Kávéházak éjszakája

Harminc helyszín és mintegy száz kulturális program várja a kávéházi kultúra kedvelőit május 17-én Budapesten, az idei Kávéházak éjszakája programjain.

Bővebben...
 

Húsvét a Skanzenben Szentendre 2019.04.21-04.22.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Pékmester Biscuits Kft.

Dátum: 2012.09.25. kedd
 
 
 
 

Pékség

\"A mosolygós tejhabos kávé, a hamuban sült kenyér, az otthon hangulata, az első randevú színhelye, könnyed elegancia, egy kedves mosoly az, amire vágyik, vagy csak csendben ülne finomabbnál finomabb ízek csábításában ...elmerülve gondolataiban?\" Hol is vagyok?

A helyszín nem más, mint a Katica Pékség, Kávé és Teaház Balatonkenese szívében. Az üzem 1991-ben Pékmester Biscuits Kft. néven családi vállalkozásként kezdte meg működését, melynek irányítása a „ház asszonyának” Gyenge Katalinnak alkotókészségét tükrözi.

A tradíciók, a hagyományok, az innovatív fejlesztések, az ehhez kapcsolódó környezettudatosság, a kultúra, a művészet és az egészséges életmód ötvözésével egy egészen új, a társai közt is különleges, nem a hagyományos értelemben vett péküzem nyitotta meg kapuit. Az egyedi termékek forgalmazásával, tradíció- és hagyományőrzéssel, a szolgáltatásbővítéssel, az állandó minőségnöveléssel, valamint az egészségmegőrzéssel, a kikapcsolódás lehetőségével, a jó kedv és közösségformáló erejével törekszik a vásárlói kör megtartására és bővítésére. A termékeket Balatonkenesén a Katica Pékség Kávé- és Teaházban a fő utca 21 alatt, a Kiskaticában Vak Bottyán utca 71-ben , illetve környékén Balatonakarattyán a \"Gáspár telepen\" a Strand utcában, a Katica Bolt és Pékségben Lepsényben valamint a webáruházon keresztül vásárolhatják meg.

 
 

A Balatonkenese Fő utca 21. szám alatti bemutató üzlet nyitva tartása:

Szezon idején: (05.15-től 08.31-ig) Non-stop

Egyéb időszakban: naponta 05h-tól 21h-ig

A Balatonkenese Vak Bottyán utcai (Alsóréti) és a Balatonakarattya Strand utcai (Gáspártelepi) üzletek nyitva tartása:

 
 

Elő és utószezonban: Hétvégente Szombat - Vasárnap

(04.15-től 06.01-ig és 08.30.-tól 09.30.-ig) (Érdeklődni a 88 574-800- as tel. számon)

Fő szezonban: naponta 07h-tól 21h-ig

Az üzem többségében véve szállodákat, panziókat, más üzleteket lát el termékeivel Somogytól Fejér megyéig, Veszprém megyében Berhidától Várpalotán át Veszprémig valamint Balatonvilágostól Tihanyig. Néhány környező településre megrendelés esetén házhoz is szállítanak, rendszeres időközönként vagy adott időpontra. Egyedi igények felmerülése esetén a svédasztalra kerülnek a kézi munkával gyártott ízletes termékek. Ezek sajátossága elkészítési módjukban, minőségükben és tetszetős külsejükben rejlik. Itt nem látni a tömegtermelésben gyártott, óriási tálcákon kínált finomságokat, ha mégis az sem hétköznapi. Gondoljunk csak a sokak kedvencére, a kakaós csigára, ami ugyan tömegtermék, de itt eredeti holland kakaóval készülnek. Ezenkívül számos különlegesség is színesíti a kínálatot, például a Katica tejfölös lángos, a rétesek, a hamuban sült kenyér vagy a parasztkenyér, amelyet elsőként ez az üzem készített az országban.

Vonzóbbá már csak a mini vízimalma teszi, ami egyfajta idegenforgalmi látványosság és Európában is ritkaság számba megy. Kiváltképp mivel az egyetlen ma is még üzemelő kis vízi malom, melynek kapacitása óránként 150 kg teljes kiőrlésű gabona, az eredeti teljes hasonmása és szögelés nélkül készült.

A vállalkozás aktívan részt vesz a város kulturális és sport életében. Mi sem bizonyítja ezt jobban a Kávéházban egész évben folyamatosan megrendezésre kerülő kiállítások, koncertek, könyvbemutatók, előadói estek sora. A sportéletben az aktív jelenlétet a labdarúgó egyesülettel kötött névszponzori szerződés teszi különlegessé melynek eredményeiről bővebben a focicsapat honlapján a www.keneselc.hu oldalon olvashatnak.

Kávé- és Teaház

Egyszerű kávézó avagy a kultúra és művészet patrónusa?

\"A helyi „cowboy”, a tiszteletes, egy anyuka a gyerekével, a nagymama, egy szerelmes pár, egy elmerengő főiskolás lány, egy elegáns vállalkozó…látszólag semmi közös bennük, mégis egy őszi szeles napon ugyan arra a helyre tértek be, hogy megosszák a kávézás és teázás különleges élményét , ahol a családias és barátságos kiszolgálás, galériában megtekinthető időszaki művészeti kiállítások felejthetetlen pillanatokkal ajándékozzák meg az idelátogatókat.\"

A kávéház kínálati közt szerepel még:

- a kitűnő olasz kávé -és tea, valamint fagylaltkülönlegességek

- reggelizési és egésznapi étkezési lehetőség: amely lehet a sütőüzem által termelt friss pék-és cukrászsütemény

- tej és kakaó, tejeskávé

- tojás ételek

- frissen sültek, nyáron grillezési lehetőség

- pizzák, akár kívánság szerinti feltéttel is.

A reprezentatív kétszintes Kávé és Teaház közel 100 nm vendégtere optimális helyszíne a meghittebb találkozásoknak, üzleti megbeszéléseknek, baráti összejöveteleknek. Ezenkívül lehetőség van még:

- Képzőművészek műveinek bemutatására, kiállítások

- Művész találkozók /Író-olvasó/

- Családi rendezvények

- Baráti találkozók

- Előadások

- Kártya partik

- Zenés

- Rendezvények

- Randevúk lebonyolítására.

Nyitva tartás:

Főszezon idején (05.15-től 08.31-ig)

Non-stop

Egyéb időszakban

05h-tól 21h-ig

Internet és WIFI hozzáférési lehetőség!

Elérhetőségek:

Katica Pékség

8174 Balatonkenese Fő utca 21.

Központi mobil: +36-70/310-6296

Telefon: +36-88/574-800

Fax: +36-88/574-801

Email: info@katicapekseg.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Máté Bence békás fotója nyert a World Press Photo természetfotó kategóriájában

Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója nyert az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában - jelentették be csütörtökön ...

Felvidék Fesztivál

Felvidék Fesztivált rendeznek csütörtöktől a Magyarság Házában. A gömöri régió bemutatására fókuszáló, vasárnapig tartó rendezvényen színházi, zenei és ...

Szakmák Éjszakája

A szakképzési lehetőségekre szeretnék felhívni a figyelmet a pénteken megrendezendő Szakmák Éjszakáján.

Európa Játékok

Június 21-én kezdődik Minszkben a II. Európa Játékok, amelyen 15 sportág 199 versenyszámában hirdetnek győztest. Magyarország várhatóan közel 130 sportolót ...

Csaknem 550 evezőst várnak a budapesti évadnyitóra

Több mint 60 csapatban csaknem 550 evezős méri össze tudását a Budapest Kupa Regattán, amelyet szombaton kilencedik alkalommal rendeznek meg az évadnyitónak ...

Gemenci faóriásokhoz indul túra a hétvégén

A gemenci erdőben megbújó, idős faóriásokat fedezhetik fel a természetbarátok a Gemenc Zrt. hétvégi túráján.

 
Ez történt a héten

Húsvéti forgatag a Szennai Skanzenben

Húsvéti forgatag várja az érdeklődőket április 19. és 22. között a Szennai Skanzenben.

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Életre kelnek a húsvéti hagyományok, változatos programok várják a látogatókat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban \"rügyfakasztó vasárnap\" ...

Húsvéti programok a diósgyőri várban

Húsvéti locsolkodás, tojásfestés és tojáspatkolás, muzsika, népi játékok várják mindazokat, akik a húsvéti ünnepeket alatt a diósgyőri várba látogatnak.

Vivicittá

Minden eddiginél többen, 31 293-an neveztek idén a kétnapos 34. Telekom Vivicittá városvédő futófesztiválra, amelynek fő számát, a 21 kilométeres félmaratont ...

Olasz Napok Várpalotán

Negyedik alkalommal rendezik meg az Olasz Napokat hétvégén a Veszprém megyei Várpalotán, a programokat olasz autó- és motorkiállítás is színesíti.

A költészet napja

Kortárs versek és novellák által inspirált képzőművészeti alkotásokból nyílt kiállítás a Magyar Írószövetség fővárosi székházában szerdán.

 
 
weather failed, check feed URL