Őze Lajos emlékét őrző kiállítást rendeznek Szentesen

Őze Lajos születésének 85. évfordulója alkalmából rendez kiállítást a szentesi Koszta József Múzeum, a tárlathoz relikviákat, fotókat, egykori filmfelvételeket vár a közgyűjtemény.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

FUX Zrt.

Dátum: 2020.02.10. hétfő
 
 
 
 
 

Az első nevezetes dátum a FUX Zrt. életében 1991 decembere. Ez az az időpont, amikor négy fővel megalakult a ma zártkörűen működő részvénytársaságként tevékenykedő cég jogelődje, a FUX Kft. A fő profil a hőskorban az emelő- és darukötelek gyártása és forgalmazása volt. A kicsi, de nagy hatékonysággal, rugalmasan dolgozó csapat hamar bizonyított. Társaságunk egyre nagyobb szeletet követelt, illetve szerzett meg magának a piacból. Elkezdődött egy sok munkával, folyamatos termék- és vevőkörbővüléssel kísért sikertörténet.

 

1994-et írtunk, amikor a társaság megkezdte a villamosiparban használatos alumínium szabadvezetékek gyártását. A korábbi forgalmazóból gyártóvá előlépett FUX először a belföldi piacot célozta meg termékeivel, majd átlépve a határokat, megkezdte az európai felhasználók meghódítását. A folyamatos beruházások, fejlesztések eredményeként a következő lépés a szigeteltvezeték-gyártás beindítása volt, amellyel újabb partnereket sikerült megnyerni.

A termékkör és a piacok bővülésének természetesen feltétele és következménye is a létszám növekedése, illetve a gyártás technikai, technológiai hátterének bővülése. Az alapítást követő első tíz évben társaságunk két telephelyet vásárolt meg Miskolc északi ipartelepén, és a dolgozói létszám 150 fősre duzzadt. Az ezredfordulóra a FUX termékei már ott voltak a szlovák, a cseh, a német, az osztrák, a horvát és a szlovén piacon.

Miközben a cég vezetése a szabad- és szigeteltvezeték-gyártásra koncentrált, a több lábon állás jegyében egy új üzletág elindítása is megkezdődött. Az emelés- és rögzítéstechnikai eszközök gyártását kezdetben bérmunkában végezte a FUX, majd a gyártást és az értékesítést is saját kézbe vette. Ez utóbbinak köszönhetően néhány év alatt a belföldi piac jelentős hányadát szerezte meg ezen a területen. Társaságunk mintaboltjában a műanyag emelőkötelek és rakományrögzítők teljes választékát kínáljuk, és megvásárolhatók a drótkötél szerelvények, a különböző teheremelő eszközök is.

A sikertörténet, ahogy az elején fogalmaztunk, nem jöhetett volna létre, ha a cég vezetése nem kötelezi el magát az innováció, a piaci igényekhez rugalmasan alkalmazkodó termékfejlesztés, a kutatás-fejlesztés mellett. Egy 2006-os adat szerint a FUX Zrt. alapítása óta 1,2 milliárd forintot fordított fejlesztésre. Ugyanilyen kiemelten kezeli cégünk a minőségbiztosítás kérdését. Termékeink folyamatos vizsgálatát a Nemzeti Akkreditáló Testület által 2000-ben hivatalosan is minősített, saját vizsgálólaboratóriumunk végzi. A gyártás pedig az ISO 9001-es minőségirányítási rendszer előírásai szerint történik.

A FUX Zrt. partnerei között a hazai áramszolgáltatók és hálózatépítők mellett ma már ott vannak Európa legjelentősebb villamosenergia-szolgáltatói és hálózatépítői. Társaságunk jelen van a skandináv országokban, a nyugat-európai piacon, megőriztük pozícióinkat a volt szocialista országokban, és terveink szerint a FÁK országok piaca jelenti a következő kihívást cégünk számára.

 
 
 

TERMÉKEINK

 

Szabadvezetékek

 
 

Alumínium vezetéksodronyok

Ötvözött alumínium vezetéksodronyok

Acélalumínium vezetéksodronyok

Acél vezetéksodronyok

Tömörített vezetéksodronyok

Szerelvények

 
 

Szigetelt légvezetékek

PVC szigetelésű légvezetékek (Ml/30-AI)

Sodrott, szigetelt vezetőkötegek (NFA2X 0.6/1 KV)

Sodrott, szigetelt vezetőkötegek (AXKA 0.6/1 KV)

Burkolt szabadvezetéksodronyok (BSZV 20 kV)

Emelés és rögzítés technika

Sodronykötelek

 
 

Termékismertető

Egyszer sodrott spirálkötelek

Kétszer sodrott szerkezetek

Casar drótkötelek

Fülecselt emelőkötelek

Kötélvonszolók

Láncfüggesztékek

Műanyag emelőeszközök

Szerelvények

Rakományrögzítők

 
 

Réztermékeink

Réz vezetéksodronyok

Bronz vezetéksodronyok

Réz munkavezeték

Építészeti Kötelek

Korlátok

 
 

Tartókötelek

Hálók

Kerttechnika

Referenciák

Építészeti Katalógusok

Elérhetőségek:

FUX Zrt.

3527 Miskolc, Vásártéri u. 8.

Irodaház: 3527 Miskolc, Besenyői út 8.

Tel.: 46/501-850

Fax: 46/501/851

e-mail: fux@fux.hu

 
Kapcsolódó linkek
Kapcsolódó cikkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Szombaton lesz a matematika világnapja, a nemzetközi pí-nap

Több mint harminc éve március 14-én tartják a nemzetközi pí-napot, amely idén először a matematika világnapja is.

Felújítva várja látogatóit az ország egyetlen vidámparkja Debrecenben

Új és felújított játékokkal várja szombattól a látogatókat az ország egyetlen, idén 60 éves vidámparkja a debreceni Nagyerdőben.

Tokaji Március Nagykóstoló Budapesten

Csaknem hatvan tokaj-hegyaljai pincészet mintegy 160 borával, külön aszúteremmel és minikurzusokkal várja a közönséget a Tokaji Március Nagykóstoló szombaton ...

Iparművészeti Múzeum kerámia-gyűjteménye

A napokban indul útnak az Iparművészeti Múzeum Japonizmus és Art Nouveau című kiállítása, a 241 tárgyból álló különleges válogatás, amelyet Japán négy ...

Dzsessz világsztárok portréiból nyílt kiállítás Óbudán

Dzsessz világsztárok portréiból nyílt kiállítás Óbudán. A fotókat Kleb Attila készítette, a Closer című tárlat május 10-ig látható a Godot Kortárs Művészeti ...

Látogatóközpont lesz a nagymarosi Kittenberger-ház

Megvásárolta és látogatóközponttá alakítja Kittenberger Kálmán Afrika-kutató nagymarosi házát az állam.

 
Ez történt a héten

Hagyományok Háza válogatáslemeze

Megjelent a Hagyományok Háza 2002 óta tartó Táncház-Népzene lemezsorozata következő darabja.

#mertkelladal kampány

Magyar dalok hallgatására és lejátszására buzdít a Hangfoglaló Program által útjára indított #mertkelladal kampány, amely a koronavírus-járvány miatt nehéz ...

Előadások a Magyar Nemzeti Cirkusz közösségi oldalán

A Magyar Nemzeti Cirkusz minden este cirkuszi előadásokkal szórakoztatja a közönséget a közösségi oldalán a koronavírus-járvány miatt elmaradó produkciók miatt.

Szent Patrik napi díszkivilágítás a fővárosban

Szent Patrik napja alkalmából zöld fénnyel kivilágított Lánchíd és Szabadság-szobor

Kurtág György rangos svéd zenei díjat kap

Kurtág Györgyöt a Rolf Schock-díjjal tünteti ki a Svéd Királyi Akadémia. A 93 éves magyar zeneszerző kiemelkedő zeneszerzői, pedagógusi és előadói munkásságáért ...

Magyar ezüstérem a budapesti curling vegyes páros világkupán

Ezüstérmet nyert a vasárnap befejeződött budapesti curling vegyes páros világkupán a Dencső Blanka, Szabó Gergely duó.

 
 
weather failed, check feed URL