Gyereknap

Különleges gyermeknapi programokkal várja hétvégén a látogatókat a Budakeszi Vadaspark, amely május végén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját.

Bővebben...
 

Somogybabod Off Road 2019.06.06-09. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Wienerberger Téglaipari Zrt.

Dátum: 2019.03.26. kedd
 
 
 
 

Piacvezető cég
Az égetett agyagból készült falazóelem, a tégla 6000 éve a maradandóság, a hosszú távra tervezés és gondoskodás jelképe. Ez a filozófia határozza meg az iparág viszonylatban világelső cége, a Wienerberger-konszern tevékenységét.

A Wienerberger cég, amelyet 1819-ben alapítottak Bécsben, a helyi osztrák téglagyártóból nemzetközi szintű építőanyag gyártó csoporttá nőtte ki magát. A Csoportnál 2012-ben világszerte több mint 12.800 alkalmazott dolgozik. Ma a Wienerberger a világ legnagyobb téglagyártója, és Európában az első helyen van a tetőcserép szegmensben is. A beton térköveket gyártó specialista Semmelrock és a kerámia csőrendszert szállító Keramo- Steinzeug 2010-es, illetve a műanyag cső specialista Pipelife 2011-es teljes felvásárlása után a Wienerberger ma vezető szerepet tölt be a beton térkövek piacán Közép- és Kelet-Európában, illetve a csőrendszerek piacán Európában. 1986 óta a gyártóhálózat 11-ről 230 üzemre bővült, ezek Európa 30 országában, Oroszországban, az Egyesült Államokban, Kanadában és Indiában működnek.

Partnereink építhetnek termékeink jó minőségére és szolgáltatásaink megbízhatóságára. Az építkezőknek otthonuk felépítéséhez szükséges teljes körű termékrendszert kínálunk külső-belső teherhordó falakból, pincefalakból, válaszfalakból, lakáselválasztó falakból, födémrendszerből és áthidalókból.

Wienerberger Magyarországon

Az osztrák Wienerberger-konszern magyarországi leányvállalatát – magyar partnerek bevonásával – 1990-ben azzal a szándékkal alapította meg, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg.

A Wienerberger Magyarországon nem csupán gyárak vásárlásával, hanem zöldmezős beruházásokkal teremtette meg gyártókapacitásait: a kőszegi áthidaló- és födémgerenda-gyár után 2005-ben a Tiszavasváriban zöldmezős beruházásban épült új téglagyár is megkezdte működését.

A Wienerberger aktív beruházási politikájában mindig különösen fontos szerepet játszottak a fajlagos energiafelhasználást csökkentő és a környezetvédelmi beruházások.

A Wienerberger minden termelőegységében működik, a tégla gyártók között elsőként 1999-ben bevezetett Minőségirányítási Rendszer (MIR), valamint minden gyár rendelkezik Környezetirányítási Rendszerrel (KIR).

Egészséges rendszer

A Wienerberger a megalapítása óta folytatott dinamikus piacpolitikájának és intenzív beruházási tevékenységének köszönhetően immár a magyar építőanyag-ipar vezető cégei közé tartozik. Hozzáértésünket piacképes termékek, így a POROTHERM Építési Rendszer gyártásával és értékesítésével bizonyítjuk. Fuvarszervezéssel, részletes műszaki szaktanácsadással egészítjük ki a közismert Wienerberger minőséget. A Wienerberger termékeket a piaci igények és a gazdaságos megvalósíthatóság alapján folyamatosan fejlesztjük. A gazdaságos ipari termelés és a racionális felhasználási lehetőség megteremtése lényeges szempont új termékeink kifejlesztésében.

Szolgáltatásainkkal – a tervezéstől a beszerzésen át a kivitelezésig – az építkezés teljes folyamatát segíteni kívánjuk.

 
 

Termékeink és szolgáltatásaink

• Porotherm Profi termékcsalád, Porotherm K, K Profi és T Profi termékek

• Porotherm Dryfix technológia

• Porotherm Építési Rendszer

• Terca Homlokzatburkolatok

A Magyarország egyik vezető téglagyártójaként fejlesztéseink során arra törekszünk, hogy energiatudatos, környezetbarát és természetes alapanyagú termékeink a beépítéskor, a kivitelezéskor és azt követően a kész épületben is hasonló értékeket biztosítsanak, párosítva mindezt olyan gazdasági előnnyel, amely egyaránt megelégedésére szolgálhat építtetőnek, beruházónak, tervezőnek, kivitelezőnek. Az új téglatechnológiának számító csiszolt téglatermékek, a Porotherm Profi bevezetése Magyarországon 2007 augusztusában indult, amelyre a cég több 100 millió forintos beruházással készült fel. A rendszer lényege a tizedmilliméteres pontosságúra csiszolt tégla, amelyet lézeres szintezésű alapra helyeznek el, s építése nagyfokú szakértelmet kíván. A csiszolt tégla alkalmazásával jelentősen javul a falazat hőszigetelő képessége, csökken a habarcsszükséglet, és gazdaságosabb lesz az építkezés. A Porotherm Profi termék kiszolgálását számos szolgáltatás segíti.

 
 

A 2008 év végén bevezetett Porotherm Dryfix technológia lényege, hogy a hagyományos kötőanyag, a habarcs helyett Dryfix speciális ragasztóhabot használ a téglák összeillesztésére. Alkalmazásával tovább javul a falazat hőszigetelő képessége, tovább csökken a kivitelezési idő, használatával -5 C fokig lehet falazni. A Wienerberger által a magyar piacra bevezetett Porotherm Profi Dryfix technológiát 2010-ben a Magyar Innovációs Bizottság a Magyar Innovációs Pályázaton kiemelt elismerésben részesítette.

A Wienerberger a téglaipar innovátora

 
 

A Wienerberger zRt. élen jár a téglatermékeket érintő innovációban, termékfejlesztésben. A vállalat mögött egy nemzetközi konszern tudásbázisa, ill. olyan hazai független kutató intézmények állnak, mint pld. a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). A termékfejlesztés fő célja az, hogy a téglák, ill. a belőlük épülő falazat hőszigetelő képességét javítsák, hogy azok kiegészítő hőszigetelés nélkül túlteljesítsék a hazai épületenergetikai előírásokat, valamint megfeleljenek a legszigorúbb, 2019-ben életbe léptetni tervezett EU-s követelményeknek.

www.wienerberger.hu

Elérhetőségek:

Budapesti Székházunk

Wienerberger Téglaipari Zrt. központja

1119 Budapest Bártfai u. 34

Postacím: 1519 Budapest, Pf. 384.

Központi telefonszám: (1) 464-7030

Solymári Téglagyár

1037 Budapest, Solymárvölgyi út

Tel: 06 - 1/250 - 1700

Fax: 06 - 1/388- 6761

Kőszegi Tégla- és Gerendagyár

9730 Kőszeg, Csepregi u. 2.

Tel: 06 - 94/562 - 060

Fax: 06 - 94/360- 142

Balatonszentgyörgyi Tégla- és gerendagyár

8710 Balatonszentgyörgy, Pf.2.

Tel: 06 - 85/577- 907

Fax: 06 - 85/577- 900 /923 mellék

Tiszavasvári Téglagyár

4440 Tiszavasvári, Kabai J. u. 31.

Tel.: 06 - 42/520-590

Fax: 06 - 42/520-598

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Budapesti Nyári Fesztivál

Mintegy 120 programmal, színes kínálattal, nagyszabású produkciókkal, világsztárokkal várja a közönséget a Budapesti Nyári Fesztivál június 1. és szeptember ...

Mesefesztivált rendeznek Bálint Ágnes emlékére

Hetedik alkalommal rendeznek Mesefesztivált Vecsésen május 18-19-én, emléket állítva Bálint Ágnes munkásságának.

Kiállítás nyílt az első postai levelezőlap megjelenésének 150. évfordulója alkalmából

Nagyváradról Nagyszebenbe küldött, első napi bélyegzéssel ellátott levelezőlap 1869-ből az első postai levelezőlap megjelenésének 150. évfordulója alkalmából ...

Művészetek Völgye

A fenntarthatóság, a környezettudatosság áll a 29. Művészetek Völgye fókuszában. A fesztivál július 19-től 28-ig a Balaton-felvidék három településén, ...

Emlékhelyek napja

Idén negyedik alkalommal szervezi meg az Emlékhelyek napját a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI). Május 11-én szombaton hatvanhárom helyszínen lesznek programok ...

Országos festészeti versenyt rendeznek Hódmező-vásárhelyen

Tornyai János születésének 150. évfordulója alkalmából országos festészeti versenyt szerveztek az alapfokú művészeti iskolák diákjai számára.

 
Ez történt a héten

Eleven Tavasz utcafesztivál

Mintegy száz program, köztük a lakókocsiból zenélő Márkó dj, a Valami Swing zenekar koncertje, mini WAMP dizájnvásár, kiállítások és workshopok is várják ...

Ablak a Bartókra

Ablak a Bartókra címmel négynapos helytörténeti és kulturális fesztivál lesz Újbudán május 30. és június 2. között.

Budapesti Nyári Fesztivál

Három nagy nemzetközi társulat is fellép a június 1-jén kezdődő Budapesti Nyári Fesztiválon.

Rozé Rizling Jazz Napok

Harminc koncert és harminc borász várja az érdeklődőket a 9. Rozé Rizling Jazz Napokon július 5. és 14. között Veszprémben.

Orosz Zenei Fesztivál

Hat zeneszerző művei szólalnak meg az idei Orosz Zenei Fesztiválon október 7. és 13. között Budapesten és Debrecenben.

Múzeumok Majálisa a megújult Múzeumkertben

Első alkalommal tartják a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) megújult kertjében a Múzeumok Majálisát, melynek keretében több mint száz múzeum és kiállítóhely ...

 
 
weather failed, check feed URL