Nemzeti Vágta

A szombaton kezdődő Nemzeti Vágta az elmúlt 12 évben a vidék és a város ünnepévé nőtte ki magát.

Bővebben...
 

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Molnár Vadászati Kft.

Dátum: 2019.01.28. hétfő
 
 
 
 

Rólunk:

Egy régi barát gondolatai

Molnár Beáta, ez egy olyan név, amely kezeskedik a sikerért.

Egy jó barátom, aki azóta már sajnos sok éve az örök vadászmezőkre költözött, egyszer ezekkel a szavakkal válaszolt arra a javaslatomra, hogy menjünk el együtt külföldre vadászni: \"Mit akarsz te? Nálunk\" - és ezzel Bajorországra és Ausztriára, különösen azonban az ő szűkebb hazájára, Berchtesgadenre gondolt, ahol az asszonyok olyan szépek (ehhez igazán értett), a bor olyan istenien ízlik (ezen valószínűleg a Duna mentén érlelődő nemes nedűt értette) és az őzbakok olyan kiválóak, hogy egyáltalán nem kell külföldre menni vadászni!

Neki, a sikeres orvosnak tényleg nem volt gond, hogy a legjobb vadászterületeken vadásszon, a villája falain meg lehetett nézni az őztrófeákat.

Miért kellene neki távolra menni? Hisz minden jó olyan közel van hozzá?

Talán mégis hűtlen lett volna ehhez az alapelvéhez, ha egyszer is valóban átélte volna Magyarországot, Pannónia rónáit a maga sokszínű vadászlehetőségeivel. És ha ismerte volna Molnár Beátát, ezt a csinos és a kifogástalan üzletasszonyt, akkor biztosan megtapasztalta volna, mit is jelent a női báj magyarul. Én már jó ideje ismerem őt, a segítségével sok felejthetetlen vadászaton vehettem részt Magyarországon. Mindenkit elvarázsol a vidám természetével, a különös tetterővel és azzal a képességével, hogy a felmerülő problémákat ügyesen, gyorsan megoldja.

A legtöbb vadászat ebben a Duna-menti országban számomra ünneppé vált. És ha az általa kísért vadászok talán okkal nem voltak valamivel elégedettek, akkor az biztosan nem rajta múlott, hanem a megbízóin vagy azokon a véletleneken, amelyek a világon mindenütt együtt járnak a vadászattal. A vadászturizmusban szerzett hatalmas tapasztalata miatt kézenfekvő dolog volt az, hogy a férjével együtt önállósodnak és létrehozzák azt a vadászirodát, amely a nevét viseli. Habár mostanában magától értetődően sokat kell törődnie a férjével és az édes kis egyéves lányával, a tapasztalata, a szorgalma, valamint Magyarország legjobb vadászterületeivel való jó kapcsolatai garantálják, hogy Molnár Beáta üzletasszony továbbra is sikeres lesz, és az új iroda \"Kicsi, de mégis óriási\" mottója szerint - sok vadásznak, szervez majd élményekben bővelkedő vadászatokat, és a régi barátokhoz újabbak csatlakoznak.

(Günter R. Daghofer, vadászíró és vadász, aki negyven éve vadászik Magyarországon)

Magyarországi vadászatok

Vadásszon itthon velünk!

Vadászati ajánlat őzbakra

 
 

A magyarországi őzbak egy olyan négylábú \"Unicum\", amely az egész világon ismertté tette hazánkat. Egyre több vendég érkezik tengerentúlról is, hogy egy-egy trófeát magáénak tudhasson.

Az ország összes vadászható területén fellelhető vad trófeanagysága eltérő, attól függően, hogy hol él. A Dunántúlon általában jó, illetve közepes az átlagos trófeák súlya (250-400 gr), de itt is előfordul kapitális, 500 gr feletti példány. A legnagyobb kuriózumok Szolnok, Békés, Hajdú és Szabolcs megyében esnek terítékre, ahol az állomány nagysága is többszöröse a dunántúliénak. Ezekben a megyékben, ha a téli időjárás is kedvezően alakul, évente több őzbak is puskacsőre kerül 500, és nem ritkán 600 gr feletti súllyal.

Vadászati ajánlat gímbikára

Az ország legjelentősebb nagyvadja, hazánk erdeinek koronás királya vadászok ezreit vonzza minden évben Magyarországra. A régi visszatérők nem tudnak szabadulni az őszi erdő varázsától, az ifjú kezdők pedig szívesen erednek a legendás történetek nyomába.

Vadászati ajánlat dámbikára

 
 

Az Európában valaha őshonos, majd kipusztult (jégkorszak!) és újra telepített vadfaj nagyon jól alkalmazkodott hazánk klímájához, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a világranglista első és második helyét elfoglaló gúthi dámbikák trófeái.

Vadászati ajánlat muflonra

Ez egy "betelepült" vad, amely Korzikán és Szardínián őshonos. A hazai vadászható fajok palettáját színesíti a XIX századtól, amikor Nyitra felől el kezdett hazánkban is terjeszkedni. Nagyon jól alkalmazkodott a klímánkhoz, előfordulását az éghajlat mellett a domborzati viszonyok is befolyásolják.

Vadászati ajánlat vaddisznóra

A Magyarországon előforduló vaddisznók átlagosan nagyobb súlyúak, mint a többi Európában megtalálható vaddisznófaj. Az ország egész területén megtalálható, még az Alföldi sík vidéket is nagyon jól belakta, itt az árterek és mocsarak rendszeres lakója. Ma már erdeink legnagyobb létszámú csülkös vadja

Apróvad-vadászat Magyarországon

A magyarországi vadászati évadot szinte teljesen lefedi az országban vadászható apróvad-fajok vadászati lehetőségeinek tárháza. A vadászati évad március 1-jétől a következő év február 28-ig tart.

Szalonka

A szezon kezdetét a szalonkavadászat jelenti, ezt a vadfajt március 1-jétől április 10-ig, reggeli és esti húzáson lehet terítékre hozni. A hosszú tél után a vadászember nagy várakozással és mindig nagy örömmel indul az erdőbe, hogy belekóstoljon az első melegebb tavaszi fuvallatokba, amellyel hazánkba érkeznek az erdő télbúcsúztató hírnökei. Hazánkban az erdei szalonka lőhető, és ez a vadfaj is csak korlátozottan: húzásonként 4-4 madár ejthető el vadászonként. Mindig nagy izgalommal hallgatjuk, lessük az erdő minden rezdülését, hátha meghalljuk ennek a titokzatos, hosszú csőrű madárnak a jellegzetes korrogó, cippogó hangját. Sok esetben csak egy villanást látunk a hajnali derengésben vagy az esti szürkületben, esélyt sem kapva arra, hogy a puskánkat felemelhessük. De ha siker koronázza várakozásunkat, és terítékre hozunk egy madarat, semmihez sem foghatóérzés kerít minket, vadászokat, hatalmába.A szezon első madarát kalap megemelve illik köszönteni, újra érkezésük örömére, s hosszú útjukhoz jó utat kívánva.

Vadkacsa

 
 

Az új vadászati törvény értelmében szeptember 1-jétől január 31-ig lőhető hazánkban a vadkacsa.

A nevelt kacsákat is általában ettől az időponttól kezdjük vadászni, noha rájuk semmilyen tilalmi időszak, korlátozás nem vonatkozik, egész évben vadászhatók.

Fácán

Az apróvad-vadászatban a legfontosabb vadfaj a vadászati bevételek és a teríték nagysága szempontjából a fácán.

A fácánvadászat október 1-jétől január 31-ig tart.

Mezei nyúl

A mezei nyúl (október 1. - január 20.) egész Európában elterjedt, kivéve az állandóan hóval borított vidékeket. Magyarországon mindenütt előfordul, de a nagyvadas területeken a számuk minimális, az igazi otthona az Alföld.

Vadliba

Az apróvad vadászati idénye a vadliba (október 1. - január 31.) vadászatával zárul.

Külföldi vadászatok:

Vadászatok, fotószafarik, turistaprogramok

Európai vadászatok

* Anglia

mutyák szarvas, víziőz, őzbak, dámszarvas

* Ausztria

nyírfajd, zerge, mormota

* Csehország

muflon, szikaszarvas, vaddisznó

* Finnország

jávorszarvas, fajd, medve, apróvad és horgászat

* Magyarország

őz, gím, dám, muflon, vaddisznó, apróvad

* Oroszország

nyírfajd, siketfajd

* Románia

barnamedve, vadmacska, hiúz, farkas, vaddisznó, zerge, gímszarvas

* Spanyolország

kőszáli, Beceite kőszáli kecske, Dél-keleti spanyol kőszáli kecske, Gredos kőszáli kecske, Rondai kőszáli kecske, vörös fogoly

* Szerbia

fürj, zerge

* Törökország

bezoár kőszáli kecske, bezoár zerge, vaddisznó, konya sheep, farkas

Afrikai vadászatok

 
 

* Namíbia

* Dél-Afrika - Carlo Engelbrecht szafari

* Dél-Afrika

* Tanzánia

* Botszvana

* Kamerun

* Mozambik

* Zambia

* Zimbabve

Ázsiai vadászatok

* Azerbajdzsán - Dagesztán túra

* Csukotka

jávorszarvas, medve, karibu, szibériai havasi juh

* Kamcsatka

barna medve

* Kazahsztán

* Kirgizisztán

szibériai kőszáli kecske, Marco Polo juh, szibériai őzbak

* Magas-Altáj Köztársaság - Oroszország

szibériai őzbak, szibériai kőszáli bak, szibériai havasi juh, maral bika, Isubr szarvas, hiúz és szibériai farkas

Amerikai vadászatok

* Alaszka

óriás jávorszarvas, barnamedve

* Kanada - Alberta

f eketemedve, farkas, hiúz, rozsomák, jávor - fehérfarkú szarvas

* Új- Mexikó

pronghorn, vadpulyka, fehérfarkú szarvas, új-mexikói wapiti

Ausztrál és Új-zélandi vadászatok

* Ausztrália

vízibivaly, vadkan

* Új-Zéland

tahr, zerge, gímszarvas, dámszarvas, wapiti, kenguru, újzélandi maral, szika-, szambárszarvas

Sarkköri vadászatok

* Grönland

pézsmatulok, sarki róka, hófajd, havasi nyúl

Elérhetőségek:

Molnár Vadászati Kft.

Címünk: H-8640 Fonyód, Baross G. u. 16.

bea.molnar@molnarjagd.hu • mobil: +36 30-300 7746

tivadar.gabor@molnarjagd.hu • mobil: +36 30-995 0239

Tel: +36 85-560 128 • Fax: +36 85-560 129

Honlap: www.molnarjagd.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Európai Art Mozi Nap

Európa-szerte több mint 700 filmszínház, köztük 28 magyar művészmozi csatlakozott a vasárnapi Európai Art Mozi Naphoz, melynek magyarországi programját ...

BÁBU Fesztivál

Ma kezdődik a Budapest Bábszínházban a X. BÁBU Fesztivál, amelyre a bábművészet kiemelkedő magyarországi és külföldi alkotóit hívták meg; az intézmény ...

Ma kezdődik az Orosz Zenei Fesztivál

Ma kezdődik az Orosz Zenei Fesztivál, amelyen a koncertek mellett kiállítás, filmvetítés és gyerekeknek szóló előadás is várja a közönséget október 13-ig ...

Beatles-hétvége

Egy szelet Liverpool Budapesten szlogennel első alkalommal rendeznek Beatles-hétvégét Budapesten. Szombaton és vasárnap több külföldi vendég is fellép ...

Design Hét

A vidéki társrendezvényekkel együtt összesen több mint 250 program várja az érdeklődőket a 16. Design Hét Budapest rendezvénysorozaton. A fesztivált idén ...

Csillag-képek címmel nyílik asztrofotókból kiállítás Budapesten

Csillag-képek címmel rendez kiállítást a Magyar Asztrofotósok Egyesülete a Magyar Természet-tudományi Múzeumban; az október 5-én nyíló, 100 fotóból álló ...

 
Ez történt a héten

Víz Világtalálkozó

Tengervízből állítanak elő ivóvizet egy magyar fejlesztés segítségével, a tengervíz-sótalanító konténert idén júliusban üzemelték be Tunéziában.

Tornyai-emlékév

Festőszimpóziummal folytatódik a Tornyai-emlékév hódmezővásárhelyi programja, a találkozón hét művész vesz részt, az elkészült alkotásokat egy januárban ...

Öreg-tavi halászfesztivál Tatán

Szombaton kora reggeli látványhalászattal kezdődik Tatán a Öreg-tavi Halászfesztivál. Az Esterházy-kastély kertjében zajló programon a régió több pontjáról ...

Víz világtalálkozó

Éltető erőforrás a víz címmel látható a Nemzeti Fotótár kiállítása öt nagyvárosban: Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett és Zalaegerszegen.

Liszt fesztivál

A zongoraest mellett kamarazene és szimfonikus zenekari koncert is szerepel a Liszt Ferenc Fesztivál programjai között október 18. és 23. között a Gödöllői ...

Ma kezdődik a Margó Fesztivál

Több mint negyven kiadó mutatja be újdonságait a csütörtökön kezdődő őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron a Várkert Bazárban, Budapesten.

 
 
weather failed, check feed URL