Budapest 150

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából jubileumi előadássorozat indított csütörtökön a Habsburg Történeti Intézet Budapesten.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Büki Gyógyfürdő Zrt.

Dátum: 2021.11.30. kedd
 
 
 
 

Bükfürdő - egy hely, ahol minden korosztályt európai színvonalú szolgáltatások, lebilincselő természeti környezet várnak.

A település Vas megye északnyugati részén, az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál található. Szombathelytől 30, Soprontól 46, Kőszegtől pedig 20 km távolságra fekszik, félúton Bécs és a Balaton között.

A fürdő szerencsés véletlennek köszönheti létét: a 20-as években megkezdett, majd az 50-es években folytatott kőolajkutató-fúrások eredményeként 1957-ben 1282 méter mélyről 65-70 méteres vízoszlop tört a felszínre. Az 58 °C-os, közel 14 000 mg/l ásványi anyagot tartalmazó kincs új fejezetet nyitott Bük és a környező települések életében.

 
 

Az egyedülálló összetételű – alkáli hidrogén karbonátos, magas kalcium, magnézium és fluor tartalmú – gyógyvíz elsősorban mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok, valamint ivókúra formájában emésztőrendszeri megbetegedések kezelésénél alkalmazható hatásosan.

Az igazi sikertörténet 1962-ben, az első, részben fedett medence átadásával kezdődött. Az azóta tartó folyamatos fejlődésnek köszönhetően napjainkban a gyógyfürdő 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

Gyógy- Strandfürdő

14 hektáros, árnyas fákkal borított parkterületen, fedett, félig fedett és nyitott medencék csábítanak fürdőzésre. A gyógyvizes medencék 32-38 °C-os, a strand- és sportolásra alkalmas medencék 26-28 °C-os vízzel vannak feltöltve, a legkisebbeket pedig speciálisan számukra kialakított, csak általuk igénybe vehető gyermekmedencék várják, ahol biztonságos körülmények között pancsolhatnak.

Az ingyenes csúszdakomplexum négy pályája, melyből minden korosztály kiválaszthatja az igényeinek és bátorságának megfelelőt, felejthetetlen élményeket kínál. Az anakonda csúszda hosszasan kanyarog, a hirtelen esésű kamikáze a bátrabb vendégeinknek ajánlott, a családi csúszdán akár többen is csúszhatnak egyszerre, míg az egyedülálló hagyma csúszdán centrifugaszerűen pörögve érkeznek a vízbe.

 
 

A hagyma csúszda és a kamikaze csúszda 12, az anakonda csúszda 7, a családi csúszda pedig 2 éves kor felett használható. A hagyma csúszda 100 kg felett nem használható.

Fürdőnk télen-nyáron ideális helyszínt nyújt feltöltődésre. Nem csupán a nyári strandolóknak kínálunk különleges szolgáltatásokat. Egy vadonatúj pihenőtéri épület is várja a kikapcsolódni vágyókat fürdőnk parkjában, ahol vendégeink a természet közvetlen közelségében adhatják át magukat a tökéletes pihenés élményének. Az új pihenőtéri épület az ingyenesen használható pihenőágyak mellett játékokkal, társalgósarkokkal, fűtött pihenőfelületekkel, baba-mama szobával áll a vendégek kényelmének szolgálatába. Az elkülönített terek, az emeleti galériák pihenőterei és a kültéri pihenő-napozóteraszok mind-mind az intimitást, a nyugodt pihenést és kellemes kikapcsolódást segítik elő. Az épület kiválóan illeszkedik a környezetbe, a parkból „elvett\" zöldterületet belső udvarok és zöldtető pótolja, így a pihenni vágyó vendégek folyamatosan kapcsolatban vannak a külső térrel, a természettel.

Legkisebb vendégeink számára vidám játékokkal felszerelt gyereksarkot rendeztünk be a fedett fürdőben, ahol fiúk és lányok egyaránt átadhatják magukat a felhőtlen szórakozásnak.

A gyermekek számára fürdőnk számos szolgáltatást nyújt: határtalan jókedv a gyereksarokban, 3 év alatti gyermekek részére ingyenes belépés a fürdőbe, különleges nyári gyermekprogramok.

A fürdőzésen, csúszdázáson kívül az apróságok szórakozásáról modern játszótér gondoskodik, a pihenni vágyó felnőttek ellazulását pedig tágas pihenőterületek, kényelmes pihenőágyak szolgálják, így a család minden tagja megtalálhatja a számára megfelelő kikapcsolódást. A mozgás szerelmeseit sportpályák (minigolf, strandröplabda, strandkézilabda, lábtenisz, tollaslabda, füves kispályás labdarúgó pálya, kiskapukkal felszerelt strandfoci pálya, streetball pálya), asztalitenisz, valamint szervezett sport- és szórakoztató programok várják.

Akik pedig a kulináris élvezetekre fogékonyak, azok is megtalálnak Bükfürdőn mindent, mi szem-szájnak ingere: a fürdő területén és a településen is számos vendéglő, büfé vár rájuk.

A fürdő nem csak a gyógyulni vágyók, de wellness és szépség kedvelői számára is rendelkezésre áll. A gyógykúrákon, kiváló terápiákon kívül manikűr és pedikűr is igénybe vehető.

A fürdő internet pontján a világháló használata is biztosított.

A fürdő szolgáltatásainak kiváló minőségét a Magyar Fürdőszövetség a legmagasabb négycsillagos minősítéssel díjazta.

A fürdő parkolóinak használata ingyenes!

Élményfürdő

 
 

Az egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő minden korosztály számára felüdülést nyújt: a sodrófolyó, a pezsgőágyak és a pezsgőmedence felejthetetlen élményt ígérnek.

A felnőttek mellett az apróságok is jól érezhetik magukat, hiszen a legkisebbeket új pancsolómedence is várja.

A kellemes kikapcsolódást szolgálja még a félfedett, gyógy- és ivóvízzel feltöltött négyrekeszes medence.

Élményfürdőnk új, tágas pihenőterekkel, ingyenesen igénybe vehető pihenőágyakkal szolgálja vendégeink felhőtlen pihenését, a gyermekek számára új pancsolómedence és egy három elemből álló beltéri élménycsúszda-rendszer épült. Az igazán merészek pedig egész biztosan kedvüket lelik a beltérből induló, és a fürdő falain kívül tekergő élménycsúszdákban, melyekben fény- és színeffektek teszik még különlegesebbé és vidámabbá a száguldást.

Rekreációs Park-élményfürdő

Az új fejlesztések átadásával élményfürdőnk az új bejáraton keresztül közvetlenül is megközelíthető. Így a korábbiaktól eltérően az élményfürdő önálló belépőjegy vásárlásával is elérhető, mely vendégeink számára lehetővé teszi azt is, hogy csak élményfürdőzzenek, a különböző jegyek kombinálásával pedig kedvezményesen juthatnak szélesebb körű szolgáltatásokhoz. Az élményfürdő önálló nyitvatartási idővel működik, és otthont ad a rendszeresen megrendezendő éjszakai fürdőzéseknek is.

Az élményfürdő parkjában a vendégek csendes, nyugodt, zöld környezetben pihenhetik ki a mindennapok fáradalmait. A három virágszirom alakú napozóterasz napozásra csábít, a vendégek kényelméről pihenőágyak gondoskodnak.

Az élményfürdő minden vendégének öltözőszekrény áll rendelkezésére.

Szaunavilág

 
 

A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum tavalyelőtt júliusban újonnan átadott exkluzív Szaunavilágában került megrendezésre 2012. február 25-26-án a II. Szauna Szeánsz Oscar - a szaunamesterek versenyének országos döntője. Nagy elismerés a fiatal létesítmény számára, hogy rövid időn belül ilyen rangos rendezvénynek biztosíthatott helyszínt. Ez köszönhető a szolgáltatási egység egyedi építészeti kialakításának, a magas minőségi színvonalú szolgáltatásoknak és a rendszeresen megrendezésre kerülő egyedi szauna szeánszoknak.

A verseny harmadik helyét és a legattraktívabb szaunamesternek járó Média díjat is a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum szaunamestere, Tompek Attila nyerte el, így elmondható, hogy Bükfürdői Szaunavilágban vehetnek részt a legjobb és legvonzóbb szeánszokon a kedves vendégek. A szauna szeánszok segítségével a szaunázás élménnyé válik. A szauna szeánsz a jó hangulat és a jó közérzet \"szellemét\" idézi meg a finn-, illetve gőz szaunában.

A szaunázás szerelmesei számára a korábbi kis kapacitású szauna helyett 150 fő együttes befogadására alkalmas komplex szaunavilág létesült, melyben tepidárium, gőzfürdők, infra- és finn szaunák, aromaszauna és kültéri ördögszauna várja a lazulni és felfrissülni vágyókat. A szaunázás utáni pihenésről a 100 férőhelyes fedett szaunapihenő és a hangulatos szaunakertek gondoskodnak. A kültéri és beltéri hideg vizes merülőmedencéken túl Kneipp-medence, valamint kültéri és beltéri Jacuzzik teszik tökéletessé a szaunázás élményét.

Az új fejlesztések átadásával fürdőnk még inkább vendégbarátabbá vált. A megnyílt új bejárat segítségével vendégeink ugyanis egyszerűen kiválaszthatják, melyik fürdőrészt szeretnék igénybe venni. Ennek megfelelően a Szaunavilág is önállóan megközelíthető, mely vendégeink számára lehetővé teszi azt is, hogy csak szaunázzanak, a különböző jegyek kombinálásával pedig kedvezményesen juthatnak szélesebb körű szolgáltatásokhoz. A Szaunavilág saját nyitvatartási idővel működik, így akár késő este is elugorhatnak Bükfürdőre, ha a különböző szaunakabinokban szeretnének ellazulni és kipihenni a munka fáradalmait.

Medical Wellness Centrum

 
 

Új kínálati elemként Medical Wellness Centrum is kialakításra került, melyben kiváló szakorvosok felügyelete mellett végzett wellness-fitnesz kezelések szolgálják az egészség megőrzését. A relax és egzotikus masszázsokon túl többek között állapotfelmérés, sókabin és thermo spa kezelések járulnak hozzá a vendégek tökéletes kikapcsolódásához, a teljes harmónia eléréséhez.

A megnyílt új bejáraton keresztül a Medical Wellness Centrum önállóan is megközelíthető, mely vendégeink számára lehetővé teszi akár azt is, hogy csak a különleges kezeléseket vegyék igénybe. A Medical Wellness Centrum saját nyitvatartási idővel működnek, így akár késő este is elugorhatnak Bükfürdőre, ha a kiváló masszőrök kényeztető kezei alatt szeretnének ellazulni és kipihenni a munka fáradalmait.

Elérhetőségek:

Büki Gyógyfürdő Zrt. Termál Gyógykemping***

9740 Bükfürdő, Termál krt. 2.

Tel.: 94 558 356

Fax: 94 558 359

E-mail: camping@spabuk.hu

Internet: www.termal-camping.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Marton Éva Nemzetközi Énekverseny

Április 25-ig jelentkezhetnek a fiatal énekesek az ötödik Marton Éva Nemzetközi Énekversenyre.

Vándorkiállítás a rákosmezei Királydomb történetéről

Köztéri vándorkiállításon mutatja be a közelmúltban nemzeti emlékhellyé nyilvánított rákosmezei Királydomb történetét a Magyar Patrióták Közössége (Patrióták); ...

Forraltbor- és kocsonyapiknik

Ismét kocsonyakülönlegességekkel és többféle ízesítésű forralt borral, valamint füstölthús-szobrászattal várják az érdeklődőket szombat délután a Pest ...

9. Savaria Filmszemle

Az építészet, a formatervezés és a kulturális örökség kategóriájában nevezhetnek filmjeikkel a 2022. május 11-13. között Szombathelyen kilencedik alkalommal ...

MTA30

A Magyar Tudomány folyóirat szerkesztőbizottságának vezetésével, mintegy harminc kutató közreműködésével online összállítás készült a hazai tudományos ...

Mikszáth Kálmánra emlékeznek születése 175. évfordulóján

Mikszáth Kálmánra emlékeznek születése 175. évfordulóján a felvidéki Szklabonyán és Balassagyarmaton szombaton és vasárnap; az író szülőfalujában bemutatják ...

 
Ez történt a héten

Új jelképeket kap Salgótarján várossá válása századik évfordulóján

Salgótarján idén ünnepli várossá válásának századik évfordulóját, a centenárium alkalmából polgármesteri lánccal és városkulccsal bővítik az önkormányzati ...

A magyar kultúra napja

Az erdélyi magyar színházak előadásokkal, kiállításokkal és könyvbemutatókkal ünneplik a magyar kultúra napját, amelynek alkalmából egyes településeken ...

Magyar kultúra hete

Egy év kényszerű kihagyás után ismét megrendezik a magyar kultúra hetét Szatmárnémetiben. Az immár 15. alkalommal megszervezett programsorozat Egycsillagú ...

SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivál

Online rendezik meg a SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivált: az Orkesztika Alapítvány a fesztivál produkcióit YouTube-csatornáján közvetíti január 19. és ...

Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek

A C!RCA újcirkusztársulat, a WorldService Project, Villányi Dániel zongoraművész és Guessous Mesi is fellép az április 1-jén kezdődő Bartók Tavasz Nemzetközi ...

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Több mint négyszáz alkotást neveztek az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító idei szegedi nemzetközi filmfesztiválra, ...

 
 
weather failed, check feed URL