Elkezdődött a szüret a villányi borvidéken

Szüretelnek a Szende Pince palkonyai Irsai Olivér szőlőültetvényén.

Bővebben...
 


 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Bio-Life 2000 Zrt.

Dátum: 2020.06.02. kedd
 
 
 
 

A BioLife 2000 Kft. 1994-ben alakult azzal a céllal, hogy olyan organikus, környezetbarát termékeket állítson elô, melyek lehetôvé teszik a kémiai anyagok felhasználásának jelentôs csökkentését a növénytermesztésben.

Az ország legjelentôsebb kutatóintézeteinek bevonásával folytatott kísérletek eredményei alapján alakult ki a HUNGAVIT bio növénykondicionáló termékcsalád, amely 1996-ban kapta meg a Magyarországi forgalmazási engedélyét. A társaság 2001-ben alakult Zártkörû Részvénytársasággá.

A készítmények rendkívüli hatékonyságát a kísérleti eredmények és üzemi tesztek mellett a hazai gazdaságok (kis- és nagyüzemek) számának folyamatosan emelkedése, valamint a vevônkénti felhasználás dinamikus növekedése igazolják.

A HUNGAVIT külföldön is egyre nagyobb sikereket ér el és egyre több termelô ismeri és használja Európában és az amerikai kontinensen.

 
 

HUNGAVIT

BIO NÖVÉNYKONDICIONÁLÓ KÉSZÍTMÉNYEK

Kizárólag természetes anyagok felhasználásával készülő oldat, ami összetételében és hatásmechanizmusában teljesen új, XXI. századi technológiát képvisel.

A HUNGAVIT bio növénykondicionáló készítmény hatása azon a felismerésen alapszik, hogy a növények a talajból nem csupán szervetlen tápanyagokat vesznek fel, hanem olyan szerves molekulákat is, melyek a talaj biológiai folyamatainak eredményeként a talajban is keletkeznek. Ezek a vegyületek nagyon jelentős hatással vannak a növény tápanyag-hasznosítására. Közismert tény, hogy a növények levelükön keresztül hasonló mechanizmus útján képesek felvenni a számukra szükséges különböző komponenseket, mint a gyökerükön. A levélen keresztül juttatott vegyületek azonban általában lényegesen jobb hatékonyságúak.

A HUNGAVIT azokat a szerves vegyületeket tartalmazza, melyeket a növény a gyökerén keresztül is felvesz –amennyiben a talaj kondíciói ezt lehetővé teszik - illetve melyeket a növényi szervezet önmaga is előállít saját működésének szabályozására. Mindezek kiegészítésre kerülnek szervetlen komponensekkel.

Hatékonysága szempontjából rendkívül fontos, hogy a hatóanyagokat a természetes arányban tartalmazzák. A növények jó kondíciójának biztosításával fokozza

* a termés mennyiségét

* javítja a minőségét

* serkenti a gyökérképződést

* növeli a növények betegségekkel szembeni ellenálló képességét,

* növeli stressztűrő képességét

HUNGAVIT - termékcsalád

HUNGAVIT-U: minden növénykultúrában, zöldségfélékben eredményesen alkalmazható

HUNGAVIT A: szőlő- és gyümölcs ültetvényekben, paradicsomra ajánlott

HUNGAVIT B: olajnövények és répafélék számára

HUNGAVIT D: dísz és szobanövények, cserjék, tuják fenyők kezelésére

HUNGAVIT G: gabonafélék, pázsit, gyep, legelők

HUNGAVIT P: burgonya, paprika, paradicsomtermesztésében

 
 

MIKROKONDI

LOMBTRÁGYA ÉS NÖVÉNYKONDICIONÁLÓ TERMÉKCSALÁD

A MIKROKONDI-termékcsalád többcélú hasznosítású mikro-, mezoelem tartalmú levéltrágya és növénykondicionáló lombtrágya.

A mikro-, mezoelem tartalmú levéltrágyák uniós engedéllyel rendelkezô, magas aminosav koncentrációjú kelátképzôvel készülô mono-, illetve polifémkelátok. A növénykondicionáló levéltrágya alapkészítmény a mikro- és makroelemkelátok mellet tartalmazza a HUNGAVIT hatóanyagait is. Más azonban az alapanyag, új a gyártási technológia, aminek következtében a HUNGAVIT-hoz viszonyítva kétszeres a hatóanyagok koncentrációja ebben a készítményben. Ez teszi lehetôvé, hogy kiegészítsük egy különleges, mikro-, mezoelemeket tartalmazó kelátképzôvel, a kondicionáló hatás csökkenése nélkül.

Miért célszerű ezeknek a készítményeknek az alkalmazása?

Az intenzív mûtrágyázás mellett a talajok a mezo-, mikroelemekben elszegényednek. Ezen elemek hiánya akkor is kedvezôtlenül

hat a termés mennyiségére és minôségére, mikor ez hiánytünetek formájában még nem jelentkezik. Ezt sok termelô a kijuttatott makroelemek (elsôsorban NITROGÉN) mennyiségének növelésével igyekszik ellensúlyozni. Ennek eredménye felesleges többletköltség, növekvô környezetszennyezés és a mezo-, mikroelemek relatív koncentrációjának további csökkenése.

Van olcsóbb és hatékonyabb megoldás! Mezo-, mikroelem pótlás a MIKROKONDI-termékcsalád megfelelô tagjával! A gyártás során használt kelátképzô alapvetôen különbözik a piacon lévô legtöbb, hasonló célú vegyülettôl. A mezo-, mikro elemeket készítményünk aminosav kelátok formájában tartalmazza, így azok a növények számára azonnal hozzáférhetôek.

A felszabaduló aminosavak pedig növényi szervezetek számára hasznos vegyületek. A hatékonyságot tovább javítják a kondicionáló komponensek.

Hatékonysága szempontjából rendkívül fontos, hogy a hatóanyagokat a természetes arányban tartalmazzák. A növények jó kondíciójának biztosításával fokozza

* a termés mennyiségét

* javítja a minőségét

* serkenti a gyökérképződést

* növeli a növények betegségekkel szembeni ellenálló képességét,

* növeli stressztűrő képességét

Ezek a készítmények EK engedéllyel rendelkezô lombtrágyák, a kondicionáló komponenseket nem tartalmazzák.

A MIKROKONDI-MIX-et és monokelátokat önmagukban is forgalmazzuk, de hatékonyabb az új technológiával elôállított növénykondicionálóval együtt alkalmazni!

A két terméket a technológiai utasítás szerint keverve kell felhasználni. A mikroelemek koncentrációi egyes növénycsoportokra

ideális arányban, illetve a hiánytünetek kezelésére alkalmas variációkban állnak rendelkezésre. Természetesen egyéni igények szerint is elkészítjük.

Kezelés: lombtrágyát egyszeri 3 l/ha dózisban önállóan kijuttatva, illetve 5 l/ha dózisban növénykondicionálóval együttesen célszerû alkalmazni.

MIKROKONDI - termékcsalád

MIKROKONDI S + Zn

MIKRKONDI - Mix

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

- Kalászosok

- Repce

- Napraforgó, cukorrépa

- Burgonya, gyümölcs, dinnye

- Szőlő

- Zöldségfélék

- Kukorica, csemegekukorica, dísz- és szobanövények

Elérhetőségek:

Bio-Life 2000 Zrt.

Székhely:

8380 Hévíz, Vörösmarty Mihály utca 4.

Levelezési cím:

8361 Keszthely, Pf.: 206.

Tel.: 06/83/510-270

Fax:. 06/83/510-271

E-mail: biolife@biolife.hu

Honlap: www.biolife.hu

ÜZEM

Gyártás, termékfejlesztés

8330 Sümeg, Mihályfai út 29.

Tel.: 06/87/550-286

Fax:. 06/87/550-287

E-mail: uzem@biolife.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Vidor Fesztivál

A hagyományos Kossuth téri koncertek nélkül, de a megszokott színházi versenyprogrammal és utcai forgataggal rendezik meg az idén tizenegy naposra kibővített ...

A MÁV retró hétvégéje a Balaton északi partján

424-es gőzmozdony által továbbított személyvonat indulás után Badacsonytomaj állomásnál a MÁV nosztalgia-hétvégéjén 2020. augusztus 2-án.

ZeneVarázslat Művészeti Tábor

Kisvárda és a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola ad otthont augusztus 2. és 7. között a ZeneVarázslat Művészeti Tábornak.

52. Kékszalag vitorlásverseny

Az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye a rajt után Balatonfüred közelében 2020. július 30-án.

Dióhéj Irodalmi Találkozó

Új irodalmi fesztivált indít útjára a Magyar Írószövetség, a Dióhéj Irodalmi Találkozó neves írók, költők, zenészek és zenekarok részvételével augusztus ...

Színházi estek várják a nézőket Balatonfüreden

Színházi estek várják a nézőket négy augusztusi estén a balatonfüredi Kisfaludy Színház szervezésében a Balaton-parti városban. A rendezvénysorozat első ...

 
Ez történt a héten

Nemzeti Vágta

Várhatóan 120-130 település lovasa áll majd rajthoz az idei Nemzeti Vágta vasárnap kezdődő előfutamain.

Virágos Magyarország

Kihirdették a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által az idén rendhagyó módon a lakosság számára meghirdetett Virágos Magyarország verseny győzteseit; ...

Budapest Klezmer Band

Először lép fel a veresegyházi Mézesvölgyi Nyár fesztiválon az idén 30 éves Budapest Klezmer Band. A tradicionális zsidó zenét játszó csapat Szinetár Dóra ...

57. fogathajtó Derby

A királykategóriában, azaz a négyesek között Dobrovitz József nyerte a vasárnap befejeződött 57. fogathajtó Derbyt, amelyet Kisbér-Ászáron rendeztek.

Waterpolo Masters Summer Cup

A férfi vízilabda Magyar Kupa jövő heti helyosztói kísérő eseményeként rendezik a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű kupát, melynek keretében újra ...

Balaton-átevezés

Rekordot jelentő, több mint 2000 nevezés érkezett a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, a jövő vasárnapi Hervis Balaton-átevezésre.

 
 
weather failed, check feed URL