Pilisi Parkerdő

Több mint egymilliárd forintból fejlesztik a Pilisi Parkerdőt a Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumban a parkerdő alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából.

Bővebben...
 

Hungexpo 2019.02.07-02.10.


Hungexpo 2019.01.23-01.26.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Gyermelyi Tészta

Dátum: 2011.12.15. csütörtök
 
 
 
 

A Gyermelyi Vállalatcsoport teljesen magyar magántulajdonban van. Nemcsak a tulajdonosok magyarok, de megtermelt alapanyagok, csomagolóanyagok is hazai beszerzésűek, így a 450 munkatársunk családján túl további több száz magyar családnak nyújtunk biztos piacot, megélhetést.

 
 

Elvünk, hogy egy jó tésztához három összetevő szükségeltetik: Friss tojás, kiváló minőségű tésztaliszt és sok évtizedes tapasztalattal párosuló modern technológia.

Ez a három összetevő Gyermelyen rendelkezésre áll.

A Gyermelyi Vállalatcsoport a teljes termékpályát kontrollálja.

A friss tojás az ország legnagyobb tojástermelőjének számító Gyermelyi Vállalatcsoport három farmjáról kerül a tésztagyárba.

 
 

A vásárolt naposcsibét saját gyártású és saját termesztésű alapanyagokból álló takarmánnyal neveljük fel. A gondosan válogatott, minősített, kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező tojást frissen törik fel a 2009-ben épült modern tojástörő üzemben. A másik fontos alapanyag a liszt, mely a kiváló vetőmagtól indul.

A martonvásári kutatóintézet által nemesített fajtákból az általunk művelt 10.000 hektár egy részén elit minőségű vetőmagot állítunk elő, melyet a saját vetőmagüzemünkben dolgozunk fel és helyezzük ki a következő évben, egyrészt a saját vetőterületre, másrészt abba a jól működő integrátori körbe, ahonnan a búzát visszavásároljuk. Így biztosítható, hogy homogén minőségű alapanyag álljon az őrlés során rendelkezésre és az egész évben egyenletes minőségű lisztet tudjon biztosítani a cég a partnereknek.

A Gyermelyi malom magas technológiai színvonalának köszönhetően a lehető legjobb minőséget produkálja mind a tésztaipari liszt – mely a tésztagyárnak fontos -, mind pedig a sütőipari liszt tekintetében.

Látható tehát, hogy Gyermelyen többről van szó, mint egyszerű gabonaőrlésről. Itt a nemesítéstől kezdődően a vetőmag előállításán keresztül a búza őrléséig egy 2 éves folyamat megy végbe, melynek minden egyes eleme zárt rendszerben, teljes mértékben kontrollálva, mindent a minőségi szempontoknak alárendelve zajlik.

A harmadik összetevőt jelentő korszerű technológiát pedig az elmúlt években befejezett teljesen automatizált tésztagyár műszaki, technológiai és humán háttere biztosítja. Túlzás nélkül állítható, hogy jelenleg Európa egyik legkorszerűbb tésztagyártó üzeme működik Gyermelyen, ráadásul teljesen egyedi ez a zárt minden területre kiterjedő kontroll, mely az élelmiszerbiztonság szempontjából is fontos szempont.

A vállalat életében kiemelt szerepe van az innovációnak, mely nemcsak a technológiát, hanem a termékfejlesztést is jelenti.

 
 

Az „Egészségmegőrzés és hagyomány: alapanyag-, termék- és technológiafejlesztés a gabonavertikumban” nevű NTP kutatatási projekt (TECH_08_A/2-2008-0425) konzorcium vezetőjeként egy olyan funkcionális őrlemény kifejlesztésén dolgozunk, mely az egészséges életmód szempontjából fontos értékkel bír. A kutatómunka a GabonART fantázia nevet kapta mellyel a munka sokoldalúságát kívántuk kifejezni. A konzorciumban cégünk mellett az MTA Martonvásári Kutatóintézete, a BME, Debreceni Egyetem és a Lipóti Pékség vesz részt. A búza eddig nem használt héjközeli részéből kívánunk olyan őrleményt előállítani, melynek magas a vízben oldható élelmi rosttartalma, így jó hatással van a táplálkozásra, megkönnyíti az emésztést, lassabban szívódik fel, miközben jó élvezeti értéket nyújt. Az őrlemény előállítását a malmunkban már megkezdtük, melyből sütőipari termékeket és tésztát is elő kívánunk állítani.

 
 
 

A száraztészták területén a jelenlegi közel 40 forma bővítését már nem tervezzük, viszont egy–egy háziasabb forma kialakítása napirenden van, hogy minden szegmensben a legjobb kínálatot tudjuk bemutatni a fogyasztóknak.

 

A legnagyobb forgalmat a négy- és nyolctojásos termékeink produkálják, viszont szépen növekszik a Vita Pasta néven futó durumtészta termékcsaládunk is. Az év elején piacra hozott tojás nélküli termékeink pedig a dinamikusan növekvő külföldi piacainkon örvendenek népszerűségnek.

Elérhetőségek

Cím: 2821 Gyermely Bajnai út 1.

Központi telefonszám: 34 / 570-500

Központi faxszám: 34 / 570-532

E-mail: info@gyermelyi.hu

Weboldal:www.gyermelyi.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Áldott karácsonyt és sikeres új évet kívánunk minden kedves Partnerünknek és Olvasónknak!

Szimfonikus "koncertshow-ra" készül a Budafoki Dohnányi Zenekar

Hagyományteremtő jelleggel szimfonikus koncertshow-val várja a közönséget a Budafoki Dohnányi Zenekar december 28-án, pénteken a Papp László Sportarénában.

Sting jövőre ismét eljön Budapestre

Sting jövőre ismét eljön a magyar fővárosba. A néhány hete a Hősök terén Shaggyvel közös koncertje után 2019. július 2-án szólóprodukcióval lép színpadra ...

Advent

Karácsonyig számos program várja a látogatókat a Várkert Bazárban, ahol a könnyűzenei koncertek mellett táncszínházi előadást, gyerek programokat, iparművészeti ...

Magyar Sommelier Szövetség szakmai díja

Öt kategóriában ítélte oda Par Excellence szakmai díjait a Magyar Sommelier Szövetség. Díjazták a legjobb magyarországi pincészetet, borkereskedőt, boros ...

A víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Március 22-én, a víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapók című egészestés rajzfilmet, amelynek vetítéseihez számos ismeretterjesztő ...

 
Ez történt a héten

Tornyai János emlékév

Kiállításokkal, kiadványokkal, rendezvényekkel ünneplik Tornyai János születésének 150. évfordulóját Hódmezővásárhelyen.

A magyar kultúra napja

A magyar kultúra hete elnevezésű rendezvénysorozatot tart a nagyváradi Szigligeti Színház, a programsorozat keretében színházfesztivál, operaelőadás lesz, ...

SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál

Huszonkét koreográfiát láthat a közönség a szerdán kezdődő 20. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztiválon, amelynek célja, hogy a kezdő és tapasztalt alkotókat, ...

Megnyílt a Kossuth és Debrecen 1849 című kiállítás

A Szent Korona hiteles másolatát tekintik meg látogatók A másik főváros - Kossuth és Debrecen 1849 című kiállítás megnyitóján a debreceni Déri Múzeumban. ...

Munkácsy-kiállítás nyílik januárban Szolnokon

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából kiállítást rendeznek a festő alkotásaiból január 12-től április 7-ig a Szolnoki Galériában, ahol ...

Mága Zoltán újévi koncertje Budapesten

Mága Zoltán hegedűművész hagyományos újévi koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2019. január 1-jén.

 
 
weather failed, check feed URL