Magyar Sommelier Szövetség szakmai díja

Öt kategóriában ítélte oda Par Excellence szakmai díjait a Magyar Sommelier Szövetség. Díjazták a legjobb magyarországi pincészetet, borkereskedőt, boros éttermet, szakírót, valamint oktatót.

Bővebben...
 XXVIII. Nemzetközi Betlehemes Találkozó Debrecen 2018.12.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Pékmester Biscuits Kft.

Dátum: 2012.09.25. kedd
 
 
 
 

Pékség

\"A mosolygós tejhabos kávé, a hamuban sült kenyér, az otthon hangulata, az első randevú színhelye, könnyed elegancia, egy kedves mosoly az, amire vágyik, vagy csak csendben ülne finomabbnál finomabb ízek csábításában ...elmerülve gondolataiban?\" Hol is vagyok?

A helyszín nem más, mint a Katica Pékség, Kávé és Teaház Balatonkenese szívében. Az üzem 1991-ben Pékmester Biscuits Kft. néven családi vállalkozásként kezdte meg működését, melynek irányítása a „ház asszonyának” Gyenge Katalinnak alkotókészségét tükrözi.

A tradíciók, a hagyományok, az innovatív fejlesztések, az ehhez kapcsolódó környezettudatosság, a kultúra, a művészet és az egészséges életmód ötvözésével egy egészen új, a társai közt is különleges, nem a hagyományos értelemben vett péküzem nyitotta meg kapuit. Az egyedi termékek forgalmazásával, tradíció- és hagyományőrzéssel, a szolgáltatásbővítéssel, az állandó minőségnöveléssel, valamint az egészségmegőrzéssel, a kikapcsolódás lehetőségével, a jó kedv és közösségformáló erejével törekszik a vásárlói kör megtartására és bővítésére. A termékeket Balatonkenesén a Katica Pékség Kávé- és Teaházban a fő utca 21 alatt, a Kiskaticában Vak Bottyán utca 71-ben , illetve környékén Balatonakarattyán a \"Gáspár telepen\" a Strand utcában, a Katica Bolt és Pékségben Lepsényben valamint a webáruházon keresztül vásárolhatják meg.

 
 

A Balatonkenese Fő utca 21. szám alatti bemutató üzlet nyitva tartása:

Szezon idején: (05.15-től 08.31-ig) Non-stop

Egyéb időszakban: naponta 05h-tól 21h-ig

A Balatonkenese Vak Bottyán utcai (Alsóréti) és a Balatonakarattya Strand utcai (Gáspártelepi) üzletek nyitva tartása:

 
 

Elő és utószezonban: Hétvégente Szombat - Vasárnap

(04.15-től 06.01-ig és 08.30.-tól 09.30.-ig) (Érdeklődni a 88 574-800- as tel. számon)

Fő szezonban: naponta 07h-tól 21h-ig

Az üzem többségében véve szállodákat, panziókat, más üzleteket lát el termékeivel Somogytól Fejér megyéig, Veszprém megyében Berhidától Várpalotán át Veszprémig valamint Balatonvilágostól Tihanyig. Néhány környező településre megrendelés esetén házhoz is szállítanak, rendszeres időközönként vagy adott időpontra. Egyedi igények felmerülése esetén a svédasztalra kerülnek a kézi munkával gyártott ízletes termékek. Ezek sajátossága elkészítési módjukban, minőségükben és tetszetős külsejükben rejlik. Itt nem látni a tömegtermelésben gyártott, óriási tálcákon kínált finomságokat, ha mégis az sem hétköznapi. Gondoljunk csak a sokak kedvencére, a kakaós csigára, ami ugyan tömegtermék, de itt eredeti holland kakaóval készülnek. Ezenkívül számos különlegesség is színesíti a kínálatot, például a Katica tejfölös lángos, a rétesek, a hamuban sült kenyér vagy a parasztkenyér, amelyet elsőként ez az üzem készített az országban.

Vonzóbbá már csak a mini vízimalma teszi, ami egyfajta idegenforgalmi látványosság és Európában is ritkaság számba megy. Kiváltképp mivel az egyetlen ma is még üzemelő kis vízi malom, melynek kapacitása óránként 150 kg teljes kiőrlésű gabona, az eredeti teljes hasonmása és szögelés nélkül készült.

A vállalkozás aktívan részt vesz a város kulturális és sport életében. Mi sem bizonyítja ezt jobban a Kávéházban egész évben folyamatosan megrendezésre kerülő kiállítások, koncertek, könyvbemutatók, előadói estek sora. A sportéletben az aktív jelenlétet a labdarúgó egyesülettel kötött névszponzori szerződés teszi különlegessé melynek eredményeiről bővebben a focicsapat honlapján a www.keneselc.hu oldalon olvashatnak.

Kávé- és Teaház

Egyszerű kávézó avagy a kultúra és művészet patrónusa?

\"A helyi „cowboy”, a tiszteletes, egy anyuka a gyerekével, a nagymama, egy szerelmes pár, egy elmerengő főiskolás lány, egy elegáns vállalkozó…látszólag semmi közös bennük, mégis egy őszi szeles napon ugyan arra a helyre tértek be, hogy megosszák a kávézás és teázás különleges élményét , ahol a családias és barátságos kiszolgálás, galériában megtekinthető időszaki művészeti kiállítások felejthetetlen pillanatokkal ajándékozzák meg az idelátogatókat.\"

A kávéház kínálati közt szerepel még:

- a kitűnő olasz kávé -és tea, valamint fagylaltkülönlegességek

- reggelizési és egésznapi étkezési lehetőség: amely lehet a sütőüzem által termelt friss pék-és cukrászsütemény

- tej és kakaó, tejeskávé

- tojás ételek

- frissen sültek, nyáron grillezési lehetőség

- pizzák, akár kívánság szerinti feltéttel is.

A reprezentatív kétszintes Kávé és Teaház közel 100 nm vendégtere optimális helyszíne a meghittebb találkozásoknak, üzleti megbeszéléseknek, baráti összejöveteleknek. Ezenkívül lehetőség van még:

- Képzőművészek műveinek bemutatására, kiállítások

- Művész találkozók /Író-olvasó/

- Családi rendezvények

- Baráti találkozók

- Előadások

- Kártya partik

- Zenés

- Rendezvények

- Randevúk lebonyolítására.

Nyitva tartás:

Főszezon idején (05.15-től 08.31-ig)

Non-stop

Egyéb időszakban

05h-tól 21h-ig

Internet és WIFI hozzáférési lehetőség!

Elérhetőségek:

Katica Pékség

8174 Balatonkenese Fő utca 21.

Központi mobil: +36-70/310-6296

Telefon: +36-88/574-800

Fax: +36-88/574-801

Email: info@katicapekseg.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

A víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Március 22-én, a víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapók című egészestés rajzfilmet, amelynek vetítéseihez számos ismeretterjesztő ...

Megjelent a Magyar Konyha idei Budapest Top10 gasztrokalauza

Huszonkilenc kategóriában gyűjti össze budapesti legjobb fine dining éttermeit, bisztróit, levesezőit, borbárjait, újhullámos kávézóit és egyéb vendéglátóhelyeit ...

Rákász Gergely hangverseny-sorozata

A 340 éve született Antonio Vivaldi és nagy csodálója, Johann Sebastian Bach műveivel idézi meg a régi korok ünnepi hangulatát Tél című országos hangversenysorozatán ...

VII. Debreceni Bormustra

Nyolc borvidék húsz pincészete mutatkozik be szombaton a VII. Debreceni Bormustrán - közölték a szervezők az eseménynek helyet adó Déri Múzeumban.

Pénteken kezdődik az észt zenei hét

Pénteken kezdődik az Észt Zenei Hét elnevezésű programsorozat Budapesten, az Észt Köztársaság kikiáltásának 100. évfordulóját ünneplő jubileumi év zárásaként.

Olasz vetítéssorozat az Urániában

Filmtörténeti klasszikusokon és kortárs mozidarabokon keresztül ismerkedhetnek meg Olaszország tájaival, történeteivel az Uránia Nemzeti Filmszínházban ...

 
Ez történt a héten

Advent

Az adventi időszakban idén is felépül Vácrátóton a mesebeli Mézeskalácsfalu, amelyet először a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen lehet majd megtekinteni ...

Mikulás

A következő napokban több Mikulás-vonat és -HÉV is közlekedik.

Advent

Hagyományőrző kézműves mesterek termékei mellett változatos programok is várják az érdeklődőket a III. Történelmi Kézműves Vásáron és Hagyományőrző Találkozón ...

Cziffra Fesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg a Cziffra György Klasszikus Zenei Fesztivált február 17-től 25-ig Budapesten.

Felkerült a kékfestés az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára

A felvételen Bakos Zoltán István kékfestő népi iparművész a bácsalmási kékfestő műhelyben. A műhelyt a Skorutyák család alapította 1879-ben.

Antik ünnep és tudományos konferencia a Szépművészeti Múzeumban

Antik ünnep néven egész napos programsorozattal emlékeznek meg az Antik Gyűjtemény megalapításának 110 éves évfordulójáról a nemrég újranyílt Szépművészeti ...

 
 
weather failed, check feed URL