Palicsi filmfesztivál

Hat magyar filmet láthat a közönség az idei palicsi filmfesztivál Új magyar filmek című válogatásában, és további kettőt egy-egy versenykategóriában július 16. és 22. között.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft.

Dátum: 2022.05.10. kedd
 
 
 
 

Bizony már több mint húsz éve annak, hogy a DuPont Pioneer megkezdte vállalatszerű működését Magyarországon. Ennek egyik legfontosabb eleme a piacon dolgozó marketing csapat létrehozása volt.

Két szempontból is nagyon fontos számunkra ez az időszak:

Először is büszkék vagyunk arra, hogy az elsők között lehettünk, akik ilyen közvetlen, sokoldalú kapcsolatot tudtunk kialakítani Önökkel. Olyan viszonyt, amely az évek során folyamatosan bővült, erősödött. Nemcsak két - a termékeket ajánló s azokat használó - partner viszonya ez, hanem annál sokkal több! Közös munka az új anyagok,technológiák tesztelésében, bevezetésében, a legjobb megoldások megtalálásában. Külön öröm számunkra, hogy már hosszú ideje partnerséget tudunk ajánlani a hibrid-előállítás terén is. Olyan kapocs ez, amely a partnereink magas szintű szaktudásán, az évek folyamán kialakult bizalmon és egymás megbecsülésén alapszik. Nagyra értékeljük az Önökhöz fűződő többrétű kapcsolatrendszerünket. Olyan kincsnek tartjuk, amelyre nagyon vigyázunk és azon vagyunk, hogy ezt a jövőben tovább erősítsük.

Másrészről azt látjuk, hogy ez a több mint két évtizedes partneri viszony jó lehetőséget ad arra, hogy jövőbeni elképzeléseinket közösen megvalósítsuk. Szükségünk is van erre a biztos alapra, mert egy nagyon izgalmas időszak előtt állunk. A DuPont Pioneer-nál megvalósított intenzív kutatás és fejlesztés, - divatos szóval innováció - eredményei elérhető közelségben vannak a magyar termelők számára. Ezek sikeres bevezetése, alkalmazása a meglévő jó személyes kapcsolatok mellett már új csatornákat, új eszközöket is igényel. Olyan új megoldások ezek, amelyek egyrészt az elektromos információs csatornák szélesebb körű használatát jelentik, másrészről pedig olyan új applikációk, amelyek a már széles körben elterjedt kommunikációs eszközök segítségével könnyen használhatók.

Mik is azok az újdonságok, amelyekkel már az előttünk lévő szezonban is találkozhatnak a partnereink?

A kukorica tekintetében túlzás nélkül mondhatom, hogy a vállalat történetében az egyik legnagyobb váltást fogjuk megvalósítani, ami a portfóliónkat illeti. Hét új hibrid bevezetése mellett tizenhárom hibridet nyugdíjazunk. Tudjuk, hogy több olyan hibrid is van ezek között, amelyekhez partnereink még ma is nagyon ragaszkodnak. Biztosak vagyunk azonban abban, hogy a bevezetésre kerülő új hibridek minden tekintetben előnyt, többletet jelentenek a termelők számára. Kérem Önöket, hogy bátran használják ezeket az új anyagokat az idén bevezetett újakkal együtt!

2013-ban elindított programjainkat – Optimum® AQUAmax®, Pioneer Prémium Ajánlat – a megváltozott körülményekhez alkalmazkodó tartalommal, bővített hibridszámmal és nagyobb volumennel ajánljuk Önöknek a következő szezonban is.

Napraforgó ajánlatunk gerincét a herbicidtoleráns hibridek adják 2014-ben is. A hangsúly a homozigóta DuPontTM ExpressSun® portfólión van, amely tartalmazza a hagyományos és a magas olajsav tartalmú hibridjeinket egyaránt. Ugyanakkor a Clearfield® piac számára is versenyképes anyagot kínálunk.

Talán már minden repcetermesztéssel foglalkozó szakember ismeri a DuPont Pioneer MAXIMUS® ajánlatának előnyeit. Ez a hibridcsoport a repcetermesztésben még unikálisnak számító Clearfield® hibridekkel együtt olyan portfólió, amely méltán mondható a mai kor igényeinek leginkább megfelelőnek.

Megköszönve a Pioneer termékek iránti töretlen bizalmukat, munkatársaimmal a jövőben is azon munkálkodunk, hogy az Önök igényeit mind teljesebb mértékben kielégítsük.

 
 

Sikeres gazdálkodást, jó egészséget kívánok 2014-re is! Az Isten éltesse Önöket!

Tímár Béla

Ügyvezető igazgató HU, SK

Pioneer újdonságok a 2013-2014-es szezonban

A PIONEER a gazdák sikerét szolgálja

A hódmezővásárhelyi Pioneer Kutató és Nemesítő Állomáson nemesítői és tesztelő munkáknak köszönhetően, még inkább a helyi adottságoknak megfelelő hibridek kerülhetnek a hazai piacon a termelői kezekbe, ezzel is hozzájárulva az Önök sikeréhez. Kutatóink, a kukorica, napraforgó és repce nemesítésben olyan fontos tulajdonságokra fókuszálnak, mint például az aszálytűrés, termésstabilitás, rovar és betegség ellenállóképesség, vagy a javított szemminőség és beltartalmi értékek. Intenzíven dolgozunk továbbá az olyan fejlettebb növénytermesztési módszerek kialakításában, mint például az Express® gyomirtási technológia.

Az intenzív, hazai klimatikus viszonyokra alapozott termékfejlesztés eredményeként az elmúlt évektől egy teljesen új kukoricahibrid generáció jelent meg, mely hibrideknél a nagy termőképesség mellett a termésbiztonságra kiemelten figyelmet fordítottak nemesítőink.

A Pioneer nevéhez és hagyományaihoz híven, valamint kutatásaiban, nemesítési eljárásaiban alkalmazott innovatív technológiáknak köszönhetően, az idei évben is számos újdonsággal szolgál a gazdáknak, támogatva őket ezáltal termelékenységükben a professzionális gazdálkodás során.

P8523 ÚJ- Egy ígéretes korai

A P8523 egy klasszikus korai hibrid,amely termőképességével túlmutat éréscsoportján. Korai virágzásának, valamint jó stressztűrő-képességének köszönhetően aszályos körülmények között is stabilan teljesít. A FAO 200 éréscsoport Optimum® AQUAmax® hibridje.

P9241 ÚJ - Erős, megbízható

A P9241-es hibridre a rendkívül aszályos 2012-es évben figyeltem fel kísérleteinkben. Kitűnt látványos növényfelépítésével, és egészséges csöveivel. Az első pozitív benyomást tovább erősítette terméseredménye. 2013-ban is nagyon szépen teljesített, éréscsoportjának legnagyobb termését adta. A jó termőképesség mellett, gyors korai fejlődési erély jellemzi. Így aki korai vetésre alkalmas hibridet keres annak tökéletes választás a P9241.

P9911 ÚJ - Aszály nem akadály

Látványos megjelenésű, erős felépítésű FAO 400-as csoport közepén érő hibrid. Levelei sokáig zöldek, ezzel segíti az egyenletes és egészséges érést, és a jobb vízleadást. Biotikus és abiotikus stresszes körülményeket jól tolerálja, aszálytűrése kiemelkedő. Erős gyökérrendszerének köszönhetően gyökérdőlésre sem a virágzás, sem pedig a betakarítás előtt nem hajlamos. Kórtani tulajdonságai átlag felettiek, kiemelkedő a csőegészsége.

P0412 ÚJ - Csúcstermelésre kódolva

A 2013-as kísérleteinkben kimagasló eredménnyel szereplő 500-as FAO számú új Optimum® AQUAmax® genetikánk, amely méltó utóda lesz a 20 éven keresztül sikeresen termesztett Florenciának. A kirobbanó kezdeti fejlődéssel rendelkező hibrid robosztus növényállományt nevelve, a legnagyobb terméspotenciált hordozza. Az utóbbi évtizedek egyre melegebb évjáratai lehetővé teszik – nemcsak az ország déli, hanem az ország középső és északi területein - sikeres termesztését.

P9606 ÚJ - Száraz évjáratokban is stabil

Kiemelkedő teljesítményre képes hibrid a FAO 300 végi csoportban. Az elmúlt évek Pioneer nagyüzemi kukorica kísérleteiben a csapadékos és száraz körülmények között egyaránt versenytársai felett teljesített. Zöldszáron érő típus, ennek köszönhetően vízleadása intenzív, termés szemnedvesség aránya kiváló. Kiegyensúlyozott növénymagasság, és csőillesztés jellemzi. Kórtani tulajdonságai átlag felettiek, csőegészsége kiváló.

P9721 ÚJ - Sikerre tervezve

A FAO 300-400 éréscsoport határán elhelyezkedő új generációs hibrid, termésstabilitásával, szárazság- és stressztűrésével kimagaslik éréscsoportjából. Zöldszáron érő típus, vízleadása intenzív, a késői FAO 300-as hibridekkel egy időben takarítható be. Általános betegség-ellenállása jó, szár és cső fuzáriumra nem fogékony, golyvás üszöggel szemben toleráns. A NÉBIH kisparcellás fajta összehasonlító kísérleteiben 3 év átlagában több mint 400 kilogrammal múlta felül a sztenderdek átlagát.

 
 

A Silózóna szerepe 2014-től

Pioneer siló hibridek

A minőségi szilázs alapanyag előállításához prémium siló hibrideket ajánlunk. Hibridjeinket 14 éve teszteljük a szántóföldi gyakorlati körülmények között a kereskedelemben kapható versenytárs hibridekkel szemben. A Pioneer hibrideknek átlagosan 4-6% az energia hozam (NEL MJ/ha) előnyük.

Pioneer oltóanyagok

A minőségi szilázs végtermék előállításához FT (Enzimtermelő baktérium tartalmú), növényfaj specifikus oltóanyagokat ajánlunk.

Oltóanyagainkat a saját kísérleti állattartó telepünkön (USA-PLNC) és farmokon teszteljük (Európa) a kontroll (nem oltott) szilázsokkal szemben. A Pioneer oltóanyagok előnye 0,8-1,5 Kg tej/állat/nap tejtermelés-többlet.

A P9175-ös egy korai FAO 300-as hibrid az Optimum® AQUAmax® termékkörből, normál és stresszes körülmények között átlag feletti teljesítményre képes. Rendkívül gyors intenzív vízleadási dinamikával rendelkezik. 2011-ben a GOSZ-VSZT kísérletekben, éréscsoportjában vízleadás tekintetében az élen végzett, termésével a FAO 300 eleji hibrideket maga mögé utasította. Koraiságából eredően minden évjáratban lehet rá számítani, mint őszi gabona elővetemény. Stressztűrőképessége kimagasló, termőképessége aszályban átlag feletti. Növényfelépítése kedvező, csövei alacsonyan helyezkednek el, erős gyökérzettel rendelkezik. Javasolt termőtőszám: 68-76 ezer tő/ha

NAPRAFORGÓ

 
 
 

Éppen 27 éve indította el Európában a Pioneer a napraforgó nemesítés programját. Ez idő alatt hihetetlen változások történtek a piacon. Megjelentek a magas olajsavtartalmú hibridek, a gazdák 2006-ban megismerkedhettek az első herbicidtoleráns napraforgókkal, a DuPont™ ExpressSun™ tulajdonsággal rendelkező Pioneer hibridekkel, amelyek halmozott vetésterülete 2012-re meghaladta a négy millió hektárt.

 

Szinte minden évben újabb kihívásokkal kell a napraforgó termesztőknek megküzdeniük. Extrém csapadékos és extrém aszályos évek váltogatják egymást, új peronoszpóra rasszok jelentek meg, terjed a napraforgó szádor, újabb és újabb rasszokkal fenyegetve a termést. Nemesítési programunkat ezen kihívások mentén, újabb forrásokat bevonva alakítottuk ki. Ezeknek a befektetéseknek az eredményét a gazdák minden évben érzékelni fogják.

A herbicidtoleráns napraforgó hibridek magyarországi bevezetését követően, jelentősen egyszerűbb lett a nehezen irtható, kétszikű gyomok elleni védekezés. Az első ilyen Pioneer hibrid a PR63E82-es volt, amely a DuPont™ ExpressSun™ tulajdonságot hordozta magában. A DuPont Pioneer 2013-tól csak homozigóta linolsavas hibrideket árul a magyar piacon, a P63LE13-at és a P64LE25-öt. Ez a két napraforgó áttörést jelent a magasabb herbicid tolerancia szint, magasabb olajtartalom, valamint a nagyobb termőképesség révén. Ez a termékkör 2014-től a P64LE99 és a P63LE75 hibriddel bővül.

A magas olajsavas technológiában pedig a P64HE39 és a PR63H42 szerepel a herbicidtoleráns ajánlatunkban, természetesen mindkét hibrid homozigóta.

Hagyományos linolsavas napraforgó:

ÚJ P63LL06 napraforgó esetében a nagy termőképesség, magas olajtartalom korai érésidővel párosul. Betegség ellenálló képessége átlag feletti, toleráns a szártő és tányér szklerotíniával, valamint a Phomopsis-al szemben. Gyökér és szárerőssége kimagasló, megdőlésre nem hajlamos. Termőképesség tekintetében a PR64J04-es szintjén van.

ŐSZI KÁPOSZTAREPCE

 
 
 

A Pioneer repcenemesítése különösen nagy intenzitással halad, új technológiák és egyre nagyobb termőképességű hibridek kerültek ki a köztermesztésbe. A MAXIMUS® portfólió, forradalmasította a repcetermesztést. A MAXIMUS® hibridek számos kedvező tulajdonságának köszönhetően extra profitot tudnak a termelők realizálni. A közeljövőben újabb generációi jönnek a féltörpe termékkörbe, és ez újabb áttörést jelent. Az általános értékmérő tulajdonságok szem előtt tartása mellett a Pioneer mindig elkötelezett volt az új innovatív technológiák bevezetésében. Nincs ez másként a repce estében sem, 2011-ben a Pioneer Európa több országában, köztük Magyarországon is elsőként vezeti be a Clearfield® termesztési technológiát. A gazdálkodóknak kínált herbicidtoleráns termékünk a PX100CL, és a PT200CL.

 

2012-ben két legnépszerűbb Pioneer repce

PR44D06: MAXIMUS® féltörpe hibrid repce

PR46W14: hagyományos hibrid repce

MIKROBIOLÓGIAI TERMÉKEK

 
 
 

Oltóanyagokban az ajánlat bővült a 11GFT - Enzimes fű és teljes gabonanövény valamint a 11CH4-Biogáz, a biogáz termelésére besilózott kukorica erjesztéséhez ajánlott termékekkel. A korábbi termékválaszték (11H50 - Lucerna szenázs, 1132 - Kukorica szilázs, 11C33 - Kombi kukorica szilázs, 11CFT - Enzimes kukorica szilázs, 11B91 - Kombi nedves kukoricaszem, 11G22 Kombi fű és teljes gabonanövény, 1155 - Lucernaszéna penészgátló) kiegészülve az új termékekkel minden silózandó növényféleséghez kínál növényfaj specifikus oltóanyagokat, mellyel egyedülállóak vagyunk a piacon.

 

Elérhetőségek:

Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft.

2040 Budaörs Neumann J. u. 1.

Tel:06-23-447-400

Fax:06-23-447-447

www.pioneer.com/hungary

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Ókeresztény Mauzóleum

Befejeződött a világörökség részét képező pécsi Ókeresztény Mauzóleum rekonstrukciója Pécsen. A műemlék fejlesztését egy csaknem 900 millió forintos támogatással ...

F.A.L.U. fesztivál

Mintegy háromszáz programmal várja a látogatókat a Falvak Ahol Lehetetlen Unatkozni (F.A.L.U.) elnevezésű összművészeti fesztivál, amelyet két év kihagyás ...

Balázsovits Lajost választották a nemzet színészének

Balázsovits Lajost választották a nemzet színészének kollégái a néhány hete elhunyt Haumann Péter helyére.

Szent Iván-éj

Különleges Szent Iván-éji programokkal várja a közönséget pénteken este a Fővárosi Állat- és Növénykert: színpadi műsor, tűzzsonglőr-bemutató, planetáriumi ...

Vizes vb 2022

Rasovszky Kristóf, a nyíltvízi úszóválogatott tagja készül a 19. FINA vizes világbajnokságra Balatonalmádiban.

Dómkerti Zenés Esték

Az Óbudai Danubia Zenekar koncertjével szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozat Szegeden, a Püspöki Székház udvarán.

 
Ez történt a héten

Balaton-átevezés

Az idén kétnapos programmal várja az érdeklődőket a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvénye, a Hervis Balaton-átevezés.

A 100. Magyar Derby a Kincsem Parkban

Versenylovak a 100. Magyar Derbyn Budapesten, a Kincsem Parkban.

Gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díj

Harmadik alkalommal lehet jelölteket állítani a gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díjra, amelyekkel a kor kihívásaira praktikus és pragmatikus ...

Nemzetközi Olimpiai Nap

Olimpiai bajnokok és ötkarikás érmesek köszöntötték együtt csütörtökön a Nemzetközi Olimpiai Napot.

Strandok éjszakája

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén ismét megrendezik a Strandok éjszakáját július 30-án, amikor várhatóan megtelnek a magyarországi fürdők.

22. Körös-völgyi Sokadalom

A péntektől vasárnapig tartó 22. Körös-völgyi Sokadalommal veszi kezdetét a Gyulai Várszínház augusztus 17-ig tartó 59. évada.

 
 
weather failed, check feed URL