Gyorsaságimotoros-vb

Magyarország a Hajdúnánás mellett épülő versenypályán 2023-tól 10 évig rendez gyorsaságimotoros világbajnoki futamokat.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Mecsekérc Zrt.

Dátum: 2020.05.18. hétfő
 
 
 
 

A zártkörű alapítású MECSEKÉRC Környezetvédelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság a Mecseki Ércbányászati Vállalat átalakulásával, annak jogutódjaként jött létre 1998. április 30-án. A társaság alapítója és egyszemélyes tulajdonosa a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.).

Múltunk, Jelenünk, Jövőnk

Múltunk

 
 

Jogelődünk 1955-től 1997-ig folytatta fő tevékenységét, az uránérc-bányászatot. A bányászati és ércfeldolgozási tevékenységet bányabezárási, rekultivációs munkák követték szakszerű termelésfelhagyás keretében. 1993-tól kiterjedt kutatómunkával kapcsolódott a hazai nagyaktivitású, később a kis és közepes aktivitású radioaktív hulladék elhelyezését célzó programokba.

Az elmúlt években a társaság tevékenységünk jelentősen átalakult. Az uránérc-termelésért felelős, egykor közel 8.000 főt foglalkoztató nagyvállalat fokozatosan egy rugalmas, a mindenkori külső elvárásokhoz alkalmazkodni képes szervezetté alakult át.

Jelenünk

 
 

Az alkalmazottak száma jelenleg 130 fő, akik mintegy fele egyetemi, főiskolai végzettséggel, megfelelő gyakorlattal rendelkezik a bányászat, geotechnika, geológia, hidrogeológia, geofizika, geodézia vegyészmérnöki feladatok, az energetika, a környezetvédelem és rekultiváció, térképészeti feladatok ellátása, talajmechanika, projektvezetés terén. Akkreditált Vizsgáló Laboratóriumunk működik a mintavételezés, a radiometria, a kémia, a környezetföldtan és a talajmechanika szakterületein.

Kiterjedt szakmai kapcsolatrendszert építettünk ki a hazai szakvállalkozások, egyetemi és akadémiai kutatóintézetek döntő többségével. Egyre bővül nemzetközi kapcsolatrendszerünk is, amit az angolul, oroszul, németül és franciául tudó alkalmazottaink segítségével ápolunk és fejlesztünk.

Munkánkat a tevékenységeinkre tanúsított ISO 9001:2008 minőségirányítási-, és az ISO 14001:2004 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszer követelményei szerint végezzük.

Jövőnk

A MECSEKÉRC Zrt. az alábbi főbb területeken vállalja környezetvédelmi, földtudományi, műszaki, geotechnikai feladatok megoldását, kivitelezését:

Bányászati módszerekkel kialakítandó tározótérségek tervezése és kivitelezése (pl. kis és közepes aktivitású radioaktív hulladéktároló kutatás, gáz-, vagy LPG-tárolók, szivattyús energiatározós erőművek).

Radioaktív, illetve veszélyes hulladékok ideiglenes, vagy végleges elhelyezésének kutatása, előkészítése, illetve az e célt szolgáló objektumok kivitelezése.

A Közép-, illetve Kelet-Európai országok uránipari rekultivációs tevékenységének tervezése és kivitelezése.

Teljes körű rekultivációs és tájrendezési tevékenység korábbi bányászati, illetve egyéb környezetkárosító műveletek következményeinek felszámolására.

Földművek talajmechanikai vizsgálata, ellenőrzése, tervezése.

Környezeti kárfelmérési tevékenység.

Környezeti kárelhárítási-, illetve mentesítési tevékenységek tervezése, kivitelezése és engedélyeztetése.

Földtani, vízföldtani és ásványi nyersanyagkutatás.

Infrastrukturális beruházásokkal (pl. út- és vasútépítés) kapcsolatos földtani, vízföldtani és talajmechanikai tervezési és kivitelezési feladatok.

Ivóvízbázisok védelme, biztonságba helyezése érdekében végzett vizsgálati, tervezési és kivitelezési munkálatok.

Külszíni és földalatti szilárdásvány bányászati tevékenység, bányászati jog megszerzése.

Fő tevékenységeink:

 
 

Bányászati tevékenység

Mérnöki szolgáltatások

Környezetvédelmi tervezés, szakértés

Bányászati tervezés, szakértés

 
 

Földtani kutatás

Hidrogeológiai vizsgálatok, tervezés, szakértés

Geotermikus kutatás-tervezés, szakértés

Talajmechanikai tervezés, szakértés

Vizsgálólaboratórium (NAT-1370/2012)

 
 

Mintavétel

Víz- és talajkémiai elemzések

Talajmechanikai vizsgálatok

Radiometriai vizsgálatok

Elérhetőségek:

MECSEKÉRC Zrt.

7633 Pécs, Esztergár Lajos u. 19.

7614 Pécs, Pf.: 121

Telefon: +36 72 535 200

Fax: +36 72 535 300

E-mail: mecsekerc@mecsekerc.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

OperaSzerda

Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda, Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operájának legszebb részletei hangzanak el szerdán az Eiffel ...

Díjat nyert Londonban a k2 Színház

A k2 Színház Búcsúkoncert című darabja, amelyet a Londoni Magyar Kulturális Központ mutatott be a brit fővárosban, nyerte meg a Voila OffFest díjat a független ...

Kezet formázó kilátó Nógrádban

Az installációt a Farkaskútvölgy Hagyományőrző és Lótenyésztő Sportegyesület kezdeményezésére Csíkszentmihályi Benjámin építész készítette.

Tél

Síelők a mátraszentistváni síparkban 2021. február 14-én.

Pécsi Balett

Szombaton debütál a Pécsi Balett online tánctanító projektje a legkisebbeknek, akik YouTube-videók segítségével otthonról tanulhatják meg a klasszikus ...

Munkácsy-szobor

Egy egészalakos Munkácsy-szobrot, valamint a festőgéniusz két híres alkotására utaló köztéri művet helyeznek ki 2022 első felében a jelenleg is épülő Munkácsy-negyedben ...

 
Ez történt a héten

A bükki Imó-forrás

Az időszakos, váltakozó vízhozamú bükki karsztforrás többnyire kora tavasszal, vagy nagyobb mennyiségű csapadék után tör a felszínre.

Filharmónia Magyarország

Csaknem 20 online koncertet, közte a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfonikus Zenekar előadását kínálja márciusban a Filharmónia Magyarország.

Berlinale

Hétfőn kezdődik a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), amelyen a szemle 71 éves történetében először egyszerre két magyar nagyjátékfilm is indul ...

Művészeti portréfilmek az Uránia online csatornáján

Több mint 30 művészeti tárgyú portréfilmet tesz ingyenesen elérhetővé az Uránia Nemzeti Filmszínház Látótér-Alkotóportrék címmel március 1-jétől online ...

Idegenvezetők Világnapja

Online rendezik meg az Idegenvezetők Világnapja eseményeit idén február 25. és 28 között.

Göcseji Múzeum

Bemutatták a hetven évvel ezelőtt alapított Göcseji Múzeum új tanulmánykötetét kedden Zalaegerszegen, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

 
 
weather failed, check feed URL