Munkácsy-képpel gazdagodott a Szolnoki Galéria

Munkácsy Mihály Az énekes című festménye. Az alkotással gazdagodott a helyi Munkácsy-kiállítás Pákh Imre műgyűjtőnek köszönhetően.

Bővebben...
 

Nemzetközi Konyhakiállítás Budapest Sportaréna 2019.03.01-03.


Hungexpo 2019.02.21-02.24.

 
Varga Károly
mesterszakács
Magyar Gasztronómiai Világbajnok Bács-Kiskun megye szülöttje
 

Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

Dátum: 2019.02.01. péntek
 
 
 
 

A Tisza-tavi Sporthorgász, Halászati, Természetvédelmi és Környezetvédelmi Közhasznú Társaság 2000. szeptember 18-án alakult azzal a céllal, hogy pályázati úton elnyerje a Tisza-tó halászati jogát.

A társaság a 2002-ben pályázati úton elnyert halászati jog gyakorlását azonban -hosszas jogi procedúra után- csak 2010. január 1-én tudta megkezdeni, a Magyar Állam képviseletében eljáró Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériummal megkötött 15 éves időtartamú haszonbérleti szerződés alapján.

A Közhasznú Társaság időközben kötelező jogszabályi előírások miatt átalakult, jelenleg korlátolt felelősségű társaságként, a Tisza-tavi Sporthorgász, Halászati, Természetvédelmi és Környezetvédelmi Közhasznú Nonprofit Kft. néven működik.

A Társaság közhasznú – a társadalom közös szükségleteinek kielégítését nyereség- és vagyonszerzési cél nélkül szolgáló – tevékenységét a Tisza-tavi sporthorgászat, halászat fejlesztése és a természet-, környezetvédelem érdekében végzi.

A társaság gazdálkodásából származó nyereség nem osztható fel a tagok között, azt csak a társasági szerződésben meghatározott tevékenységre fordíthatja.

A társaság alapító tagjai körében is történtek változások, a jelenlegi tulajdonosok alfabetikus sorrendben:

Abádszalók Város Önkormányzata

Borsodivánka Önkormányzata

Kisköre Város Önkormányzata

Négyes Önkormányzata

Poroszló Község Önkormányzata

Tiszabábolna Község Önkormányzata

Tiszanána Község Önkormányzata

Tiszaroff Község Önkormányzata

Tiszafüred Város Önkormányzata

Tisza-tavi Horgászegyesületek Szövetsége

Tiszavalk Község Önkormányzata

A kft fejlesztési célkitűzéseinek, programjának rövid ismertetése

Stratégiai célkitűzések

A kft célkitűzése, hogy korszerű halgazdálkodással, halőrzéssel jelentősen növelje a Tisza-tó halállományát ezzel biztosítva a horgászturizmus alapját.

A fokozottabb horgászturisztikai érdeklődés elérése a térség fejlődésére is hatást gyakorol. A horgászat multiplikáló hatása hozzájárulhat újabb munkahelyek teremtéséhez, javíthatja a térségben az élet minőségét.

Rövidtávú célkitűzések

 
 

– Rövidtávú célkitűzésként új szemléletű halgazdálkodással, halászati őrzéssel két-három éven belül el kívánjuk érni, hogy az idelátogató horgászok már a fogásokban is érzékeljék a változást és a Tisza-tó – mint kiváló horgászvíz és pihenőhely hírét vigyék el az országhatáron túlra is. Ezáltal szeretnénk visszacsábítani a korábbi nem megfelelő halgazdálkodás miatt a Tisza-tótól elpártolt horgászokat, továbbá megnyerni olyan új hazai és külföldi vendégeket, akik eddig nem látogatták a tavat.

A kft a haltelepítés területén is módosítani kíván a korábbi gyakorlaton. A társaság 2000-ben, a halászati hasznosítási pályázatában olyan haltelepítési tervet adott be, amely a ciánkatasztrófa következményeinek csökkentését célozta. A 2000 óta megváltozott körülményekre tekintettel új haltelepítési terv került kidolgozásra, amelyben továbbra is meghatározó a ponty mennyisége, azonban ebből a halfajból csak két- és háromnyaras példányok szerepelnek. A telepítési terv pontyon kívül ragadozó halakat is tartalmaz, a süllő, a csuka és a harcsa ivadékként kerül kihelyezésre.

– A kárókatonák okozta igen jelentős halkár ellenére eddig a Tisza-tavon senki sem foglalkozott gyérítésükkel. Társaságunk a szükséges egyeztetések után már 2010-ben megkezdte a Tisza-tó területén fészkelő kárókatonák gyérítését és állományának szabályozását.

– A Tisza-tavi Sporthorgász K.N. Kft. nem vállalhatja fel önmagában a Tisza-tavi turizmus fejlesztésének teljes felelősségét. Kifejezetten érdeke viszont, hogy invitáló javaslataival, mint lehetséges és kívánatos horgászati és turisztikai célpont konkrétan megjelenjen a horgászok és a leendő horgászok szabadidős, illetve üdülési terveiben, ezzel aktív részesévé váljon a turisztikai folyamatoknak.

A fentiek elérése érdekében a társaság, minden olyan szervezettel együttműködik, amelyik ezt a célkitűzést elfogadja és azt a hatályos jogszabályok betartásával kívánja megvalósítani. A kft együttműködik a vízirendészettel, a rendőrség más szervezeti egységeivel, a vízügyi-, természetvédelemi- és környezetvédelemi hatóságokkal, a horgászegyesületekkel, a turizmus szolgáltatóival, a polgárőrséggel, a társadalmi halőrökkel, stb.

Az elmúlt időszakban együttműködési megállapodást kötöttünk a következő szervezetekkel:

– Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal,

– Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Igazgatósággal.

A társaság gazdálkodásának célja, hogy hosszabb távon biztonságos háttérrel folytathassa munkáját, nyújtson fedezetet a tervezett fejlesztésekre, a nyereséges tevékenységének eredményeként tartalékot tudjon képezni a nem várható események (pl.: természeti katasztrófa) áthidalására.

A TISZA-TAVI SPORTHORGÁSZ KFT. 2018. JANUÁR 1-TŐL INGYENESSÉ TETTE A HORGÁSZATOT, A TISZA-TÓ TERÜLETÉN PECÁZNI VÁGYÓ 3-14 ÉV KÖZÖTTI GYERMEKEK SZÁMÁRA

 
 

Mindezt azért, hogy elősegítse a gyerekek horgásszá válását, népszerűsítse a Tisza-tavat, az itteni horgászatot, és végül, de nem utolsó sorban a családbarát vízparti időtöltést. Az ifjoncok ezáltal teljes értékű pecázási lehetőséghez jutnak. Módjukban áll egy készséget használni, és amennyiben sikerrel járnak a horgászat során, halat is vihetnek haza.

INGYENES PECA 2019-BEN IS

Mivel társaságunk mindig is fontosnak tartotta a gyermekek támogatását ezért 2019-ben is változatlanul, ingyenesen pecázhatnák a kis horgászok. Az ehhez szükséges területi horgászjegyet a Tisza-tó parti jegyértékesítő horgászboltokban, kikötőkben, és a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. tiszafüredi Horgászati Központjában vehetik át.

Elérhetőségek:

Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

5350 Tiszafüred, 1442/50 hrsz.

Telefon/Fax: (+36) 59-352-273

E-mail: info@sporthorgasz.eu

 
Kapcsolódó linkek


 


Hozzászólások:

név*
Hozzászólás
Szóljon hozzá!
 
 

Cikk küldés:

Név
E-mail
Kinek küldjük?
Hova küldjük?
Üzenet
 
 
 
Hírek

Átadták a kékfestést szellemi kulturális örökséggé nyilvánító dokumentumot Pápán

Átadták a kékfestés hagyományát a világ szellemi kulturális örökségévé nyilvánító dokumentumot a pápai Kékfestő Múzeumban kedden, így már négy magyar vonatkozású ...

Magyar Borok Bálja

Ötfogásos menüsorral, neves pincészetek boraival várja a vendégeket szombaton a Corinthia Hotel Budapestben a 14. Magyar Borok Bálja.

Tízezer adag ételt készítenek el a főzőcsapatok a nyíregyházi böllérversenyen

Mintegy tízezer adag ételt készítenek el a főzőcsapatok a 2. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 18. Nemzetközi Böllérversenyen február 16-án Nyíregyh ...

Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díj

Harmadszor ítélték oda a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat. Az idei kitüntetettet, Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszót ...

Családi Csoki Napok 03.16-17. Granada Hotel Kecskemét

Egy igazán fantasztikus hétvégével várjuk a csokoládé és az édességek szerelmeseit. Ami itt vár Benneteket: Csokoládé minden mennyiségben Egyedi csokoládé ...

Dévényi Sándor építész kiállítása a Pesti Vigadóban

Dévényi Sándor Kossuth-díjas építész, a nemzet művésze munkáit bemutató kiállítás nyílt a Magyar Művészeti Akadémia(MMA) székházában, a Pesti Vigadóban.

 
Ez történt a héten

Csángó Bál a Millenáris parkban

23.alkalommal rendezik meg a Csángó Bált a budapesti Millenáris parkban, ahol bepillantást nyújtanak a csángó magyar kultúrába, a nyári időszakot bemutató ...

Budapest Táncfesztivál

Ma kezdődik a 2019-es Budapest Táncfesztivál, amelynek nyitógálája a Nemzeti Táncszínház új épületében, a fővárosi Millenáris parkban lesz.

10. Borjour Magnum

Minden eddiginél több, összesen 235 borászat több mint 1000 bora közül választhatnak a 10. Borjour Magnum látogatói szombaton a Millenáris park csarnokaiban; ...

Páger Antal-színészdíj

Hegyi Barbara kapta a Páger Antal-színészdíjat, a makói önkormányzat elismerését a Hagymaházban.

Tavaszi fesztivált rendeznek márciusban Veszprémben

Öt produkcióval várja az érdeklődőket március elejétől a 12. veszprémi tavaszi fesztivál. A négy saját előadás mellett egy vendégprodukciót láthatnak az ...

Ludwig 30 kiállítás- és programsorozat

A fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Ludwig 30 kiállítás- és programsorozatának megnyitója.

 
 
weather failed, check feed URL