Kurultaj

Több mint 20 nemzet képviselőjének jelenlétében a Parlamentben nyílt meg a Bugacon pénteken kezdődő Kurultaj hagyományőrző rendezvény.

Bővebben...
 

Frankfurt 2022. 09. 13-17.


Nyíregyháza 2022.08.26-09.03.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

BAV Tatabánya Kft.

Dátum: 2021.04.12. hétfő
 
 
 
 

A Bányászati Aknamélyítő Vállalat Tatabányai Üzemének dolgozói 1992-ben alapították a BAV Tatabánya Kft-t.
A tulajdonosok száma 4 fő magyar magánszemély.

Fő tevékenységek:

• acélszerkezet gyártás

• átemelő aknák süllyesztése (mélyépítés)

• speciális bányászati munkák

Acélszerkezetek

Társaságunk telephelyén hegesztett acélszerkezeteket gyárt megrendelések alapján. Műhelycsarnokaink 5 tonnás futómacskákkal vannak felszerelve, maximum 6 m-es magasságig készülhetnek gyártmányok ( műhely hossz 20 fm).

Tehergépkocsik rakodását diesel üzemű targoncákkal végezzük.

 
 

A beérkezett alapanyagok darabolására CNC lángvágó, CNC plazmavágó, fűrészgép valamint profilolló áll rendelkezésünkre. A lángvágó- illetve plazmagépek tárgyasztala 2,0 x 6,0 m-es lemezek befogadására alkalmas.

Az acélszerkezetek gyártása ISO 9001:2008 szerint történik (anyagok nyilvántartása, nyomonkövetés). Alapanyagok: S235JRG, S355J2G3, KO 33,35,36.

Hegesztés társaságunk legfontosabb tevékenysége. Tanúsítványaink: DIN 18800-7 Klasse E, EN 1090-1, DIN EN ISO 3834-2. A hegesztési munkákat hegesztőmérnök irányítja, rendelkezünk minősített hegesztőkkel, eljárásvizsgálatokkal. A hűtött markolatú 500A-es hegesztőgépeken kívül (10 db) rendelkezünk 1 db védőporos ESAB hegesztő-automatával, amelyet elsősorban csövek előállítására használunk. A varratokat a szemrevételezésen kívül az előírások szerinti roncsolásmentes vizsgálatokkal ellenőrizzük.

A hegesztett szerkezetekhez szükséges forgácsolt termékek gyártását 3 db hagyományos esztergával, 2 db marógéppel, 1 db gyalugéppel végezzük el.

A furatok elkészítésére 2 db sugár- és 4 db oszlopos fúrógép áll rendelkezésünkre. A hegesztett termékeket UNION BFT fúró-maró művel munkáljuk meg.

A késztermékeket szabadsugaras szemcseszóró-műhelyben (4x4x8 m) felületkezeljük, ahol acélszemcsével tisztítjuk az acél felületeket és állítjuk elő a szükséges felületi érdességet. Ezzel azonos területű festőműhelyünkben elsősorban az alapozás történik.

Mélyépítés

 
 

Társaságunk átemelő aknák süllyesztésére specializálódott. Vízdús, laza kőzetben is képesek vagyunk átemelő aknákat építeni előre gyártott (MOBA, DRÁVABETON, SZEBETON, ROCLA) vasbeton elemekből vízzáró kivitelben.

A kész műtárgyak betonkorrózió elleni védelmét, régi átemelők felújítását műgyanta felületkezeléssel vagy ÜPE (PE) béleléssel oldjuk meg.

Gépészeti szerelést korrózióálló acél vagy műanyag csövek és karimák felhasználásával, öntöttvas golyóstorlók és gumiékes tolózárak beépítésével végezzük el. (lásd: hegesztési tanúsítványainkat!) A szivattyúk kiválasztása a megrendelők feladata. Az átemelő-telepek kiépítésénél szagtalanítók, nitrát-adagolók, kompresszorok telepítését is vállaljuk, valamint a vízbekötést, kerítésépítést is elvégezzük.

Tanúsítványok

• MSZ EN ISO 9001 : 2008 (DNV)

• DIN 18800 (SLV Hannover )

• EN 1090-1 (GSI-SLV Hannover)

• DIN EN ISO 3834-2 (SLV Hannover)

Elérhetőségek:

BAV Tatabánya Kft.

Cim: 2800 Tatabánya, Eötvös u. 11.

Levelezési cím: 2803 Tatabánya, Pf.:316

Tel: 34/310-200, 310-950, 510-385

Fax: 34/510-386

E-mail:bav@vivamail.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Palóc Világtalálkozó

A felvidéki Ipolyszécsénykén rendezik meg péntektől az idei Palóc Világtalálkozót. A háromnapos program célja az összetartozás erősítése, a Palócföld hagyományainak, ...

Magyarország tortája

Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász munkája, a Huncut szilva herceg lett idén Magyarország tortája, a Magyarország cukormentes tortája címet pedig a szegedi ...

ZamJam

A Kool and the Gang, Shaggy és Geszti Péter is fellép a MOL Nagyon Balaton új eseményén, a ZamJam fesztiválon, amely csütörtökön indul és szombatig tart ...

Veterán autós nap

Veterán autók és motorok, egy repülőgép és egész napos programok várják az érdeklődőket a Veteránok az Északiban elnevezésű veterán autós napon szombaton ...

Repülőtér éjszakája

Az éjszakai reptérlátogatás mellett oldtimer és modern járművek, nosztalgiarepülések, pályaválasztási foglalkozás és repülős talkshow is várja a látogatókat ...

Auer fesztivál nyolcadik alkalommal Veszprémben

Számos ismert külföldi és hazai komolyzenei előadó részvételével nyolcadszor rendezik meg az Auer fesztivált Veszprémben augusztus 2-ától 7-éig.

 
Ez történt a héten

Bujtor Filmfesztivál

Sokszínű programkínálattal várja az érdeklődőket a Bujtor Filmfesztivál augusztus 18. és 21. között Balatonszemesen, ahol többek között veteránautós felvonulás, ...

Hungária Kupa

Tizenöt országból mintegy kilencszázan neveztek a tájékozódási futók mindenkori legnépszerűbb hazai eseményére, a szerdán kezdődő soltvadkerti Hungária Kupára.

Kovács Kati életműkoncertet ad a BKK-ban

Életműkoncertet ad Kovács Kati szeptember 12-én a Budapest Kongresszusi Központban. A rendkívül népszerű énekesnő több mint öt évtizede tartó pályafutása ...

Garten Balaton

Augusztus 5. és 14. között rendezik a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált Lovason, Felsőörsön, Alsóörsön és Csopakon - jelentette be a rendezvény ...

Dinnyenapot rendeznek Ópusztaszeren

Dinnyenapot és a népi halászat hagyományait bemutató tematikus programokat is rendeznek szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Állatkerti Fesztivál

Állatos élmények, családi programok, koncertek és előadások várják a közönséget csütörtöktől vasárnapig az Állatkerti Fesztiválon, a Fővárosi Állat- és ...

 
 
weather failed, check feed URL