Őze Lajos emlékét őrző kiállítást rendeznek Szentesen

Őze Lajos születésének 85. évfordulója alkalmából rendez kiállítást a szentesi Koszta József Múzeum, a tárlathoz relikviákat, fotókat, egykori filmfelvételeket vár a közgyűjtemény.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

ÓAM Ózdi Acélművek Kft.

Dátum: 2020.02.10. hétfő
 
 
 
 

Az ÓAM Ózdi Acélművek KFT. Magyarország kiemelkedõ, korszerűen felszerelt, melegen hengerelt betonacélt, köracélt, hengerhuzalt és hegesztett betonacél-síkhálót gyártó és értékesítõ üzeme. Acélművét, amelyet egy 23 millió eurós zöldmezõs beruházás keretében valósítottunk meg, 2000 augusztusában adtuk át rendeltetésének. Az ÓAM Kft. így a 150 éves hagyományokkal rendelkezõ ózdi acélipar folytatójának tekinthetõ.

Az ÓAM Kft. vagyonát a német Max Aicher GmbH & Co. egy privatizáció keretében 1997. május 23-án vásárolta meg. A Max Aicher vállalatcsoport több évtizedes sikeres építõipari, ingatlanforgalmazási, acélipari és környezetvédelmi vállalkozásokkal szerzett a kontinensen is túlmutató elismerést és hírnevet. Az ÓAM Kft, mint az Aicher vállalatcsoport tagja, kitűnõen illeszkedik e sokrétű vállalkozás profiljába.

Az alapanyag-ellátást biztosító acélművünk egy korszerű csapolórendszerű elektrokemencébõl, (60 tonna /adag folyékonyacél-kapacitásssal), egy üstkemencébõl és egy négyszálas folyamatos öntõműbõl, valamint a szükséges modern környezetvédelmi berendezésekbõl áll. Alapanyaga acélhulladék, melyet különféle adalékanyagok egészítenek ki.

 
 

Üzemünk az MSZ és a DIN szabványnak megfelelõ rúd és dróttermékeit meleghengerléssel állítja elõ. A hengermű egy 360 000 tonna névleges kapacitású, folytatólagos elrendezésű hengersor, amely alkalmas 8-40 mm mérettartományban beton-, illetve köracélok elõállítására, valamint 5,5-14 mm mérettartományban hengerhuzalok gyártására.

A legújabb, minden igényt kielégítõ, jól hegeszthetõ és nagyszilárdságú eurokonform - a BSt 420 S, a BSt 500 S, B 60-50 valamint az osztrák OAM 550 ÖNORM B 4200-as szabvány 7. része szerint készült - termékeinket szálban és tekercsben egyaránt gyártjuk.

 
 

Kutatómunkánk nyomán melegen hengerelt betonacéljainkból fejlesztettük ki hidegen nyújtott és bordázott, átcsévélt, nagyszilárdságú betonacéljainkat. Kitartó fejlesztési törekvéseink eredményeként széles választékot kínálunk saját gyártású betonacél síkhálókból is.

Az ÓAM Kft. termékei, illetve minõségbiztosítási rendszere megfelelnek az ISO 9001-es szabvány követelményeinek. Fontos törekvésünk a környezetvédelmi elõírások maradéktalan betartása és a környezet megóvása.

Az ÓAM Kft. folyamatosan azon fáradozik, hogy meglévõ és potenciális ügyfeleit mind Magyarországon, mind pedig külföldön

- gyorsan,

- megbízhatóan,

- ellenõrzött minõségű termékekkel,

- a legjobb árakon szolgálja ki.

Elérhetőségek:

ÓAM ÓZDI ACÉLMŰVEK KFT.

Max Aicher Vállalatcsoport

3600 ÓZD, Kovács-Hagyó Gyula út 7.

3600 ÓZD, Pf.118.

Tel/Fax: (+36) 48-575-500, 575-510

Internet: http://www.oamkft.hu

e-mail: oamkft@oamkft.hu

 
Kapcsolódó linkek
Kapcsolódó cikkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Szombaton lesz a matematika világnapja, a nemzetközi pí-nap

Több mint harminc éve március 14-én tartják a nemzetközi pí-napot, amely idén először a matematika világnapja is.

Felújítva várja látogatóit az ország egyetlen vidámparkja Debrecenben

Új és felújított játékokkal várja szombattól a látogatókat az ország egyetlen, idén 60 éves vidámparkja a debreceni Nagyerdőben.

Tokaji Március Nagykóstoló Budapesten

Csaknem hatvan tokaj-hegyaljai pincészet mintegy 160 borával, külön aszúteremmel és minikurzusokkal várja a közönséget a Tokaji Március Nagykóstoló szombaton ...

Iparművészeti Múzeum kerámia-gyűjteménye

A napokban indul útnak az Iparművészeti Múzeum Japonizmus és Art Nouveau című kiállítása, a 241 tárgyból álló különleges válogatás, amelyet Japán négy ...

Dzsessz világsztárok portréiból nyílt kiállítás Óbudán

Dzsessz világsztárok portréiból nyílt kiállítás Óbudán. A fotókat Kleb Attila készítette, a Closer című tárlat május 10-ig látható a Godot Kortárs Művészeti ...

Látogatóközpont lesz a nagymarosi Kittenberger-ház

Megvásárolta és látogatóközponttá alakítja Kittenberger Kálmán Afrika-kutató nagymarosi házát az állam.

 
Ez történt a héten

Hagyományok Háza válogatáslemeze

Megjelent a Hagyományok Háza 2002 óta tartó Táncház-Népzene lemezsorozata következő darabja.

#mertkelladal kampány

Magyar dalok hallgatására és lejátszására buzdít a Hangfoglaló Program által útjára indított #mertkelladal kampány, amely a koronavírus-járvány miatt nehéz ...

Előadások a Magyar Nemzeti Cirkusz közösségi oldalán

A Magyar Nemzeti Cirkusz minden este cirkuszi előadásokkal szórakoztatja a közönséget a közösségi oldalán a koronavírus-járvány miatt elmaradó produkciók miatt.

Szent Patrik napi díszkivilágítás a fővárosban

Szent Patrik napja alkalmából zöld fénnyel kivilágított Lánchíd és Szabadság-szobor

Kurtág György rangos svéd zenei díjat kap

Kurtág Györgyöt a Rolf Schock-díjjal tünteti ki a Svéd Királyi Akadémia. A 93 éves magyar zeneszerző kiemelkedő zeneszerzői, pedagógusi és előadói munkásságáért ...

Magyar ezüstérem a budapesti curling vegyes páros világkupán

Ezüstérmet nyert a vasárnap befejeződött budapesti curling vegyes páros világkupán a Dencső Blanka, Szabó Gergely duó.

 
 
weather failed, check feed URL