Először rendeznek borünnepet Debrecenben

Először rendeznek borünnepet május 31. és június 2. között Debrecenben, a programsorozatot a jövőben regionális, majd országos fesztivállá kívánják bővíteni.

Bővebben...
 

Siófok 2018.06.09-10. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Gyermelyi Tészta

Dátum: 2011.12.15. csütörtök
 
 
 
 

A Gyermelyi Vállalatcsoport teljesen magyar magántulajdonban van. Nemcsak a tulajdonosok magyarok, de megtermelt alapanyagok, csomagolóanyagok is hazai beszerzésűek, így a 450 munkatársunk családján túl további több száz magyar családnak nyújtunk biztos piacot, megélhetést.

 
 

Elvünk, hogy egy jó tésztához három összetevő szükségeltetik: Friss tojás, kiváló minőségű tésztaliszt és sok évtizedes tapasztalattal párosuló modern technológia.

Ez a három összetevő Gyermelyen rendelkezésre áll.

A Gyermelyi Vállalatcsoport a teljes termékpályát kontrollálja.

A friss tojás az ország legnagyobb tojástermelőjének számító Gyermelyi Vállalatcsoport három farmjáról kerül a tésztagyárba.

 
 

A vásárolt naposcsibét saját gyártású és saját termesztésű alapanyagokból álló takarmánnyal neveljük fel. A gondosan válogatott, minősített, kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező tojást frissen törik fel a 2009-ben épült modern tojástörő üzemben. A másik fontos alapanyag a liszt, mely a kiváló vetőmagtól indul.

A martonvásári kutatóintézet által nemesített fajtákból az általunk művelt 10.000 hektár egy részén elit minőségű vetőmagot állítunk elő, melyet a saját vetőmagüzemünkben dolgozunk fel és helyezzük ki a következő évben, egyrészt a saját vetőterületre, másrészt abba a jól működő integrátori körbe, ahonnan a búzát visszavásároljuk. Így biztosítható, hogy homogén minőségű alapanyag álljon az őrlés során rendelkezésre és az egész évben egyenletes minőségű lisztet tudjon biztosítani a cég a partnereknek.

A Gyermelyi malom magas technológiai színvonalának köszönhetően a lehető legjobb minőséget produkálja mind a tésztaipari liszt – mely a tésztagyárnak fontos -, mind pedig a sütőipari liszt tekintetében.

Látható tehát, hogy Gyermelyen többről van szó, mint egyszerű gabonaőrlésről. Itt a nemesítéstől kezdődően a vetőmag előállításán keresztül a búza őrléséig egy 2 éves folyamat megy végbe, melynek minden egyes eleme zárt rendszerben, teljes mértékben kontrollálva, mindent a minőségi szempontoknak alárendelve zajlik.

A harmadik összetevőt jelentő korszerű technológiát pedig az elmúlt években befejezett teljesen automatizált tésztagyár műszaki, technológiai és humán háttere biztosítja. Túlzás nélkül állítható, hogy jelenleg Európa egyik legkorszerűbb tésztagyártó üzeme működik Gyermelyen, ráadásul teljesen egyedi ez a zárt minden területre kiterjedő kontroll, mely az élelmiszerbiztonság szempontjából is fontos szempont.

A vállalat életében kiemelt szerepe van az innovációnak, mely nemcsak a technológiát, hanem a termékfejlesztést is jelenti.

 
 

Az „Egészségmegőrzés és hagyomány: alapanyag-, termék- és technológiafejlesztés a gabonavertikumban” nevű NTP kutatatási projekt (TECH_08_A/2-2008-0425) konzorcium vezetőjeként egy olyan funkcionális őrlemény kifejlesztésén dolgozunk, mely az egészséges életmód szempontjából fontos értékkel bír. A kutatómunka a GabonART fantázia nevet kapta mellyel a munka sokoldalúságát kívántuk kifejezni. A konzorciumban cégünk mellett az MTA Martonvásári Kutatóintézete, a BME, Debreceni Egyetem és a Lipóti Pékség vesz részt. A búza eddig nem használt héjközeli részéből kívánunk olyan őrleményt előállítani, melynek magas a vízben oldható élelmi rosttartalma, így jó hatással van a táplálkozásra, megkönnyíti az emésztést, lassabban szívódik fel, miközben jó élvezeti értéket nyújt. Az őrlemény előállítását a malmunkban már megkezdtük, melyből sütőipari termékeket és tésztát is elő kívánunk állítani.

 
 
 

A száraztészták területén a jelenlegi közel 40 forma bővítését már nem tervezzük, viszont egy–egy háziasabb forma kialakítása napirenden van, hogy minden szegmensben a legjobb kínálatot tudjuk bemutatni a fogyasztóknak.

 

A legnagyobb forgalmat a négy- és nyolctojásos termékeink produkálják, viszont szépen növekszik a Vita Pasta néven futó durumtészta termékcsaládunk is. Az év elején piacra hozott tojás nélküli termékeink pedig a dinamikusan növekvő külföldi piacainkon örvendenek népszerűségnek.

Elérhetőségek

Cím: 2821 Gyermely Bajnai út 1.

Központi telefonszám: 34 / 570-500

Központi faxszám: 34 / 570-532

E-mail: info@gyermelyi.hu

Weboldal:www.gyermelyi.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Gemenc Nagydíj

Húsz csapat százhúsz versenyzője áll rajthoz a 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíj nemzetközi országúti kerékpáros versenyen, amelyet május 24-étől 26-áig rendeznek ...

A Jánoska-eresztés keretében avatják fel a hajómalmot Baján

Virágokkal díszített, kivilágított kishajók és csónakok kísérik szombaton sötétedés után Nepomuki Szent János szobrát az úszó lampionokkal díszített Sugovicán, ...

Ma kezdődik a Nagy-Szín-Pad! ötödik évada

Ma kezdődik a Nagy-Szín-Pad!, a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió tehetségmutató versenye. A rendezvényt immár ötödik alkalommal szervezték meg, a mai első ...

Gyulai Pálinkafesztivál

Számos újdonsággal készülnek a szervezők a 19. Gyulai Pálinkafesztiválra, amely péntektől hétfőig tart a békési fürdővárosban.

Május végén indul a Feszt!Eger fesztivál

Május 31. és június 2. között várja a fesztiválozókat a hevesi megyeszékhelyen található Bolyki-völgyben a Feszt!Eger fesztivál, amelyen mások mellett ...

Felfedezők napja

Az éghajlatváltozásra fókuszál idén a Felfedezők napja - Kutatóexpedíciók Fesztiválja, amelyet szombaton rendeznek meg a Millenáris parkban.

 
Ez történt a héten

Duna Nap

Koncertekkel, táncházakkal, népviselet-bemutatóval, filmklubbal, kiállítással, irodalmi performanszokkal, hagyományos erdélyi gasztronómiai, családi és ...

Balatonfüreden a hal- és borünnep

Pénteken kezdődik a balatonfüredi hal- és borünnep, a négynapos rendezvényen borvásár, halkóstoló, gyermek- és családi programok várják az érdeklődőket.

Háromnapos pünkösdi sokadalom a Várkert Bazárban

A pünkösdi hétvégén, szombattól hétfőig szabadtéri családi programokkal várják az érdeklődőket a Várkert Bazárban.

Jubileumi évad az Esztergomi Várszínházban

Az Esztergomi Várszínház 30. évadát az intézmény testvérszínházaival és olyan művészekkel ünnepli együtt, akik az elmúlt évtizedekben sikerrel szerepeltek ...

Bartók Világverseny és Fesztivál

Zeneszerzők megmérettetésével folytatódik a Bartók Világverseny és Fesztivál 2018-ban a Zeneakadémián, a versenyre augusztus 31-ig a világ bármely tájáról ...

Győri festőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás a kápolnásnyéki kastélyban

Művészetközelben - A festészet győri mesterei címmel nyílik kiállítás szombaton a kápolnásnyéki Halász-kastélyban: Cziráki Lajos (1917-2003) és Tóvári ...

 
 
weather failed, check feed URL