Trianon 100

Országszerte megemlékezéseket tartanak az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója, a nemzeti összetartozás napja alkalmából.

Bővebben...
 
 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Agroszemek Kft.

Dátum: 2019.01.22. kedd
 
 
 
 

A szegedi székhelyű, hódmezővásárhelyi telephelyen működő Agroszemek Mezőgazdasági, Termeltető és Forgalmazó Kft. 1990-ben alakult Feczák János agrármérnök, növénynemesítő szakember vezetésével. A társaság tevékenységét kiterjeszti az egész országra, de fő termelési területe a dél- és kelet-magyarországi régió.

A cég fő profilja a cirokfélék nemesítése, növényvédelmi- és termesztéstechnológiai szaktanácsadása, vetőmag előállítás, vetőmag- és terménykereskedelem, céltermeltetés.

Az elmúlt években szakmai munkánk bővült a biogáz és bioetanol alapanyagául szolgáló növények kutatás-fejlesztésével, így több éves kutatómunkánk eredménye, hogy az általunk nemesített cukorcirok hibridek a biogázüzemek kiváló alapanyaga.

Portfoliónkon szereplő szemescirok hibridjeink magas fehérje-tartalmúak és tanninmentesek, ezáltal az állatok takarmányozásánál nincs korlátozva az abraktakarmányok keverési százaléka, nincsen emésztés-gátló hatása. A humán reformtáplálkozásban is fontos szereppel bír, új fejlesztésünk a „Pop cirok” és „Cirok golyó”, melyek glutén-mentesek, így lisztérzékeny emberek is korlátlanul fogyaszthatják.

 
 

Saját nemesítésű növényeink: silócirok, szemescirok, szudánifű, lucerna

Vetőmagjaink belföldön és külföldön egyaránt értékesítésre kerülnek.

Lucernafajtánk szaporítása évente 60-80 tonna vetőmagot biztosít, cirokfélékből pedig 50-70 tonnát a piac résztvevői számára.

Partnereink által megtermelt kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező takarmánycirkunkra nagy a kereslet mind a belföldi, mind a külföldi partnerek körében.

Az Agroszemek Kft. meghatározó szerepet tölt be a térség szántóföldi növénytermesztésének kialakításában szaktanácsadásával és javaslataival.

Elérhetőségek:

Agroszemek Kft.

Székhely: 6723 Szeged, Sándor u. 6

Telephely: 6800 Hódmezővásárhely, Makói országút 212/A

Telefonszám: +36 62/533-720

Email: info@agroszemek.hu

 
Kapcsolódó linkek
Kapcsolódó cikkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Európai nemzeti parkok napja

1999 óta minden évben május 24-én, az első európai nemzeti park (Svédország, 1909) létrehozásának évfordulóján ünneplik az európai nemzeti parkok napját.

Kihirdették a Janikovszky Éva meseíró pályázat győzteseit

Kihirdették a 16. Janikovszky Éva meseíró pályázat győzteseit Budapesten, első helyezést ért el Csicsó Zoltán a 7-9 évesek, Oláh Réka a 11-13 évesek, Dóry ...

Kékszalag

Július 30. és augusztus 1. között rendezik meg idén a Balaton legnagyobb tókerülő vitorlásversenyét, a Kékszalagot.

Idén is lesz virágkarnevál Debrecenben

Az idén is megrendezik Debrecenben a virágkarnevált augusztus 20-án, csak másképpen, mint az elmúlt fél évszázadban.

Victor Vasarely művészete nyomán terveznek ruhákat a METU hallgatói

Nemzetközi kiállításhoz terveznek ruhákat Victor Vasarely nyomán a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) hallgatói egy, a pécsi Janus Pannonius Múzeummal ...

Tavasz Zala megyében

Virágzik a pipacs (Papaver rhoeas) és a búzavirág (Cyanus segetum) a Zala megyei Pethőhenye közelében.

 
Ez történt a héten

Indul a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár online

Szerdától vasárnapig, június 7-ig öt napon át ötven programmal várják a szervezők az irodalom, olvasás és kultúra iránt érdeklődőket az idei Margó Irodalmi ...

Szarvasi Vízi Színház

Június 12. és augusztus 22. között idén is megrendezik a Szarvasi Vízi Színház jubileumi, tizedik évadát.

Tolnay Klári Emlékház

Megújított kiállítással júniustól újra látogatható a Tolnay Klári Emlékház Mohorán.

A budapestieknek szerenádozik a Fesztiválzenekar

Több mint 200 lakóházba látogatnak el ingyenes szerenádjaikkal a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) kamaraformációi júniusban Budapesten.

Hey, June! fesztivál

Idén virtuálisan rendezik meg a Müpa Hey, June! koncertsorozatát. Az elmúlt évek emlékezetes magyar könnyűzenei koncertjeiből válogatnak az intézmény online ...

Trianon-kiállítás

Szabadtéri kiállítással emlékezik meg június 4-étől a trianoni békeszerződés aláírásának centenáriumára a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum.

 
 
weather failed, check feed URL