Hét Domb Filmfesztivál

Hét nap alatt több mint száz filmet láthat a közönség a második Hét Domb Filmfesztiválon, amelyet szeptember 3. és 9. között rendeznek meg Komlón.

Bővebben...
 

Nyíregyháza 2018.08.24-09.01. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Gyermelyi Tészta

Dátum: 2011.12.15. csütörtök
 
 
 
 

A Gyermelyi Vállalatcsoport teljesen magyar magántulajdonban van. Nemcsak a tulajdonosok magyarok, de megtermelt alapanyagok, csomagolóanyagok is hazai beszerzésűek, így a 450 munkatársunk családján túl további több száz magyar családnak nyújtunk biztos piacot, megélhetést.

 
 

Elvünk, hogy egy jó tésztához három összetevő szükségeltetik: Friss tojás, kiváló minőségű tésztaliszt és sok évtizedes tapasztalattal párosuló modern technológia.

Ez a három összetevő Gyermelyen rendelkezésre áll.

A Gyermelyi Vállalatcsoport a teljes termékpályát kontrollálja.

A friss tojás az ország legnagyobb tojástermelőjének számító Gyermelyi Vállalatcsoport három farmjáról kerül a tésztagyárba.

 
 

A vásárolt naposcsibét saját gyártású és saját termesztésű alapanyagokból álló takarmánnyal neveljük fel. A gondosan válogatott, minősített, kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező tojást frissen törik fel a 2009-ben épült modern tojástörő üzemben. A másik fontos alapanyag a liszt, mely a kiváló vetőmagtól indul.

A martonvásári kutatóintézet által nemesített fajtákból az általunk művelt 10.000 hektár egy részén elit minőségű vetőmagot állítunk elő, melyet a saját vetőmagüzemünkben dolgozunk fel és helyezzük ki a következő évben, egyrészt a saját vetőterületre, másrészt abba a jól működő integrátori körbe, ahonnan a búzát visszavásároljuk. Így biztosítható, hogy homogén minőségű alapanyag álljon az őrlés során rendelkezésre és az egész évben egyenletes minőségű lisztet tudjon biztosítani a cég a partnereknek.

A Gyermelyi malom magas technológiai színvonalának köszönhetően a lehető legjobb minőséget produkálja mind a tésztaipari liszt – mely a tésztagyárnak fontos -, mind pedig a sütőipari liszt tekintetében.

Látható tehát, hogy Gyermelyen többről van szó, mint egyszerű gabonaőrlésről. Itt a nemesítéstől kezdődően a vetőmag előállításán keresztül a búza őrléséig egy 2 éves folyamat megy végbe, melynek minden egyes eleme zárt rendszerben, teljes mértékben kontrollálva, mindent a minőségi szempontoknak alárendelve zajlik.

A harmadik összetevőt jelentő korszerű technológiát pedig az elmúlt években befejezett teljesen automatizált tésztagyár műszaki, technológiai és humán háttere biztosítja. Túlzás nélkül állítható, hogy jelenleg Európa egyik legkorszerűbb tésztagyártó üzeme működik Gyermelyen, ráadásul teljesen egyedi ez a zárt minden területre kiterjedő kontroll, mely az élelmiszerbiztonság szempontjából is fontos szempont.

A vállalat életében kiemelt szerepe van az innovációnak, mely nemcsak a technológiát, hanem a termékfejlesztést is jelenti.

 
 

Az „Egészségmegőrzés és hagyomány: alapanyag-, termék- és technológiafejlesztés a gabonavertikumban” nevű NTP kutatatási projekt (TECH_08_A/2-2008-0425) konzorcium vezetőjeként egy olyan funkcionális őrlemény kifejlesztésén dolgozunk, mely az egészséges életmód szempontjából fontos értékkel bír. A kutatómunka a GabonART fantázia nevet kapta mellyel a munka sokoldalúságát kívántuk kifejezni. A konzorciumban cégünk mellett az MTA Martonvásári Kutatóintézete, a BME, Debreceni Egyetem és a Lipóti Pékség vesz részt. A búza eddig nem használt héjközeli részéből kívánunk olyan őrleményt előállítani, melynek magas a vízben oldható élelmi rosttartalma, így jó hatással van a táplálkozásra, megkönnyíti az emésztést, lassabban szívódik fel, miközben jó élvezeti értéket nyújt. Az őrlemény előállítását a malmunkban már megkezdtük, melyből sütőipari termékeket és tésztát is elő kívánunk állítani.

 
 
 

A száraztészták területén a jelenlegi közel 40 forma bővítését már nem tervezzük, viszont egy–egy háziasabb forma kialakítása napirenden van, hogy minden szegmensben a legjobb kínálatot tudjuk bemutatni a fogyasztóknak.

 

A legnagyobb forgalmat a négy- és nyolctojásos termékeink produkálják, viszont szépen növekszik a Vita Pasta néven futó durumtészta termékcsaládunk is. Az év elején piacra hozott tojás nélküli termékeink pedig a dinamikusan növekvő külföldi piacainkon örvendenek népszerűségnek.

Elérhetőségek

Cím: 2821 Gyermely Bajnai út 1.

Központi telefonszám: 34 / 570-500

Központi faxszám: 34 / 570-532

E-mail: info@gyermelyi.hu

Weboldal:www.gyermelyi.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

A vert csipkének szentelnek nemzetközi fesztivált Kecskeméten

Hét országból érkeznek csipkeverők Kecskemétre, hogy augusztus 24-étől háromnapos fesztiválon mutassák meg a nemzeteikre jellemző motívumokat, kézimunkákat.

Bujtor István Filmfesztivál

Huszonöt alkotás szerepel a Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjában, a 2009-ben elhunyt Balázs Béla-díjas színművész, filmrendező, forgatókönyvíró ...

Néptáncgála lesz Gyulán a hétvégén

Tizenkét néptánccsoport és zenekar lép fel az immár 24. alkalommal megrendezendő Minden magyarok nemzetközi néptánc fesztiválja elnevezésű rendezvényen ...

Katonai ejtőernyős világbajnokság

A 42. katonai ejtőernyős világbajnokságot az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison rendezik meg csütörtöktől augusztus 20-áig.

Vidor Fesztivál

Színházi előadások, szabadtéri filmvetítések, koncertek és belvárosi forgatag: több mint 350 programmal és mintegy száz fellépővel várják a közönséget ...

Augusztus 20.

Magyarország tortája, a Komáromi kisleány és cukormentes tortája, a Három kívánság, valamint a Szent István-napi kenyérverseny három győztes cipója is ...

 
Ez történt a héten

Augusztus 20.

Idén három napon át tartanak az augusztus 20-ai központi rendezvények. Már szombaton megnyílik a Magyar Ízek Utcája, a budai Várban mindhárom nap koncertekkel, ...

Vidéki Színházak Fesztiválja

Hét nap alatt nyolc előadás látható a Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyet szeptember 3. és 9. között rendeznek meg a Pesti Magyar Színház épületében, ...

Augusztus 20.

Betyárporták, játékos erőpróbák és kalandos vonatozás is várja az érdeklődőket a szentendrei Skanzenben az augusztus 20-i hosszú hétvégén.

Állatkertek éjszakája

Augusztus 31-én rendezik meg idén az Állatkertek éjszakája nevű országos rendezvénysorozatot, amelyre 12 magyarországi állatbemutató hely készül változatos ...

Dinnyenapot rendeznek Ópusztaszeren

Dinnyenapot rendeznek szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, a vendégek kóstolhatnak a gyümölcsből, és nem hiányzik majd a dinnyeevőverseny ...

Torna Eb

Dévai Boglárka aranyérmet nyert ugrásban a glasgow-i tornász Európa-bajnokságon vasárnap.

 
 
weather failed, check feed URL