Waterpolo Masters Summer Cup

A férfi vízilabda Magyar Kupa jövő heti helyosztói kísérő eseményeként rendezik a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű kupát, melynek keretében újra medencébe ugrik az olimpiai bajnok legendákból álló Millennium Masters gálacsapat.

Bővebben...
 

Magyar Törzsi Gyűlés Bugacpuszta 2020.08.21-23.


XIII. Nemzetközi Hungarikum Fesztivál Szeged 2020.08.13-16.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Bogdány Petrol Kft.

Dátum: 2020.05.04. hétfő
 
 
 
 

A Bogdány Petrol Kft. gyártóüzeme Nyírbogdányban, Nyíregyházától 16km-re található, az ukrán, román és szlovák határ közelében kiváló logisztikai adottságokkal.
A Bogdány Petrol Kft. jelentős kapacitású tartályparkkal, saját iparvágánnyal, hatékony gyártóberendezésekkel és jól képzett, 80 fős dolgozói állománnyal rendelkezik.
A termelés kétműszakos munkarendben történik. Az éves termelési kapacitás közel 100.000 tonna.

Ezen a telephelyen már 1904 óta folyik olajipari gyártás, itt volt Magyarországon az első ásványolaj finomító. A jelenlegi terület 42 hektár.

A Bogdány Petrol Kft. 2000. március 20-án alakult, majd a menedzsment 2001. december 12-én kivásárolta a céget a - jogelődjei révén több évtizeden keresztül tulajdonló és működtető - MOL Nyrt-től.

A Bogdány Petrol Kft. tovább folytatta a nemzetközi piacokon akkor már jól bevezetett termékek gyártását és kereskedelmét, valamint licensz és technológiai vásárlással valamint saját fejlesztésekkel tovább bővítette és számtalan piaci szegmensbe szállítja termék portfólióját.

A Bogdány Petrol Kft. termelésének 85-90%-át a világ több mint 50 országába exportálja, de a hazai vállalatok is szívesen használják termékeiket. A jelentős Európán belüli és kívüli export önálló export értékesítési irodát igényel, amely Budapesten működik, on-line kapcsolatban a gyári információs és irányítási rendszerrel.

Vazelin típusú termékeinek kiváló minőségével és versenyképes áraival a cég több mint három évtizede jól ismert szereplője az európai és afrikai piacoknak.

Korszerű és rendkívül hatékony paraffin emulzió gyártásával pár év alatt a térség piacvezető szállítójává fejlődött.

Csaknem 10 év működés után a Bogdány Petrol Kft. többségi tulajdonosai és egyben vezetői nyugdíjba vonulásukkal szakmai befektetőre, a Prista Oil Group BV-re bízták a cég irányítását, aki 2009. június 1-től megvásárolta a cég 92%-os tulajdonrészét.

A Prista Oil Group BV. egy rendkívül dinamikusan fejlődő kenőanyag gyártó és forgalmazó nemzetközi cégcsoport Kelet-Európában és a Balkánon, amely mind az alapanyag beszerzés, mind a termékértékesítés területén számottevő előnyöket biztosít a Bogdány Petrol Kft. részére.

Az új tulajdonos a vállalat hosszútávú fejlődésében érdekelt, támogatja és ösztönzi a vállalat szervezeti és technológiai fejlődését, a hatékonyság és versenyképesség növelését.

Környezet

A Bogdány Petrol Kft. ISO 9001 és ISO 14001 minőségi és környezetirányítási rendszerrel rendelkezik, amelyet a BSI

- British Standards Institute- külső, független szakemberei auditálnak.

A Bogdány Petrol Kft. folyamatosan fejleszti termékkörét, technológiáját különös tekintettel a környezetvédelemre és az energiahatékonyságra.

 
 
 

Környezetvédelem

 

Külön csapat, az Eco-Green Kft. felügyeli a környezetvédelmi előírások maradéktalan betartását a gyártás, raktározás és hulladékkezelés területén; folyamatos konzultációval segítik a Bogdány Petrol Kft. környezetvédelmi tevékenységét.

Energia

A Bogdány Petrol Kft. jelentős előrelépést tett a gyártástechnológia energiaigényének minimalizálásában, amikor a gyártástechnológiáihoz szükséges jelentős hőigényének biztosítására több évvel ezelőtt kiváltotta a rendkívül pazarló gőzfűtési rendszerét gázkazánnal működő hőközlő olajos fűtési rendszerre, valamint tároló- és technológiai tartályait hőszigeteléssel látta el.

A technológiai egységek visszaforgatják, újra hasznosítják a veszteségként keletkezett hőt.

Víz

Az elmúlt évek során megszűnt a víz technológiai szintű alkalmazása.

A hűtésre használt vízmennyiség állandó, alkalmazása zárt cirkulációs rendszerben történik.

Az üzem területén működő felszíni és felszín alatti vízgyűjtő csatornahálózat a saját vízkezelő rendszeren keresztül biztosítja a kibocsátott víz kifogástalan minőségét.

Veszélyes hulladékok

A Bogdány Petrol Kft. korszerű átmeneti tárolót hozott létre az olajos hulladékok részére ahonnan a rendszeres hulladékelszállítást kizárólag engedéllyel rendelkező szakcégek végezhetik.

Szelektív hulladékgyűjtés

A csomagoló anyagok és minden más hulladék gyűjtése szelektíven történik.

Minőség

A Bogdány Petrol Kft. jól felszerelt, korszerű, auditált laboratóriummal rendelkezik, ahol sikerül ötvözni a több évtizedes tapasztalatokat a legkorszerűbb ismeretekkel és vizsgáló berendezésekkel.

A laboratóriumban folyik a gyártásközi és végtermék minőségellenőrzés valamint a kutatás és fejlesztés is.

A Bogdány Petrol Kft. ISO 9001 és ISO 14001 minőségi és környezetirányítási rendszerrel rendelkezik, amelyet a BSI

- British Standards Institute- külső, független szakemberei auditálnak.

A vállalat a legkorszerűbb technológiák bevezetését tervezi a közeljövőben, amelyekhez jelentős EU támogatást nyert.

Kimagasló hozzáadott értékkel bíró új termékkörök kidolgozására, piaci bevezetésére valamint a vizsgálati módszerek és fejlesztési tevékenység bővítésére a vállalat további stratégiát dolgozott ki, az innovációt stratégiai szintre emelte.

Logisztika

A Bogdány Petrol Kft. termékeihez szükséges alapanyagok döntően ásványolaj finomítókból származó szénhidrogének, nevezetesen különböző olajtartalmú paraffin waxok és olajok.

Hagyományosan jó beszállítói kapcsolat van a hazai mellett a volt Szovjetunióbeli és a modern európai olajfinomítókkal.

Az alapanyagok beszerzése nagy gyakorlatot, hatékony logisztikát és jelentős finanszírozást igényel.

A Bogdány Petrol Kft. termelésének 85-90%-át a világ több mint 50 országába exportálja közúti, vasúti és tengeri szállítással.

Beszerzési és logisztikai munkatársaink nagy gyakorlattal és szorgalommal végzik munkájukat az évi több ezer beszerzési és szállítási feladatokban.

A hatékony logisztikának meghatározó szerepe van a Bogdány Petrol Kft. versenyképességében.

Partnereink nagyra értékelik megbízható, gyors és rugalmas kiszállításainkat.

Elérhetőségeink:

 
 

Bogdány Petrol Kft.

4511 Nyírbogdány, Gyártelep

T: 06 42 232 001

T: 06 42 232 377

F: 06 42 232 227

info@bogdanypetrol.hu

www.bogdanypetrol.com

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Színházi estek várják a nézőket Balatonfüreden

Színházi estek várják a nézőket négy augusztusi estén a balatonfüredi Kisfaludy Színház szervezésében a Balaton-parti városban. A rendezvénysorozat első ...

Budapest Design Week 2020

Elindult a jelentkezés Budapest Design Week 2020 fesztiválra, amely rendhagyó, hibrid formában kel életre október 1. és 11. között - áll a szervezők MTI-hez ...

Film-zene koncert lesz a Margitszigeten

Filmrészletekkel kísért film-zene koncert várja a közönséget csütörtökön a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az Óbudai Danubia Zenekar előadásában Marcello ...

A magyar sport kézműves szemmel

Többek között Erdei Zsolt világbajnoki övét és Talmácsi Gábor vb-bukósisakját is megtekinthetik a látogatók a Duna Palotában vasárnap megnyílt A Magyar ...

Év Strandétele

Az Év strandétele címet megosztva kapta a balatonmáriafürdői Port Étterem BalaToros elnevezésű, újragondolt disznótorosa, valamint az idén megújult alsóörsi ...

Megjelent a Magyar Konyha 2020-as Balaton Gasztrokalauza

A Balaton környékének 333 legjobb éttermét, strandbisztróját, borászatát, kávézóját és egyéb vendéglátóhelyét veszi számba a Magyar Konyha magazin nyári ...

 
Ez történt a héten

Balaton-átevezés

Rekordot jelentő, több mint 2000 nevezés érkezett a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, a jövő vasárnapi Hervis Balaton-átevezésre.

Vidor Fesztivál

A hagyományos Kossuth téri koncertek nélkül, de a megszokott színházi versenyprogrammal és utcai forgataggal rendezik meg az idén tizenegy naposra kibővített ...

A MÁV retró hétvégéje a Balaton északi partján

424-es gőzmozdony által továbbított személyvonat indulás után Badacsonytomaj állomásnál a MÁV nosztalgia-hétvégéjén 2020. augusztus 2-án.

ZeneVarázslat Művészeti Tábor

Kisvárda és a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola ad otthont augusztus 2. és 7. között a ZeneVarázslat Művészeti Tábornak.

52. Kékszalag vitorlásverseny

Az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye a rajt után Balatonfüred közelében 2020. július 30-án.

Dióhéj Irodalmi Találkozó

Új irodalmi fesztivált indít útjára a Magyar Írószövetség, a Dióhéj Irodalmi Találkozó neves írók, költők, zenészek és zenekarok részvételével augusztus ...

 
 
weather failed, check feed URL