Szolnoki filmfesztivál

Peter Greenaway világhírű brit filmrendező lesz a sztárvendége a kedden kezdődő és vasárnapig tartó szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválnak. A képzőművészeti témájú filmekre fókuszáló mustrán mesterkurzusok, workshopok is lesznek a szolnoki TISZApART moziban.

Bővebben...
 

Hungexpo 2018.10.26-28.



 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Gyermelyi Tészta

Dátum: 2011.12.15. csütörtök
 
 
 
 

A Gyermelyi Vállalatcsoport teljesen magyar magántulajdonban van. Nemcsak a tulajdonosok magyarok, de megtermelt alapanyagok, csomagolóanyagok is hazai beszerzésűek, így a 450 munkatársunk családján túl további több száz magyar családnak nyújtunk biztos piacot, megélhetést.

 
 

Elvünk, hogy egy jó tésztához három összetevő szükségeltetik: Friss tojás, kiváló minőségű tésztaliszt és sok évtizedes tapasztalattal párosuló modern technológia.

Ez a három összetevő Gyermelyen rendelkezésre áll.

A Gyermelyi Vállalatcsoport a teljes termékpályát kontrollálja.

A friss tojás az ország legnagyobb tojástermelőjének számító Gyermelyi Vállalatcsoport három farmjáról kerül a tésztagyárba.

 
 

A vásárolt naposcsibét saját gyártású és saját termesztésű alapanyagokból álló takarmánnyal neveljük fel. A gondosan válogatott, minősített, kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező tojást frissen törik fel a 2009-ben épült modern tojástörő üzemben. A másik fontos alapanyag a liszt, mely a kiváló vetőmagtól indul.

A martonvásári kutatóintézet által nemesített fajtákból az általunk művelt 10.000 hektár egy részén elit minőségű vetőmagot állítunk elő, melyet a saját vetőmagüzemünkben dolgozunk fel és helyezzük ki a következő évben, egyrészt a saját vetőterületre, másrészt abba a jól működő integrátori körbe, ahonnan a búzát visszavásároljuk. Így biztosítható, hogy homogén minőségű alapanyag álljon az őrlés során rendelkezésre és az egész évben egyenletes minőségű lisztet tudjon biztosítani a cég a partnereknek.

A Gyermelyi malom magas technológiai színvonalának köszönhetően a lehető legjobb minőséget produkálja mind a tésztaipari liszt – mely a tésztagyárnak fontos -, mind pedig a sütőipari liszt tekintetében.

Látható tehát, hogy Gyermelyen többről van szó, mint egyszerű gabonaőrlésről. Itt a nemesítéstől kezdődően a vetőmag előállításán keresztül a búza őrléséig egy 2 éves folyamat megy végbe, melynek minden egyes eleme zárt rendszerben, teljes mértékben kontrollálva, mindent a minőségi szempontoknak alárendelve zajlik.

A harmadik összetevőt jelentő korszerű technológiát pedig az elmúlt években befejezett teljesen automatizált tésztagyár műszaki, technológiai és humán háttere biztosítja. Túlzás nélkül állítható, hogy jelenleg Európa egyik legkorszerűbb tésztagyártó üzeme működik Gyermelyen, ráadásul teljesen egyedi ez a zárt minden területre kiterjedő kontroll, mely az élelmiszerbiztonság szempontjából is fontos szempont.

A vállalat életében kiemelt szerepe van az innovációnak, mely nemcsak a technológiát, hanem a termékfejlesztést is jelenti.

 
 

Az „Egészségmegőrzés és hagyomány: alapanyag-, termék- és technológiafejlesztés a gabonavertikumban” nevű NTP kutatatási projekt (TECH_08_A/2-2008-0425) konzorcium vezetőjeként egy olyan funkcionális őrlemény kifejlesztésén dolgozunk, mely az egészséges életmód szempontjából fontos értékkel bír. A kutatómunka a GabonART fantázia nevet kapta mellyel a munka sokoldalúságát kívántuk kifejezni. A konzorciumban cégünk mellett az MTA Martonvásári Kutatóintézete, a BME, Debreceni Egyetem és a Lipóti Pékség vesz részt. A búza eddig nem használt héjközeli részéből kívánunk olyan őrleményt előállítani, melynek magas a vízben oldható élelmi rosttartalma, így jó hatással van a táplálkozásra, megkönnyíti az emésztést, lassabban szívódik fel, miközben jó élvezeti értéket nyújt. Az őrlemény előállítását a malmunkban már megkezdtük, melyből sütőipari termékeket és tésztát is elő kívánunk állítani.

 
 
 

A száraztészták területén a jelenlegi közel 40 forma bővítését már nem tervezzük, viszont egy–egy háziasabb forma kialakítása napirenden van, hogy minden szegmensben a legjobb kínálatot tudjuk bemutatni a fogyasztóknak.

 

A legnagyobb forgalmat a négy- és nyolctojásos termékeink produkálják, viszont szépen növekszik a Vita Pasta néven futó durumtészta termékcsaládunk is. Az év elején piacra hozott tojás nélküli termékeink pedig a dinamikusan növekvő külföldi piacainkon örvendenek népszerűségnek.

Elérhetőségek

Cím: 2821 Gyermely Bajnai út 1.

Központi telefonszám: 34 / 570-500

Központi faxszám: 34 / 570-532

E-mail: info@gyermelyi.hu

Weboldal:www.gyermelyi.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Őszi Kulturális Fesztivált rendeznek Szegeden

Hat hét alatt, hatvanöt helyszínen csaknem háromszáz program, kiállítások, koncertek, színházi előadások várják a nézőket az Őszi Kulturális Fesztiválon, ...

Ismét MagdaFeszt lesz Debrecenben

Szabó Magda születésének évfordulójához kapcsolódóan a debreceni Csokonai Színház tavaly indította útjára a MagdaFeszt rendezvénysorozatot, amely a női ...

Megrohamozták a magyar pavilont a torinói ízfesztiválon

Hatalmas érdeklődés fogadta Magyarország standját és az ott kiállított minőségi termékeket a Slow Food mozgalom gasztronómiai örökség megőrzésének szentelt ...

Debreceni Kézműves Fesztivál

Pénteken és szombaton rendezik meg a 8. Debreceni Kézműves Fesztivált, amelynek keretében a Kossuth téren mintegy 35 kézműves kínálja majd portékáit és ...

Villányi vörösborfesztivál

Csaknem 30 pincészet és mintegy 50 kulturális, könnyűzenei program várja résztvevőket az idén négynaposra bővülő Villányi Vörösborfesztiválon, amelyet ...

A tirpákok ételeit kínálják kóstolásra a hétvégén Nyíregyházán

A lapcsánka, a sztrapacska, a bivalypaszuly, a vegyes tirpák rétes és a különleges a bundásbokri házinyúl is szerepel a szombaton és vasárnap megtartandó ...

 
Ez történt a héten

Kukorica- és paprikanapot tartanak Ópusztaszeren

A kukorica és a fűszerpaprika feldolgozásának hagyományos, a tájegységre jellemző módszereivel ismerkedhetnek meg azok, akik szombaton ellátogatnak az ...

Keddtől egy hétig tart a Metro gasztronapok

Október 9. és 14. között több mint 2800 hazai vendéglátóhely és egyéb szolgáltatás várja országszerte kedvezményes ajánlatokkal a hozzájuk betérőket.

Budapest Maraton

Több mint 33 ezren vettek részt a 33. Spar Budapest Maraton Fesztivál versenyein, így megdőlt a nevezési rekord. A fő számot, a maratont Csere Gáspár és ...

Budapest Ritmo világzenei fesztivál

Mától vasárnapig rendezik meg a Budapest Ritmo fesztvált, a régió legfontosabb világzenei rendezvényét. Az Akvárium Klubban a roma kultúra áll a fókuszban, ...

Nemzetközi a cappella fesztivált rendeznek Szegeden

Nemzetközi a cappella fesztivál kezdődik pénteken Szegeden, az IH Rendezvényközpontban, a rendezvény házigazdája a Tisza-parti város népszerű vokálegyüttese, ...

XV. Őrségi Tökfesztivál

A fesztivál az Őrség jellegzetes terménye, az olajtök köré szerveződik, a hozzá fűződő népszokásokat is bemutatva.

 
 
weather failed, check feed URL