Kulturális örökség napjai

Változatos programok, kiállítások, tematikus séták várják a kulturális örökség napjai alkalmából Szegeden az érdeklődőket, akik a műemléképületek máskor a nagyközönség elől elzárt részeibe is bepillanthatnak.

Bővebben...
 

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Agroszemek Kft.

Dátum: 2019.01.22. kedd
 
 
 
 

A szegedi székhelyű, hódmezővásárhelyi telephelyen működő Agroszemek Mezőgazdasági, Termeltető és Forgalmazó Kft. 1990-ben alakult Feczák János agrármérnök, növénynemesítő szakember vezetésével. A társaság tevékenységét kiterjeszti az egész országra, de fő termelési területe a dél- és kelet-magyarországi régió.

A cég fő profilja a cirokfélék nemesítése, növényvédelmi- és termesztéstechnológiai szaktanácsadása, vetőmag előállítás, vetőmag- és terménykereskedelem, céltermeltetés.

Az elmúlt években szakmai munkánk bővült a biogáz és bioetanol alapanyagául szolgáló növények kutatás-fejlesztésével, így több éves kutatómunkánk eredménye, hogy az általunk nemesített cukorcirok hibridek a biogázüzemek kiváló alapanyaga.

Portfoliónkon szereplő szemescirok hibridjeink magas fehérje-tartalmúak és tanninmentesek, ezáltal az állatok takarmányozásánál nincs korlátozva az abraktakarmányok keverési százaléka, nincsen emésztés-gátló hatása. A humán reformtáplálkozásban is fontos szereppel bír, új fejlesztésünk a „Pop cirok” és „Cirok golyó”, melyek glutén-mentesek, így lisztérzékeny emberek is korlátlanul fogyaszthatják.

 
 

Saját nemesítésű növényeink: silócirok, szemescirok, szudánifű, lucerna

Vetőmagjaink belföldön és külföldön egyaránt értékesítésre kerülnek.

Lucernafajtánk szaporítása évente 60-80 tonna vetőmagot biztosít, cirokfélékből pedig 50-70 tonnát a piac résztvevői számára.

Partnereink által megtermelt kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező takarmánycirkunkra nagy a kereslet mind a belföldi, mind a külföldi partnerek körében.

Az Agroszemek Kft. meghatározó szerepet tölt be a térség szántóföldi növénytermesztésének kialakításában szaktanácsadásával és javaslataival.

Elérhetőségek:

Agroszemek Kft.

Székhely: 6723 Szeged, Sándor u. 6

Telephely: 6800 Hódmezővásárhely, Makói országút 212/A

Telefonszám: +36 62/533-720

Email: info@agroszemek.hu

 
Kapcsolódó linkek
Kapcsolódó cikkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Színházak éjszakáját és a kulturális örökség napjai

Harmincnégy budapesti teátrum várja a közönséget kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és számos egyéb programmal a Színházak éjszakáján szombaton, a kulturális ...

Csütörtöktől visszatér a mozikba a digitálisan felújított János vitéz

Digitálisan felújítva tér vissza szeptember 19-től országszerte a mozikba Jankovics Marcell 1973-ban bemutatott rajzfilmklasszikusa, a János vitéz.

Hét Domb Filmfesztivál

Hétfőn kezdődik Komlón a Hét Domb Filmfesztivál, amelynek hét napja alatt mintegy száz filmet vetítenek a baranyai városban.

Puliszka-fesztivált rendeznek a hétvégén Pakson

Jellegzetes erdélyi ízek mellett folklórprogramok várják a közönséget szombaton a paksi puliszkafesztiválon, amelyet negyedik alkalommal rendez meg az ...

Európai Diáksport Napja

Az idén szeptember 27-én rendezik meg az Európai Diáksport Napját, amelynek során a szervezők tájékoztatása szerint 33 ország csaknem hárommillió iskoláskorú ...

PLACCC Fesztivál Budapesten

Táncosok a köztéri és helyszínspecifikus művészeti alkotásokat bemutató nemzetközi PLACCC fesztivál nyitóeseményén a Ferenciek tere metróaluljárójában.

 
Ez történt a héten

Erdővarázs

A magyarországi erdők értékeit, érdekességeit, az erdész szakma különlegességeit mutatják be azon az ingyenes rendezvényen, amelyet az Agrárminisztérium ...

Ötvösművészeti Biennálé

Negyvennyolc kortárs ötvösművész ékszereit, plasztikáit, érméit és használatai tárgyait vonultatja fel a XII. Ötvösművészeti Biennálé, amely szeptember ...

Pónifogathajtó-világbajnokság

Száz fogathajtó verseng majd Kisbér-Ászáron a szeptember végi pónifogathajtó-világbajnokságon.

Ismét őszi bormustrát rendeznek Szegeden

A helybélieknek és a városba érkező turistáknak is sokszínű programokat kínál a Bor tér őszi bormustra.

A hétvégén rendezik a vegetáriánus fesztivált

Táplálkozási szakemberek előadásai, vegetáriánus ételkóstolók, öko- és bioszemléletű termék-bemutatók is várják az érdeklődőket szombaton és vasárnap a ...

29. Kecskeméti Népzenei Találkozó

A magyar népzene keleti párhuzamait is bemutatja a szeptember 19. és 21. között megrendezendő 29. Kecskeméti Népzenei Találkozó.

 
 
weather failed, check feed URL