Kilátót alakítanak ki a szegedi Móra-múzeum tetején

A látogatók azonban nemcsak a mai Szeged szépségeiben gyönyörködhetnek, hanem egy kronoszkóp segítségével az 1870-es évek városát is megismerhetik.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Sarkpont Zrt.

Dátum: 2019.05.22. szerda
 
 
 
 

Cégünk magyar tulajdonosi körrel rendelkező élelmiszeripari vállalkozás. 1993-tól üzemi méretekben gyártjuk termékeinket ( 1998-tól Sarkpont Rt-ként, ill. Zrt-ként ).

Fő profilunk a gyorsfagyasztott gesztenyepüré-, massza gyártás. Foglalkozunk hőkezeléssel tartósított gesztenyés termékek előállításával, és azok értékesítésével is.

Valamennyi termékünk a kadarkúti gyártó üzemünkben készül, melyek hűtését, tárolását saját hűtőházunkban oldjuk meg.
Az ősz beköszöntével - kampányidőszakban - üzemünk a környéken élő lakosság számára - közülük akár 55 főnek is - munkát biztosít.

Folyamatos fejlesztésekkel, számítógéppel vezérelt technológiánkkal, valamint HACCP rendszer alkalmazásával érjük el, hogy mindig egyenletesen jó minőségű termékekkel állunk partnereink rendelkezésére mindegyik termékkategóriában. 2010 augusztusától IFS minőségbiztosítási rendszerrel rendelkezünk.

Mára jelentős hazai piaci pozícióra tettünk szert.

Termékeink a - logisztikai partnereink közreműködésével - biztonsággal eljutnak

* hiper- és szupermarketekhez, üzletláncokhoz (Tesco, Cora, Match, ...)

* alapanyagként felhasználókhoz (Hipp Kft., amely úttörő a bébiétel gyártásban)

* cukrászellátókhoz, cukrászokhoz

* gasztro cégekhez is,

s ezen partnereinken keresztül a különböző fogyasztói csoportokhoz.

Az elmúlt évtized a bizonyíték arra, hogy a magyar fogyasztók is egyre jobban odafigyelnek az egészségük megőrzésére. Különleges figyelmet fordítunk az ezen fogyasztói rétegek igényeit kielégítő prémium kategóriás és bio minősítéssel rendelkező termékeink fejlesztésére. Szélesedő termékskálánkkal lehetőséget szeretnénk teremteni vásárlóinknak az igényeiknek megfelelő választáshoz, ill. ennek megfelelően fejlesztjük ki további termékeinket.

Üzemünket és termékeinket folyamatosan ellenőrzik a nemzetközileg is elfogadott (akkreditált) kutatóintézetek és laboratóriumok, többek között:

* Dr. E. Wessling Kémiai Laboratórium Kft.

* Biokontroll Hungária Kht.

* Campden & Chorleywood Kht.

* SGS Hungária Kft.

* Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás

Tájékoztató a termékeinkhez

Ahhoz, hogy minden Vásárlónk megtalálja azt a terméket, legyen szó gesztenyemasszáról, vagy más, nem hagyományos ételről, ami számára a legmegfelelőbb, minőségi szintek szerint soroltuk be a termékeinket a választás megkönnyítése érdekében.

* Legfelső minőségi szint (BIO termékcsalád)

 
 

BIO gesztenyepüré

BIO natúr gesztenyemassza

BIO gesztenyekrém

BIO gesztenyebefőtt

BIO gőzben főtt gesztenye

Ezeket a termékeket csak friss, héjas, BIO tanúsítvánnyal rendelkező, I. osztályú szelídgesztenye alapanyagból gyártjuk. Az alapanyag-beszerzés, -tárolás és gyártás során szigorú szabályokat követünk. A BIO termékcsalád tagjai a gesztenye gyümölcs eredeti ízét kell, hogy megőrizzék, ezért a kiváló minőségű gesztenyén kívül vagy semmit nem tartalmaznak (BIO natúr gesztenyemassza), vagy csak BIO nádcukrot segédanyagként (BIO gesztenyepüré, BIO gesztenyekrém).

BIO termékeink minőségét cégünk első számú vezetője, Egyed Károly garantálja, hiszen a gyártást személyesen felügyeli.

* Második szint (Prémium termékcsalád)

 
 

DerMedve - gesztenyepüré habbal

Gesztenyerizs

Natúr gesztenye-szemek

Gesztenyebefőtt

Klasszikus gesztenyepüré

Natúr gesztenyemassza

Gesztenyekrém

Lédig prémium gesztenyepüré

Bébiétel alapanyag

Gőzben főtt gesztenye

Az alapanyag átvételére, tárolására, valamint a gyártási folyamatokra ugyanazok a szigorú és betartandó szabályok vonatkoznak, mint az első szinten álló termékekre. A Prémium termékcsalád tagjainál ezen a szinten található termékek szintén I. osztályú friss, héjas gesztenyéből készülnek, de ezeknél a termékeknél az alap- és segédanyagok nem rendelkeznek BIO minősítéssel. Közülük van, amelyik tartalmaz rum- és vaníliaaromát, valamint répacukrot, de nem olyan magas mértékben, mert ezeknél a termékeknél is az a célunk, hogy a gesztenye eredeti íze ne szoruljon teljesen háttérbe. A natúr gesztenyemassza nem tartalmaz hozzáadott cukrot, így alkalmas a húsok töltéséhez is. A gyártási folyamatot műszakvezetők felügyelik.

* Harmadik szint (Hagyományos termékcsalád)

 
 

Hagyományos gesztenyepüré

Lédig gesztenyepüré

Hagyományos gesztenyepüré, megújult köntösben...

Gesztenyepüré fogyasztóbarát kiszerelésben

Alapanyaguk nem I. osztályú, amely lehet friss és fagyasztott szelídgesztenye is. Az ízesítésüket tekintve ezek a termékek valóban a hagyományos, jól megszokott gesztenyepüré ízvilágát adják vissza, amelyekben a gesztenye íze mellett a rum- és vaníliaaroma is nagyban dominál. Gyártásukat műszakvezető felügyeli.

Elérhetőségek:

Sarkpont Zrt.

Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.

Tel. / Fax.: +36-82-419-700

info@sarkpont.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Trianon-kiállítás

Szabadtéri kiállítással emlékezik meg június 4-étől a trianoni békeszerződés aláírásának centenáriumára a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum.

Európai nemzeti parkok napja

1999 óta minden évben május 24-én, az első európai nemzeti park (Svédország, 1909) létrehozásának évfordulóján ünneplik az európai nemzeti parkok napját.

Kihirdették a Janikovszky Éva meseíró pályázat győzteseit

Kihirdették a 16. Janikovszky Éva meseíró pályázat győzteseit Budapesten, első helyezést ért el Csicsó Zoltán a 7-9 évesek, Oláh Réka a 11-13 évesek, Dóry ...

Kékszalag

Július 30. és augusztus 1. között rendezik meg idén a Balaton legnagyobb tókerülő vitorlásversenyét, a Kékszalagot.

Idén is lesz virágkarnevál Debrecenben

Az idén is megrendezik Debrecenben a virágkarnevált augusztus 20-án, csak másképpen, mint az elmúlt fél évszázadban.

Victor Vasarely művészete nyomán terveznek ruhákat a METU hallgatói

Nemzetközi kiállításhoz terveznek ruhákat Victor Vasarely nyomán a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) hallgatói egy, a pécsi Janus Pannonius Múzeummal ...

 
Ez történt a héten

Trianon 100

Országszerte megemlékezéseket tartanak az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója, a nemzeti összetartozás napja ...

Indul a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár online

Szerdától vasárnapig, június 7-ig öt napon át ötven programmal várják a szervezők az irodalom, olvasás és kultúra iránt érdeklődőket az idei Margó Irodalmi ...

Szarvasi Vízi Színház

Június 12. és augusztus 22. között idén is megrendezik a Szarvasi Vízi Színház jubileumi, tizedik évadát.

Tolnay Klári Emlékház

Megújított kiállítással júniustól újra látogatható a Tolnay Klári Emlékház Mohorán.

A budapestieknek szerenádozik a Fesztiválzenekar

Több mint 200 lakóházba látogatnak el ingyenes szerenádjaikkal a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) kamaraformációi júniusban Budapesten.

Hey, June! fesztivál

Idén virtuálisan rendezik meg a Müpa Hey, June! koncertsorozatát. Az elmúlt évek emlékezetes magyar könnyűzenei koncertjeiből válogatnak az intézmény online ...

 
 
weather failed, check feed URL