Áprilisban ismét világsztárok a Budapest Ritmón

A világzenei színtér számos világsztárja, köztük a Tamikrest, Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra vagy a Mazaher is koncertet ad az idei Budapest Ritmón április 12-től 15-ig.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Mecsekérc Zrt.

Dátum: 2020.05.18. hétfő
 
 
 
 

A zártkörű alapítású MECSEKÉRC Környezetvédelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság a Mecseki Ércbányászati Vállalat átalakulásával, annak jogutódjaként jött létre 1998. április 30-án. A társaság alapítója és egyszemélyes tulajdonosa a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.).

Múltunk, Jelenünk, Jövőnk

Múltunk

 
 

Jogelődünk 1955-től 1997-ig folytatta fő tevékenységét, az uránérc-bányászatot. A bányászati és ércfeldolgozási tevékenységet bányabezárási, rekultivációs munkák követték szakszerű termelésfelhagyás keretében. 1993-tól kiterjedt kutatómunkával kapcsolódott a hazai nagyaktivitású, később a kis és közepes aktivitású radioaktív hulladék elhelyezését célzó programokba.

Az elmúlt években a társaság tevékenységünk jelentősen átalakult. Az uránérc-termelésért felelős, egykor közel 8.000 főt foglalkoztató nagyvállalat fokozatosan egy rugalmas, a mindenkori külső elvárásokhoz alkalmazkodni képes szervezetté alakult át.

Jelenünk

 
 

Az alkalmazottak száma jelenleg 130 fő, akik mintegy fele egyetemi, főiskolai végzettséggel, megfelelő gyakorlattal rendelkezik a bányászat, geotechnika, geológia, hidrogeológia, geofizika, geodézia vegyészmérnöki feladatok, az energetika, a környezetvédelem és rekultiváció, térképészeti feladatok ellátása, talajmechanika, projektvezetés terén. Akkreditált Vizsgáló Laboratóriumunk működik a mintavételezés, a radiometria, a kémia, a környezetföldtan és a talajmechanika szakterületein.

Kiterjedt szakmai kapcsolatrendszert építettünk ki a hazai szakvállalkozások, egyetemi és akadémiai kutatóintézetek döntő többségével. Egyre bővül nemzetközi kapcsolatrendszerünk is, amit az angolul, oroszul, németül és franciául tudó alkalmazottaink segítségével ápolunk és fejlesztünk.

Munkánkat a tevékenységeinkre tanúsított ISO 9001:2008 minőségirányítási-, és az ISO 14001:2004 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszer követelményei szerint végezzük.

Jövőnk

A MECSEKÉRC Zrt. az alábbi főbb területeken vállalja környezetvédelmi, földtudományi, műszaki, geotechnikai feladatok megoldását, kivitelezését:

Bányászati módszerekkel kialakítandó tározótérségek tervezése és kivitelezése (pl. kis és közepes aktivitású radioaktív hulladéktároló kutatás, gáz-, vagy LPG-tárolók, szivattyús energiatározós erőművek).

Radioaktív, illetve veszélyes hulladékok ideiglenes, vagy végleges elhelyezésének kutatása, előkészítése, illetve az e célt szolgáló objektumok kivitelezése.

A Közép-, illetve Kelet-Európai országok uránipari rekultivációs tevékenységének tervezése és kivitelezése.

Teljes körű rekultivációs és tájrendezési tevékenység korábbi bányászati, illetve egyéb környezetkárosító műveletek következményeinek felszámolására.

Földművek talajmechanikai vizsgálata, ellenőrzése, tervezése.

Környezeti kárfelmérési tevékenység.

Környezeti kárelhárítási-, illetve mentesítési tevékenységek tervezése, kivitelezése és engedélyeztetése.

Földtani, vízföldtani és ásványi nyersanyagkutatás.

Infrastrukturális beruházásokkal (pl. út- és vasútépítés) kapcsolatos földtani, vízföldtani és talajmechanikai tervezési és kivitelezési feladatok.

Ivóvízbázisok védelme, biztonságba helyezése érdekében végzett vizsgálati, tervezési és kivitelezési munkálatok.

Külszíni és földalatti szilárdásvány bányászati tevékenység, bányászati jog megszerzése.

Fő tevékenységeink:

 
 

Bányászati tevékenység

Mérnöki szolgáltatások

Környezetvédelmi tervezés, szakértés

Bányászati tervezés, szakértés

 
 

Földtani kutatás

Hidrogeológiai vizsgálatok, tervezés, szakértés

Geotermikus kutatás-tervezés, szakértés

Talajmechanikai tervezés, szakértés

Vizsgálólaboratórium (NAT-1370/2012)

 
 

Mintavétel

Víz- és talajkémiai elemzések

Talajmechanikai vizsgálatok

Radiometriai vizsgálatok

Elérhetőségek:

MECSEKÉRC Zrt.

7633 Pécs, Esztergár Lajos u. 19.

7614 Pécs, Pf.: 121

Telefon: +36 72 535 200

Fax: +36 72 535 300

E-mail: mecsekerc@mecsekerc.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Pajtaszínházi Szemle

Január 21-én és 28-án, a következő két szombaton rendezik meg a Pajtaszínházi Szemlét, amelyen 19 megyéből érkező vidéki amatőr társulatok mutatkoznak ...

Megkezdődött a Neumann János-emlékév

Idén lenne százhúsz éves Neumann János matematikus, a jubileum alkalmából egész éves programsorozatot rendez a Neumann Társaság, amelynek nyitóeseményét ...

16. Kecskeméti Animációs Fesztivál

Már lehet nevezni a 16. Kecskeméti Animációs Fesztiválra (KAFF), amely kétévente mutatja be a legfrissebb magyar és európai animációs filmtermést, és amelyet ...

Madách-díj

Madách Imrére emlékeznek születésének 200. évfordulója alkalmából pénteken Balassagyarmaton. A megyei Madách-ünnepségen átadják a Madách-díjakat is, amelyeket ...

Erdei fülesbagoly-telelőhelyek országos felmérése

Pénteken kezdődik és január 23-ig tart az erdei fülesbagoly-telelőhelyek országos felmérése, amelyhez a lakosság segítségét kéri a Magyar Madártani és ...

Semmelweis-szobrot avattak

Semmelweis Ignác szobrát avatták fel szerdán Londonban, a Queen Mary Egyetem orvostudományi karán.

 
Ez történt a héten

Furmint Február Nagy Kóstoló a Hagyományok Házában

Csaknem száz termelő több mint kétszáz furmintját ízlelhetik meg a látogatók a 13. Furmint Február Nagy Kóstolón február 2-án Budapesten, a Hagyományok Házában.

Holtszezon irodalmi fesztivál

Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23-26. között Veszprémben.

Texhibition

A legújabb textiltrendeket mutatja be a Texhibition című kiállítás február 3. és 26. között a FUGA-ban, a hetedik alkalommal látható válogatásban a magyar ...

A vakond lett az év emlőse

A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium (AM) és a Herman Ottó Intézet ...

A népzene ünnepe

Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap gyermekműsor, táncházak és koncertek mutatják be a hazai folkzenét.

Munkácsy Mihály Múzeum

Egy Kohán- és egy Koffán-művel gyarapodott a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum. Kohán György Temetőkert (a kezében) és Koffán Károly Csendélet című a ...

 
 
weather failed, check feed URL