Kávéházak éjszakája

Harminc helyszín és mintegy száz kulturális program várja a kávéházi kultúra kedvelőit május 17-én Budapesten, az idei Kávéházak éjszakája programjain.

Bővebben...
 

Húsvét a Skanzenben Szentendre 2019.04.21-04.22.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Molnár Vadászati Kft.

Dátum: 2019.01.28. hétfő
 
 
 
 

Rólunk:

Egy régi barát gondolatai

Molnár Beáta, ez egy olyan név, amely kezeskedik a sikerért.

Egy jó barátom, aki azóta már sajnos sok éve az örök vadászmezőkre költözött, egyszer ezekkel a szavakkal válaszolt arra a javaslatomra, hogy menjünk el együtt külföldre vadászni: \"Mit akarsz te? Nálunk\" - és ezzel Bajorországra és Ausztriára, különösen azonban az ő szűkebb hazájára, Berchtesgadenre gondolt, ahol az asszonyok olyan szépek (ehhez igazán értett), a bor olyan istenien ízlik (ezen valószínűleg a Duna mentén érlelődő nemes nedűt értette) és az őzbakok olyan kiválóak, hogy egyáltalán nem kell külföldre menni vadászni!

Neki, a sikeres orvosnak tényleg nem volt gond, hogy a legjobb vadászterületeken vadásszon, a villája falain meg lehetett nézni az őztrófeákat.

Miért kellene neki távolra menni? Hisz minden jó olyan közel van hozzá?

Talán mégis hűtlen lett volna ehhez az alapelvéhez, ha egyszer is valóban átélte volna Magyarországot, Pannónia rónáit a maga sokszínű vadászlehetőségeivel. És ha ismerte volna Molnár Beátát, ezt a csinos és a kifogástalan üzletasszonyt, akkor biztosan megtapasztalta volna, mit is jelent a női báj magyarul. Én már jó ideje ismerem őt, a segítségével sok felejthetetlen vadászaton vehettem részt Magyarországon. Mindenkit elvarázsol a vidám természetével, a különös tetterővel és azzal a képességével, hogy a felmerülő problémákat ügyesen, gyorsan megoldja.

A legtöbb vadászat ebben a Duna-menti országban számomra ünneppé vált. És ha az általa kísért vadászok talán okkal nem voltak valamivel elégedettek, akkor az biztosan nem rajta múlott, hanem a megbízóin vagy azokon a véletleneken, amelyek a világon mindenütt együtt járnak a vadászattal. A vadászturizmusban szerzett hatalmas tapasztalata miatt kézenfekvő dolog volt az, hogy a férjével együtt önállósodnak és létrehozzák azt a vadászirodát, amely a nevét viseli. Habár mostanában magától értetődően sokat kell törődnie a férjével és az édes kis egyéves lányával, a tapasztalata, a szorgalma, valamint Magyarország legjobb vadászterületeivel való jó kapcsolatai garantálják, hogy Molnár Beáta üzletasszony továbbra is sikeres lesz, és az új iroda \"Kicsi, de mégis óriási\" mottója szerint - sok vadásznak, szervez majd élményekben bővelkedő vadászatokat, és a régi barátokhoz újabbak csatlakoznak.

(Günter R. Daghofer, vadászíró és vadász, aki negyven éve vadászik Magyarországon)

Magyarországi vadászatok

Vadásszon itthon velünk!

Vadászati ajánlat őzbakra

 
 

A magyarországi őzbak egy olyan négylábú \"Unicum\", amely az egész világon ismertté tette hazánkat. Egyre több vendég érkezik tengerentúlról is, hogy egy-egy trófeát magáénak tudhasson.

Az ország összes vadászható területén fellelhető vad trófeanagysága eltérő, attól függően, hogy hol él. A Dunántúlon általában jó, illetve közepes az átlagos trófeák súlya (250-400 gr), de itt is előfordul kapitális, 500 gr feletti példány. A legnagyobb kuriózumok Szolnok, Békés, Hajdú és Szabolcs megyében esnek terítékre, ahol az állomány nagysága is többszöröse a dunántúliénak. Ezekben a megyékben, ha a téli időjárás is kedvezően alakul, évente több őzbak is puskacsőre kerül 500, és nem ritkán 600 gr feletti súllyal.

Vadászati ajánlat gímbikára

Az ország legjelentősebb nagyvadja, hazánk erdeinek koronás királya vadászok ezreit vonzza minden évben Magyarországra. A régi visszatérők nem tudnak szabadulni az őszi erdő varázsától, az ifjú kezdők pedig szívesen erednek a legendás történetek nyomába.

Vadászati ajánlat dámbikára

 
 

Az Európában valaha őshonos, majd kipusztult (jégkorszak!) és újra telepített vadfaj nagyon jól alkalmazkodott hazánk klímájához, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a világranglista első és második helyét elfoglaló gúthi dámbikák trófeái.

Vadászati ajánlat muflonra

Ez egy "betelepült" vad, amely Korzikán és Szardínián őshonos. A hazai vadászható fajok palettáját színesíti a XIX századtól, amikor Nyitra felől el kezdett hazánkban is terjeszkedni. Nagyon jól alkalmazkodott a klímánkhoz, előfordulását az éghajlat mellett a domborzati viszonyok is befolyásolják.

Vadászati ajánlat vaddisznóra

A Magyarországon előforduló vaddisznók átlagosan nagyobb súlyúak, mint a többi Európában megtalálható vaddisznófaj. Az ország egész területén megtalálható, még az Alföldi sík vidéket is nagyon jól belakta, itt az árterek és mocsarak rendszeres lakója. Ma már erdeink legnagyobb létszámú csülkös vadja

Apróvad-vadászat Magyarországon

A magyarországi vadászati évadot szinte teljesen lefedi az országban vadászható apróvad-fajok vadászati lehetőségeinek tárháza. A vadászati évad március 1-jétől a következő év február 28-ig tart.

Szalonka

A szezon kezdetét a szalonkavadászat jelenti, ezt a vadfajt március 1-jétől április 10-ig, reggeli és esti húzáson lehet terítékre hozni. A hosszú tél után a vadászember nagy várakozással és mindig nagy örömmel indul az erdőbe, hogy belekóstoljon az első melegebb tavaszi fuvallatokba, amellyel hazánkba érkeznek az erdő télbúcsúztató hírnökei. Hazánkban az erdei szalonka lőhető, és ez a vadfaj is csak korlátozottan: húzásonként 4-4 madár ejthető el vadászonként. Mindig nagy izgalommal hallgatjuk, lessük az erdő minden rezdülését, hátha meghalljuk ennek a titokzatos, hosszú csőrű madárnak a jellegzetes korrogó, cippogó hangját. Sok esetben csak egy villanást látunk a hajnali derengésben vagy az esti szürkületben, esélyt sem kapva arra, hogy a puskánkat felemelhessük. De ha siker koronázza várakozásunkat, és terítékre hozunk egy madarat, semmihez sem foghatóérzés kerít minket, vadászokat, hatalmába.A szezon első madarát kalap megemelve illik köszönteni, újra érkezésük örömére, s hosszú útjukhoz jó utat kívánva.

Vadkacsa

 
 

Az új vadászati törvény értelmében szeptember 1-jétől január 31-ig lőhető hazánkban a vadkacsa.

A nevelt kacsákat is általában ettől az időponttól kezdjük vadászni, noha rájuk semmilyen tilalmi időszak, korlátozás nem vonatkozik, egész évben vadászhatók.

Fácán

Az apróvad-vadászatban a legfontosabb vadfaj a vadászati bevételek és a teríték nagysága szempontjából a fácán.

A fácánvadászat október 1-jétől január 31-ig tart.

Mezei nyúl

A mezei nyúl (október 1. - január 20.) egész Európában elterjedt, kivéve az állandóan hóval borított vidékeket. Magyarországon mindenütt előfordul, de a nagyvadas területeken a számuk minimális, az igazi otthona az Alföld.

Vadliba

Az apróvad vadászati idénye a vadliba (október 1. - január 31.) vadászatával zárul.

Külföldi vadászatok:

Vadászatok, fotószafarik, turistaprogramok

Európai vadászatok

* Anglia

mutyák szarvas, víziőz, őzbak, dámszarvas

* Ausztria

nyírfajd, zerge, mormota

* Csehország

muflon, szikaszarvas, vaddisznó

* Finnország

jávorszarvas, fajd, medve, apróvad és horgászat

* Magyarország

őz, gím, dám, muflon, vaddisznó, apróvad

* Oroszország

nyírfajd, siketfajd

* Románia

barnamedve, vadmacska, hiúz, farkas, vaddisznó, zerge, gímszarvas

* Spanyolország

kőszáli, Beceite kőszáli kecske, Dél-keleti spanyol kőszáli kecske, Gredos kőszáli kecske, Rondai kőszáli kecske, vörös fogoly

* Szerbia

fürj, zerge

* Törökország

bezoár kőszáli kecske, bezoár zerge, vaddisznó, konya sheep, farkas

Afrikai vadászatok

 
 

* Namíbia

* Dél-Afrika - Carlo Engelbrecht szafari

* Dél-Afrika

* Tanzánia

* Botszvana

* Kamerun

* Mozambik

* Zambia

* Zimbabve

Ázsiai vadászatok

* Azerbajdzsán - Dagesztán túra

* Csukotka

jávorszarvas, medve, karibu, szibériai havasi juh

* Kamcsatka

barna medve

* Kazahsztán

* Kirgizisztán

szibériai kőszáli kecske, Marco Polo juh, szibériai őzbak

* Magas-Altáj Köztársaság - Oroszország

szibériai őzbak, szibériai kőszáli bak, szibériai havasi juh, maral bika, Isubr szarvas, hiúz és szibériai farkas

Amerikai vadászatok

* Alaszka

óriás jávorszarvas, barnamedve

* Kanada - Alberta

f eketemedve, farkas, hiúz, rozsomák, jávor - fehérfarkú szarvas

* Új- Mexikó

pronghorn, vadpulyka, fehérfarkú szarvas, új-mexikói wapiti

Ausztrál és Új-zélandi vadászatok

* Ausztrália

vízibivaly, vadkan

* Új-Zéland

tahr, zerge, gímszarvas, dámszarvas, wapiti, kenguru, újzélandi maral, szika-, szambárszarvas

Sarkköri vadászatok

* Grönland

pézsmatulok, sarki róka, hófajd, havasi nyúl

Elérhetőségek:

Molnár Vadászati Kft.

Címünk: H-8640 Fonyód, Baross G. u. 16.

bea.molnar@molnarjagd.hu • mobil: +36 30-300 7746

tivadar.gabor@molnarjagd.hu • mobil: +36 30-995 0239

Tel: +36 85-560 128 • Fax: +36 85-560 129

Honlap: www.molnarjagd.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Máté Bence békás fotója nyert a World Press Photo természetfotó kategóriájában

Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója nyert az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában - jelentették be csütörtökön ...

Felvidék Fesztivál

Felvidék Fesztivált rendeznek csütörtöktől a Magyarság Házában. A gömöri régió bemutatására fókuszáló, vasárnapig tartó rendezvényen színházi, zenei és ...

Szakmák Éjszakája

A szakképzési lehetőségekre szeretnék felhívni a figyelmet a pénteken megrendezendő Szakmák Éjszakáján.

Európa Játékok

Június 21-én kezdődik Minszkben a II. Európa Játékok, amelyen 15 sportág 199 versenyszámában hirdetnek győztest. Magyarország várhatóan közel 130 sportolót ...

Csaknem 550 evezőst várnak a budapesti évadnyitóra

Több mint 60 csapatban csaknem 550 evezős méri össze tudását a Budapest Kupa Regattán, amelyet szombaton kilencedik alkalommal rendeznek meg az évadnyitónak ...

Gemenci faóriásokhoz indul túra a hétvégén

A gemenci erdőben megbújó, idős faóriásokat fedezhetik fel a természetbarátok a Gemenc Zrt. hétvégi túráján.

 
Ez történt a héten

Húsvéti forgatag a Szennai Skanzenben

Húsvéti forgatag várja az érdeklődőket április 19. és 22. között a Szennai Skanzenben.

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Életre kelnek a húsvéti hagyományok, változatos programok várják a látogatókat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban \"rügyfakasztó vasárnap\" ...

Húsvéti programok a diósgyőri várban

Húsvéti locsolkodás, tojásfestés és tojáspatkolás, muzsika, népi játékok várják mindazokat, akik a húsvéti ünnepeket alatt a diósgyőri várba látogatnak.

Vivicittá

Minden eddiginél többen, 31 293-an neveztek idén a kétnapos 34. Telekom Vivicittá városvédő futófesztiválra, amelynek fő számát, a 21 kilométeres félmaratont ...

Olasz Napok Várpalotán

Negyedik alkalommal rendezik meg az Olasz Napokat hétvégén a Veszprém megyei Várpalotán, a programokat olasz autó- és motorkiállítás is színesíti.

A költészet napja

Kortárs versek és novellák által inspirált képzőművészeti alkotásokból nyílt kiállítás a Magyar Írószövetség fővárosi székházában szerdán.

 
 
weather failed, check feed URL