Waterpolo Masters Summer Cup

A férfi vízilabda Magyar Kupa jövő heti helyosztói kísérő eseményeként rendezik a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű kupát, melynek keretében újra medencébe ugrik az olimpiai bajnok legendákból álló Millennium Masters gálacsapat.

Bővebben...
 

Magyar Törzsi Gyűlés Bugacpuszta 2020.08.21-23.


XIII. Nemzetközi Hungarikum Fesztivál Szeged 2020.08.13-16.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.

Dátum: 2020.02.10. hétfő
 
 
 
 

Társaságunk, az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság (továbbiakban: ÉRV ZRt.) fél évszázados szakmai múltjával, magas működési színvonalával és kiemelkedő eredményeivel az északkelet-magyarországi régió meghatározó víziközmű-szolgáltatója. A Társaság 100%-os tulajdonosa a Magyar Állam.

Fő tevékenységünk a víztermelés, -kezelés, -elosztás és a szennyvíz gyűjtése, kezelése, együttesen víziközmű-szolgáltatás. Alapító Okiratunkban további 59 tevékenység is szerepel (például: műszaki tervezés, tanácsadás, stb.), melyek ellátását szintén lehetővé teszi a rendelkezésre álló magas tudásszintű humánerőforrás.

Szolgáltatási feladatainkat állami, illetve önkormányzati tulajdonú víziközművek üzemeltetésével látjuk el, mely az állami víziközművek vonatkozásában vagyonkezelői feladatokat is jelent. Ezen tevékenységünket a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal (2008. 01. 01-től MNV ZRt.) kötött vagyonkezelési szerződés, illetve az önkormányzatokkal kötött bérüzemeltetési szerződések alapján végezzük.

Működési területünk Heves-, Nógrád- és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére terjed ki. Integrációs törekvéseink eredményeként a közvetlenül ellátott települések száma folyamatosan növekszik.

Összességében mintegy 600 ezer ember egészséges ivóvízzel való ellátásáról gondoskodunk.

Érdekelt félként kezeljük tulajdonosunkat, a közművek tulajdonosait, fogyasztóinkat, munkavállalóinkat, beszállítóinkat és a társadalom egyéb érintett szereplőit.

Fogyasztóinkat lakossági, közületi és társvízművek (kiemelt közületi fogyasztók) kategóriákba sorolhatjuk. Közülük a lakossági fogyasztók száma a legnagyobb, de az értékesítés volumenét tekintve egyelőre a társvízművek a meghatározó vízfogyasztók.

Speciális fogyasztónak számítanak a közművek tulajdonosai, akik esetében a termék részben a víziközmű-szolgáltatás, részben pedig az átadott vagyon kezelése.

 
 

Tevékenységeinket kiválóság kultúránk és küldetésünk szellemében mindig a legmagasabb minőségi színvonalon végezzük, a lehető legjobb eredmények elérése érdekében. Társaságunk legfőbb értékeinek a fejlesztésorientáltságot, az ehhez alapot adó innovativitást, a megbízhatóságot és a pénzügyi stabilitást tartjuk.

Céljaink megvalósításának garanciája az a ciklikusan ismétlődő folyamat, melynek keretében rendszeresen átvizsgáljuk folyamatainkat, elemezzük elért eredményeinket, környezetdiagnosztikát végzünk, majd a következtetések alapján kijelöljük mérhető és összehangolt stratégiai céljainkat, valamint figyelemmel kísérjük azok végrehajtását. Ehhez kapcsolódóan a Társaság EFQM modell szerinti önértékelését 2002 óta évente elvégezzük.

Elsődleges stratégiai célunk az eredményes, a tulajdonos igényeinek megfelelő működés biztosítása. Ezzel összefüggésben működési területünk bővítésére, ezáltal árbevételünk növelésére, illetve működési költségeink folyamatos racionalizálására törekszünk. A költséghatékonyság javítása érdekében kapacitásainkat (mind a technikai-, mind a humánerőforrások tekintetében) egyre jobban használjuk ki, valamint a vízveszteséget a hálózati rekonstrukciók révén csökkentjük.

Kiemelt célunk a fogyasztók elégedettségének növelése, melyhez kapcsolódóan az eredményeket évente reprezentatív felmérés formájában vizsgáljuk. A fogyasztók elégedettségét leginkább a szolgáltatás színvonala határozza meg.

 
 

Az ivóvíz minőségének jogszabályok szerinti biztosítása érdekében technológiáinkat folyamatosan fejlesztjük. Ennek keretében például Lázbérci Vízművünkben olyan szűrőrendszert építettünk ki, amely a vegyszerfelhasználás csökkentése mellett, az előírtnál is jobb minőségű ivóvizet garantál a fogyasztóknak. Célunk továbbá, hogy minden felszíni vizes technológiánál az aktívszén-szűrés, mint biztonsági lépcső beépüljön a tisztítási folyamatba. A felszíni víztisztító kapacitás mintegy 60%-ában a fertőtlenítés ma már a fogyasztók megelégedésére, a szagtalan klór-dioxiddal történik.

A szolgáltatott víz minőségének ellenőrzését az MSZ 17025:2001 szabvány szerint működő, akkreditált laboratóriumunkban végezzük.

Technológiáink ejlesztésével párhuzamosan kiemelten kezeljük vízbázisaink védelmét, hiszen kapacitásaink nagy része nem védett mélységi víz, hanem felszíni, talaj- illetve karsztvíz, azaz “sérülékeny” vízbázisokból származik. Ezzel összefüggésben a Borsodsziráki Vízműnél az aktív vízbázisvédelem biztosítására a talajvízdúsításhoz használt Bódva-víz rapidkoagulációs gyorsszűrési technológiával történő előtisztítása országos szinten az elsők között valósult meg.

 
 

A biztonságos szolgáltatást, a vízkészletek és a fogyasztások térbeli és időbeni eltérése közötti egyensúly megteremtését a hasznosi, a csórréti, a köszörűvölgyi, a komravölgyi, a lázbérci és a rakacai mesterséges víztározók, valamint a területünkön kialakított 9 regionális vízműrendszer összekapcsolódása teszi lehetővé. A szolgáltatás folyamatosságát az üzemirányítási rendszerek korszerűsítésével, és a hibaelhárítások átfutási idejének csökkentésével biztosítjuk. A hibaelhárítási időket korszerű munkagépek alkalmazásával és jobb munkaszervezéssel jelentősen csökkentettük.

Környezetünk védelme érdekében a vízterhelő anyagok eltávolítására minden szennyvíztisztító telepen elsődleges (mechanikai), másodlagos (biológiai) és néhány telepen harmadlagos (korszerű műtárgyas) szennyvíztisztítást alkalmazunk. Szintén a környezetterhelő hatások csökkentéséért modernizáljuk technológiáinkat és gépjárműparkunkat, az újrahasznosíthatóság érdekében szelektíven gyűjtjük a hulladékokat, valamint az energiafelhasználást korszerű eszközök alkalmazásával optimalizáljuk. Mindezen tevékenységünknek az ISO 14001:2004 szabvány szerint működő környezetközpontú irányítási rendszerünk ad keretet.

Céljaink elérése érdekében nagyon fontos a megfelelő humánerőforrás biztosítása és a munkavállalók elégedettségének növelése. Ennek érdekében kiemelkedő összeget fordítunk munkatársaink szakmai képzésére.

Fontosnak tartjuk továbbá kollégáink egészségének megőrzését, ezért az MSZ 28001:2003 szabvány szerinti munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszert működtetünk. Ezen túlmenően nagy hangsúlyt fektetünk a munkatársak üdültetési lehetőségeinek biztosítására, melynek érdekében saját vendégházakat is fenntartunk.

A működés kiválóságának biztosítása, a folyamatok hatékonyságának növelése érdekében modern irányítási módszereket alkalmazunk, és gondoskodunk a működéshez szükséges erőforrások megfelelő időben történő rendelkezésre állásáról. Társaságunk folyamatszemléletű irányítási rendszerének alapja az ISO 9001:2008 szabvány szerint kiépített és működtetett minőségirányítási rendszer.

A folyamatok működését korszerű információs rendszerek kiépítésével segítjük. A LIBRA-rendszer a gazdasági-, a MIR-rendszer a műszaki-, míg a VIP-rendszer a humánpolitikai terület működését fedi le, hatékonnyá téve az adatok feldolgozását, továbbítását és tárolását.

Az integrált rendszerek működtetése, illetve a kiválóság kultúra Társaságon belüli elterjesztése garanciát jelent a minőségi víziközmű szolgáltatás nyújtására, a fogyasztók és az egyéb érdekelt felek elégedettségének növelésére, valamint a hatékony gazdálkodásra.

Kimagasló eredményeinket 2006-ban az EFQM 5*-os Recognised for Excellence díjjal, 2007-ben Nemzeti Minőségi Díjjal ismerték el.

Küldetésünknek tekintjük, hogy kiváló működésre törekedve a legmagasabb minőségi színvonalú víziközmű-szolgáltatást nyújtsuk az érdekelt felek (köztük a tulajdonos, a fogyasztók, a munkavállalók, a partnerek és a társadalom) megelégedésére.

Küldetésünkkel összhangban hosszú távú stratégiai célunk, hogy folyamataink és tevékenységeink folyamatos fejlesztésével, hatékonyságunkat és eredményességünket, valamint az érdekelt felek elégedettségét növeljük.

Jövőképünk: Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság kölcsönös előnyökön alapuló kapcsolatokat kialakítva, a legteljesebb társadalmi felelősségvállalás mellett Északkelet-Magyarország piacvezető, kiválóan működő, legmagasabb minőségi színvonalú víziközmű-szolgáltatójává kíván válni, valamennyi érdekelt fél elégedettségét növelve.

Elérhetőségek:

 
 

Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.

Kazincbarcika, Tardonai út 1.

Tel.: 48 / 514-500

Fax: 48 / 514-582

E-mail: info@ervzrt.hu

 
Kapcsolódó linkek
Kapcsolódó cikkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Színházi estek várják a nézőket Balatonfüreden

Színházi estek várják a nézőket négy augusztusi estén a balatonfüredi Kisfaludy Színház szervezésében a Balaton-parti városban. A rendezvénysorozat első ...

Budapest Design Week 2020

Elindult a jelentkezés Budapest Design Week 2020 fesztiválra, amely rendhagyó, hibrid formában kel életre október 1. és 11. között - áll a szervezők MTI-hez ...

Film-zene koncert lesz a Margitszigeten

Filmrészletekkel kísért film-zene koncert várja a közönséget csütörtökön a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az Óbudai Danubia Zenekar előadásában Marcello ...

A magyar sport kézműves szemmel

Többek között Erdei Zsolt világbajnoki övét és Talmácsi Gábor vb-bukósisakját is megtekinthetik a látogatók a Duna Palotában vasárnap megnyílt A Magyar ...

Év Strandétele

Az Év strandétele címet megosztva kapta a balatonmáriafürdői Port Étterem BalaToros elnevezésű, újragondolt disznótorosa, valamint az idén megújult alsóörsi ...

Megjelent a Magyar Konyha 2020-as Balaton Gasztrokalauza

A Balaton környékének 333 legjobb éttermét, strandbisztróját, borászatát, kávézóját és egyéb vendéglátóhelyét veszi számba a Magyar Konyha magazin nyári ...

 
Ez történt a héten

Balaton-átevezés

Rekordot jelentő, több mint 2000 nevezés érkezett a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, a jövő vasárnapi Hervis Balaton-átevezésre.

Vidor Fesztivál

A hagyományos Kossuth téri koncertek nélkül, de a megszokott színházi versenyprogrammal és utcai forgataggal rendezik meg az idén tizenegy naposra kibővített ...

A MÁV retró hétvégéje a Balaton északi partján

424-es gőzmozdony által továbbított személyvonat indulás után Badacsonytomaj állomásnál a MÁV nosztalgia-hétvégéjén 2020. augusztus 2-án.

ZeneVarázslat Művészeti Tábor

Kisvárda és a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola ad otthont augusztus 2. és 7. között a ZeneVarázslat Művészeti Tábornak.

52. Kékszalag vitorlásverseny

Az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye a rajt után Balatonfüred közelében 2020. július 30-án.

Dióhéj Irodalmi Találkozó

Új irodalmi fesztivált indít útjára a Magyar Írószövetség, a Dióhéj Irodalmi Találkozó neves írók, költők, zenészek és zenekarok részvételével augusztus ...

 
 
weather failed, check feed URL