Gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díj

Harmadik alkalommal lehet jelölteket állítani a gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díjra, amelyekkel a kor kihívásaira praktikus és pragmatikus választ adó embereket ismeri el a Magyar Batthyány Alapítvány.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Gyermelyi Tészta

Dátum: 2022.03.07. hétfő
 
 
 
 

A Gyermelyi Vállalatcsoport teljesen magyar magántulajdonban van. Nemcsak a tulajdonosok magyarok, de megtermelt alapanyagok, csomagolóanyagok is hazai beszerzésűek, így a 450 munkatársunk családján túl további több száz magyar családnak nyújtunk biztos piacot, megélhetést.

 
 

Elvünk, hogy egy jó tésztához három összetevő szükségeltetik: Friss tojás, kiváló minőségű tésztaliszt és sok évtizedes tapasztalattal párosuló modern technológia.

Ez a három összetevő Gyermelyen rendelkezésre áll.

A Gyermelyi Vállalatcsoport a teljes termékpályát kontrollálja.

A friss tojás az ország legnagyobb tojástermelőjének számító Gyermelyi Vállalatcsoport három farmjáról kerül a tésztagyárba.

 
 

A vásárolt naposcsibét saját gyártású és saját termesztésű alapanyagokból álló takarmánnyal neveljük fel. A gondosan válogatott, minősített, kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező tojást frissen törik fel a 2009-ben épült modern tojástörő üzemben. A másik fontos alapanyag a liszt, mely a kiváló vetőmagtól indul.

A martonvásári kutatóintézet által nemesített fajtákból az általunk művelt 10.000 hektár egy részén elit minőségű vetőmagot állítunk elő, melyet a saját vetőmagüzemünkben dolgozunk fel és helyezzük ki a következő évben, egyrészt a saját vetőterületre, másrészt abba a jól működő integrátori körbe, ahonnan a búzát visszavásároljuk. Így biztosítható, hogy homogén minőségű alapanyag álljon az őrlés során rendelkezésre és az egész évben egyenletes minőségű lisztet tudjon biztosítani a cég a partnereknek.

A Gyermelyi malom magas technológiai színvonalának köszönhetően a lehető legjobb minőséget produkálja mind a tésztaipari liszt – mely a tésztagyárnak fontos -, mind pedig a sütőipari liszt tekintetében.

Látható tehát, hogy Gyermelyen többről van szó, mint egyszerű gabonaőrlésről. Itt a nemesítéstől kezdődően a vetőmag előállításán keresztül a búza őrléséig egy 2 éves folyamat megy végbe, melynek minden egyes eleme zárt rendszerben, teljes mértékben kontrollálva, mindent a minőségi szempontoknak alárendelve zajlik.

A harmadik összetevőt jelentő korszerű technológiát pedig az elmúlt években befejezett teljesen automatizált tésztagyár műszaki, technológiai és humán háttere biztosítja. Túlzás nélkül állítható, hogy jelenleg Európa egyik legkorszerűbb tésztagyártó üzeme működik Gyermelyen, ráadásul teljesen egyedi ez a zárt minden területre kiterjedő kontroll, mely az élelmiszerbiztonság szempontjából is fontos szempont.

A vállalat életében kiemelt szerepe van az innovációnak, mely nemcsak a technológiát, hanem a termékfejlesztést is jelenti.

 
 

Az „Egészségmegőrzés és hagyomány: alapanyag-, termék- és technológiafejlesztés a gabonavertikumban” nevű NTP kutatatási projekt (TECH_08_A/2-2008-0425) konzorcium vezetőjeként egy olyan funkcionális őrlemény kifejlesztésén dolgozunk, mely az egészséges életmód szempontjából fontos értékkel bír. A kutatómunka a GabonART fantázia nevet kapta mellyel a munka sokoldalúságát kívántuk kifejezni. A konzorciumban cégünk mellett az MTA Martonvásári Kutatóintézete, a BME, Debreceni Egyetem és a Lipóti Pékség vesz részt. A búza eddig nem használt héjközeli részéből kívánunk olyan őrleményt előállítani, melynek magas a vízben oldható élelmi rosttartalma, így jó hatással van a táplálkozásra, megkönnyíti az emésztést, lassabban szívódik fel, miközben jó élvezeti értéket nyújt. Az őrlemény előállítását a malmunkban már megkezdtük, melyből sütőipari termékeket és tésztát is elő kívánunk állítani.

 
 
 

A száraztészták területén a jelenlegi közel 40 forma bővítését már nem tervezzük, viszont egy–egy háziasabb forma kialakítása napirenden van, hogy minden szegmensben a legjobb kínálatot tudjuk bemutatni a fogyasztóknak.

 

A legnagyobb forgalmat a négy- és nyolctojásos termékeink produkálják, viszont szépen növekszik a Vita Pasta néven futó durumtészta termékcsaládunk is. Az év elején piacra hozott tojás nélküli termékeink pedig a dinamikusan növekvő külföldi piacainkon örvendenek népszerűségnek.

Elérhetőségek

Cím: 2821 Gyermely Bajnai út 1.

Központi telefonszám: 34 / 570-500

Központi faxszám: 34 / 570-532

E-mail: info@gyermelyi.hu

Weboldal:www.gyermelyi.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Ókeresztény Mauzóleum

Befejeződött a világörökség részét képező pécsi Ókeresztény Mauzóleum rekonstrukciója Pécsen. A műemlék fejlesztését egy csaknem 900 millió forintos támogatással ...

F.A.L.U. fesztivál

Mintegy háromszáz programmal várja a látogatókat a Falvak Ahol Lehetetlen Unatkozni (F.A.L.U.) elnevezésű összművészeti fesztivál, amelyet két év kihagyás ...

Balázsovits Lajost választották a nemzet színészének

Balázsovits Lajost választották a nemzet színészének kollégái a néhány hete elhunyt Haumann Péter helyére.

Múzeumok éjszakája

Huszadik alkalommal rendezik meg országszerte június 25-én a Múzeumok éjszakáját, amelyen koncertek, tárlatvezetések, interaktív események várják hajnalig ...

Újra megrendezik a szegedi papucs napját

Mesébe illő papucsok, gyerektáncosok és gyerekfoglalkozások mellett papucsvásár is várja az érdeklődőket szombaton a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahol ...

Várudvar Fesztivál

Várudvar Fesztivállal indul a balatoni régió új kulturális és gasztronómiai központja, a Szigliget Várudvar nyári szezonja június 17-19. közt.

 
Ez történt a héten

Nemzetközi Olimpiai Nap

Olimpiai bajnokok és ötkarikás érmesek köszöntötték együtt csütörtökön a Nemzetközi Olimpiai Napot.

Strandok éjszakája

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén ismét megrendezik a Strandok éjszakáját július 30-án, amikor várhatóan megtelnek a magyarországi fürdők.

22. Körös-völgyi Sokadalom

A péntektől vasárnapig tartó 22. Körös-völgyi Sokadalommal veszi kezdetét a Gyulai Várszínház augusztus 17-ig tartó 59. évada.

Szent Iván-éj

Különleges Szent Iván-éji programokkal várja a közönséget pénteken este a Fővárosi Állat- és Növénykert: színpadi műsor, tűzzsonglőr-bemutató, planetáriumi ...

Vizes vb 2022

Rasovszky Kristóf, a nyíltvízi úszóválogatott tagja készül a 19. FINA vizes világbajnokságra Balatonalmádiban.

Dómkerti Zenés Esték

Az Óbudai Danubia Zenekar koncertjével szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozat Szegeden, a Püspöki Székház udvarán.

 
 
weather failed, check feed URL