A víz világnapja

Az ENSZ március 22-ét nyilvánította a víz világnapjává, amelynek célja a környezet és ezen belül a Föld vízkészletének védelme.

Bővebben...
 

Construma 2019.04.03-04.07. Budapest Hungexpo


Gardenexpo 2019.03.22-03.24. Budapest Sportaréna

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

DAK Acélszerkezeti Kft.

Dátum: 2018.12.07. péntek
 
 
 
 

Társaságunk a DAK Acélszerkezeti Kft., korábbi nevén Dunaferr Acélszerkezeti Kft. 1990-ben alakult a Dunai Vasmű tagvállalataként, mára azonban 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalat.

Fő profilunk a tűzihorganyzott acélszerkezeti elemek gyártása egyedi és típusmegrendelések alapján. Termelésünk jelentős részét teszik ki – több évtizedes együttműködések keretében – az osztrák exportra gyártott magas polcraktárak elemei, illetve a német exportra gyártott zsalu- és állványelemek. Típus épület acélszerkezeteink ÉME minősítéssel rendelkeznek. Gyártási palettánkon megtalálhatók a rácsos, illetve monopol szerkezetű antennatartó toronyszerkezetek, illetve a rácsos távvezetéktartó oszlopok is.

 
 

Cégünk legdinamikusabban fejlődő, és egyúttal legismertebb termékcsoportja a közutakhoz gyártott acélműtárgyak. Magyarországot járva úton–útfélen találkozhatunk az általunk gyártott és szerelt acél vezetőkorlátokkal, táblatartó portálszerkezetekkel, vadvédő hálókkal. E termékeket közel 40 éves gyártási tapasztalat birtokában folyamatosan fejlesztjük, korszerűsítjük, így ezek a termékek a legújabb európai normáknak is megfelelnek. Útkorlát rendszereink az EN ISO 1317 szabvány szerint tanúsítottak, CE jelöléssel rendelkeznek, és Európában a legkorszerűbbek közé tartoznak.

 
 

Vállalatunk szerves részeként működik tűzihorganyzó üzemünk, amely Magyarország egyik legnagyobb teljesítményű ilyen üzeme. A merítéses horganyzási technológiával a 12 000 x 1 100 x 1 800 mm hasznos méretekkel rendelkező kádjainknak köszönhetően az acélszerkezeti elemek széles skálájának felületvédelme válik nálunk kivitelezhetővé. A folyamatos, és szakszerű beruházásoknak köszönhetően maradéktalanul eleget tudunk tenni az MSZ EN 1461 szabvány szerinti tűzihorganyzási előírásoknak.

 
 

Vállalatunk folyamatos fejlődési mutatója, hogy évről évre azonos alkalmazotti létszámmal éri el növekedő gazdasági eredményeit. Gyártóüzemünkben sok éves átlagként 12-13 ezer tonna, túlnyomórészt horganyzott készárut állítottunk elő. Tűzihorganyzó üzemünkben éves szinten 12 ezer tonnát meghaladó acélszerkezet bérhorganyzását végeztük el. Az elmúlt években Magyarország útjaira közel 1 000 tonna portálszerkezetet és 500 000 m útkorlátot szállítottunk és helyeztünk el sokszor generálkivitelezőként.

Vállalatunk minőségirányítási rendszerét a Det Norske Veritas tanúsította az MSZ EN ISO 9001 szabvány szerint.

A DAK Acélszerkezeti Kft. partnerei megrendeléseinek fogadására nemcsak műszakilag, hanem gazdaságilag is készen áll. Az Európai Unióhoz való tartozás, a közbeszerzési eljárásokban való részvétel extra feltételeket támaszt a gazdaság szereplőivel szemben. Cégünk büszkén állítja, hogy minderre felkészült, és a változásokat folyamatosan követi. A DAK Acélszerkezeti Kft.-nek évek óta nincs adótartozása, és létrejötte óta vállalatunk szerepel az APEH pozitív adóslistáján.

Infrasruktúra

A DAK Acélszerkezeti Kft. jelenleg két telephelyen, több mint 15 000 m2 fedett területen folytatja gyártótevékenységét. Telephelyei egymással tökéletes összhangban működve ugyan, de 4-5 km távolságra helyezkednek el.

A két üzem (Sándorháza és a Horganyzó üzem) az irodaépülettel együtt mintegy 260 főnyi alkalmazottat foglalkoztat. A két üzem közötti fizikai távolság fejlett informatikai, kommunikációs csatornákkal került áthidalásra.

Horganyzó üzem

A tűzihorganyzó üzem könnyen megközelíthető, mert a Papírgyári útról nyíló 2. sz. ipari bejárattól mintegy 200 m-re helyezkedik el, az ISD Dunaferr Zrt ipari területén belül. Üzemünk legfőbb jellemzője országos szinten, hogy Magyarország egyik legnagyobb horganyzókádjával rendelkezünk, mely 12 000 x 1 100 x 1 800 mm technológiai méretű, és az egyszerre meríthető maximális tömeg 5 tonna. Tevékenységünket a nemzetközi előírásoknak, az MSZ EN 1461 sz. szabványoknak megfelelően végezzük, igény esetén ennek megfelelően szaktanácsadással állunk megrendelőink szolgálatára.

Acélszerkezet-gyártó üzem

Az acélszerkezet-gyártó üzem Sándorházán, Dunaújváros Székesfehérvár felé nyíló határától, így az M6-os autópályához közel, és a 6-os főúttól is mintegy 600 m-re fekszik a 62-es út mentén. Itt található irodaépületünk és készáru raktárunk is.

Acélszerkezet-gyártó üzemünkben a termelés egymást segítve, de egyidejűleg több csarnokban történik. Modern berendezéseinkkel egyedüli célunk, hogy gyors határidővel méretpontos szerkezeteket állítsunk elő. Gépparkunkkal és képzett szakembereinkkel lehetővé vált mindenféle acélszerkezeti elem legyártása egy optimális előállítási költség mellett.

Elérhetőségek:

DAK Acélszerkezeti Kft.

2400 Dunaújváros, Sándorháza

Telefon: 25/511-614

Fax: 25/285-800

Email: kozp@dak.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Debreceni állatkert

Szavannaterráriummal bővült a debreceni állatkert, ahol az érdeklődők egzotikus gyíkfajokat ismerhetnek meg.

A költészet napja

Ebben az évben a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) ad otthont a költészet napi Versmaratonnak április 11-én, az eseményt a HangHordozók című versmegzenésítő ...

Gourmet Fesztivál

A paprika, a sercli és a sör lesznek az idei OTP Bank Gourmet Fesztivál kiemelt témái. A több mint 50 éttermet felvonultató rendezvényen a két Michelin-csillagos ...

A szegedi papucs hímzését oktató képzés indul

A szegedi papucs hímzésének technikáját, motívumkincsét és színvilágát ismerhetik meg azok, akik részt vesznek a Szegedi Papucsért Alapítvány, a Szent-Györgyi ...

Győri Tavaszi Fesztivál

Március 15. és április 1. között rendezik idén a Győri Tavaszi Fesztivált, amelynek programjai közt színházi előadások, koncertek, kiállítások és gyermekprogramok ...

Vadon Napot rendez pénteken a Fővárosi Állatkert

Vadon Napot rendez pénteken a a Fővárosi Állat- és Növénykert, amelyen a veszélyeztetett fajok védelmére kívánja felhívni a figyelmet.

 
Ez történt a héten

Az év európai fája

A 2019-es év európai fájának megválasztott pécsi havihegyi mandulafa.

28. Debreceni Tavaszi Tárlat

Hatvanhat alkotó 88 műve látható a festészetet középpontba állító 28. Debreceni Tavaszi Tárlaton, amely vasárnap nyílt meg a Kölcsey Központ Bényi Árp ...

Bach Mindenkinek Fesztivál

Március 16. és 25. között ismét megrendezik Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek fesztivált.

Tanítók napja

Ma ünneplik a tanítók napját, országszerte több rendezvényen idézik fel a 150 éves állami magyar nyelvű tanítóképzést.

10. VinCE Budapest Wine Show

Nagyszabású sétálókóstolóval, valamint a nemzetközi és a hazai borvilág csillagait felvonultató mesterkurzusokkal várja a látogatókat a 10. VinCE Budapest ...

Magyar komolyzenei dallamokra érkezik a tavasz New Yorkba

Magyar dallamokra érkezik a tavasz New Yorkba, március 8-tól ugyanis magyar komolyzenei rendezvénysorozat kezdődik az Egyesült Államok keleti parti me ...

 
 
weather failed, check feed URL