Kávéházak éjszakája

Harminc helyszín és mintegy száz kulturális program várja a kávéházi kultúra kedvelőit május 17-én Budapesten, az idei Kávéházak éjszakája programjain.

Bővebben...
 

Húsvét a Skanzenben Szentendre 2019.04.21-04.22.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Agroszemek Kft.

Dátum: 2019.01.22. kedd
 
 
 
 

A szegedi székhelyű, hódmezővásárhelyi telephelyen működő Agroszemek Mezőgazdasági, Termeltető és Forgalmazó Kft. 1990-ben alakult Feczák János agrármérnök, növénynemesítő szakember vezetésével. A társaság tevékenységét kiterjeszti az egész országra, de fő termelési területe a dél- és kelet-magyarországi régió.

A cég fő profilja a cirokfélék nemesítése, növényvédelmi- és termesztéstechnológiai szaktanácsadása, vetőmag előállítás, vetőmag- és terménykereskedelem, céltermeltetés.

Az elmúlt években szakmai munkánk bővült a biogáz és bioetanol alapanyagául szolgáló növények kutatás-fejlesztésével, így több éves kutatómunkánk eredménye, hogy az általunk nemesített cukorcirok hibridek a biogázüzemek kiváló alapanyaga.

Portfoliónkon szereplő szemescirok hibridjeink magas fehérje-tartalmúak és tanninmentesek, ezáltal az állatok takarmányozásánál nincs korlátozva az abraktakarmányok keverési százaléka, nincsen emésztés-gátló hatása. A humán reformtáplálkozásban is fontos szereppel bír, új fejlesztésünk a „Pop cirok” és „Cirok golyó”, melyek glutén-mentesek, így lisztérzékeny emberek is korlátlanul fogyaszthatják.

 
 

Saját nemesítésű növényeink: silócirok, szemescirok, szudánifű, lucerna

Vetőmagjaink belföldön és külföldön egyaránt értékesítésre kerülnek.

Lucernafajtánk szaporítása évente 60-80 tonna vetőmagot biztosít, cirokfélékből pedig 50-70 tonnát a piac résztvevői számára.

Partnereink által megtermelt kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező takarmánycirkunkra nagy a kereslet mind a belföldi, mind a külföldi partnerek körében.

Az Agroszemek Kft. meghatározó szerepet tölt be a térség szántóföldi növénytermesztésének kialakításában szaktanácsadásával és javaslataival.

Elérhetőségek:

Agroszemek Kft.

Székhely: 6723 Szeged, Sándor u. 6

Telephely: 6800 Hódmezővásárhely, Makói országút 212/A

Telefonszám: +36 62/533-720

Email: info@agroszemek.hu

 
Kapcsolódó linkek
Kapcsolódó cikkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Máté Bence békás fotója nyert a World Press Photo természetfotó kategóriájában

Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója nyert az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában - jelentették be csütörtökön ...

Felvidék Fesztivál

Felvidék Fesztivált rendeznek csütörtöktől a Magyarság Házában. A gömöri régió bemutatására fókuszáló, vasárnapig tartó rendezvényen színházi, zenei és ...

Szakmák Éjszakája

A szakképzési lehetőségekre szeretnék felhívni a figyelmet a pénteken megrendezendő Szakmák Éjszakáján.

Európa Játékok

Június 21-én kezdődik Minszkben a II. Európa Játékok, amelyen 15 sportág 199 versenyszámában hirdetnek győztest. Magyarország várhatóan közel 130 sportolót ...

Csaknem 550 evezőst várnak a budapesti évadnyitóra

Több mint 60 csapatban csaknem 550 evezős méri össze tudását a Budapest Kupa Regattán, amelyet szombaton kilencedik alkalommal rendeznek meg az évadnyitónak ...

Gemenci faóriásokhoz indul túra a hétvégén

A gemenci erdőben megbújó, idős faóriásokat fedezhetik fel a természetbarátok a Gemenc Zrt. hétvégi túráján.

 
Ez történt a héten

Húsvéti forgatag a Szennai Skanzenben

Húsvéti forgatag várja az érdeklődőket április 19. és 22. között a Szennai Skanzenben.

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Életre kelnek a húsvéti hagyományok, változatos programok várják a látogatókat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban \"rügyfakasztó vasárnap\" ...

Húsvéti programok a diósgyőri várban

Húsvéti locsolkodás, tojásfestés és tojáspatkolás, muzsika, népi játékok várják mindazokat, akik a húsvéti ünnepeket alatt a diósgyőri várba látogatnak.

Vivicittá

Minden eddiginél többen, 31 293-an neveztek idén a kétnapos 34. Telekom Vivicittá városvédő futófesztiválra, amelynek fő számát, a 21 kilométeres félmaratont ...

Olasz Napok Várpalotán

Negyedik alkalommal rendezik meg az Olasz Napokat hétvégén a Veszprém megyei Várpalotán, a programokat olasz autó- és motorkiállítás is színesíti.

A költészet napja

Kortárs versek és novellák által inspirált képzőművészeti alkotásokból nyílt kiállítás a Magyar Írószövetség fővárosi székházában szerdán.

 
 
weather failed, check feed URL