Glass Art NOW!

A velencei Ateneo Venetóban mutatkozhat be a Glass Art NOW! című, csoportos magyar üvegművészeti kiállítás szeptember 1. és 15. között, a 7. The Venice Glass Week nemzetközi üvegművészeti fesztivál keretében.

Bővebben...
 

Styl Brno 2023.08.19-21. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Mecsekérc Zrt.

Dátum: 2020.05.18. hétfő
 
 
 
 

A zártkörű alapítású MECSEKÉRC Környezetvédelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság a Mecseki Ércbányászati Vállalat átalakulásával, annak jogutódjaként jött létre 1998. április 30-án. A társaság alapítója és egyszemélyes tulajdonosa a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.).

Múltunk, Jelenünk, Jövőnk

Múltunk

 
 

Jogelődünk 1955-től 1997-ig folytatta fő tevékenységét, az uránérc-bányászatot. A bányászati és ércfeldolgozási tevékenységet bányabezárási, rekultivációs munkák követték szakszerű termelésfelhagyás keretében. 1993-tól kiterjedt kutatómunkával kapcsolódott a hazai nagyaktivitású, később a kis és közepes aktivitású radioaktív hulladék elhelyezését célzó programokba.

Az elmúlt években a társaság tevékenységünk jelentősen átalakult. Az uránérc-termelésért felelős, egykor közel 8.000 főt foglalkoztató nagyvállalat fokozatosan egy rugalmas, a mindenkori külső elvárásokhoz alkalmazkodni képes szervezetté alakult át.

Jelenünk

 
 

Az alkalmazottak száma jelenleg 130 fő, akik mintegy fele egyetemi, főiskolai végzettséggel, megfelelő gyakorlattal rendelkezik a bányászat, geotechnika, geológia, hidrogeológia, geofizika, geodézia vegyészmérnöki feladatok, az energetika, a környezetvédelem és rekultiváció, térképészeti feladatok ellátása, talajmechanika, projektvezetés terén. Akkreditált Vizsgáló Laboratóriumunk működik a mintavételezés, a radiometria, a kémia, a környezetföldtan és a talajmechanika szakterületein.

Kiterjedt szakmai kapcsolatrendszert építettünk ki a hazai szakvállalkozások, egyetemi és akadémiai kutatóintézetek döntő többségével. Egyre bővül nemzetközi kapcsolatrendszerünk is, amit az angolul, oroszul, németül és franciául tudó alkalmazottaink segítségével ápolunk és fejlesztünk.

Munkánkat a tevékenységeinkre tanúsított ISO 9001:2008 minőségirányítási-, és az ISO 14001:2004 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszer követelményei szerint végezzük.

Jövőnk

A MECSEKÉRC Zrt. az alábbi főbb területeken vállalja környezetvédelmi, földtudományi, műszaki, geotechnikai feladatok megoldását, kivitelezését:

Bányászati módszerekkel kialakítandó tározótérségek tervezése és kivitelezése (pl. kis és közepes aktivitású radioaktív hulladéktároló kutatás, gáz-, vagy LPG-tárolók, szivattyús energiatározós erőművek).

Radioaktív, illetve veszélyes hulladékok ideiglenes, vagy végleges elhelyezésének kutatása, előkészítése, illetve az e célt szolgáló objektumok kivitelezése.

A Közép-, illetve Kelet-Európai országok uránipari rekultivációs tevékenységének tervezése és kivitelezése.

Teljes körű rekultivációs és tájrendezési tevékenység korábbi bányászati, illetve egyéb környezetkárosító műveletek következményeinek felszámolására.

Földművek talajmechanikai vizsgálata, ellenőrzése, tervezése.

Környezeti kárfelmérési tevékenység.

Környezeti kárelhárítási-, illetve mentesítési tevékenységek tervezése, kivitelezése és engedélyeztetése.

Földtani, vízföldtani és ásványi nyersanyagkutatás.

Infrastrukturális beruházásokkal (pl. út- és vasútépítés) kapcsolatos földtani, vízföldtani és talajmechanikai tervezési és kivitelezési feladatok.

Ivóvízbázisok védelme, biztonságba helyezése érdekében végzett vizsgálati, tervezési és kivitelezési munkálatok.

Külszíni és földalatti szilárdásvány bányászati tevékenység, bányászati jog megszerzése.

Fő tevékenységeink:

 
 

Bányászati tevékenység

Mérnöki szolgáltatások

Környezetvédelmi tervezés, szakértés

Bányászati tervezés, szakértés

 
 

Földtani kutatás

Hidrogeológiai vizsgálatok, tervezés, szakértés

Geotermikus kutatás-tervezés, szakértés

Talajmechanikai tervezés, szakértés

Vizsgálólaboratórium (NAT-1370/2012)

 
 

Mintavétel

Víz- és talajkémiai elemzések

Talajmechanikai vizsgálatok

Radiometriai vizsgálatok

Elérhetőségek:

MECSEKÉRC Zrt.

7633 Pécs, Esztergár Lajos u. 19.

7614 Pécs, Pf.: 121

Telefon: +36 72 535 200

Fax: +36 72 535 300

E-mail: mecsekerc@mecsekerc.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Művészetek Völgye

Idén is saját színdarabbal és csaknem 500 további programmal várja a fesztiválozókat a Művészetek Völgye július 21. és 30. között Kapolcsra, Vigántpetendre ...

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút 75. születésnapi ünnepsége

Alkalmi kiállítás nyílt 2023. április 11-én. A vasút építését 1948. április 11-én kezdték meg.

MVM Koncertek - A Zongora sorozat

Hat magyar zongoraművész ad szólókoncertet szombaton és vasárnap a budapesti Festetics Palotában az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban.

Színházi olimpia

Madách 200 címmel nyílik meg vasárnap az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) kiállítása a Nemzeti Színházban a 10. Színházi olimpia keretében; ...

Kajak-kenu vk

Kajak-kenuban az idei év első nemzetközi eseménye az éppen egy hónap múlva kezdődő világkupa szegedi állomása lesz, amelyre 53 ország jelezte részvételi ...

Károly király halálának 100. évfordulója

Emlékkiállítás nyílik a gyulai Almásy-kastélyban Habsburg Károly király halálának 100. évfordulója alkalmából. A tárlatot a Madeirai Levéltár és Könyvtár, ...

 
Ez történt a héten

Boglya Feszt

Először rendezik meg a Boglya Feszt öko-művészeti fesztivált június 23. és 25. között a Tisza-tónál öt településen: Tiszadorogmán, Egyeken, Ároktőn, Tiszabábolnán ...

Művészetek Völgye

Csaknem 2200 zenei, irodalmi, színházi, családi és egyéb programmal várja a látogatókat július 21. és 30. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

Avasi Borangolás

Idén immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Avasai Borangolást Miskolcon, ahol május 11. és 13. között hatvannyolc programhelyszín és kilencvenhét ...

Dalszerző Expo

Ismert magyar és külföldi zenei szakemberek részvételével április 27-től június 8-ig rendezvénysorozattal jelentkezik a Dalszerző Expo az Artisjus fővárosi ...

A költészet napja

Huszonnégy órás versfolyamot rendez szerdán és csütörtökön a Békéscsabai Jókai Színház.

Húsvét

Hagyományos zengővárkonyi díszítéssel írt tojások a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeumban virágvasárnap.

 
 
weather failed, check feed URL