Munkácsy-képpel gazdagodott a Szolnoki Galéria

Munkácsy Mihály Az énekes című festménye. Az alkotással gazdagodott a helyi Munkácsy-kiállítás Pákh Imre műgyűjtőnek köszönhetően.

Bővebben...
 

Nemzetközi Konyhakiállítás Budapest Sportaréna 2019.03.01-03.


Hungexpo 2019.02.21-02.24.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Molnár Vadászati Kft.

Dátum: 2019.01.28. hétfő
 
 
 
 

Rólunk:

Egy régi barát gondolatai

Molnár Beáta, ez egy olyan név, amely kezeskedik a sikerért.

Egy jó barátom, aki azóta már sajnos sok éve az örök vadászmezőkre költözött, egyszer ezekkel a szavakkal válaszolt arra a javaslatomra, hogy menjünk el együtt külföldre vadászni: \"Mit akarsz te? Nálunk\" - és ezzel Bajorországra és Ausztriára, különösen azonban az ő szűkebb hazájára, Berchtesgadenre gondolt, ahol az asszonyok olyan szépek (ehhez igazán értett), a bor olyan istenien ízlik (ezen valószínűleg a Duna mentén érlelődő nemes nedűt értette) és az őzbakok olyan kiválóak, hogy egyáltalán nem kell külföldre menni vadászni!

Neki, a sikeres orvosnak tényleg nem volt gond, hogy a legjobb vadászterületeken vadásszon, a villája falain meg lehetett nézni az őztrófeákat.

Miért kellene neki távolra menni? Hisz minden jó olyan közel van hozzá?

Talán mégis hűtlen lett volna ehhez az alapelvéhez, ha egyszer is valóban átélte volna Magyarországot, Pannónia rónáit a maga sokszínű vadászlehetőségeivel. És ha ismerte volna Molnár Beátát, ezt a csinos és a kifogástalan üzletasszonyt, akkor biztosan megtapasztalta volna, mit is jelent a női báj magyarul. Én már jó ideje ismerem őt, a segítségével sok felejthetetlen vadászaton vehettem részt Magyarországon. Mindenkit elvarázsol a vidám természetével, a különös tetterővel és azzal a képességével, hogy a felmerülő problémákat ügyesen, gyorsan megoldja.

A legtöbb vadászat ebben a Duna-menti országban számomra ünneppé vált. És ha az általa kísért vadászok talán okkal nem voltak valamivel elégedettek, akkor az biztosan nem rajta múlott, hanem a megbízóin vagy azokon a véletleneken, amelyek a világon mindenütt együtt járnak a vadászattal. A vadászturizmusban szerzett hatalmas tapasztalata miatt kézenfekvő dolog volt az, hogy a férjével együtt önállósodnak és létrehozzák azt a vadászirodát, amely a nevét viseli. Habár mostanában magától értetődően sokat kell törődnie a férjével és az édes kis egyéves lányával, a tapasztalata, a szorgalma, valamint Magyarország legjobb vadászterületeivel való jó kapcsolatai garantálják, hogy Molnár Beáta üzletasszony továbbra is sikeres lesz, és az új iroda \"Kicsi, de mégis óriási\" mottója szerint - sok vadásznak, szervez majd élményekben bővelkedő vadászatokat, és a régi barátokhoz újabbak csatlakoznak.

(Günter R. Daghofer, vadászíró és vadász, aki negyven éve vadászik Magyarországon)

Magyarországi vadászatok

Vadásszon itthon velünk!

Vadászati ajánlat őzbakra

 
 

A magyarországi őzbak egy olyan négylábú \"Unicum\", amely az egész világon ismertté tette hazánkat. Egyre több vendég érkezik tengerentúlról is, hogy egy-egy trófeát magáénak tudhasson.

Az ország összes vadászható területén fellelhető vad trófeanagysága eltérő, attól függően, hogy hol él. A Dunántúlon általában jó, illetve közepes az átlagos trófeák súlya (250-400 gr), de itt is előfordul kapitális, 500 gr feletti példány. A legnagyobb kuriózumok Szolnok, Békés, Hajdú és Szabolcs megyében esnek terítékre, ahol az állomány nagysága is többszöröse a dunántúliénak. Ezekben a megyékben, ha a téli időjárás is kedvezően alakul, évente több őzbak is puskacsőre kerül 500, és nem ritkán 600 gr feletti súllyal.

Vadászati ajánlat gímbikára

Az ország legjelentősebb nagyvadja, hazánk erdeinek koronás királya vadászok ezreit vonzza minden évben Magyarországra. A régi visszatérők nem tudnak szabadulni az őszi erdő varázsától, az ifjú kezdők pedig szívesen erednek a legendás történetek nyomába.

Vadászati ajánlat dámbikára

 
 

Az Európában valaha őshonos, majd kipusztult (jégkorszak!) és újra telepített vadfaj nagyon jól alkalmazkodott hazánk klímájához, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a világranglista első és második helyét elfoglaló gúthi dámbikák trófeái.

Vadászati ajánlat muflonra

Ez egy "betelepült" vad, amely Korzikán és Szardínián őshonos. A hazai vadászható fajok palettáját színesíti a XIX századtól, amikor Nyitra felől el kezdett hazánkban is terjeszkedni. Nagyon jól alkalmazkodott a klímánkhoz, előfordulását az éghajlat mellett a domborzati viszonyok is befolyásolják.

Vadászati ajánlat vaddisznóra

A Magyarországon előforduló vaddisznók átlagosan nagyobb súlyúak, mint a többi Európában megtalálható vaddisznófaj. Az ország egész területén megtalálható, még az Alföldi sík vidéket is nagyon jól belakta, itt az árterek és mocsarak rendszeres lakója. Ma már erdeink legnagyobb létszámú csülkös vadja

Apróvad-vadászat Magyarországon

A magyarországi vadászati évadot szinte teljesen lefedi az országban vadászható apróvad-fajok vadászati lehetőségeinek tárháza. A vadászati évad március 1-jétől a következő év február 28-ig tart.

Szalonka

A szezon kezdetét a szalonkavadászat jelenti, ezt a vadfajt március 1-jétől április 10-ig, reggeli és esti húzáson lehet terítékre hozni. A hosszú tél után a vadászember nagy várakozással és mindig nagy örömmel indul az erdőbe, hogy belekóstoljon az első melegebb tavaszi fuvallatokba, amellyel hazánkba érkeznek az erdő télbúcsúztató hírnökei. Hazánkban az erdei szalonka lőhető, és ez a vadfaj is csak korlátozottan: húzásonként 4-4 madár ejthető el vadászonként. Mindig nagy izgalommal hallgatjuk, lessük az erdő minden rezdülését, hátha meghalljuk ennek a titokzatos, hosszú csőrű madárnak a jellegzetes korrogó, cippogó hangját. Sok esetben csak egy villanást látunk a hajnali derengésben vagy az esti szürkületben, esélyt sem kapva arra, hogy a puskánkat felemelhessük. De ha siker koronázza várakozásunkat, és terítékre hozunk egy madarat, semmihez sem foghatóérzés kerít minket, vadászokat, hatalmába.A szezon első madarát kalap megemelve illik köszönteni, újra érkezésük örömére, s hosszú útjukhoz jó utat kívánva.

Vadkacsa

 
 

Az új vadászati törvény értelmében szeptember 1-jétől január 31-ig lőhető hazánkban a vadkacsa.

A nevelt kacsákat is általában ettől az időponttól kezdjük vadászni, noha rájuk semmilyen tilalmi időszak, korlátozás nem vonatkozik, egész évben vadászhatók.

Fácán

Az apróvad-vadászatban a legfontosabb vadfaj a vadászati bevételek és a teríték nagysága szempontjából a fácán.

A fácánvadászat október 1-jétől január 31-ig tart.

Mezei nyúl

A mezei nyúl (október 1. - január 20.) egész Európában elterjedt, kivéve az állandóan hóval borított vidékeket. Magyarországon mindenütt előfordul, de a nagyvadas területeken a számuk minimális, az igazi otthona az Alföld.

Vadliba

Az apróvad vadászati idénye a vadliba (október 1. - január 31.) vadászatával zárul.

Külföldi vadászatok:

Vadászatok, fotószafarik, turistaprogramok

Európai vadászatok

* Anglia

mutyák szarvas, víziőz, őzbak, dámszarvas

* Ausztria

nyírfajd, zerge, mormota

* Csehország

muflon, szikaszarvas, vaddisznó

* Finnország

jávorszarvas, fajd, medve, apróvad és horgászat

* Magyarország

őz, gím, dám, muflon, vaddisznó, apróvad

* Oroszország

nyírfajd, siketfajd

* Románia

barnamedve, vadmacska, hiúz, farkas, vaddisznó, zerge, gímszarvas

* Spanyolország

kőszáli, Beceite kőszáli kecske, Dél-keleti spanyol kőszáli kecske, Gredos kőszáli kecske, Rondai kőszáli kecske, vörös fogoly

* Szerbia

fürj, zerge

* Törökország

bezoár kőszáli kecske, bezoár zerge, vaddisznó, konya sheep, farkas

Afrikai vadászatok

 
 

* Namíbia

* Dél-Afrika - Carlo Engelbrecht szafari

* Dél-Afrika

* Tanzánia

* Botszvana

* Kamerun

* Mozambik

* Zambia

* Zimbabve

Ázsiai vadászatok

* Azerbajdzsán - Dagesztán túra

* Csukotka

jávorszarvas, medve, karibu, szibériai havasi juh

* Kamcsatka

barna medve

* Kazahsztán

* Kirgizisztán

szibériai kőszáli kecske, Marco Polo juh, szibériai őzbak

* Magas-Altáj Köztársaság - Oroszország

szibériai őzbak, szibériai kőszáli bak, szibériai havasi juh, maral bika, Isubr szarvas, hiúz és szibériai farkas

Amerikai vadászatok

* Alaszka

óriás jávorszarvas, barnamedve

* Kanada - Alberta

f eketemedve, farkas, hiúz, rozsomák, jávor - fehérfarkú szarvas

* Új- Mexikó

pronghorn, vadpulyka, fehérfarkú szarvas, új-mexikói wapiti

Ausztrál és Új-zélandi vadászatok

* Ausztrália

vízibivaly, vadkan

* Új-Zéland

tahr, zerge, gímszarvas, dámszarvas, wapiti, kenguru, újzélandi maral, szika-, szambárszarvas

Sarkköri vadászatok

* Grönland

pézsmatulok, sarki róka, hófajd, havasi nyúl

Elérhetőségek:

Molnár Vadászati Kft.

Címünk: H-8640 Fonyód, Baross G. u. 16.

bea.molnar@molnarjagd.hu • mobil: +36 30-300 7746

tivadar.gabor@molnarjagd.hu • mobil: +36 30-995 0239

Tel: +36 85-560 128 • Fax: +36 85-560 129

Honlap: www.molnarjagd.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Átadták a kékfestést szellemi kulturális örökséggé nyilvánító dokumentumot Pápán

Átadták a kékfestés hagyományát a világ szellemi kulturális örökségévé nyilvánító dokumentumot a pápai Kékfestő Múzeumban kedden, így már négy magyar vonatkozású ...

Magyar Borok Bálja

Ötfogásos menüsorral, neves pincészetek boraival várja a vendégeket szombaton a Corinthia Hotel Budapestben a 14. Magyar Borok Bálja.

Tízezer adag ételt készítenek el a főzőcsapatok a nyíregyházi böllérversenyen

Mintegy tízezer adag ételt készítenek el a főzőcsapatok a 2. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 18. Nemzetközi Böllérversenyen február 16-án Nyíregyh ...

Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díj

Harmadszor ítélték oda a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat. Az idei kitüntetettet, Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszót ...

Családi Csoki Napok 03.16-17. Granada Hotel Kecskemét

Egy igazán fantasztikus hétvégével várjuk a csokoládé és az édességek szerelmeseit. Ami itt vár Benneteket: Csokoládé minden mennyiségben Egyedi csokoládé ...

Dévényi Sándor építész kiállítása a Pesti Vigadóban

Dévényi Sándor Kossuth-díjas építész, a nemzet művésze munkáit bemutató kiállítás nyílt a Magyar Művészeti Akadémia(MMA) székházában, a Pesti Vigadóban.

 
Ez történt a héten

Csángó Bál a Millenáris parkban

23.alkalommal rendezik meg a Csángó Bált a budapesti Millenáris parkban, ahol bepillantást nyújtanak a csángó magyar kultúrába, a nyári időszakot bemutató ...

Budapest Táncfesztivál

Ma kezdődik a 2019-es Budapest Táncfesztivál, amelynek nyitógálája a Nemzeti Táncszínház új épületében, a fővárosi Millenáris parkban lesz.

10. Borjour Magnum

Minden eddiginél több, összesen 235 borászat több mint 1000 bora közül választhatnak a 10. Borjour Magnum látogatói szombaton a Millenáris park csarnokaiban; ...

Páger Antal-színészdíj

Hegyi Barbara kapta a Páger Antal-színészdíjat, a makói önkormányzat elismerését a Hagymaházban.

Tavaszi fesztivált rendeznek márciusban Veszprémben

Öt produkcióval várja az érdeklődőket március elejétől a 12. veszprémi tavaszi fesztivál. A négy saját előadás mellett egy vendégprodukciót láthatnak az ...

Ludwig 30 kiállítás- és programsorozat

A fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Ludwig 30 kiállítás- és programsorozatának megnyitója.

 
 
weather failed, check feed URL