Bock Pince Panzió Étterem
Bock József németajkú apai és anyai ősei a 18. században a török uralom után elnéptelenedett Villány környékén telepedtek le. Az uradalom házhelyet, szántóföldet, igavonó állatot és adómentességet biztosított, melyet a szorgalmas és összetartó németek a szőlőművelésbe fektettek. Bock József elődei immár kilencedik generáció óta foglalkoznak szőlőműveléssel és borkészítéssel.
Boraink
Fehér borok
Olaszrizling
Évjárat: 2008
A siklósi Városi-hegy déli lejtőjén termett szőlőből készült könnyed fehérbor. Világos színintenzitású, halványsárga színű, melynek illatában, ízében keserűmandulára emlékeztető íz világ jelenik meg, amit lágy savgerinc egészít ki.
Hárslevelű
Évjárat: 2008
Őshonos magyar fajta, mely otthonosan érzi magát a villányi borvidéken. A göntéri dűlőben, 40 év feletti tőkéken termett általában túlérett szőlőből, reduktív technológiával készül. Színe közepes intenzitású, szalmasárga árnyalatú. Illatában a hársfavirág jelenik meg, enyhe citrusossággal karöltve, mely ízében is visszaköszön.
Chardonnay
Évjárat: 2008
Világfajta, mely hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. Reduktív technológiával készült, világos színű, szalmasárga árnyalatú fehérbor, zöldalmára emlékeztető illatokkal, mely ízében is tükröződik enyhe vajassággal párosulva.

Chardonnay Barrique
Évjárat: 2008
Az első számú fehér világfajta barrique változata, mely hordós erjesztést követően (battonage) 8 hónapig ugyanazon tölgyfahordóban érlelődik. Aranysárga színű, olajos magvakra emlékeztető, enyhén vaníliás, gyümölcsös illatú, testes fehérbor. Ízében a pörkölt magvak aromái illetve a vajasság jelenik meg, melyet lágy savgerinc kísér.
Rajnai Rizling
Évjárat: 2008
Világfajta, mely rendkívüli adottságokkal rendelkezik, ebből fakadóan sokrétű borok készítésére alkalmas. Reduktív technológiával készül. Világos intenzitású, sárgászöld szín jellemzi; illatában virágokra, gyümölcsökre emlékeztető aromavilág jelenik meg, melyet ízben vidám savak egészítenek ki. Különleges évjáratokban új tölgyfahordós érlelést is alkalmazunk, általában 4-6 hónapig.
Rosé borok

Rosé Cuvée
Évjárat: 2010
Villány mediterrán dűlőiből származó Portugieser, Kékfrankos és Cabernet fajták szűz mustjából irányított erjesztéssel készülő rosé bor. Színére közepes színintenzitás, lazacos, rózsaszín árnyalat jellemző, illatában, ízében a szamóca jelenik meg, melyet kellemes savasság kísér. Palackozás előtt szén-dioxiddal dúsítjuk.
Kékfrankos Rosé
Évjárat: 2010
A 100%-ban kékfrankosból készült bort 8 óra héjon áztatás után engedték le. A színe sötétebb a megszokottnál: cseresznyepiros árnyalatban pompázik. Illatában a kékfrankosra jellemző meggyes, fűszeres jegyek érződnek. A rosé közel 14%-os alkoholtartalma mellett friss, üde, ízgazdag. Hozzáadott szén-dioxidot nem tartalmaz.
Vörösborok
Portugieser
Évjárat: 2010
Villány fő fajtája, erjesztést követően, néhány hónapos ászkolás után kerül palackba. Színe bíborvörös, lilás árnyalattal, savaiban bársonyosság, ízében gyümölcsösség, illatában cseresznye és meggy jelenik meg. Fogyasztását fiatalon ajánljuk. A mindennapok beszélgetős bora.
Kékfrankos
Évjárat: 2008
Hazánk leggyakoribb kékszőlő fajtája, mely Villányban is nagy népszerűségnek örvend. Erjesztést követően, néhány hónapos ászokhordóban történő érlelés után kerül palackba. Közepes intenzitású, bíborvörös színű könnyed vörösbor, melynek ízében, illatában a cigánymeggy kellemes fanyarsággal párosulva jelenik meg.
Bock & Roll
Évjárat: 2008
5 szőlőfajtából készült a vörösbor melyek többségben a burgundi vonalat képviselik. Stílusában könnyed, illatában fűszeres, halványabb színvilággal rendkívüli összetettséggel rendelkezik. Pinot Noir (25%) 6 hónap ászokhordós érlelésen, míg a Syrah (15%) szintén 6 hónapos ám új tölgyfahordós, Kékfrankos (25%), Portugieser (20%) és Cabernet Franc (15%) reduktív érlelésen ment keresztül.
Ermitage
Évjárat: 2008
A pincészet legnépszerűbb bora. A villányi borvidék legszebb dűlőiből származó szőlőfajtákból készült, Cabernet gerincre épülő, Merlot, Pinot Noir, Portugieser, Kékfrankos, Syrah házasítása. Nagy tölgyfahordókban (40%) és használt barrique hordókban (60%) 12hónapig érlelődik. Közepesen sötét intenzitású, gránátvörösbe hajló szín jellemzi, melyhez enyhén fűszeres, piros húsú gyümölcsök illata párosul. Ízében meggyes fanyarság érezhető, enyhe csokoládés lecsengéssel.
Kadarka Selection
Évjárat: 2008
Fekete-hegy dűlő terméséből készített könnyed vörösbor, mely hagyományos erjesztést követően 14 hónapig érlelődött harmadtöltésű tölgyfahordóban. Halvány színintenzitás jellemzi. Ízében, illatában fűszerek, málnára, szamócára emlékeztető aromák fedezhetőek fel.
Merlot
Évjárat: 2007
Világfajta, mely otthonosan érzi magát a villányi borvidéken. Különleges évjáratokban kimagasló minőségű, világszínvonalú borok készítésére alkalmas. Az erjesztést követően, 12 hónapos használt hordóban történő érlelés után kerül palackba. Mély, sötétrubin színe mellé, szederre, fekete ribizlire emlékeztető illatok és ízek párosulnak.
Cabernet Franc
Évjárat: 2008
Világfajta, mely a villányi borvidéken otthonra lelt. Míg a világ más területein a Sauvignon az első számú Cabernet, addig Villányban a Cabernet Franc egyre inkább előtérbe kerül. Erjesztést követően, 12 hónapig használt tölgyfahordóban érlelődik. Sötét intenzitású, mélyvörös színű nagy testű bor. Illatában és ízében rendkívül összetett, melyben a gyümölcsösség harmonikus egységet alkot a hordóból származó aromákkal.
Cabernet Sauvignon
Évjárat: 2008
Világfajta, amely a villányi borvidék dűlőin is a legszebb arcát mutatja. Erjesztést követően, 12 hónapig használt tölgyfahordóban érlelődik. Sötét intenzitású, mélyvörös színű nagy testű bor. Illatában és ízében erdei gyümölcsök fedezhetők fel. Sok éves érlelési potenciállal bír.
Kékfrankos Selection
Évjárat: 2006
Fekete-hegy dűlő hozamkorlátozott (35hl/ha) terméséből készített közepesen testes vörösbor. Acéltartályban történő erjedés után 14 hónapig érlelődött másodtöltésű barrique hordóban. Bíborvörös szín jellemzi. Illatában, ízében meggy, cseresznye fedezhető fel, melyet csokoládés aromák egészítenek ki.
Royal
Évjárat: 2006
Két meghatározó francia borvidék fő fajtái kerültek házasításra. A Cabernet Sauvignon (Bordeaux) gerincre épülő Pinot Noir (Burgundia) házasítást Cabernet Franc és Merlot egészít ki. 22 hónapig új és használt barrique hordókban érlelődik. Sötét intenzitású, gránátba hajló bíborvörös szín jellemzi, illatában, ízében édes fűszerek, túlérett gyümölcsök, csokoládés, vaníliás aromák érezhetőek.
Pinot Noir
Évjárat: 2006
Világfajta, mely a villányi borvidék egyik kedvelt fajtája. Népszerűségét eleganciájának és rendkívüli aromavilágának köszönheti. 14 hónapig használt, barrique hordóban érlelődik. Halvány intenzitású, cseresznyepiros szín jellemzi, melyet csipkebogyó és ribizli illata kísér. Ízében gyümölcsösséget érezhetünk, lecsengésében pedig a csokoládé aromáit.
Syrah
Évjárat: 2007
Bocor dűlőből származó, hozamkorlátozás mellet termett különleges fajta. Szelekciós borcsalád részét képezi, az erjesztést követően új tölgyfahordóban 18 hónapig érlelődött. Feketébe hajló, gránátvörös szín jellemzi, aromavilágában édes fűszerek, túlérett gyümölcsök, menta érezhető, melyet az új hordós érlelésből származó csokoládés, vaníliás jegyek kísérnek.
Bock Cuvée
Évjárat: 2006
A pince zászlós bora, mely egy bordeaux-i típusú házasítás: Cabernet Sauvignon (60%), Cabernet Franc (30%) és Merlot (10%). 24 hónapig új, kisméretű tölgyfahordóban, majd a hordós érlelést követően legalább 3 évig palackban fejlődik. Mély, sötét intenzitású, bíborba hajló sötétvörös színárnyalat jellemzi. Bársonyos, nagy testű bor, illatában érett cseresznye, dohány érezhető, ízében a túlérett gyümölcsök mellett a csokoládé és a vanília jelenik meg.
Cabernet Sauvignon Jammertál Selection
Évjárat: 2006
Jammertál dűlőből származó, erős hozamkorlátozás mellett termett Cabernet Sauvignon, mely csak kimagasló évjáratokban készül. Erjedést követően 24 hónapig új barrique hordóban érlelődött. Sötét intenzitású, gránátba hajló sötétvörös szín jellemzi. Illatában erdei gyümölcsök, túlérett gyümölcsös aromák, dohány és tejcsokoládé jelenik meg. Ízében a gyümölcsök mellett a csokoládé a meghatározó.
Cabernet Franc Fekete-hegy Selection
Évjárat: 2006
Fekete-hegy dűlőből származó, erős hozamkorlátozás mellett termett Cabernet Franc, mely csak kimagasló évjáratokban készül. Erjedést követően 24 hónapig új barrique hordóban érlelődött. Gránátvörös színű telt bor. Illatában érett cseresznye, szeder jelenik meg aszalt gyümölcsös aromák kíséretében. Ízében a gyümölcsök mellett csokoládé, dohány fedezhető fel.
Libra
Évjárat: 2006
Villányi Ördögárok (Cabernet Franc 50%), Jammertal (Cabernet Sauvignon 25%), Fekete-hegy (Merlot 25%) dűlőkből származó szőlők leveinek házasítása, mely 24 hónapot pihent francia és magyar tölgyfahordókban. Nagy testű, koncentrált bor, mely rendkívüli aroma gazdagsággal és íz mélységgel rendelkezik. Mély intenzitás, feketébe hajló szín jellemzi, melyben a túlérett gyümölcsök mellett, dohány és tejcsokoládé jelenik meg. Ízében az aszalt gyümölcsök mellett a csokoládé a meghatározó.
Capella
Évjárat: 2006
A pincészet nagy válogatása, mely csak kiemelkedő évjáratokban készül. Fekete-hegyről szelektált Cabernet Franc (60%), a Jammertál dűlőről szelektált Cabernet Sauvignon (30%) és Merlot (10%) házasítása, mely, 24 hónapig új tölgyfahordókban érlelődik. Nagy testű, koncentrált bor, mely rendkívüli aroma gazdagsággal és íz mélységgel rendelkezik. Mély intenzitás, feketébe hajló szín jellemzi, melyben a túlérett gyümölcsök mellett, dohány és tejcsokoládé jelenik meg. Ízében az aszalt gyümölcsök mellett a csokoládé a meghatározó.
Magnifico
Évjárat: 2006
Villány legszebb dűlőiből válogatott, kizárólag Merlot fajtából készülő különleges minőségű bor, mellyel csak kiemelkedő évjáratokban találkozhatunk. Különlegességét a borász a névvel is hangsúlyozni kívánta, hiszen Il Magnifico Lorenzo Medici-ről nevezte el (a latin magnifico magyar megfelelője nagyszerű, csodálatos). A szőlőnek és a belőle készülő bornak olyan rendkív üli elvárásoknak kell megfelelnie, mint az egyedi íz világ és komplexitás. 24 hónapig új barrique hordóban érlelődik. Megjelenése és mély sötét színe magában foglalja az évjárat és a terroir minden szépségét. Túláradó íze és aromája a tejcsokoládé, a rumos meggy, az aszalt szilva és a dohány felé hajlik.
Pincéink
Barrique pince
A vállalkozás növekedésével arányosan egyre nagyobb lett az igény a feldolgozó fejlesztésére, illetve a tároló kapacitás növelésére. 1994-ben kezdődött el, majd 3 ütemben (1994-1996, 1998-1999, 2002-2003) zajlott le a jelenlegi barrique pince építése. A barrique pince 2 szintes, így feldolgozóként és pinceként is funkcionál. 2008-2009-ben újabb beruházásra került sor, melynek során a bor feldolgozására és tárolására egy nagyobb „terempince” épült. Bővült a tárolási kapacitás, összesen 1300 barrique hordó, valamint 1600 hl tárolására alkalmas acéltartály áll rendelkezésre.
Jammertáli pince
A Jammertáli pince 1850 óta áll a Bock család tulajdonában, melyet 1946-ban elvettek tőlük, majd 1958-ban Bock Antal visszavásárolta. A pincét az 1970-es években kezdték el mélyíteni. A feldolgozás egészen 1994-ig itt történt, majd a vállalkozás növekedtével egy új feldolgozó megépítésére került sor. A pince jelenleg 400 hl bor tárolására alkalmas, de ma már a különleges borok pihennek itt. 1981-ig visszamenőleg különböző évjáratú muzeális borkülönlegességek találhatóak itt kis tételben.
PANZIÓ/ÉTTEREM
Családunk több évtizedes borászati munkássága mellett több mint 20 éve aktív részese és alakítója a villányi borturizmusnak, vendéglátásnak. Panziónk 1996-ban nyitotta meg kapuit, mely egyaránt felüdülést nyújt családok, magánszemélyek, valamint a borkultúra rajongói számára. A fejlődő borturizmusnak köszönhetően folyamatos bővítésbe és fejlesztésbe kezdtünk. A panziót a 2009-es évben felújítottuk, így mára 22 szobával, 48 férőhellyel, szivarteremmel, mediterrán terasszal és egy újonnan felújított wellness részleggel várjuk kedves vendégeinket. A szobák tágasak, berendezésükben pedig követik az eddig megszokott egyszerű és kényelmes stílust. Vendégházunk 4 szobás, 11 fő elszállásolására alkalmasan várja a pihenni vágyókat.
Elérhetőségek
Bock Borászat Kft. / Bock Pince Kft.
H-7773 Villány, Batthyány utca 15.
Telefon: +36 72 492 919
+36 30 997 5600
Telefax: + 36 72 592 010
Web: www.bock.hu
WebShop: www.shop.bock.hu
E-mail: bock@bock.hu