Balaton Napja

A tavasszal elmaradt Balaton Napját idén szeptember 26-án, szombaton tartják kilenc tóparti településen, a programsorozattal arra hívják fel a figyelmet a szervezők, hogy az őszi időszak is szép, élménygazdag a Balatonnál.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Ajkai Elektronikai Kft.

Dátum: 2020.06.30. kedd
 
 
 
 

Az Ajkai Elektronikai Kft. 1962 óta különböző ipari lemez alkatrészek előállításával, gyártásával partnere Európa OEM gyártóinak és részegység-beszállítóinak.

20 éves közvetlen - Tier 1 - kapcsolatunk a Magyar Suzuki Rt-vel több száz fém alkatrész (karosszéria alkatrészek, ajtózsanérok és szerelvények) esetében önmagában reprezentálja képességeink vertikális összetettségét.

Tevékenységi körünkben az alábbi technológiák szerepelnek:

 
 

- sajtolás 10-630 t

- CO2 és ponthegesztés - kézi és robothegesztés

- felületkezelés Zn, Ag, Cu, Ni, Sn

- összeszerelés

Az Ajkai Elektronikai Kft. minőségpolitikájának alapelve a vevők valós és rejtett igényeinek feltárása és lehetőség szerinti maximális kielégítése. Az ehhez szükséges kiváló minőséget biztos és biztonságos munkahellyel rendelkező, nyugodt körülmények között dolgozó és motivált munkatársakkal, megfelelő, a további fejlődést biztosító nyereségességgel kívánjuk elérni.

Célunk, hogy termékeink a biztonságot, a jól használhatóságot, a komfort és az esztétika üzenetét sugározzák magukból a késztermékeken keresztül, amikor eljutnak a fogyasztókhoz.

Partnereink – dolgozók, vevők, beszállítók, tulajdonosok, a környékbeli lakosság – érdekeit, a véleményüket figyelembe véve, tényeken alapuló döntésekkel, magas szintű vezetési kultúrával kívánjuk biztosítani.

A fentieket szolgálják folyamatosan fejlesztett ISO 9001 és az ISO/TS 16949 minőségirányítási rendszerünk. Ez a rendszer szigorúan szabályozott, de mégis rugalmas, így alkalmazkodni képes a vevő-specifikus igényekhez, illetve a külső és belső körülmények változásaihoz. Minőségirányítási rendszerünk lényegét valamennyi munkatársunk érti, a rá vonatkozó eljárásokat, utasításokat részleteiben is ismeri, betartja és betartatja. Javítását, továbbfejlesztését folyamatosan bárki kezdeményezheti.

Meggyőződésünk, hogy céljainkat csak folyamatos fejlesztéssel érhetjük el. Ennek érdekében a következő területeken határoztunk meg kiemelten elvárásokat:

 
 

- Vevőnkénti külső és belső termék minőségi szint elvárások.

- Vevői elégedettségi mutatók.

- Dolgozói elégedettségi mutatók.

Elköteleztük magunkat környezetünk fokozottabb védelmére, ezért tevékenységeinket az ISO 14001 szabvány szerinti, tanúsított környezetközpontú irányítási rendszer keretében végezzük.

Minőségirányítási rendszerünk működése, céljai cégünk valamennyi tevékenységét átfogja, áthatja.

AZ AJKAI ELEKTRONIKAI KFT. KÖRNYEZETI POLITIKÁJA

Az Ajkai Elektronikai Kft. járműipari alkatrészeket állít elő hidegsajtolással, valamint járműipari szerelvényeket készít, igény esetén az alkatrészek felületvédelmével együtt.

Vállalatunk vezetése a jövőben fokozottan figyel arra, hogy gazdasági döntései környezetvédelmi szempontból is helytállóak legyenek.

Tevékenységünket úgy végezzük, hogy a természeti erőforrásokkal környezet barát módon gazdálkodjunk, káros környezeti hatásainkat csökkentsük, a környezetszennyezést pedig elkerüljük.

Új technológiák indításakor a környezet védelmére nagy hangsúlyt fektetünk. Célunk a ránk vonatkozó környezetvédelmi jogi és egyéb követelmények teljesítése.

Környezetvédelmi programjaink megvalósításával folyamatosan növeljük környezeti teljesítményünket és hozzájárulunk Ajka és környéke környezeti állapotának javításához:

- épületenergetikai fejlesztéseinkkel elektromos energia-, és gázfelhasználásunkat csökkentjünk,fogyasztásunk nyomon követésével az energiaveszteségeinket feltárjuk, és a lehetőségeink figyelembe vételével megszüntetjük;

- gyártási folyamatainkban kiemelt figyelmet szentelünk dolgozóink anyag- és energiatakarékossági javaslataira és ezek mielőbbi megvalósítására;

- fokozottan figyelünk a vízbázisok kímélő használatára, az ivóvíz termelésben való használatát csökkentjük, ipari szennyvizünk hatékony tisztításával pedig hozzá járulunk a Torna-patak vízminőségének javulásához;

- Hulladékainkról a hulladék piramis szerinti legkedvezőbb szinten igyekszünk gondoskodni;

- kenőanyag felhasználásunk csökkentésével környezetkímélőbb termelést valósítunk meg;

- zajkibocsátásunkat a megengedett határérték alatt tartjuk;

- a talajvíz állapotának figyelése érdekében monitoring rendszert üzemeltetünk;

figyelemmel kísérjük az érdekelt felek környezetvédelmi elvárásait, biztosítjuk számukra a Környezeti Politikánkhoz való hozzáférést.

Környezetközpontú irányítási rendszerünk működtetésével, dolgozóink, beszállítóink és alvállalkozóink környezeti tudatosságának növelésével kitűzött környezetvédelmi céljainkat közösen kívánjuk megvalósítani.

Az Ajkai Elektronikai Kft. környezetvédelmi politikájában célul tűzte ki, hogy évente a keletkezett fém hulladék újrahasznosításának aránya növekedjen, illetve a CO2 kibocsátás az energiagazdálkodási céljaink megvalósításával csökkenjen.

A célok megvalósítása érdekében cégünk az alábbi fejlesztéseket hajtotta végre:

- Kazánok cseréje, fűtési rendszer modernizálása

- Kompresszor hulladékhő hasznosítás

- Épületfelújítási és ingatlan fejlesztési program elindítása

- Automata világítási rendszer kiépítése az üzemegységekben

- A galvanizáló üzem egyenirányítóinak cseréje

Elérhetőségek:

Ajkai Elektronikai Kft.

8400 Ajka, Gyár utca 35. , Pf.: 132

Telefonszám: +36 88 510 510

Fax.: +36 88 212 359

E-mail: ajkaelektron@ajkaelektron.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Szemrevaló Filmfesztivál

Októberben ismét megrendezik az év legjobb német nyelvű filmjeit felvonultató Szemrevaló - Sehenswert Filmfesztivált: október 1. és 4. között a fővárosi ...

Kecskeméti Népzenei Találkozó

A Kárpát-medencei pásztorkultúra kerül a középpontba a 30. Kecskeméti Népzenei Találkozón, amelyen hagyományőrző mesterek, autentikus népzenei programok, ...

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Harminckét alkotás szerepel a kedden kezdődő IV. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában.

Ötvenéves az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Tablók, történeti relikviák, régészeti leletek, fotók, térképmásolatok segítségével mutatja be Szer hagyományait és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ...

Zeneszüret fesztivál

A Mendelssohn Kamarazenekar muzsikusaival kiegészülő Cotton Club Singers is fellép a számos komolyzenei és ahhoz kapcsolódó kulturális programot kínáló, ...

Etyeki piknik light

A klasszikus, megszokott piknikre ugyan még várni kell, de a hétvégén már kinyitnak a pinceajtók az etyeki Gasztrosétányon.

 
Ez történt a héten

Műtárgyak éjszakája

Mintegy ötven helyszínen több mint száz programmal rendezik meg csütörtöktől szombatig a 4. Műtárgyak éjszakáját Budapesten.

I. Bodrogi PET Kupa

Hat tonna hulladékot gyűjtött össze a Bodrog Sárospatak és Tokaj közötti szakaszáról az I. Bodrogi PET Kupa mezőnye.

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

Online Sofi Oksanen, Jonas Jonasson, Stefan Ahnhem és Wu Ming-yi, személyesen mások mellett Háy János, Nyáry Krisztián, Závada Pál és Bereményi Géza is ...

Európa Játékok

Több új sportág, így a síugrás és az öttusa is bekerült a 2023-as krakkói 3. Európa Játékok előzetes programjába, melyben 23 sportág szerepel.

Animafest

A Nemzeti Filmintézet együttműködésével kiemelt retrospektív vetítéssorozaton mutatkozik be a magyar animációs film múltja és jelene a szeptember 28-án ...

Műcsarnok

Hétvégén mini művészeti fesztivált szervez a Műcsarnok, a Játék a Szabadban című rendezvényre megvásárolt belépőjeggyel megtekinthető az intézmény falai ...

 
 
weather failed, check feed URL