Magyar Korcsolyázás Napja

Többek között ingyenes korcsolyázási lehetőséggel várják a Városligeti Műjégpályán az érdeklődőket a pénteken először sorra kerülő Magyar Korcsolyázás Napján.

Bővebben...
 

Hungexpo 2019.02.21-02.24.


Nemzetközi Konyhakiállítás Budapest Sportaréna 2019.03.01-03.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Wienerberger Téglaipari Zrt.

Dátum: 2014.02.12. szerda
 
 
 
 

Piacvezető cég
Az égetett agyagból készült falazóelem, a tégla 6000 éve a maradandóság, a hosszú távra tervezés és gondoskodás jelképe. Ez a filozófia határozza meg az iparág viszonylatban világelső cége, a Wienerberger-konszern tevékenységét.

A Wienerberger cég, amelyet 1819-ben alapítottak Bécsben, a helyi osztrák téglagyártóból nemzetközi szintű építőanyag gyártó csoporttá nőtte ki magát. A Csoportnál 2012-ben világszerte több mint 12.800 alkalmazott dolgozik. Ma a Wienerberger a világ legnagyobb téglagyártója, és Európában az első helyen van a tetőcserép szegmensben is. A beton térköveket gyártó specialista Semmelrock és a kerámia csőrendszert szállító Keramo- Steinzeug 2010-es, illetve a műanyag cső specialista Pipelife 2011-es teljes felvásárlása után a Wienerberger ma vezető szerepet tölt be a beton térkövek piacán Közép- és Kelet-Európában, illetve a csőrendszerek piacán Európában. 1986 óta a gyártóhálózat 11-ről 230 üzemre bővült, ezek Európa 30 országában, Oroszországban, az Egyesült Államokban, Kanadában és Indiában működnek.

Partnereink építhetnek termékeink jó minőségére és szolgáltatásaink megbízhatóságára. Az építkezőknek otthonuk felépítéséhez szükséges teljes körű termékrendszert kínálunk külső-belső teherhordó falakból, pincefalakból, válaszfalakból, lakáselválasztó falakból, födémrendszerből és áthidalókból.

Wienerberger Magyarországon

Az osztrák Wienerberger-konszern magyarországi leányvállalatát – magyar partnerek bevonásával – 1990-ben azzal a szándékkal alapította meg, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg.

A Wienerberger Magyarországon nem csupán gyárak vásárlásával, hanem zöldmezős beruházásokkal teremtette meg gyártókapacitásait: a kőszegi áthidaló- és födémgerenda-gyár után 2005-ben a Tiszavasváriban zöldmezős beruházásban épült új téglagyár is megkezdte működését.

A Wienerberger aktív beruházási politikájában mindig különösen fontos szerepet játszottak a fajlagos energiafelhasználást csökkentő és a környezetvédelmi beruházások.

A Wienerberger minden termelőegységében működik, a tégla gyártók között elsőként 1999-ben bevezetett Minőségirányítási Rendszer (MIR), valamint minden gyár rendelkezik Környezetirányítási Rendszerrel (KIR).

Egészséges rendszer

A Wienerberger a megalapítása óta folytatott dinamikus piacpolitikájának és intenzív beruházási tevékenységének köszönhetően immár a magyar építőanyag-ipar vezető cégei közé tartozik. Hozzáértésünket piacképes termékek, így a POROTHERM Építési Rendszer gyártásával és értékesítésével bizonyítjuk. Fuvarszervezéssel, részletes műszaki szaktanácsadással egészítjük ki a közismert Wienerberger minőséget. A Wienerberger termékeket a piaci igények és a gazdaságos megvalósíthatóság alapján folyamatosan fejlesztjük. A gazdaságos ipari termelés és a racionális felhasználási lehetőség megteremtése lényeges szempont új termékeink kifejlesztésében.

Szolgáltatásainkkal – a tervezéstől a beszerzésen át a kivitelezésig – az építkezés teljes folyamatát segíteni kívánjuk.

 
 

Termékeink és szolgáltatásaink

• Porotherm Profi termékcsalád, Porotherm K, K Profi és T Profi termékek

• Porotherm Dryfix technológia

• Porotherm Építési Rendszer

• Terca Homlokzatburkolatok

A Magyarország egyik vezető téglagyártójaként fejlesztéseink során arra törekszünk, hogy energiatudatos, környezetbarát és természetes alapanyagú termékeink a beépítéskor, a kivitelezéskor és azt követően a kész épületben is hasonló értékeket biztosítsanak, párosítva mindezt olyan gazdasági előnnyel, amely egyaránt megelégedésére szolgálhat építtetőnek, beruházónak, tervezőnek, kivitelezőnek. Az új téglatechnológiának számító csiszolt téglatermékek, a Porotherm Profi bevezetése Magyarországon 2007 augusztusában indult, amelyre a cég több 100 millió forintos beruházással készült fel. A rendszer lényege a tizedmilliméteres pontosságúra csiszolt tégla, amelyet lézeres szintezésű alapra helyeznek el, s építése nagyfokú szakértelmet kíván. A csiszolt tégla alkalmazásával jelentősen javul a falazat hőszigetelő képessége, csökken a habarcsszükséglet, és gazdaságosabb lesz az építkezés. A Porotherm Profi termék kiszolgálását számos szolgáltatás segíti.

 
 

A 2008 év végén bevezetett Porotherm Dryfix technológia lényege, hogy a hagyományos kötőanyag, a habarcs helyett Dryfix speciális ragasztóhabot használ a téglák összeillesztésére. Alkalmazásával tovább javul a falazat hőszigetelő képessége, tovább csökken a kivitelezési idő, használatával -5 C fokig lehet falazni. A Wienerberger által a magyar piacra bevezetett Porotherm Profi Dryfix technológiát 2010-ben a Magyar Innovációs Bizottság a Magyar Innovációs Pályázaton kiemelt elismerésben részesítette.

A Wienerberger a téglaipar innovátora

 
 

A Wienerberger zRt. élen jár a téglatermékeket érintő innovációban, termékfejlesztésben. A vállalat mögött egy nemzetközi konszern tudásbázisa, ill. olyan hazai független kutató intézmények állnak, mint pld. a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). A termékfejlesztés fő célja az, hogy a téglák, ill. a belőlük épülő falazat hőszigetelő képességét javítsák, hogy azok kiegészítő hőszigetelés nélkül túlteljesítsék a hazai épületenergetikai előírásokat, valamint megfeleljenek a legszigorúbb, 2019-ben életbe léptetni tervezett EU-s követelményeknek.

www.wienerberger.hu

Elérhetőségek:

Budapesti Székházunk

Wienerberger Téglaipari Zrt. központja

1119 Budapest Bártfai u. 34

Postacím: 1519 Budapest, Pf. 384.

Központi telefonszám: (1) 464-7030

Solymári Téglagyár

1037 Budapest, Solymárvölgyi út

Tel: 06 - 1/250 - 1700

Fax: 06 - 1/388- 6761

Kőszegi Tégla- és Gerendagyár

9730 Kőszeg, Csepregi u. 2.

Tel: 06 - 94/562 - 060

Fax: 06 - 94/360- 142

Balatonszentgyörgyi Tégla- és gerendagyár

8710 Balatonszentgyörgy, Pf.2.

Tel: 06 - 85/577- 907

Fax: 06 - 85/577- 900 /923 mellék

Tiszavasvári Téglagyár

4440 Tiszavasvári, Kabai J. u. 31.

Tel.: 06 - 42/520-590

Fax: 06 - 42/520-598

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Átadták a kékfestést szellemi kulturális örökséggé nyilvánító dokumentumot Pápán

Átadták a kékfestés hagyományát a világ szellemi kulturális örökségévé nyilvánító dokumentumot a pápai Kékfestő Múzeumban kedden, így már négy magyar vonatkozású ...

Magyar Borok Bálja

Ötfogásos menüsorral, neves pincészetek boraival várja a vendégeket szombaton a Corinthia Hotel Budapestben a 14. Magyar Borok Bálja.

Ludwig 30 kiállítás- és programsorozat

A fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Ludwig 30 kiállítás- és programsorozatának megnyitója.

Tízezer adag ételt készítenek el a főzőcsapatok a nyíregyházi böllérversenyen

Mintegy tízezer adag ételt készítenek el a főzőcsapatok a 2. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 18. Nemzetközi Böllérversenyen február 16-án Nyíregyh ...

Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díj

Harmadszor ítélték oda a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat. Az idei kitüntetettet, Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszót ...

Családi Csoki Napok 03.16-17. Granada Hotel Kecskemét

Egy igazán fantasztikus hétvégével várjuk a csokoládé és az édességek szerelmeseit. Ami itt vár Benneteket: Csokoládé minden mennyiségben Egyedi csokoládé ...

 
Ez történt a héten

Munkácsy-képpel gazdagodott a Szolnoki Galéria

Munkácsy Mihály Az énekes című festménye. Az alkotással gazdagodott a helyi Munkácsy-kiállítás Pákh Imre műgyűjtőnek köszönhetően.

Csángó Bál a Millenáris parkban

23.alkalommal rendezik meg a Csángó Bált a budapesti Millenáris parkban, ahol bepillantást nyújtanak a csángó magyar kultúrába, a nyári időszakot bemutató ...

Budapest Táncfesztivál

Ma kezdődik a 2019-es Budapest Táncfesztivál, amelynek nyitógálája a Nemzeti Táncszínház új épületében, a fővárosi Millenáris parkban lesz.

10. Borjour Magnum

Minden eddiginél több, összesen 235 borászat több mint 1000 bora közül választhatnak a 10. Borjour Magnum látogatói szombaton a Millenáris park csarnokaiban; ...

Páger Antal-színészdíj

Hegyi Barbara kapta a Páger Antal-színészdíjat, a makói önkormányzat elismerését a Hagymaházban.

Tavaszi fesztivált rendeznek márciusban Veszprémben

Öt produkcióval várja az érdeklődőket március elejétől a 12. veszprémi tavaszi fesztivál. A négy saját előadás mellett egy vendégprodukciót láthatnak az ...

 
 
weather failed, check feed URL