Munkácsy-képpel gazdagodott a Szolnoki Galéria

Munkácsy Mihály Az énekes című festménye. Az alkotással gazdagodott a helyi Munkácsy-kiállítás Pákh Imre műgyűjtőnek köszönhetően.

Bővebben...
 

Nemzetközi Konyhakiállítás Budapest Sportaréna 2019.03.01-03.


Hungexpo 2019.02.21-02.24.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Pékmester Biscuits Kft.

Dátum: 2012.09.25. kedd
 
 
 
 

Pékség

\"A mosolygós tejhabos kávé, a hamuban sült kenyér, az otthon hangulata, az első randevú színhelye, könnyed elegancia, egy kedves mosoly az, amire vágyik, vagy csak csendben ülne finomabbnál finomabb ízek csábításában ...elmerülve gondolataiban?\" Hol is vagyok?

A helyszín nem más, mint a Katica Pékség, Kávé és Teaház Balatonkenese szívében. Az üzem 1991-ben Pékmester Biscuits Kft. néven családi vállalkozásként kezdte meg működését, melynek irányítása a „ház asszonyának” Gyenge Katalinnak alkotókészségét tükrözi.

A tradíciók, a hagyományok, az innovatív fejlesztések, az ehhez kapcsolódó környezettudatosság, a kultúra, a művészet és az egészséges életmód ötvözésével egy egészen új, a társai közt is különleges, nem a hagyományos értelemben vett péküzem nyitotta meg kapuit. Az egyedi termékek forgalmazásával, tradíció- és hagyományőrzéssel, a szolgáltatásbővítéssel, az állandó minőségnöveléssel, valamint az egészségmegőrzéssel, a kikapcsolódás lehetőségével, a jó kedv és közösségformáló erejével törekszik a vásárlói kör megtartására és bővítésére. A termékeket Balatonkenesén a Katica Pékség Kávé- és Teaházban a fő utca 21 alatt, a Kiskaticában Vak Bottyán utca 71-ben , illetve környékén Balatonakarattyán a \"Gáspár telepen\" a Strand utcában, a Katica Bolt és Pékségben Lepsényben valamint a webáruházon keresztül vásárolhatják meg.

 
 

A Balatonkenese Fő utca 21. szám alatti bemutató üzlet nyitva tartása:

Szezon idején: (05.15-től 08.31-ig) Non-stop

Egyéb időszakban: naponta 05h-tól 21h-ig

A Balatonkenese Vak Bottyán utcai (Alsóréti) és a Balatonakarattya Strand utcai (Gáspártelepi) üzletek nyitva tartása:

 
 

Elő és utószezonban: Hétvégente Szombat - Vasárnap

(04.15-től 06.01-ig és 08.30.-tól 09.30.-ig) (Érdeklődni a 88 574-800- as tel. számon)

Fő szezonban: naponta 07h-tól 21h-ig

Az üzem többségében véve szállodákat, panziókat, más üzleteket lát el termékeivel Somogytól Fejér megyéig, Veszprém megyében Berhidától Várpalotán át Veszprémig valamint Balatonvilágostól Tihanyig. Néhány környező településre megrendelés esetén házhoz is szállítanak, rendszeres időközönként vagy adott időpontra. Egyedi igények felmerülése esetén a svédasztalra kerülnek a kézi munkával gyártott ízletes termékek. Ezek sajátossága elkészítési módjukban, minőségükben és tetszetős külsejükben rejlik. Itt nem látni a tömegtermelésben gyártott, óriási tálcákon kínált finomságokat, ha mégis az sem hétköznapi. Gondoljunk csak a sokak kedvencére, a kakaós csigára, ami ugyan tömegtermék, de itt eredeti holland kakaóval készülnek. Ezenkívül számos különlegesség is színesíti a kínálatot, például a Katica tejfölös lángos, a rétesek, a hamuban sült kenyér vagy a parasztkenyér, amelyet elsőként ez az üzem készített az országban.

Vonzóbbá már csak a mini vízimalma teszi, ami egyfajta idegenforgalmi látványosság és Európában is ritkaság számba megy. Kiváltképp mivel az egyetlen ma is még üzemelő kis vízi malom, melynek kapacitása óránként 150 kg teljes kiőrlésű gabona, az eredeti teljes hasonmása és szögelés nélkül készült.

A vállalkozás aktívan részt vesz a város kulturális és sport életében. Mi sem bizonyítja ezt jobban a Kávéházban egész évben folyamatosan megrendezésre kerülő kiállítások, koncertek, könyvbemutatók, előadói estek sora. A sportéletben az aktív jelenlétet a labdarúgó egyesülettel kötött névszponzori szerződés teszi különlegessé melynek eredményeiről bővebben a focicsapat honlapján a www.keneselc.hu oldalon olvashatnak.

Kávé- és Teaház

Egyszerű kávézó avagy a kultúra és művészet patrónusa?

\"A helyi „cowboy”, a tiszteletes, egy anyuka a gyerekével, a nagymama, egy szerelmes pár, egy elmerengő főiskolás lány, egy elegáns vállalkozó…látszólag semmi közös bennük, mégis egy őszi szeles napon ugyan arra a helyre tértek be, hogy megosszák a kávézás és teázás különleges élményét , ahol a családias és barátságos kiszolgálás, galériában megtekinthető időszaki művészeti kiállítások felejthetetlen pillanatokkal ajándékozzák meg az idelátogatókat.\"

A kávéház kínálati közt szerepel még:

- a kitűnő olasz kávé -és tea, valamint fagylaltkülönlegességek

- reggelizési és egésznapi étkezési lehetőség: amely lehet a sütőüzem által termelt friss pék-és cukrászsütemény

- tej és kakaó, tejeskávé

- tojás ételek

- frissen sültek, nyáron grillezési lehetőség

- pizzák, akár kívánság szerinti feltéttel is.

A reprezentatív kétszintes Kávé és Teaház közel 100 nm vendégtere optimális helyszíne a meghittebb találkozásoknak, üzleti megbeszéléseknek, baráti összejöveteleknek. Ezenkívül lehetőség van még:

- Képzőművészek műveinek bemutatására, kiállítások

- Művész találkozók /Író-olvasó/

- Családi rendezvények

- Baráti találkozók

- Előadások

- Kártya partik

- Zenés

- Rendezvények

- Randevúk lebonyolítására.

Nyitva tartás:

Főszezon idején (05.15-től 08.31-ig)

Non-stop

Egyéb időszakban

05h-tól 21h-ig

Internet és WIFI hozzáférési lehetőség!

Elérhetőségek:

Katica Pékség

8174 Balatonkenese Fő utca 21.

Központi mobil: +36-70/310-6296

Telefon: +36-88/574-800

Fax: +36-88/574-801

Email: info@katicapekseg.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Átadták a kékfestést szellemi kulturális örökséggé nyilvánító dokumentumot Pápán

Átadták a kékfestés hagyományát a világ szellemi kulturális örökségévé nyilvánító dokumentumot a pápai Kékfestő Múzeumban kedden, így már négy magyar vonatkozású ...

Magyar Borok Bálja

Ötfogásos menüsorral, neves pincészetek boraival várja a vendégeket szombaton a Corinthia Hotel Budapestben a 14. Magyar Borok Bálja.

Tízezer adag ételt készítenek el a főzőcsapatok a nyíregyházi böllérversenyen

Mintegy tízezer adag ételt készítenek el a főzőcsapatok a 2. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 18. Nemzetközi Böllérversenyen február 16-án Nyíregyh ...

Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díj

Harmadszor ítélték oda a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat. Az idei kitüntetettet, Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszót ...

Családi Csoki Napok 03.16-17. Granada Hotel Kecskemét

Egy igazán fantasztikus hétvégével várjuk a csokoládé és az édességek szerelmeseit. Ami itt vár Benneteket: Csokoládé minden mennyiségben Egyedi csokoládé ...

Dévényi Sándor építész kiállítása a Pesti Vigadóban

Dévényi Sándor Kossuth-díjas építész, a nemzet művésze munkáit bemutató kiállítás nyílt a Magyar Művészeti Akadémia(MMA) székházában, a Pesti Vigadóban.

 
Ez történt a héten

Csángó Bál a Millenáris parkban

23.alkalommal rendezik meg a Csángó Bált a budapesti Millenáris parkban, ahol bepillantást nyújtanak a csángó magyar kultúrába, a nyári időszakot bemutató ...

Budapest Táncfesztivál

Ma kezdődik a 2019-es Budapest Táncfesztivál, amelynek nyitógálája a Nemzeti Táncszínház új épületében, a fővárosi Millenáris parkban lesz.

10. Borjour Magnum

Minden eddiginél több, összesen 235 borászat több mint 1000 bora közül választhatnak a 10. Borjour Magnum látogatói szombaton a Millenáris park csarnokaiban; ...

Páger Antal-színészdíj

Hegyi Barbara kapta a Páger Antal-színészdíjat, a makói önkormányzat elismerését a Hagymaházban.

Tavaszi fesztivált rendeznek márciusban Veszprémben

Öt produkcióval várja az érdeklődőket március elejétől a 12. veszprémi tavaszi fesztivál. A négy saját előadás mellett egy vendégprodukciót láthatnak az ...

Ludwig 30 kiállítás- és programsorozat

A fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Ludwig 30 kiállítás- és programsorozatának megnyitója.

 
 
weather failed, check feed URL