzérmes a magyar női tőrcsapat

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) által közreadott képen Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna és Madarászné Mező Boglárka, a bronzérmes magyar ...

 
Ez történt a héten

Pécsi Napok fesztivál

A Bikini, Geszti Péter és a Parno Graszt ad koncertet, továbbá megrendezik a Pécsi Tangó Ünnepet és a 25. Európai Bordalfesztivált is a szeptember 22. ...

ELTE Füvészkert 250. évfordulója

Az ELTE Füvészkert 2021-ben ünnepli alapításának 250. évfordulóját, a kerek évfordulót a kert történetét bemutató könyvvel, emlékkiállítással és emlékfa ...

Jamie Winchester 50 évét ünnepli a Budapest Parkban

Az ír zenész eddigi pályafutása Magyarországhoz kapcsolódott, a tavaly nyárról elhalasztott esten több formációja lép színpadra csütörtökön a Budapest Parkban.

Ötnapos fesztivállal ünnepli 10. évadát a Budapest Park

Szeptember 15. és 19. között megrendezett Xtra Feszt elnevezésű programsorozaton fellép többek között Jamie Winchester, a Follow The Flow, a Vad Fruttik, ...

Nemzetközi Természet- és Környezet-védelmi Fesztivál

Ma veszi kezdetét a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn, ahol vasárnapig a Kárpát-medencei Filmszemle vetítései, fotókiállítás, ...

Őszi fesztivál

Szeptember 16. és 19. között rendezik meg a Szekszárdi Őszi Fesztivált a hagyományos szüreti napok helyett a tolnai megyeszékhelyen.

 
 
weather failed, check feed URL