Zöld forgatagot rendeznek Dömösön

A Duna-Ipoly Nemzeti Park szombaton rendezi a Dömösi Zöld Forgatagot, amely a Dunakanyar térségének egyik legjelentősebb természetvédelmi témájú rendezvénye.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

BAV Tatabánya Kft.

Dátum: 2021.04.12. hétfő
 
 
 
 

A Bányászati Aknamélyítő Vállalat Tatabányai Üzemének dolgozói 1992-ben alapították a BAV Tatabánya Kft-t.
A tulajdonosok száma 4 fő magyar magánszemély.

Fő tevékenységek:

• acélszerkezet gyártás

• átemelő aknák süllyesztése (mélyépítés)

• speciális bányászati munkák

Acélszerkezetek

Társaságunk telephelyén hegesztett acélszerkezeteket gyárt megrendelések alapján. Műhelycsarnokaink 5 tonnás futómacskákkal vannak felszerelve, maximum 6 m-es magasságig készülhetnek gyártmányok ( műhely hossz 20 fm).

Tehergépkocsik rakodását diesel üzemű targoncákkal végezzük.

 
 

A beérkezett alapanyagok darabolására CNC lángvágó, CNC plazmavágó, fűrészgép valamint profilolló áll rendelkezésünkre. A lángvágó- illetve plazmagépek tárgyasztala 2,0 x 6,0 m-es lemezek befogadására alkalmas.

Az acélszerkezetek gyártása ISO 9001:2008 szerint történik (anyagok nyilvántartása, nyomonkövetés). Alapanyagok: S235JRG, S355J2G3, KO 33,35,36.

Hegesztés társaságunk legfontosabb tevékenysége. Tanúsítványaink: DIN 18800-7 Klasse E, EN 1090-1, DIN EN ISO 3834-2. A hegesztési munkákat hegesztőmérnök irányítja, rendelkezünk minősített hegesztőkkel, eljárásvizsgálatokkal. A hűtött markolatú 500A-es hegesztőgépeken kívül (10 db) rendelkezünk 1 db védőporos ESAB hegesztő-automatával, amelyet elsősorban csövek előállítására használunk. A varratokat a szemrevételezésen kívül az előírások szerinti roncsolásmentes vizsgálatokkal ellenőrizzük.

A hegesztett szerkezetekhez szükséges forgácsolt termékek gyártását 3 db hagyományos esztergával, 2 db marógéppel, 1 db gyalugéppel végezzük el.

A furatok elkészítésére 2 db sugár- és 4 db oszlopos fúrógép áll rendelkezésünkre. A hegesztett termékeket UNION BFT fúró-maró művel munkáljuk meg.

A késztermékeket szabadsugaras szemcseszóró-műhelyben (4x4x8 m) felületkezeljük, ahol acélszemcsével tisztítjuk az acél felületeket és állítjuk elő a szükséges felületi érdességet. Ezzel azonos területű festőműhelyünkben elsősorban az alapozás történik.

Mélyépítés

 
 

Társaságunk átemelő aknák süllyesztésére specializálódott. Vízdús, laza kőzetben is képesek vagyunk átemelő aknákat építeni előre gyártott (MOBA, DRÁVABETON, SZEBETON, ROCLA) vasbeton elemekből vízzáró kivitelben.

A kész műtárgyak betonkorrózió elleni védelmét, régi átemelők felújítását műgyanta felületkezeléssel vagy ÜPE (PE) béleléssel oldjuk meg.

Gépészeti szerelést korrózióálló acél vagy műanyag csövek és karimák felhasználásával, öntöttvas golyóstorlók és gumiékes tolózárak beépítésével végezzük el. (lásd: hegesztési tanúsítványainkat!) A szivattyúk kiválasztása a megrendelők feladata. Az átemelő-telepek kiépítésénél szagtalanítók, nitrát-adagolók, kompresszorok telepítését is vállaljuk, valamint a vízbekötést, kerítésépítést is elvégezzük.

Tanúsítványok

• MSZ EN ISO 9001 : 2008 (DNV)

• DIN 18800 (SLV Hannover )

• EN 1090-1 (GSI-SLV Hannover)

• DIN EN ISO 3834-2 (SLV Hannover)

Elérhetőségek:

BAV Tatabánya Kft.

Cim: 2800 Tatabánya, Eötvös u. 11.

Levelezési cím: 2803 Tatabánya, Pf.:316

Tel: 34/310-200, 310-950, 510-385

Fax: 34/510-386

E-mail:bav@vivamail.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Nagy Sportágválasztó

Több mint száz sportágat és húszféle hangszert lehet ingyenesen kipróbálni a Budapesti Nagy Sportágválasztón és Nagy Hangszerválasztón, amelyet pénteken ...

Fair play világnapja

A fair play szeptember 7-i világnapja (World Fair Play Day) alkalmából a Nemzetközi Fair Play Bizottság hétfőn három magas kőrist ültetett a Népligetben.

5. Debrecziner Gourmet fesztivál

A mangalica, a chili és a szilva kombinációja lesz a középpontban az 5. Debrecziner Gourmet fesztiválon, a háromnapos gasztrorendezvény pénteken kezdődik ...

Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál

Október 8-án kezdődik az első Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál, amelyen október 24-ig koncertek, irodalmi és képzőművészeti programok, valamint ...

Padelverseny

Szerdától Szentendre ad otthont az első magyarországi profi padelversenynek.

Paralimpia 2020-Bronzérmes a magyar női tőrcsapat

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) által közreadott képen Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna és Madarászné Mező Boglárka, a bronzérmes magyar ...

 
Ez történt a héten

Pécsi Napok fesztivál

A Bikini, Geszti Péter és a Parno Graszt ad koncertet, továbbá megrendezik a Pécsi Tangó Ünnepet és a 25. Európai Bordalfesztivált is a szeptember 22. ...

ELTE Füvészkert 250. évfordulója

Az ELTE Füvészkert 2021-ben ünnepli alapításának 250. évfordulóját, a kerek évfordulót a kert történetét bemutató könyvvel, emlékkiállítással és emlékfa ...

Jamie Winchester 50 évét ünnepli a Budapest Parkban

Az ír zenész eddigi pályafutása Magyarországhoz kapcsolódott, a tavaly nyárról elhalasztott esten több formációja lép színpadra csütörtökön a Budapest Parkban.

Ötnapos fesztivállal ünnepli 10. évadát a Budapest Park

Szeptember 15. és 19. között megrendezett Xtra Feszt elnevezésű programsorozaton fellép többek között Jamie Winchester, a Follow The Flow, a Vad Fruttik, ...

Nemzetközi Természet- és Környezet-védelmi Fesztivál

Ma veszi kezdetét a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn, ahol vasárnapig a Kárpát-medencei Filmszemle vetítései, fotókiállítás, ...

Őszi fesztivál

Szeptember 16. és 19. között rendezik meg a Szekszárdi Őszi Fesztivált a hagyományos szüreti napok helyett a tolnai megyeszékhelyen.

 
 
weather failed, check feed URL