Férfi vízilabda Magyar Kupa

A BENU férfi vízilabda Magyar Kupa augusztusi záró eseményén újra vízbe ugrik a Millennium Masters néven ismert gálacsapat.

Bővebben...
 

Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Mecsekérc Zrt.

Dátum: 2020.05.18. hétfő
 
 
 
 

A zártkörű alapítású MECSEKÉRC Környezetvédelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság a Mecseki Ércbányászati Vállalat átalakulásával, annak jogutódjaként jött létre 1998. április 30-án. A társaság alapítója és egyszemélyes tulajdonosa a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.).

Múltunk, Jelenünk, Jövőnk

Múltunk

 
 

Jogelődünk 1955-től 1997-ig folytatta fő tevékenységét, az uránérc-bányászatot. A bányászati és ércfeldolgozási tevékenységet bányabezárási, rekultivációs munkák követték szakszerű termelésfelhagyás keretében. 1993-tól kiterjedt kutatómunkával kapcsolódott a hazai nagyaktivitású, később a kis és közepes aktivitású radioaktív hulladék elhelyezését célzó programokba.

Az elmúlt években a társaság tevékenységünk jelentősen átalakult. Az uránérc-termelésért felelős, egykor közel 8.000 főt foglalkoztató nagyvállalat fokozatosan egy rugalmas, a mindenkori külső elvárásokhoz alkalmazkodni képes szervezetté alakult át.

Jelenünk

 
 

Az alkalmazottak száma jelenleg 130 fő, akik mintegy fele egyetemi, főiskolai végzettséggel, megfelelő gyakorlattal rendelkezik a bányászat, geotechnika, geológia, hidrogeológia, geofizika, geodézia vegyészmérnöki feladatok, az energetika, a környezetvédelem és rekultiváció, térképészeti feladatok ellátása, talajmechanika, projektvezetés terén. Akkreditált Vizsgáló Laboratóriumunk működik a mintavételezés, a radiometria, a kémia, a környezetföldtan és a talajmechanika szakterületein.

Kiterjedt szakmai kapcsolatrendszert építettünk ki a hazai szakvállalkozások, egyetemi és akadémiai kutatóintézetek döntő többségével. Egyre bővül nemzetközi kapcsolatrendszerünk is, amit az angolul, oroszul, németül és franciául tudó alkalmazottaink segítségével ápolunk és fejlesztünk.

Munkánkat a tevékenységeinkre tanúsított ISO 9001:2008 minőségirányítási-, és az ISO 14001:2004 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszer követelményei szerint végezzük.

Jövőnk

A MECSEKÉRC Zrt. az alábbi főbb területeken vállalja környezetvédelmi, földtudományi, műszaki, geotechnikai feladatok megoldását, kivitelezését:

Bányászati módszerekkel kialakítandó tározótérségek tervezése és kivitelezése (pl. kis és közepes aktivitású radioaktív hulladéktároló kutatás, gáz-, vagy LPG-tárolók, szivattyús energiatározós erőművek).

Radioaktív, illetve veszélyes hulladékok ideiglenes, vagy végleges elhelyezésének kutatása, előkészítése, illetve az e célt szolgáló objektumok kivitelezése.

A Közép-, illetve Kelet-Európai országok uránipari rekultivációs tevékenységének tervezése és kivitelezése.

Teljes körű rekultivációs és tájrendezési tevékenység korábbi bányászati, illetve egyéb környezetkárosító műveletek következményeinek felszámolására.

Földművek talajmechanikai vizsgálata, ellenőrzése, tervezése.

Környezeti kárfelmérési tevékenység.

Környezeti kárelhárítási-, illetve mentesítési tevékenységek tervezése, kivitelezése és engedélyeztetése.

Földtani, vízföldtani és ásványi nyersanyagkutatás.

Infrastrukturális beruházásokkal (pl. út- és vasútépítés) kapcsolatos földtani, vízföldtani és talajmechanikai tervezési és kivitelezési feladatok.

Ivóvízbázisok védelme, biztonságba helyezése érdekében végzett vizsgálati, tervezési és kivitelezési munkálatok.

Külszíni és földalatti szilárdásvány bányászati tevékenység, bányászati jog megszerzése.

Fő tevékenységeink:

 
 

Bányászati tevékenység

Mérnöki szolgáltatások

Környezetvédelmi tervezés, szakértés

Bányászati tervezés, szakértés

 
 

Földtani kutatás

Hidrogeológiai vizsgálatok, tervezés, szakértés

Geotermikus kutatás-tervezés, szakértés

Talajmechanikai tervezés, szakértés

Vizsgálólaboratórium (NAT-1370/2012)

 
 

Mintavétel

Víz- és talajkémiai elemzések

Talajmechanikai vizsgálatok

Radiometriai vizsgálatok

Elérhetőségek:

MECSEKÉRC Zrt.

7633 Pécs, Esztergár Lajos u. 19.

7614 Pécs, Pf.: 121

Telefon: +36 72 535 200

Fax: +36 72 535 300

E-mail: mecsekerc@mecsekerc.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Érsekkerti Nyári Játékok

Tizedik alkalommal rendezik meg idén az Érsekkerti Nyári Játékokat Egerben.

Este nyit a Müpa autós koncertmozija

A Fesztivál Színház élő koncertjei várják a közönséget a Müpa szerda este nyíló autósmozijában, ahol elsőként a Nemzeti Filharmonikus Zenekart láthatják ...

7. Vertigo Filmhét

Huszonnégy nemzetközi és magyar film - közülük négy az országos premier előtt - lesz látható a 7. Vertigo Filmhét során július 22-29. között a budapesti ...

Richter Flórián Cirkusz nyáron Zamárdiban

Drónok a porondon címmel mutat be új produkciót a Richter Flórián Cirkusz szerdától Zamárdiban.

38. Balaton-átúszás

A tervek szerint augusztus 1-jén lesz a 38. Lidl Balaton-átúszás, amelyen hagyományosan Révfülöpről indulnak a résztvevők, és a balatonboglári Platán strandra ...

Nyíltvízi úszósorozat

Három magyar tájegységen, három szabadtéri víztípusban kerül sor az open water tournament (OWT) elnevezésű versenyre július 11. és augusztus 22. között.

 
Ez történt a héten

Women On Water Hungary

Egész nyáron át tartó programsorozattal népszerűsíti a vitorlázást a nők körében a Women On Water (WOW) Hungary.

Bujtor István Filmfesztivál

Száz film szerepel a versenyprogramban az idei Bujtor István Filmfesztiválon, amelyet augusztus 17. és 21. között tartanak Balatonszemesen.

Mézesvölgyi Nyár

Musicalek és vígjátékok is várják a közönséget a Mézesvölgyi Nyár fesztiválon Veresegyházán.

Retro hétvége a MÁV-nál

424-es gőzmozdony vontatta személyvonat halad Ábrahámhegynél a MÁV Retro hétvégéjén.

Cannes

Egy magyar vizsgafilmet, Beleznai Márk Agapé című rendezői diplomafilmjét is beválogatták a 73. cannes-i fesztiválnak a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató ...

Sportújságírás Világnapja

Globális, online konferenciát tart csütörtökön délután a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) abból az alkalomból, hogy július 2-a a Sportújságírás ...

 
 
weather failed, check feed URL