A Közétkeztetési Szakács-versenyen győztes pécsi csapat

A konyhán naponta hajnali négy órától készítenek el 6500 adag ételt általános iskoláknak, gimnáziumoknak és szociális otthonoknak.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

FUX Zrt.

Dátum: 2020.02.10. hétfő
 
 
 
 
 

Az első nevezetes dátum a FUX Zrt. életében 1991 decembere. Ez az az időpont, amikor négy fővel megalakult a ma zártkörűen működő részvénytársaságként tevékenykedő cég jogelődje, a FUX Kft. A fő profil a hőskorban az emelő- és darukötelek gyártása és forgalmazása volt. A kicsi, de nagy hatékonysággal, rugalmasan dolgozó csapat hamar bizonyított. Társaságunk egyre nagyobb szeletet követelt, illetve szerzett meg magának a piacból. Elkezdődött egy sok munkával, folyamatos termék- és vevőkörbővüléssel kísért sikertörténet.

 

1994-et írtunk, amikor a társaság megkezdte a villamosiparban használatos alumínium szabadvezetékek gyártását. A korábbi forgalmazóból gyártóvá előlépett FUX először a belföldi piacot célozta meg termékeivel, majd átlépve a határokat, megkezdte az európai felhasználók meghódítását. A folyamatos beruházások, fejlesztések eredményeként a következő lépés a szigeteltvezeték-gyártás beindítása volt, amellyel újabb partnereket sikerült megnyerni.

A termékkör és a piacok bővülésének természetesen feltétele és következménye is a létszám növekedése, illetve a gyártás technikai, technológiai hátterének bővülése. Az alapítást követő első tíz évben társaságunk két telephelyet vásárolt meg Miskolc északi ipartelepén, és a dolgozói létszám 150 fősre duzzadt. Az ezredfordulóra a FUX termékei már ott voltak a szlovák, a cseh, a német, az osztrák, a horvát és a szlovén piacon.

Miközben a cég vezetése a szabad- és szigeteltvezeték-gyártásra koncentrált, a több lábon állás jegyében egy új üzletág elindítása is megkezdődött. Az emelés- és rögzítéstechnikai eszközök gyártását kezdetben bérmunkában végezte a FUX, majd a gyártást és az értékesítést is saját kézbe vette. Ez utóbbinak köszönhetően néhány év alatt a belföldi piac jelentős hányadát szerezte meg ezen a területen. Társaságunk mintaboltjában a műanyag emelőkötelek és rakományrögzítők teljes választékát kínáljuk, és megvásárolhatók a drótkötél szerelvények, a különböző teheremelő eszközök is.

A sikertörténet, ahogy az elején fogalmaztunk, nem jöhetett volna létre, ha a cég vezetése nem kötelezi el magát az innováció, a piaci igényekhez rugalmasan alkalmazkodó termékfejlesztés, a kutatás-fejlesztés mellett. Egy 2006-os adat szerint a FUX Zrt. alapítása óta 1,2 milliárd forintot fordított fejlesztésre. Ugyanilyen kiemelten kezeli cégünk a minőségbiztosítás kérdését. Termékeink folyamatos vizsgálatát a Nemzeti Akkreditáló Testület által 2000-ben hivatalosan is minősített, saját vizsgálólaboratóriumunk végzi. A gyártás pedig az ISO 9001-es minőségirányítási rendszer előírásai szerint történik.

A FUX Zrt. partnerei között a hazai áramszolgáltatók és hálózatépítők mellett ma már ott vannak Európa legjelentősebb villamosenergia-szolgáltatói és hálózatépítői. Társaságunk jelen van a skandináv országokban, a nyugat-európai piacon, megőriztük pozícióinkat a volt szocialista országokban, és terveink szerint a FÁK országok piaca jelenti a következő kihívást cégünk számára.

 
 
 

TERMÉKEINK

 

Szabadvezetékek

 
 

Alumínium vezetéksodronyok

Ötvözött alumínium vezetéksodronyok

Acélalumínium vezetéksodronyok

Acél vezetéksodronyok

Tömörített vezetéksodronyok

Szerelvények

 
 

Szigetelt légvezetékek

PVC szigetelésű légvezetékek (Ml/30-AI)

Sodrott, szigetelt vezetőkötegek (NFA2X 0.6/1 KV)

Sodrott, szigetelt vezetőkötegek (AXKA 0.6/1 KV)

Burkolt szabadvezetéksodronyok (BSZV 20 kV)

Emelés és rögzítés technika

Sodronykötelek

 
 

Termékismertető

Egyszer sodrott spirálkötelek

Kétszer sodrott szerkezetek

Casar drótkötelek

Fülecselt emelőkötelek

Kötélvonszolók

Láncfüggesztékek

Műanyag emelőeszközök

Szerelvények

Rakományrögzítők

 
 

Réztermékeink

Réz vezetéksodronyok

Bronz vezetéksodronyok

Réz munkavezeték

Építészeti Kötelek

Korlátok

 
 

Tartókötelek

Hálók

Kerttechnika

Referenciák

Építészeti Katalógusok

Elérhetőségek:

FUX Zrt.

3527 Miskolc, Vásártéri u. 8.

Irodaház: 3527 Miskolc, Besenyői út 8.

Tel.: 46/501-850

Fax: 46/501/851

e-mail: fux@fux.hu

 
Kapcsolódó linkek
Kapcsolódó cikkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

A Dzsungel könyvét mutatják be a Baross Imre Artistaképző Intézet növendékei

A Dzsungel könyve című cirkuszszínházi produkciót mutatják be a Baross Imre Artistaképző Intézet növendékei kedden a Fővárosi Nagycirkuszban.

Hagyományőrző farsang

Jelmezes felvonulással, filmvetítéssel portaprogramokkal és az elmaradhatatlan fánk kóstoltatásával várják az érdeklődőket a hagyományőrző farsangra február ...

Páger Antal-színészdíj

Bodrogi Gyula kapja idén a Páger Antal-színészdíjat; a művész vasárnap veheti át a makói önkormányzat elismerését Maros-parti városban, a Hagymaházban.

Kórusok téli éjszakája

Harminckét koncertre várják a közönséget február 15-én a Kórusok téli éjszakáján, amelyet a MagNet Közösségi Házban tartanak Budapesten.

Pécsi Csokoládé Karnevál

Ehető látványosságokkal, 3D nyomtatóval előállított csokoládéval, csokiszökőkúttal, szakmai előadásokkal, gyerekjátékokkal, kiállítással és bemutatókkal ...

Australian Open

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic sorozatban harmadszor döntőbe jutott női párosban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

 
Ez történt a héten

Uszonyosúszó világkupa Egerben

Február 22-én és 23-án 15. alkalommal rendezik meg a CMAS uszonyosúszó világkupát Egerben.

A dzsessz élő legendái lépnek fel tavasszal és nyáron a Müpában

A dzsessz élő legendái lépnek fel tavasszal és nyáron a Müpában: Roy Ayers, Lee Ritenour, Dave Grusin, Kamasi Washington és Wynton Marsalis mellett a Jazztavasz ...

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Ötszáznál is több nevezés érkezett a kilencven éve született, Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező szegedi nemzetközi ...

Járdányi100

Koncertekkel, konferenciával, tárlatokkal és kötetekkel is emlékeznek idén Járdányi Pál zeneszerzőre, népzenekutatóra születésének 100. évfordulója alkalmából ...

A 100 Tagú Cigányzenekar 35 éves jubileumi koncertje

A 100 Tagú Cigányzenekar 35 éves jubileumi koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2020. február 9-én.

Soproni Tavaszi Napok

Gazdag színházi kínálattal, változatos zenei programokkal, látványos táncbemutatókkal, kiállításokkal, és minden korosztályt megmozgató színes családi ...

 
 
weather failed, check feed URL