Pilisi Parkerdő

Több mint egymilliárd forintból fejlesztik a Pilisi Parkerdőt a Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumban a parkerdő alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából.

Bővebben...
 

Hungexpo 2019.02.07-02.10.


Hungexpo 2019.01.23-01.26.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

DAK Acélszerkezeti Kft.

Dátum: 2018.12.07. péntek
 
 
 
 

Társaságunk a DAK Acélszerkezeti Kft., korábbi nevén Dunaferr Acélszerkezeti Kft. 1990-ben alakult a Dunai Vasmű tagvállalataként, mára azonban 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalat.

Fő profilunk a tűzihorganyzott acélszerkezeti elemek gyártása egyedi és típusmegrendelések alapján. Termelésünk jelentős részét teszik ki – több évtizedes együttműködések keretében – az osztrák exportra gyártott magas polcraktárak elemei, illetve a német exportra gyártott zsalu- és állványelemek. Típus épület acélszerkezeteink ÉME minősítéssel rendelkeznek. Gyártási palettánkon megtalálhatók a rácsos, illetve monopol szerkezetű antennatartó toronyszerkezetek, illetve a rácsos távvezetéktartó oszlopok is.

 
 

Cégünk legdinamikusabban fejlődő, és egyúttal legismertebb termékcsoportja a közutakhoz gyártott acélműtárgyak. Magyarországot járva úton–útfélen találkozhatunk az általunk gyártott és szerelt acél vezetőkorlátokkal, táblatartó portálszerkezetekkel, vadvédő hálókkal. E termékeket közel 40 éves gyártási tapasztalat birtokában folyamatosan fejlesztjük, korszerűsítjük, így ezek a termékek a legújabb európai normáknak is megfelelnek. Útkorlát rendszereink az EN ISO 1317 szabvány szerint tanúsítottak, CE jelöléssel rendelkeznek, és Európában a legkorszerűbbek közé tartoznak.

 
 

Vállalatunk szerves részeként működik tűzihorganyzó üzemünk, amely Magyarország egyik legnagyobb teljesítményű ilyen üzeme. A merítéses horganyzási technológiával a 12 000 x 1 100 x 1 800 mm hasznos méretekkel rendelkező kádjainknak köszönhetően az acélszerkezeti elemek széles skálájának felületvédelme válik nálunk kivitelezhetővé. A folyamatos, és szakszerű beruházásoknak köszönhetően maradéktalanul eleget tudunk tenni az MSZ EN 1461 szabvány szerinti tűzihorganyzási előírásoknak.

 
 

Vállalatunk folyamatos fejlődési mutatója, hogy évről évre azonos alkalmazotti létszámmal éri el növekedő gazdasági eredményeit. Gyártóüzemünkben sok éves átlagként 12-13 ezer tonna, túlnyomórészt horganyzott készárut állítottunk elő. Tűzihorganyzó üzemünkben éves szinten 12 ezer tonnát meghaladó acélszerkezet bérhorganyzását végeztük el. Az elmúlt években Magyarország útjaira közel 1 000 tonna portálszerkezetet és 500 000 m útkorlátot szállítottunk és helyeztünk el sokszor generálkivitelezőként.

Vállalatunk minőségirányítási rendszerét a Det Norske Veritas tanúsította az MSZ EN ISO 9001 szabvány szerint.

A DAK Acélszerkezeti Kft. partnerei megrendeléseinek fogadására nemcsak műszakilag, hanem gazdaságilag is készen áll. Az Európai Unióhoz való tartozás, a közbeszerzési eljárásokban való részvétel extra feltételeket támaszt a gazdaság szereplőivel szemben. Cégünk büszkén állítja, hogy minderre felkészült, és a változásokat folyamatosan követi. A DAK Acélszerkezeti Kft.-nek évek óta nincs adótartozása, és létrejötte óta vállalatunk szerepel az APEH pozitív adóslistáján.

Infrasruktúra

A DAK Acélszerkezeti Kft. jelenleg két telephelyen, több mint 15 000 m2 fedett területen folytatja gyártótevékenységét. Telephelyei egymással tökéletes összhangban működve ugyan, de 4-5 km távolságra helyezkednek el.

A két üzem (Sándorháza és a Horganyzó üzem) az irodaépülettel együtt mintegy 260 főnyi alkalmazottat foglalkoztat. A két üzem közötti fizikai távolság fejlett informatikai, kommunikációs csatornákkal került áthidalásra.

Horganyzó üzem

A tűzihorganyzó üzem könnyen megközelíthető, mert a Papírgyári útról nyíló 2. sz. ipari bejárattól mintegy 200 m-re helyezkedik el, az ISD Dunaferr Zrt ipari területén belül. Üzemünk legfőbb jellemzője országos szinten, hogy Magyarország egyik legnagyobb horganyzókádjával rendelkezünk, mely 12 000 x 1 100 x 1 800 mm technológiai méretű, és az egyszerre meríthető maximális tömeg 5 tonna. Tevékenységünket a nemzetközi előírásoknak, az MSZ EN 1461 sz. szabványoknak megfelelően végezzük, igény esetén ennek megfelelően szaktanácsadással állunk megrendelőink szolgálatára.

Acélszerkezet-gyártó üzem

Az acélszerkezet-gyártó üzem Sándorházán, Dunaújváros Székesfehérvár felé nyíló határától, így az M6-os autópályához közel, és a 6-os főúttól is mintegy 600 m-re fekszik a 62-es út mentén. Itt található irodaépületünk és készáru raktárunk is.

Acélszerkezet-gyártó üzemünkben a termelés egymást segítve, de egyidejűleg több csarnokban történik. Modern berendezéseinkkel egyedüli célunk, hogy gyors határidővel méretpontos szerkezeteket állítsunk elő. Gépparkunkkal és képzett szakembereinkkel lehetővé vált mindenféle acélszerkezeti elem legyártása egy optimális előállítási költség mellett.

Elérhetőségek:

DAK Acélszerkezeti Kft.

2400 Dunaújváros, Sándorháza

Telefon: 25/511-614

Fax: 25/285-800

Email: kozp@dak.hu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Áldott karácsonyt és sikeres új évet kívánunk minden kedves Partnerünknek és Olvasónknak!

Szimfonikus "koncertshow-ra" készül a Budafoki Dohnányi Zenekar

Hagyományteremtő jelleggel szimfonikus koncertshow-val várja a közönséget a Budafoki Dohnányi Zenekar december 28-án, pénteken a Papp László Sportarénában.

Sting jövőre ismét eljön Budapestre

Sting jövőre ismét eljön a magyar fővárosba. A néhány hete a Hősök terén Shaggyvel közös koncertje után 2019. július 2-án szólóprodukcióval lép színpadra ...

Advent

Karácsonyig számos program várja a látogatókat a Várkert Bazárban, ahol a könnyűzenei koncertek mellett táncszínházi előadást, gyerek programokat, iparművészeti ...

Magyar Sommelier Szövetség szakmai díja

Öt kategóriában ítélte oda Par Excellence szakmai díjait a Magyar Sommelier Szövetség. Díjazták a legjobb magyarországi pincészetet, borkereskedőt, boros ...

A víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Március 22-én, a víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapók című egészestés rajzfilmet, amelynek vetítéseihez számos ismeretterjesztő ...

 
Ez történt a héten

Tornyai János emlékév

Kiállításokkal, kiadványokkal, rendezvényekkel ünneplik Tornyai János születésének 150. évfordulóját Hódmezővásárhelyen.

A magyar kultúra napja

A magyar kultúra hete elnevezésű rendezvénysorozatot tart a nagyváradi Szigligeti Színház, a programsorozat keretében színházfesztivál, operaelőadás lesz, ...

SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál

Huszonkét koreográfiát láthat a közönség a szerdán kezdődő 20. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztiválon, amelynek célja, hogy a kezdő és tapasztalt alkotókat, ...

Megnyílt a Kossuth és Debrecen 1849 című kiállítás

A Szent Korona hiteles másolatát tekintik meg látogatók A másik főváros - Kossuth és Debrecen 1849 című kiállítás megnyitóján a debreceni Déri Múzeumban. ...

Munkácsy-kiállítás nyílik januárban Szolnokon

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából kiállítást rendeznek a festő alkotásaiból január 12-től április 7-ig a Szolnoki Galériában, ahol ...

Mága Zoltán újévi koncertje Budapesten

Mága Zoltán hegedűművész hagyományos újévi koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2019. január 1-jén.

 
 
weather failed, check feed URL