Gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díj

Harmadik alkalommal lehet jelölteket állítani a gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díjra, amelyekkel a kor kihívásaira praktikus és pragmatikus választ adó embereket ismeri el a Magyar Batthyány Alapítvány.

Bővebben...
 

München 2022.07.17-20. 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Porsche Hungária Kft.

Dátum: 2022.04.13. szerda
 
 
 
 

A cég alapító okiratát 1990. október 30-án írták alá, és ezzel létrejött az egyik legnagyobb osztrák magánvállalkozás, a Porsche Holding első kelet-európai leányvállalata.

Ennek előkészítését az először itthon létrehozott Porsche-Inter Auto Kereskedelmi Képviselet végezte, mely október 23-án alapító tagként jegyezte az MGE alapításáról szóló megállapodást is. Az akkor megnyíló kelet-európai határok és gazdasági befektetési lehetőségek kiaknázásában a Porsche Holding hosszú távú stratégiai célt látott, és itt alkalmazták először az Ausztriában már bevált értékesítési és hálózatépítési módszereket, a \"minden az autó körül\" filozófia jegyében. Ugyancsak az alapítók stratégiai szemléletét jelzi, hogy a cég működtetésére a kezdetetektől magyar menedzsment kapott megbízást.

A Porsche Hungaria az alapításkor 4 márka: a Porsche, a Volkswagen, az Audi és a Volkswagen Haszonjárművek importőri képviseletére kapott megbízást, és hozzájuk 1992-ben csatlakozott a SEAT és a Skoda, valamint 2000-ben a garanciális használt autók értékesítésére létrejött Weltauto. A Skoda képviselet 1992-től még külön cégként, Autó Hungária néven működött, és 1996-ban integrálódott a többi Volkswagen csoporthoz tartozó márka importőréhez.

A Porsche Holding első közép- és kelet-európai képviseleteként úttörő szerep is hárult a cégre. Közismert a Volkswagen háború utáni első vezérigazgatója, Heinz Heinrich Nordhoff véleménye: \"Minden autó annyit ér, amennyit a mögötte álló szolgáltatási háttér nyújtani tud.\" Az autókat tehát nem elég csak értékesíteni, hanem szakszerű és hatékony szervizhálózattal, szolgáltatásokkal is a vásárlók rendelkezésére kell állni.

Ebből eredően az osztrák know-how alapján a Porsche Hungaria mindig elsődlegesnek tekintette a sikeresen működő országos hálózat létrehozását és gyors fejlesztését. Kiemelkedő eredménynek számít, hogy az addig is Volkswagenekkel foglalkozó és sikeresen működő Óbudai Autójavító mellett beindított Porsche Képviselet alapítását követő második évben már 96, az azt követő években több mint száz márkaképviselet volt a vásárlók számára elérhető a hat márka országos hálózatában. Ma a Porsche Hungariához tartozó hét márka hálózata 196 helyen áll új- és használt autók értékesítésére szakosodott márkakereskedésekkel a vásárlók rendelkezésére.

A Porsche Holding Ausztriában több évtizede sikeresen alkalmazott gyakorlata volt tehát az alap a Porsche Hungaria számára, és ezt követve került sor már a \'90-es években az autókereskedelmet támogató széles körű szolgáltatási háttér kiépítésére. Így ma már az importőr mellett sikeresen működik a banki-, biztosítási-, lízing- és biztosítói hátteret adó Porsche Pénzügyi Csoport, az ehhez tartozó Europcar autókölcsönző, és az alkatrészek, valamint tartozékok ellátását 1 napon belül lehetővé tévő logisztikai központ, a Parts Center, mely ma már a régió alkatrész-ellátásában is központi szerepet tölt be.

1991 és 2015 januárja között a Porsche Hungaria hálózatából 570.000 új gépkocsi került a magyar piacra. A hálózat fejlesztésének köszönhetően igen dinamikusan fejlődött a márkák értékesítési tevékenysége is; 1996-ra az összes kiszállítás elérte az 50.000, 1999-re a 100.000, 2004-re a 250.000, 2007-re pedig a 400.000-es számot. Hasonlóan jól alakult a cég piaci részesedése, mely az első évek 13-16%-os aránya után 2006-tól 20% körül alakult, 2010-re pedig elérte a 25%-ot.

Természetesen a legnagyobb hazai importőr sikereihez valamennyi képviselt márka sikerei is elengedhetetlenek voltak. Ma a Volkswagen, a Skoda és a Volkswagen.

Haszonjárművek stabilan a márkák közötti verseny dobogójának éllovasa, az Audi - melynek elismertségéhez kiemelkedő támogatást adott az 1994 óta kiemelkedően sikeresen működő győri Audi gyár - hosszú évek óta vezeti a prémium kategória eladási listáját, a SEAT 9.-ként megerősítette helyét a hazai TOP 10-ben, és a Weltauto is élen jár a használt autók piacán. Ugyancsak első helyen áll a sportautók értékesítésében a Porsche, melynek importőri feladatait 2008-ban a Porsche Inter Auto Hungaria vette át, és a 2013-tól Das WeltAuto néven, megújult arculattal és hálózattal működő használtautó üzletág is élen jár a használtautók piacán.

 
 

A Porsche - csoport tagjai:

Porsche Hungaria

Porsche Pénzügyi csoport

Porsche Inter Auto Hungaria

Porsche Ingatlankezelő

A Porsche Inter Auto márkaképviseletek:

Porsche Pest

Porsche Buda

Porsche M5

 
 

Porsche Szeged

Porsche Győr

Porsche Tatabánya

Porsche Centrum Budapest

Elérhetőségek:

Porsche Hungaria

1139-Budapest Fáy u. 27.

Tel: (1) 4515-100

Fax: (1) 3501-500

e-Mail: prsajto@porsche.hu

 


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Ókeresztény Mauzóleum

Befejeződött a világörökség részét képező pécsi Ókeresztény Mauzóleum rekonstrukciója Pécsen. A műemlék fejlesztését egy csaknem 900 millió forintos támogatással ...

F.A.L.U. fesztivál

Mintegy háromszáz programmal várja a látogatókat a Falvak Ahol Lehetetlen Unatkozni (F.A.L.U.) elnevezésű összművészeti fesztivál, amelyet két év kihagyás ...

Balázsovits Lajost választották a nemzet színészének

Balázsovits Lajost választották a nemzet színészének kollégái a néhány hete elhunyt Haumann Péter helyére.

Múzeumok éjszakája

Huszadik alkalommal rendezik meg országszerte június 25-én a Múzeumok éjszakáját, amelyen koncertek, tárlatvezetések, interaktív események várják hajnalig ...

Újra megrendezik a szegedi papucs napját

Mesébe illő papucsok, gyerektáncosok és gyerekfoglalkozások mellett papucsvásár is várja az érdeklődőket szombaton a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahol ...

Várudvar Fesztivál

Várudvar Fesztivállal indul a balatoni régió új kulturális és gasztronómiai központja, a Szigliget Várudvar nyári szezonja június 17-19. közt.

 
Ez történt a héten

Nemzetközi Olimpiai Nap

Olimpiai bajnokok és ötkarikás érmesek köszöntötték együtt csütörtökön a Nemzetközi Olimpiai Napot.

Strandok éjszakája

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén ismét megrendezik a Strandok éjszakáját július 30-án, amikor várhatóan megtelnek a magyarországi fürdők.

22. Körös-völgyi Sokadalom

A péntektől vasárnapig tartó 22. Körös-völgyi Sokadalommal veszi kezdetét a Gyulai Várszínház augusztus 17-ig tartó 59. évada.

Szent Iván-éj

Különleges Szent Iván-éji programokkal várja a közönséget pénteken este a Fővárosi Állat- és Növénykert: színpadi műsor, tűzzsonglőr-bemutató, planetáriumi ...

Vizes vb 2022

Rasovszky Kristóf, a nyíltvízi úszóválogatott tagja készül a 19. FINA vizes világbajnokságra Balatonalmádiban.

Dómkerti Zenés Esték

Az Óbudai Danubia Zenekar koncertjével szombaton indul a Dómkerti Zenés Esték sorozat Szegeden, a Püspöki Székház udvarán.

 
 
weather failed, check feed URL