Zöld forgatagot rendeznek Dömösön

A Duna-Ipoly Nemzeti Park szombaton rendezi a Dömösi Zöld Forgatagot, amely a Dunakanyar térségének egyik legjelentősebb természetvédelmi témájú rendezvénye.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Méhes Hulladékfeldolgozó és Kereskedelmi Kft.

Dátum: 2021.04.12. hétfő
 
 
 
 

Cégünk 1997. január 1 - én alakult. Központunk Oroszlányon a Bokodi u. 9. szám alatt, még fióktelepünk Tatabányán a Tatai u.16. címen található. Korábban az É.D MÉH Zrt. telepeiként mûködtek. A MÉHES KFT. hagyományos tevékenységei a hasznosítható hulladékok begyűjtése, újrafelhasználásra történő előkészítése és az így kapott végtermékek visszaáramoltatása a termelésbe.

Mûködésünk fő profilja az újrahasznosítható hulladékkereskedelem. Profilunkba tartozik a vas-, fém-, papír-, műanyaghulladékok begyûjtése lakóterületekrõl, kis-- és nagyvállalatoktól.

A kft. számára mindig is az egyik legfontosabb szempont volt az Európai Uniós követelményeknek, illetve normáknak való megfelelés.Ezért idén elvégeztettük a cég külső – belső auditját, amely alapján a MÉHES KFT. megfelelt az MSZ EN ISO 9001:2001 valamint az MSZ EN ISO 1400:2005 szabványoknak, ezáltal az Integrált Környezet – és Minőségirányítási rendszernek.

Célunk, hogy a meglévõ és a leendõ üzleti partnerek megbízható, pontos, jól működõ cégként tartsák nyilván vállalkozásunkat!

Környezetvédelem

A hulladék - visszanyerés elősegíti a nyersanyagok és az energia takarékos felhasználását és a környezet védelmét. A másodlagos nyersanyagok feldolgozásával az elsődleges feldolgozáshoz viszonyítva nagymértékű energia megtakarítás érhető el.

A másodlagos nyersanyagok felhasználásával történő termelés kevésbé szennyezi a környezetet, mint az az elsődleges feldolgozás. Az újrahasznosított papír felhasználásával végzett termelés 35%-kal kevésbé szennyezi a vizet és 74%-kal kevésbé a levegőt. Az újrahasznosított acél felhasználásával történő termelés 86%-kal kisebb levegőszennyezéssel jár.

Tehát a hulladék begyűjtése, feldolgozása és az ipari folyamatokba való visszabocsátása, mint komplex tevékenység és folyamat, nagymértékben hatékonyabb eljárás a környezetvédelem illetve a gazdaságosság szempontját tekintve egyaránt mint a hagyományos ipari hulladék kezelési technikák.

Környezetpolitika

 
 

Társaságunk vezetősége felismerte, hogy környezetünk fokozott védelme minden gazdálkodó szervezet kötelessége, humán erőforrásaink, természeti értékeink folyamatos megóvása érdekében.

Mivel környezetünk általában már nem képes folyamatos és teljes öntisztulásra, a jelen és jövő generációi számára az egészséges környezethez való jog biztosítása érdekében minden környezethasználó felelőssége, hogy összes tevékenységében a káros környezetterhelést minimálisra csökkentse.

A MÉHES Kft. hulladék begyűjtő és kereskedelmi tevékenységét azzal az elkötelezettséggel végzi, hogy segítse a lakosságot és a gazdálkodó szervezeteket abban a törekvésükben, hogy a végleges megsemmisítésre váró hulladékok mennyiségét csökkentse, a keletkező hulladékok újrahasznosítási arányát jelentősen növelje.

Az általunk begyűjtött hulladékok előkezelését, szelektálását olyan módon végezzük el, hogy, lehetővé váljon a minél nagyobb újrahasznosítási arány elérése, illetve a feldolgozása minél kisebb káros környezeti hatást eredményezzen. Gondoskodunk a begyűjtött hulladék anyagok térfogatának csökkentéséről, szelektív kezeléséről, felelősséggel történő átadásáról.

Hozzá kívánunk járulni ahhoz, hogy az ipari létesítményekben és a lakosságnál keletkező veszélyes hulladékok megfelelő engedéllyel rendelkező ártalmatlanító, feldolgozó társaságokhoz kerüljenek, begyűjtésüket mindenki számára könnyen kezelhetően biztosítjuk, megelőzve ezzel az illegális, környezetkárosító lerakást, vagy a kommunális hulladékba való kerülést.

Begyűjtés

 
 

Szolgáltatásunk közé tartozik a vas-, fém-, papír-, műanyaghulladékok begyűjtése lakóterületről, kis- és nagy vállalatoktól. E mellet veszélyes hulladékok (akkumulátor, emulzióval szennyezett acélforgács, fáradt olajjal szennyezett textil stb.) átvételével, szállításával (ártalmatlanító művekbe ) is foglalkozunk. Teljes körű elektronikai hulladékok begyűjtését is végezzük.(nagy háztartási gépek, kis háztartási gépek, szórakoztató elektronika, barkácsgépek, informatikai gépek számító – és másológépek, fénycsövek stb.)

Szállítás

 
 

A szállítást a Méhes kft. végzi a következők alapján: a keletkező hulladék mennyiségének megfelelően konténereket helyezünk ki, a hulladékot termelő vállalat telephelyére. Amint a konténerek megtelnek az adott hulladékkal, akkor Méhes kft. 48. órán belül elszállítja. A szállítások meghatározott rendszeres időpontokban is végezhetőek, igény szerint.

Konténerek paraméterei: 3 - 4 - 5 m3 és 20-22-24 m3

Elérhetőségek:

MÉHES Hulladékfeldolgozó és Kereskedelmi Kft.

Központi telephely: 2840 OROSZLÁNY Bokodi út 9.

TEL.: +36 34 / 360 - 811

TEL.: +36 34 / 560 - 127

FAX: +36 34 / 360 - 811

Nyitva tartás: H - CS 7.30 - 14.30

Minden pénteken és hónap utolsó munkanapján 13.00 - ig tartunk nyitva!

Telephely: 2800 TATABÁNYA Tatai út 16.

TEL.: +36 34 / 324 - 885

TEL.: +36 34 / 511 - 303

FAX: +36 34 / 324 - 885

Nyitva tartás: H - CS 7.30 - 14.30

Minden pénteken és hónap utolsó munkanapján 13.00 - ig tartunk nyitva!

E-mail címek:

Információ: info@meheskft.hu meheskft01@t-online.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
#1
berczi sandorne
2015-09-12 19:16
 
erdeklodnek hogy az osszegyujtott kupakokat hol mikor veszik at egyaltalan tatabanyan lehet e leadni ??
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Nagy Sportágválasztó

Több mint száz sportágat és húszféle hangszert lehet ingyenesen kipróbálni a Budapesti Nagy Sportágválasztón és Nagy Hangszerválasztón, amelyet pénteken ...

Fair play világnapja

A fair play szeptember 7-i világnapja (World Fair Play Day) alkalmából a Nemzetközi Fair Play Bizottság hétfőn három magas kőrist ültetett a Népligetben.

5. Debrecziner Gourmet fesztivál

A mangalica, a chili és a szilva kombinációja lesz a középpontban az 5. Debrecziner Gourmet fesztiválon, a háromnapos gasztrorendezvény pénteken kezdődik ...

Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál

Október 8-án kezdődik az első Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál, amelyen október 24-ig koncertek, irodalmi és képzőművészeti programok, valamint ...

Padelverseny

Szerdától Szentendre ad otthont az első magyarországi profi padelversenynek.

Paralimpia 2020-Bronzérmes a magyar női tőrcsapat

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) által közreadott képen Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna és Madarászné Mező Boglárka, a bronzérmes magyar ...

 
Ez történt a héten

Pécsi Napok fesztivál

A Bikini, Geszti Péter és a Parno Graszt ad koncertet, továbbá megrendezik a Pécsi Tangó Ünnepet és a 25. Európai Bordalfesztivált is a szeptember 22. ...

ELTE Füvészkert 250. évfordulója

Az ELTE Füvészkert 2021-ben ünnepli alapításának 250. évfordulóját, a kerek évfordulót a kert történetét bemutató könyvvel, emlékkiállítással és emlékfa ...

Jamie Winchester 50 évét ünnepli a Budapest Parkban

Az ír zenész eddigi pályafutása Magyarországhoz kapcsolódott, a tavaly nyárról elhalasztott esten több formációja lép színpadra csütörtökön a Budapest Parkban.

Ötnapos fesztivállal ünnepli 10. évadát a Budapest Park

Szeptember 15. és 19. között megrendezett Xtra Feszt elnevezésű programsorozaton fellép többek között Jamie Winchester, a Follow The Flow, a Vad Fruttik, ...

Nemzetközi Természet- és Környezet-védelmi Fesztivál

Ma veszi kezdetét a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn, ahol vasárnapig a Kárpát-medencei Filmszemle vetítései, fotókiállítás, ...

Őszi fesztivál

Szeptember 16. és 19. között rendezik meg a Szekszárdi Őszi Fesztivált a hagyományos szüreti napok helyett a tolnai megyeszékhelyen.

 
 
weather failed, check feed URL