Kárpát-medencei Mézfesztivál 2022.12.03-04. Zalaegerszeg

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Szabolcsi Halászati Kft.

Dátum: 2022.08.11. csütörtök
 
 
 
 

A Szabolcsi Halászati Kft. 1989-ben alakult meg, a Szabolcsi Halászati Közös Vállalat utódjaként. Fő tulajdonosa és ügyvezetője Radóczi János a kezdetektől építette fel a társaságot. Cégünk teljes vertikumú gazdaság, azaz a halszaporítástól a halfeldolgozásig mindent maga végez.

Társaságunk fő tevékenysége a tógazdasági édesvízi halfajok szaporítása, termelése, feldolgozása, horgászat-szervezés, természetes vízi halgazdálkodás. Napjainkban cégünk 600 hektáron folytat haltenyésztési tevékenységet, és több mint 30 éve kb. 2500 hektár természetes vízterület (folyó szakaszok: Tisza, Bodrog; holtágak, víztározók) halgazdálkodója, amely főként a vizek halasítási, ivadékmentési, és őrzési feladatait jelenti.

HACCP minőségbiztosítási, valamint 2003 óta ISO 9001:2009 minőségellenőrzési rendszert működtetünk.

Évente 700-750 tonna halat állítunk elő, amelynek nagy része ponty, de a termelt halfajok közé tartozik, a teljesség igénye nélkül a busa, amur, harcsa, süllő, sügér, csuka. A hazai piacokon kívül jelentős mennyiségtű halat exportálunk Európa több országába.

Infrastruktúra, tenyésztés-technika

Társaságunk hazai viszonylatban jól gépesített haltenyésztő vállalkozás. Jelentős számú tólevegőztető, önetető, és etető berendezéssel rendelkezünk. Élőhal-szállító járműveink lehetővé teszik akár 12 tonna hal szállítását is nagy távolságra éppúgy, mint 200-300 kg hal szállítását néhány kilométerre. Halőreink nagy létszáma, és naprakész képzettsége elengedhetetlen feltétele a hatékony természetesvízi és tógazdasági őrzésnek, ehhez modern felszerelés párosul (motorcsónakok, éjjellátók, adóvevők, terepjárók, stb.). Saját terménytárolóval, és gépműhellyel rendelkezünk. Modern szivattyúink lehetővé teszik a víztakarékos gazdálkodást. A lehalászás során szákoló gépek, és digitális mérőegység segíti munkánkat.

Haltenyésztés

 
 

Cégünk jelenleg 3 éves üzemformában, polikultúrában állít elő piaci halat. A termelt hal kb. 80 %-a ponty, 10 %-a busa, 10%-a egyéb hal: amur, csuka, harcsa, süllő, sügér. Vízterületeink nagy része körtöltéses halastó, vízellátásuk – egy tóegység kivételével – belvízből történik. A halak etetésére szemes-, és darált-kevert takarmányokat használunk, emellett jelentős energiát fordítunk a tavak természetes-táplálékellátottságának (zooplankton) biztosítására is. Az egy-, és kétnyaras korosztályok termelésénél elkezdtük bevezetni a keveréktakarmányokkal történő halnevelési technológiát, amelyben jelentős eredményeink vannak.

Szaporítás, ivadéknevelés

 
 

Keltetőházunk a kemecsei telephelyünkön található, amely alkalmas nagy mennyiségű halivadék előállítására, előnevelésére, valamint tovább nevelésre is. Átfolyó-vizes rendszerű, így stabil vízminőségi paraméterekkel rendelkezik. Mind a tógazdasági, mind a természetes vízi ivadéktelepítéshez szükséges halfajokat itt állítjuk elő a szükséges mennyiségben. A halszaporító állomás kapacitása lehetővé teszi, hogy társaságunk ivadékszükséglete mellett, évente eladásra kínáljunk zsenge-, és előnevelt ivadékot.

Elérhetőségek:

Szabolcsi Halászati Kft.

4400 Nyíregyháza, Csillag u. 16.

Tel.: +36 / 42 / 410 038

Tel.: +36 / 42 / 595 234

Fax: +36 / 42 / 410 038

Email: iroda@szabolcsihal.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Tóth Krisztina kapja az idei Bertók László Költészeti Díjat

Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, amelyet ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, ...

Campus Fesztivál

Jövőre ismét megrendezik az egyik legnagyobb magyar kulturális eseményt, a debreceni Campus Fesztivált, melyen már biztosan fellép Robin Schulz német dj-producer ...

Ismét Magyarországon a kerekesszékes vívás legjobbjai

Közel három év kihagyást követően rendezi meg a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) az IWAS kerekesszékes vívó világkupát. Az év legnagyobb hazai parasport ...

Képregényfesztivált rendeznek a szegedi Somogyi-könyvtárban

Kiállítások, előadások, kerekasztal-beszélgetések, örömrajzolás, gyermekprogramok, klasszikus és legújabb kínálatukat bemutató kiadók várják azokat, akik ...

Fotókiállítás a Fonóban

Január végéig látható a Fitos Dezső Társulat repertoárját bemutató Jövőnk a hagyomány! című fotókiállítás a Fonó Budai Zeneházban.

Indul a korcsolyaszezon a Városligeti Műjégpályán

Csütörtök reggel 9 órakor megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt a Városligeti Műjégpálya.

 
Ez történt a héten

Átadták a Junior Prima Díjakat a magyar tudomány kategóriában

Idén is tíz fiatal tudós munkáját ismerték el Junior Prima Díjjal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által támogatott magyar tudomány kategóriájában.

Kováts Adél kapja a Páger Antal-színészdíjat

A díjat minden esztendőben az a színész érdemli ki, aki a leghűségesebb a makói születésű Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri ...

Deep Purple-koncert lesz jövő nyáron a Budapest Sportarénában

A hard rock és a heavy metál legendája, az angol Deep Purple ad koncertet 2023. július 16-án a Papp László Budapest Sportarénában.

X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futás

Jövő vasárnap rendezik meg a Margitszigeten a X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futást.

Fiatal Tetőfedők Világbajnoksága

Ezüstérmet szerzett a magyar bádogos csapat Svájcban, az IFD Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán.

Michelin

Pesti István, a Michelin Guide francia étteremkalauz által idén két csillaggal kitüntetett tatai Platán Gourmet séfje az étterem konyhájában.

 
 
weather failed, check feed URL