Nemzeti Vágta

A szombaton kezdődő Nemzeti Vágta az elmúlt 12 évben a vidék és a város ünnepévé nőtte ki magát.

Bővebben...
 

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Sarkpont Zrt.

Dátum: 2019.05.22. szerda
 
 
 
 

Cégünk magyar tulajdonosi körrel rendelkező élelmiszeripari vállalkozás. 1993-tól üzemi méretekben gyártjuk termékeinket ( 1998-tól Sarkpont Rt-ként, ill. Zrt-ként ).

Fő profilunk a gyorsfagyasztott gesztenyepüré-, massza gyártás. Foglalkozunk hőkezeléssel tartósított gesztenyés termékek előállításával, és azok értékesítésével is.

Valamennyi termékünk a kadarkúti gyártó üzemünkben készül, melyek hűtését, tárolását saját hűtőházunkban oldjuk meg.
Az ősz beköszöntével - kampányidőszakban - üzemünk a környéken élő lakosság számára - közülük akár 55 főnek is - munkát biztosít.

Folyamatos fejlesztésekkel, számítógéppel vezérelt technológiánkkal, valamint HACCP rendszer alkalmazásával érjük el, hogy mindig egyenletesen jó minőségű termékekkel állunk partnereink rendelkezésére mindegyik termékkategóriában. 2010 augusztusától IFS minőségbiztosítási rendszerrel rendelkezünk.

Mára jelentős hazai piaci pozícióra tettünk szert.

Termékeink a - logisztikai partnereink közreműködésével - biztonsággal eljutnak

* hiper- és szupermarketekhez, üzletláncokhoz (Tesco, Cora, Match, ...)

* alapanyagként felhasználókhoz (Hipp Kft., amely úttörő a bébiétel gyártásban)

* cukrászellátókhoz, cukrászokhoz

* gasztro cégekhez is,

s ezen partnereinken keresztül a különböző fogyasztói csoportokhoz.

Az elmúlt évtized a bizonyíték arra, hogy a magyar fogyasztók is egyre jobban odafigyelnek az egészségük megőrzésére. Különleges figyelmet fordítunk az ezen fogyasztói rétegek igényeit kielégítő prémium kategóriás és bio minősítéssel rendelkező termékeink fejlesztésére. Szélesedő termékskálánkkal lehetőséget szeretnénk teremteni vásárlóinknak az igényeiknek megfelelő választáshoz, ill. ennek megfelelően fejlesztjük ki további termékeinket.

Üzemünket és termékeinket folyamatosan ellenőrzik a nemzetközileg is elfogadott (akkreditált) kutatóintézetek és laboratóriumok, többek között:

* Dr. E. Wessling Kémiai Laboratórium Kft.

* Biokontroll Hungária Kht.

* Campden & Chorleywood Kht.

* SGS Hungária Kft.

* Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás

Tájékoztató a termékeinkhez

Ahhoz, hogy minden Vásárlónk megtalálja azt a terméket, legyen szó gesztenyemasszáról, vagy más, nem hagyományos ételről, ami számára a legmegfelelőbb, minőségi szintek szerint soroltuk be a termékeinket a választás megkönnyítése érdekében.

* Legfelső minőségi szint (BIO termékcsalád)

 
 

BIO gesztenyepüré

BIO natúr gesztenyemassza

BIO gesztenyekrém

BIO gesztenyebefőtt

BIO gőzben főtt gesztenye

Ezeket a termékeket csak friss, héjas, BIO tanúsítvánnyal rendelkező, I. osztályú szelídgesztenye alapanyagból gyártjuk. Az alapanyag-beszerzés, -tárolás és gyártás során szigorú szabályokat követünk. A BIO termékcsalád tagjai a gesztenye gyümölcs eredeti ízét kell, hogy megőrizzék, ezért a kiváló minőségű gesztenyén kívül vagy semmit nem tartalmaznak (BIO natúr gesztenyemassza), vagy csak BIO nádcukrot segédanyagként (BIO gesztenyepüré, BIO gesztenyekrém).

BIO termékeink minőségét cégünk első számú vezetője, Egyed Károly garantálja, hiszen a gyártást személyesen felügyeli.

* Második szint (Prémium termékcsalád)

 
 

DerMedve - gesztenyepüré habbal

Gesztenyerizs

Natúr gesztenye-szemek

Gesztenyebefőtt

Klasszikus gesztenyepüré

Natúr gesztenyemassza

Gesztenyekrém

Lédig prémium gesztenyepüré

Bébiétel alapanyag

Gőzben főtt gesztenye

Az alapanyag átvételére, tárolására, valamint a gyártási folyamatokra ugyanazok a szigorú és betartandó szabályok vonatkoznak, mint az első szinten álló termékekre. A Prémium termékcsalád tagjainál ezen a szinten található termékek szintén I. osztályú friss, héjas gesztenyéből készülnek, de ezeknél a termékeknél az alap- és segédanyagok nem rendelkeznek BIO minősítéssel. Közülük van, amelyik tartalmaz rum- és vaníliaaromát, valamint répacukrot, de nem olyan magas mértékben, mert ezeknél a termékeknél is az a célunk, hogy a gesztenye eredeti íze ne szoruljon teljesen háttérbe. A natúr gesztenyemassza nem tartalmaz hozzáadott cukrot, így alkalmas a húsok töltéséhez is. A gyártási folyamatot műszakvezetők felügyelik.

* Harmadik szint (Hagyományos termékcsalád)

 
 

Hagyományos gesztenyepüré

Lédig gesztenyepüré

Hagyományos gesztenyepüré, megújult köntösben...

Gesztenyepüré fogyasztóbarát kiszerelésben

Alapanyaguk nem I. osztályú, amely lehet friss és fagyasztott szelídgesztenye is. Az ízesítésüket tekintve ezek a termékek valóban a hagyományos, jól megszokott gesztenyepüré ízvilágát adják vissza, amelyekben a gesztenye íze mellett a rum- és vaníliaaroma is nagyban dominál. Gyártásukat műszakvezető felügyeli.

Elérhetőségek:

Sarkpont Zrt.

Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.

Tel. / Fax.: +36-82-419-700

info@sarkpont.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Európai Art Mozi Nap

Európa-szerte több mint 700 filmszínház, köztük 28 magyar művészmozi csatlakozott a vasárnapi Európai Art Mozi Naphoz, melynek magyarországi programját ...

BÁBU Fesztivál

Ma kezdődik a Budapest Bábszínházban a X. BÁBU Fesztivál, amelyre a bábművészet kiemelkedő magyarországi és külföldi alkotóit hívták meg; az intézmény ...

Ma kezdődik az Orosz Zenei Fesztivál

Ma kezdődik az Orosz Zenei Fesztivál, amelyen a koncertek mellett kiállítás, filmvetítés és gyerekeknek szóló előadás is várja a közönséget október 13-ig ...

Beatles-hétvége

Egy szelet Liverpool Budapesten szlogennel első alkalommal rendeznek Beatles-hétvégét Budapesten. Szombaton és vasárnap több külföldi vendég is fellép ...

Design Hét

A vidéki társrendezvényekkel együtt összesen több mint 250 program várja az érdeklődőket a 16. Design Hét Budapest rendezvénysorozaton. A fesztivált idén ...

Csillag-képek címmel nyílik asztrofotókból kiállítás Budapesten

Csillag-képek címmel rendez kiállítást a Magyar Asztrofotósok Egyesülete a Magyar Természet-tudományi Múzeumban; az október 5-én nyíló, 100 fotóból álló ...

 
Ez történt a héten

Víz Világtalálkozó

Tengervízből állítanak elő ivóvizet egy magyar fejlesztés segítségével, a tengervíz-sótalanító konténert idén júliusban üzemelték be Tunéziában.

Tornyai-emlékév

Festőszimpóziummal folytatódik a Tornyai-emlékév hódmezővásárhelyi programja, a találkozón hét művész vesz részt, az elkészült alkotásokat egy januárban ...

Öreg-tavi halászfesztivál Tatán

Szombaton kora reggeli látványhalászattal kezdődik Tatán a Öreg-tavi Halászfesztivál. Az Esterházy-kastély kertjében zajló programon a régió több pontjáról ...

Víz világtalálkozó

Éltető erőforrás a víz címmel látható a Nemzeti Fotótár kiállítása öt nagyvárosban: Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett és Zalaegerszegen.

Liszt fesztivál

A zongoraest mellett kamarazene és szimfonikus zenekari koncert is szerepel a Liszt Ferenc Fesztivál programjai között október 18. és 23. között a Gödöllői ...

Ma kezdődik a Margó Fesztivál

Több mint negyven kiadó mutatja be újdonságait a csütörtökön kezdődő őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron a Várkert Bazárban, Budapesten.

 
 
weather failed, check feed URL