XIX. Gymnasiadé

Ötvennégy érmet nyertek a magyar fiatalok a középiskolás sportolók világjátékán, a május 14. és 22. között rendezett XIX. Gymnasiadén.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Méhes Hulladékfeldolgozó és Kereskedelmi Kft.

Dátum: 2021.11.18. csütörtök
 
 
 
 

Cégünk 1997. január 1 - én alakult. Központunk Oroszlányon a Bokodi u. 9. szám alatt, még fióktelepünk Tatabányán a Tatai u.16. címen található. Korábban az É.D MÉH Zrt. telepeiként mûködtek. A MÉHES KFT. hagyományos tevékenységei a hasznosítható hulladékok begyűjtése, újrafelhasználásra történő előkészítése és az így kapott végtermékek visszaáramoltatása a termelésbe.

Mûködésünk fő profilja az újrahasznosítható hulladékkereskedelem. Profilunkba tartozik a vas-, fém-, papír-, műanyaghulladékok begyûjtése lakóterületekrõl, kis-- és nagyvállalatoktól.

A kft. számára mindig is az egyik legfontosabb szempont volt az Európai Uniós követelményeknek, illetve normáknak való megfelelés.Ezért idén elvégeztettük a cég külső – belső auditját, amely alapján a MÉHES KFT. megfelelt az MSZ EN ISO 9001:2001 valamint az MSZ EN ISO 1400:2005 szabványoknak, ezáltal az Integrált Környezet – és Minőségirányítási rendszernek.

Célunk, hogy a meglévõ és a leendõ üzleti partnerek megbízható, pontos, jól működõ cégként tartsák nyilván vállalkozásunkat!

Környezetvédelem

A hulladék - visszanyerés elősegíti a nyersanyagok és az energia takarékos felhasználását és a környezet védelmét. A másodlagos nyersanyagok feldolgozásával az elsődleges feldolgozáshoz viszonyítva nagymértékű energia megtakarítás érhető el.

A másodlagos nyersanyagok felhasználásával történő termelés kevésbé szennyezi a környezetet, mint az az elsődleges feldolgozás. Az újrahasznosított papír felhasználásával végzett termelés 35%-kal kevésbé szennyezi a vizet és 74%-kal kevésbé a levegőt. Az újrahasznosított acél felhasználásával történő termelés 86%-kal kisebb levegőszennyezéssel jár.

Tehát a hulladék begyűjtése, feldolgozása és az ipari folyamatokba való visszabocsátása, mint komplex tevékenység és folyamat, nagymértékben hatékonyabb eljárás a környezetvédelem illetve a gazdaságosság szempontját tekintve egyaránt mint a hagyományos ipari hulladék kezelési technikák.

Környezetpolitika

 
 

Társaságunk vezetősége felismerte, hogy környezetünk fokozott védelme minden gazdálkodó szervezet kötelessége, humán erőforrásaink, természeti értékeink folyamatos megóvása érdekében.

Mivel környezetünk általában már nem képes folyamatos és teljes öntisztulásra, a jelen és jövő generációi számára az egészséges környezethez való jog biztosítása érdekében minden környezethasználó felelőssége, hogy összes tevékenységében a káros környezetterhelést minimálisra csökkentse.

A MÉHES Kft. hulladék begyűjtő és kereskedelmi tevékenységét azzal az elkötelezettséggel végzi, hogy segítse a lakosságot és a gazdálkodó szervezeteket abban a törekvésükben, hogy a végleges megsemmisítésre váró hulladékok mennyiségét csökkentse, a keletkező hulladékok újrahasznosítási arányát jelentősen növelje.

Az általunk begyűjtött hulladékok előkezelését, szelektálását olyan módon végezzük el, hogy, lehetővé váljon a minél nagyobb újrahasznosítási arány elérése, illetve a feldolgozása minél kisebb káros környezeti hatást eredményezzen. Gondoskodunk a begyűjtött hulladék anyagok térfogatának csökkentéséről, szelektív kezeléséről, felelősséggel történő átadásáról.

Hozzá kívánunk járulni ahhoz, hogy az ipari létesítményekben és a lakosságnál keletkező veszélyes hulladékok megfelelő engedéllyel rendelkező ártalmatlanító, feldolgozó társaságokhoz kerüljenek, begyűjtésüket mindenki számára könnyen kezelhetően biztosítjuk, megelőzve ezzel az illegális, környezetkárosító lerakást, vagy a kommunális hulladékba való kerülést.

Begyűjtés

 
 

Szolgáltatásunk közé tartozik a vas-, fém-, papír-, műanyaghulladékok begyűjtése lakóterületről, kis- és nagy vállalatoktól. E mellet veszélyes hulladékok (akkumulátor, emulzióval szennyezett acélforgács, fáradt olajjal szennyezett textil stb.) átvételével, szállításával (ártalmatlanító művekbe ) is foglalkozunk. Teljes körű elektronikai hulladékok begyűjtését is végezzük.(nagy háztartási gépek, kis háztartási gépek, szórakoztató elektronika, barkácsgépek, informatikai gépek számító – és másológépek, fénycsövek stb.)

Szállítás

 
 

A szállítást a Méhes kft. végzi a következők alapján: a keletkező hulladék mennyiségének megfelelően konténereket helyezünk ki, a hulladékot termelő vállalat telephelyére. Amint a konténerek megtelnek az adott hulladékkal, akkor Méhes kft. 48. órán belül elszállítja. A szállítások meghatározott rendszeres időpontokban is végezhetőek, igény szerint.

Konténerek paraméterei: 3 - 4 - 5 m3 és 20-22-24 m3

Elérhetőségek:

MÉHES Hulladékfeldolgozó és Kereskedelmi Kft.

Központi telephely: 2840 OROSZLÁNY Bokodi út 9.

TEL.: +36 34 / 360 - 811

TEL.: +36 34 / 560 - 127

FAX: +36 34 / 360 - 811

Nyitva tartás: H - CS 7.30 - 14.30

Minden pénteken és hónap utolsó munkanapján 13.00 - ig tartunk nyitva!

Telephely: 2800 TATABÁNYA Tatai út 16.

TEL.: +36 34 / 324 - 885

TEL.: +36 34 / 511 - 303

FAX: +36 34 / 324 - 885

Nyitva tartás: H - CS 7.30 - 14.30

Minden pénteken és hónap utolsó munkanapján 13.00 - ig tartunk nyitva!

E-mail címek:

Információ: info@meheskft.hu meheskft01@t-online.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
#1
berczi sandorne
2015-09-12 19:16
 
erdeklodnek hogy az osszegyujtott kupakokat hol mikor veszik at egyaltalan tatabanyan lehet e leadni ??
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Bemutató az Operaházban

Jelenet Richard Wagner Az istenek alkonya című zenedrámájának próbáján a Magyar Állami Operaházban 2022. május 12-én. A darabot M. Tóth Géza rendezésében ...

Eleven Tavasz

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, ...

Hangversenyek hárfával-sorozat

Kertesi Ingrid operaénekes és Vigh Andrea hárfaművész estjével zárul vasárnap a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában.

Dolgok Könyvtára nyílt a budapesti Goethe Intézetben

Tizenöt tárgyat, köztük projektort, gördeszkát, távcsövet, laminálót és játékokat is lehet kölcsönözni csütörtöktől a Goethe Intézetben kialakított Dolgok ...

Páger Antal-színészdíj

Szacsvay László kapja a Páger Antal-színészdíjat, a színházi elismerést vasárnap adják át a makói városnapi ünnepségek keretében a Hagymaházban.

Mozgás Éjszakája

Idén is megrendezik a Mozgás Éjszakáját; az eseményre június 17-én a budapesti Városligetben és a Hősök terén kerül sor.

 
Ez történt a héten

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Negyvennyolc alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál kedden ...

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Idén is megrendezik az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

Üveg Nemzetközi Éve

Magyar innovációkat és az üvegművészetet népszerűsítik Az üveg nemzetközi éve hazai programjai, az érdeklődők Budapesten, Szentendrén, Pannonhalmán és ...

Pozsonyban indult a V4-es könyvvásárok sora

Pozsonyban, a BRaK könyvfesztiválon képviselte Magyarországot és a magyar irodalmat a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 13. és 15. között, ezzel ...

Városmajori Szabadtéri Színpad

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, ...

Magyar sikerek a szkander Európa-bajnokságon

Kőváriné Ivánfi Brigitta két aranyérmet szerzett a Bukarestben rendezett szkander Európa-bajnokságon.

 
 
weather failed, check feed URL