Kávéházak éjszakája

Harminc helyszín és mintegy száz kulturális program várja a kávéházi kultúra kedvelőit május 17-én Budapesten, az idei Kávéházak éjszakája programjain.

Bővebben...
 

Húsvét a Skanzenben Szentendre 2019.04.21-04.22.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Készenlét Zrt.

Dátum: 2019.01.09. szerda
 
 
 
 

A 100%-osan magyar tulajdonban lévő vállalatunk jogelődjét, a pápai központtal működő Készenlét Kft-t 1990. október 1-én alapították. Az alapító tagok és a szakmai gárda a több mint 40 éve alapított Taurina vállalat oszlopos tagjaiként szerezték meg a megfelelő szaktudást, mely később alapjául szolgálhatott a saját vállalat megalapításához. Az alapításkor kitűzendő célok megfogalmazásában segítettek a tulajdonosok mezőgazdasági nagyüzemek vezetése során megszerzett tapasztalatai is.
A Készenlét Kft. tevékenysége a múltból fakadóan az állattenyésztési technológiák kereskedelmére és szervizére alapozódott. A megfelelő háttér biztosíték volt a folyamatos fejlődésre, melyet jól példázott az, hogy 1995-ben vállalatunk részvénytársasággá alakult, megteremtve ezzel a nagyobb lendületű fejlődés lehetőségét.

A kezdetek technológiáját partnereink egyre szaporodó megkeresése révén is bővíteni kellett, így a stabil technológiák, mint pl. a komplett fejés,- és hűtéstechnikai berendezések mellett palettánkat bővítettük mobil gépekkel is.Felismerve már akkor a takarmányozás minőségének és a megfelelő TMR használatának fontosságát, az olasz Faresin takamánykeverő-kiosztó kocsik forgalmazása mellett döntöttük. Az azóta elért piacvezető pozíciónk is visszaigazolta választásunk helyességét.


A mobil technológiák sorát a teleszkópos rakodógépek, valamint a trágyakezelés gépei folytatták. A gazdaságok szűkülő lehetőségeik miatt a munkaerő költség csökkentésének és az anyagmozgatás egyre növekvő igényének megfelelően próbáltunk a fenti kihívásoknak megfelelni.


Úgy gondoljuk, hogy a mezőgazdasági technológiák működését csak a megfelelő felszereltségű és képesítésű szakszerviz biztosíthatja megnyugtatóan, ezért mára a szükséges gyári oktatások mellett megfelelő műszerezettségű szervizautók is garantálják a színvonalas szervizszolgáltatást.
A mezőgazdaságban végbement folyamatok miatt 1998-tól megkezdtük a növénytermesztési technológiák nagy,- és kiskereskedelmét, mely azóta már teljes egészében kiteljesedett, és komplett technológiai sorral állunk meglévő és jövendő partnereink rendelkezésére.Úgy gondoljuk, hogy mind a növénytermesztés, mind pedig az állattenyésztés kiugrási lehetősége a jövőben a bioenergetikai beruházásokban rejlik, ezáltal az egyébként alapvető fontosságú mezőgazdaság ezáltal végképp prioritást kell élvezzen kormány és Uniós szinten is.


A fenti elmélet alapján már idejekorán, 2001-ben elindítottuk a bioenergetikai üzletágunkat. Az elmúlt időszak messzemenően elegendő volt ahhoz, hogy a beruházási nehézségeket átlátva megfelelőképpen készítsük elő a biztonságos üzemelés érdekében a beruházási feltételeket.
Sikereink első letéteményese a 2007-ben megvalósuló biogáz üzem létesítése a Magyar Cukor Zrt-nél, mely Európa legnagyobb Biogáz üzeme.
A jól működő referencia elég volt ahhoz, hogy ma már számtalan előkészített és építés alatt lévő Biogáz üzem legyen Magyarországon a Készenlét Zrt. gondozásában.
A biogáz üzemek mellett Bioetanol és Biodiesel üzemek tervezését és komplett kivitelezését is vállaljuk.A nagyobb volumenű beruházások megindulásával párhuzamosan indítottuk el építészeti üzletágunkat, annak érdekében, hogy a beruházás lebonyolítása zökkenőmentes legyen.
Ezzel párhuzamosan több referenciát valósítottunk meg a mezőgazdasági környezetvédelmi beruházások esetén is, mára csak szervestrágya-tárolók vonatkozásában több mint 15 referencia gazdaságunk van.


A tevékenységünk úgy tartjuk, csak akkor fejlődhet megnyugtatóan, ha velük párhuzamosan fejlődnek az üzletágak működését biztosító feltételek is. Ennek megfelelően mára az egész országot behálózó kereskedelmi, értékesítési tevékenység mellett a több mint 20 tehergépkocsit magában foglaló saját flottánk biztosítja partnereink gyors kiszolgálását. A frissen beszerzett gépkocsi flottánk mindegyik tagja megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is.


Az információáramlás gyors meglétét biztosítja a vidéki és a központi egységek közötti saját internet kapcsolat, de mindezek mellett 2009 januárjától beindított, a honlapunkon elindult webshop is segíti tevékenységünket.


A Készenlét Zrt. mindezeken felül számos szövetség tagja, szakmai tudását felhasználva közvetlenül járul hozzá a mezőgazdaság alakításához.


Nem álltunk meg Magyarország határainál, és mára három másik országban, Romániában, Ukrajnában és Szerbiában működő leányvállalataink a magyarországi hátteret felhasználva dolgoznak a kinti partnerek tevékenységének modernizálásban.

A Készenlét Zrt. által forgalmozott növénytermesztési technológiák:

A már 10 évre visszatekintő üzletág az elmúlt időszakban hatalmas fejlődésen ment keresztül, mely a termékpaletta kiteljesedésén felül a 2008. évben az azt megelőző évhez képest, több mint 500%-os növekedés is jelez.

Palettánkat úgy alakítottuk ki, hogy azok kiváló ár/érték aránnyal rendelkezzenek, és azok a kötelező karbantartás mellett a lehető legkevesebb szervizt igényeljék.

Úgy gondoljuk, hogy elgondolásunkat hűen tükrözik gépsoraink, és az alábbi termékek ezt az Ön gazdaságában is bizonyítani fogják:

* DEUTZ-FAHR traktorok

* SAMPO ROSENLEW arató,- cséplő kombájnok

* FARESIN HANDLERS teleszkópos rakodógépek

* LOCUST univerzális homlokrakodók

* TONUTTI rendkezelők és fűkaszák

* WOLAGRI bálázók, bálacsomagolók és bálaszeletelők

* SMS bálagyűjtő,- és szállító pótkocsik

* SMS rövid és nehéz tárcsák, kultivátorok, lazítók és kompaktorok széles választéka

* VOGEL NOOT ekék és egyéb talajművelők, vetőgépek

 
 

* VOGEL NOOT szárzúzók

* VOGEL NOOT permetezők, vegyszerezők

* MATERMACC kukorica,- gabonavetőgépek

* ALPEGO szárzúzók, forgóboronák, talajmarók

* AGREX műtrágyaszórók

* JEANTIL pótkocsik 8-24 tonna terhelhetőség között

* LOCHMANN kisebb kapacitású szállító eszközök

* APV zöldtrágyaszóró egységek

 
 

* INDUSTRIEHOF alkatrészek rendkívül széles választéka növénytermesztési gépekhez

ÁLLATTENYÉSZTÉSI GÉP ÉS TECHNOLÓGIA KERESKEDELMI ÜZLETÁG:

A Készenlét Zrt. szakmai gárdájának tapasztalata nagy múltra tekint vissza az állattenyésztési technológiák kereskedelmét, azok gazdaságokba történő adaptálását és azok szerviz és alkatrészellátását illetően.

Tevékenységünket kezdetben főként a fejés,- és hűtéstechnológia kereskedelme és karbantartása jellemezte, mára részben a piac adta lehetőségek miatt, részben pedig a szakmai elhivatottságunk miatt is kiteljesítettük tevékenységünket, és üzletágunk fő célja a szarvasmarha telepek minél teljesebb kiszolgálása, mind technológiák, mind pedig szakmai tanácsadás tekintetében.

A fentiek alapján a következő módon alakítottuk ki termékpalettánkat:

* ROTA GUIDO könnyűfém szerkezetes istállók és belső istállótechnológia

* ROTA GUIDO szerves,- és hígtrágya kezelő rendszerek, szeparátorok

* ROTA GUIDO biogáz üzemek kimondottan agrárvállalkozások számára

* DAIRY MASTER fejés,- és hűtéstechnológia

* FARESIN önjáró ás vontatott takarmánykeverő-kiosztó kocsik

* FARESIN HANDLERS teleszkópos rakodógépek a mezőgazdaság és építőipar számára

* JEANTIL bálabontók, almolók

* JEANTIL hígtrágya szippantó kocsik, kapás és tárcsás injektálók valamint csőfüggönyös kijuttatás

* JEANTIL szervestrágya-szórók

* LOCHMANN hígtrágya szippantók kisebb gazdaságok számára

* LOCHMANN szervestrágya-szórók kisebb gazdaságok számára

* CLIMAIR50 lucernabála szárító egységek

* HYPRED tisztító,- és fertőtlenítőszerek, tőgyfertőtlenítők, bendőpuffer

* AGROMILK fejéstechnikai alkatrészek és gumiáruk rendkívül széles választéka

* LACME francia villanypásztor rendszerek

 
 

Borászat

A Készenlét Zrt. egy látszólag az alaptevékenységébe tartozó mezőgazdasági vállalkozóktól távolabb eső üzletágat indított be 1999-ben, azonban itt is számos kapcsolódási pont van a cég alaptevékenységével.

Vállalatunk a hivatalos magyarországi képviselője a horvát Letina D.o.o-nak, mely rendkívül széles skálán gyárt rozsdamentes bortartályokat.

Kezdve a legkisebb 50 literes paraffinolajos tartályoktól a 40.000 literes bortárolókig számos terméket ölel fel a horvát cég termékpalettája, számos különlegesség, és egyedi termék mellett. A speciális termékek sorát alkotják például egyedi gyártású, speciális tárolóedények, fogadógaratok, borszállításra alkalmas termékek, vagy a méz, pálinka és tej tárolására alkalmas rozsdamentes tartályok.

A Letina cég segítségével a hagyományosan nagy értékű és darabszámú raktárkészletünkön túl partnereink speciális igényeit is ki tudjuk elégíteni.

A Készenlét Zrt. ellátja az Enoveneta gyár képviseletét is, melynek termékeivel gyakorlatilag a teljes pincészeti technológiai sorral rendelkezésére állunk partnereinknek.

Az olasz gyártó a következő termékekre specializálta termelését:

- Pneumatikus prések

- Nagyobb teljesítményű zúzó-bogyózók

- Fogadógaratok

- Szállítóegységek

- Szivattyúk és hűtéstechnikai berendezések

Bioenergetika

A Készenlét Zrt. 2001-ben indította a bioenergetikai üzletágat, kezdetekben elsősorban a biogáz üzemekre fókuszálva. A célunk az volt, hogy a mögöttünk álló tapasztalat, valamint a beszállítókon keresztül megfelelő technológiai háttér segítségével a legbiztosabb megoldást nyújtsuk partnereink részére.

Könnyen felismerhető az a tény, hogy a mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket, tartalékokat a leghatékonyabban bioenergetikai beruházások révén lehet kiaknázni, arra való tekintettel, hogy a folyamatosan nyomott tej átvételi árak, valamint a hektikusan mozgó terményárak és az ebből fakadó kiszámíthatatlanság mellett a képződő trágya, valamint a bioüzemanyag miatt biztosíthatja a termelők és a gazdaságok számára a biztos bevételt, ezáltal nyereségessé téve saját vállalkozásukat.

Nem beszélve mindezen tények mellett arról, hogy a világ energiatartalékai folyamatosan és vészesen fogynak, így a természetesen képződő alapanyagokból a mezőgazdaságban lelhetőek fel legnagyobb mértékben a jövő energiaellátásának hulladék-alapanyagai.

Cégünk idejében ismerte fel a fenti tényt, és kezdte el a felkészülést a jövőben várható beruházásokra.

Mára a sok éves előkészítő munkának köszönhetően a biogáz szempontjából két megoldást kínálunk partnereinknek. Az egyik a hagyományos, ún. első generációs biogáz üzem, a másik pedig egy ún. második generációs biogáz üzem, mely egy „sejtrobbantásos eljárás” révén teszi közel 20%-kal hatékonyabbá a megvalósítandó üzemeket, egyéb más előnyöket is kínálva.

A biogáz üzemeket kiegészítve, egy konzorcium tagjaként a Készenlét Zrt. képes bioetanol és biodízel üzemek létrehozására is, azokat külön egységként, valamint - e nagy volumenű beruházásokat még hatékonyabbá téve -, akár mindhármat egyszerre, úgy hogy azok szimbiózisszerű módon használják ki egymás előnyét.

A bioenergetikai beruházások során talán legfontosabb kérdés a finanszírozás, mivel ma támogatás, és hitelek nélkül szinte megvalósíthatatlanok, még a kedvező megtérülések ellenére is. Talán e legnehezebbnek bizonyuló feladatot is sikerült megoldani, és külföldi érdekeltségeken keresztül a Készenlét Zrt. tud nyújtani alternatívát a beruházások finanszírozásra is.

Fontos területként kezeljük az energiaracionálizás kérdését is. Kapcsolódva az előző gondolatokhoz, megoldást kínálunk meglévő, „energiafaló” berendezések, rendszerek korszerűsítésére előnyös, egyedi finanszírozási lehetőséggel. Mérnöki és pénzügyi háttér biztosítása érdekében konzorciális jelleggel biztosítjuk magyarországi képviseletét az ausztriai Central Danube Kft.-nek, aki fejlesztési intézményként funkcionál. Kiemelten az Európai Unióhoz újonnan csatlakozott országok – köztük Magyarország – állami szerveinek, intézményeinek igényeit vizsgáljuk, értékeljük finanszírozási és megvalósíthatósági szempontból. A megvalósuláshoz pénzügyi fedezetet a konzorcium biztosít, törlesztés a megtakarítás megegyezés szerinti részéből történik.

Hűtéstechnika

 
 

Cégünk megalakulása óta a vezetőség elsődleges célja az volt, hogy egy több lábon álló, szilárd alapokkal rendelkező vállalkozást hozzon létre, mely kiszolgálja az ipar, a kereskedelem és a mindennapok igényeit. A társaság születésekor az egyik fő ágazati tevékenység a hűtéstechnikai üzletág volt, mely a mai napig fontos szerepet tölt be a cég működésében. Mára gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy kevés kivétellel ugyan, de a hűtéstechnológia minden területére bedolgoztuk magunkat, legyen az légkondicionálás, borászati, ipari vagy kereskedelmi, illetve egyéb technológiai hűtés. Ügyfeleink szolgálatában állunk a szakmai tanácsadáson túl, pályázati ügyvitellel, komplett tervezési, kivitelezési és szerviz tevékenységgel. Ez az üzletág bővülő szervízhálózattal, folyamatosan képzett szakembereinkkel a nap 24 órájában készen áll, hogy partnereink elvárásainak megfeleljen…

Elérhetőségek

Cégünk székhelye:

8500 Pápa, Mozsár u. 14.

Tel.: 89/510-180, Fax: 89/510-199

Mobil: 30/385-75-84; 30/747-15-29

Levelezési cím: 8501 Pápa, Pf.: 230

Raktár, műhely:

8500 Pápa, Teveli u. 1.

Tel./Fax: 89/313-508,

Mobil: 30/640-88-39; 30/224-00-55

 
Kapcsolódó linkek
Kapcsolódó cikkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Máté Bence békás fotója nyert a World Press Photo természetfotó kategóriájában

Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója nyert az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában - jelentették be csütörtökön ...

Felvidék Fesztivál

Felvidék Fesztivált rendeznek csütörtöktől a Magyarság Házában. A gömöri régió bemutatására fókuszáló, vasárnapig tartó rendezvényen színházi, zenei és ...

Szakmák Éjszakája

A szakképzési lehetőségekre szeretnék felhívni a figyelmet a pénteken megrendezendő Szakmák Éjszakáján.

Európa Játékok

Június 21-én kezdődik Minszkben a II. Európa Játékok, amelyen 15 sportág 199 versenyszámában hirdetnek győztest. Magyarország várhatóan közel 130 sportolót ...

Csaknem 550 evezőst várnak a budapesti évadnyitóra

Több mint 60 csapatban csaknem 550 evezős méri össze tudását a Budapest Kupa Regattán, amelyet szombaton kilencedik alkalommal rendeznek meg az évadnyitónak ...

Gemenci faóriásokhoz indul túra a hétvégén

A gemenci erdőben megbújó, idős faóriásokat fedezhetik fel a természetbarátok a Gemenc Zrt. hétvégi túráján.

 
Ez történt a héten

Húsvéti forgatag a Szennai Skanzenben

Húsvéti forgatag várja az érdeklődőket április 19. és 22. között a Szennai Skanzenben.

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Életre kelnek a húsvéti hagyományok, változatos programok várják a látogatókat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban \"rügyfakasztó vasárnap\" ...

Húsvéti programok a diósgyőri várban

Húsvéti locsolkodás, tojásfestés és tojáspatkolás, muzsika, népi játékok várják mindazokat, akik a húsvéti ünnepeket alatt a diósgyőri várba látogatnak.

Vivicittá

Minden eddiginél többen, 31 293-an neveztek idén a kétnapos 34. Telekom Vivicittá városvédő futófesztiválra, amelynek fő számát, a 21 kilométeres félmaratont ...

Olasz Napok Várpalotán

Negyedik alkalommal rendezik meg az Olasz Napokat hétvégén a Veszprém megyei Várpalotán, a programokat olasz autó- és motorkiállítás is színesíti.

A költészet napja

Kortárs versek és novellák által inspirált képzőművészeti alkotásokból nyílt kiállítás a Magyar Írószövetség fővárosi székházában szerdán.

 
 
weather failed, check feed URL